Προς το περιεχόμενο

Γιατί ρε παιδιά TFT;

seitan2102

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ξεχωρίσουμε τι λέμε για γραφικά. Αν μιλάμε για χρώμα οι ποιοτικές CRT είναι ακόμη κορυφαίες. Αν μιλάμε για γεωμετρία και ταχύτητα ανανέωσης, οι ΤFT είναι κορυφαίες στο πρώτο (γεωμετρία) και πολύ καλές στο δεύτερο (τα νέα μοντέλα). Επίσης, το περίφημο "μαύρο", στις CRT άργησε να έρθει και για πολλά χρόνια ζούσαμε με ένα σκοτεινό γκρί λόγ ω τεχνολογίας της επιστρωσης των κρυστάλλων. Σήμερα το μαύρο των TFT είναι ικανοποιητικό για κείμενο, για τα περισσότερα παιχνίδια και μέτριο για ταινίες. Οπότε οι TFT είναι πολύ καλές για το 80-90% των χρηστών που δεν έχουν ειδικές απαιτήσεις και ασχολούνται με επεξεργασία κειμένου, ιντερνετ και παιχνίδια. Για ειδικές εφαρμογές χρώματος και βίντεο (που αφορούν το 1-2% των χρηστών;) οι CRT ακόμη είναι ακόμη πάνω. Τέλος για το θέμα της ανάλυσης που κοντεύει να γίνει μύθος. Τα περισσότερα παιχνίδια σήμερα παίζουν σε αναλύσεις 1280Χ1024, ελάχιστα σε παραπάνω. Αύριο σίγουρα θα αλλάξει η κατάσταση, αλλά το "αυριο" στον χώρο της τεχνολογίας το ζούμε τόσα χρόνια και δεν αλλάζουμε μηχανήματα κάθε λίγο και λιγάκι (και πάλι οι Insomniacs μπορεί να εξαιρούνται). Οπότε αν σώσω τα ματάκια μου με μια TFT, μου περισσεύει μια μέτρια απόδοση στο μαύρο!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νομίζω ότι εδώ και αρκετό καιρό TFT έχουν ξεπεράσει τις CRT. Βλέπω κάποιους με EIZO και SONY CRT και απορώ πως μπορούν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τελευταίες είναι (ήταν) άψογες! Δυστυχώς ή ευτυχώς για τους περισσότερους οι TFT είναι καλύτερες. Ο καθένας παρ' όλα αυτά έχει τα γούστα του. Εμένα για παράδειγμα δεν μου αρέσει ο ήχος του βινιλίου, μου φένεται πάρα πολύ παλιός!

Δημοσ.

ξεχάσατε το πιο σημαντικό,συγκρίνεται μια οποιαδήποτε οθόνη TFT με μια CRT μετά από 2 χρόνια.Τα χρώματα της CRT θα είναι ξεθωριασμένα ενώ η TFT θα είναι όπως ήταν την ημέρα που την αγόρασες :)

Δημοσ.
ξεχάσατε το πιο σημαντικό,συγκρίνεται μια οποιαδήποτε οθόνη TFT με μια CRT μετά από 2 χρόνια.Τα χρώματα της CRT θα είναι ξεθωριασμένα ενώ η TFT θα είναι όπως ήταν την ημέρα που την αγόρασες :)

me syxoreis file mou pou tha eimai toso apolutos alla afto pou les DEN GINETAI!

exw mia sony g200 mia e200 kai mia est 200 kai einai 7 xronwn oles tous... i piotita apoxrosis tous einai monadiki kai telia!!! episis oi crt exoun pio vathy xroma *milaw panta gia piotikes tft

rwtiste ton xristi narayan pou mou exei agorasei mia 10xroni panasonic 21" na sas pei tin gnomi tou!!! einai apla apsogi mou leei emena...

kai ego de syzito metaksy crt-tft. alloste ena 8oro douleias sti mia kai stin alli tha peisei ton kathena...

gregdais exeis katholou info gia to thema tis thermokrasias leykou kai tou astigmatismou giati teleytaia apektisa ligo astigmatismo kai einai ksenera :(

file mou kapou exw filagmena kati favorites.... :) popoooo epoxes internet explorer 6..... !!! xaxxaaxa! telospanton an vrw kati pou na se endiaferei tha exeis pm mou!

Δημοσ.

Θα βλεπεις ομως κατι λιγοτερα....να ναι καλα τα καμμενα pixels....Μιλαω για την πλειοψηφια

Δημοσ.

TFT=Ξεκουραστα ματια!!!

Εχω την LG1970h 19' , για τα λεφτα της:

Πολυ καλη αποικονιση μαυρου

1280x1024 την παραπανω αναλυση δεν την χρειαζομαι

Φωτεινοτητα αψογη

Δεν εχω παρατηρηση ghosting

Στην αναπαραγωγη DVD καλη

Αλλα στην χρωματικη κλιμακα η TFT ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ CRT!!!ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!Οτι και να λετε η CRT σε αυτο το θεμα ειναι μπροστα.

(Παρολο που εχω TN panel-που δεν φιμηζεται για την χρωματικη της πιστοτητα- δεν ειμαι διατεθημενος να δωσω 1000€ για EIZO για να εχω καλη χρωματικη κλιμακα, και 340 που εδωσα καλα ηταν)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...