MoUCLAs Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Να προσ8έσω και εγω κάποιες λεπτομέριες μιας και ασχολουμαι με το αντικείμενο... ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ..: Εχουν μεγαλύτερη Φωτεινότητα.. δηλ να δουλεψεις ανετότατα σε πιο φωτεινά περιβάλλοντα Εχουν καλύτερη αντίθεση.. καλύτερη απεικόνιση του μαυρου.. Χαμηλότερη Κατανάλωση.. Χαμηλότερες Θερμοκρασίες Λειτουργίες.. εκτος και αν θέλετε και καλοριφερ.. :) Τέλος αν θέλεις χώρο και ανάλυση παίρνεις 2 17αρες τφτ με 300 ευρωπουλα και εισαι αρχοντας.. και καθεσαι 24ωρο μπροστα στις οθόνες χωρις πρόβλημα.. και στο λέω έγω που κάθομαι 15ωρα μπροστα σε μια 21αρα και μια 17αρα..
zedone Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Οι αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη!Γιατί να σου τρώει μισό τετραγωνικό το μπαούλο;περίπου 800 με 1000 ευρώ δλδ;
Vagos_46 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Να προσ8έσω και εγω κάποιες λεπτομέριες μιας και ασχολουμαι με το αντικείμενο... ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ..: Εχουν μεγαλύτερη Φωτεινότητα.. δηλ να δουλεψεις ανετότατα σε πιο φωτεινά περιβάλλοντα Εχουν καλύτερη αντίθεση.. καλύτερη απεικόνιση του μαυρου.. Χαμηλότερη Κατανάλωση.. Χαμηλότερες Θερμοκρασίες Λειτουργίες.. εκτος και αν θέλετε και καλοριφερ.. :) Τέλος αν θέλεις χώρο και ανάλυση παίρνεις 2 17αρες τφτ με 300 ευρωπουλα και εισαι αρχοντας.. και καθεσαι 24ωρο μπροστα στις οθόνες χωρις πρόβλημα.. και στο λέω έγω που κάθομαι 15ωρα μπροστα σε μια 21αρα και μια 17αρα.. συγνωμη αν καταλαβα καλα εννοεις οτι οι tft αποδιδουν καλυτερα το μαυρο απο τις crt??? γιατι πιστευω οτι ειναι η νυχτα με τη μερα(υπερ της crt).
tolis86 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 ayto file moy eksartate apo to poia montela sigkrinoyme allo ena montelo me sisp i smva panel allo me tn allo an einai fetina allo ama einai 4etias ......einai poli megalo mperdema me tis tft...den einai olles idia kimia...sigoyra ta ftina montela kai kiriws paliwra( ta kenoyria ftina strwnoyn) den eixan kalo mayro...ase poy ama exeis ti fwtinotita sto 100% akoma kai se crt to mayro einai gkri....se tft giati na min isxiei?
Moderators matrixxx Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 To μαυρο στις CRT ειναι ΜΑΥΡΟ. Στις TFT ΔΕΝ ειναι. Αυτο ειναι οσο σιγουρο ειναι το 1+1=2 (δεκαδικο συστημα). Μην τρελαθουμε κι ολας και βγαινουν τα μεγαλα μειονεκτηματα των TFT για πλεονεκτηματα!!! Οταν διαβασα το ποστ πανω πανω στην δευτερη σελιδα (σε αυτη) ειχα την εντυπωση οτι μιλαει υπερ των CRT. 3 φορες το διαβασα μεχρι να καταλαβω και να αλλαξω εκφραση! @tolis86 Οταν εχεις CRT ξερεις και να ρυθμιζεις φωτεινοτητα και αντιθεση (η φωτεινοτητα δεν παει στο 100% ΠΟΤΕ σε μια CRT) αλλιως μην παιρνεις CRT.
tarrasque Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 ola afta einai swsta kai apolita...! o spirosta milise kai eipe akrivws afta pou ithela na pw kai egw + 7)to oti den epireazei tin igeia twn matiwn mas mono o rithmos ananeosis, alla kai i thermokrasia tou lefkou xromatws (pou einai i pio dinati apoxrosi stis othones) pou an einai psili (apo 7000 vathmous kelvin kai anw) einai ponokefalos/imikranies/zalades kathws episis kai tin emfanisi astigmatismou. 8 )den magnitizontai me apotelesma na xalaei i poiotita tis eikonas mas 9) den kaei revma oso i crt se kamia periptosi!!! oso gia tis times?? na min milame katholou giati oi crt otan vasilevan kostize mia 17 kali giro sta 300 xiliarika DRAXMES!! enw tora enas gamer mporei na simvivastei aneta kai me tft 19 twn 250euro!!!! episis gia rikse mia matia se tft me dvi na deis ti poiotita eikonas exei!!! kai ego de syzito metaksy crt-tft. alloste ena 8oro douleias sti mia kai stin alli tha peisei ton kathena... gregdais exeis katholou info gia to thema tis thermokrasias leykou kai tou astigmatismou giati teleytaia apektisa ligo astigmatismo kai einai ksenera
tolis86 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 crt εχω τωρα φιλε μου και η φωτηνοτητα ειναι στο 45 και το κοντραστ στο 100 αλλα εχει γινει προοδος στο μαυρο...
micraSport Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Gia rwthste kanenan typografo kai kanenan pou ftiaxnei maketes na sas poun se poia apeikonizontai ta xrwmata poio kala...se sxesh vevaia me auto pou tha typwsei...crt exoun oi perissoteroi...vevaia gia ta matia sigoura tft... filika george
kirimis Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 To μαυρο στις CRT ειναι ΜΑΥΡΟ. Στις TFT ΔΕΝ ειναι. Αυτο ειναι οσο σιγουρο ειναι το 1+1=2 (δεκαδικο συστημα). Μην τρελαθουμε κι ολας και βγαινουν τα μεγαλα μειονεκτηματα των TFT για πλεονεκτηματα!!! Οταν διαβασα το ποστ πανω πανω στην δευτερη σελιδα (σε αυτη) ειχα την εντυπωση οτι μιλαει υπερ των CRT. 3 φορες το διαβασα μεχρι να καταλαβω και να αλλαξω εκφραση! Μην παιρνεις ορκο... αν δεις side by side καμια TFT glossy και καμια CRT... η οποια διαφορα στο μαυρο ειναι ΜΗ αξια λογου... (αναφερομαι παντα σε οθονες τις προκοπης και καινουργιας σοδειας...) και τελος παντων μην μεγαλοποιουμε τα πραγματα για να αναβεσουμε τις CRT στα ματια μερικων. Η απεικονιση του μαυρου, ΔΕΝ ειναι σοβαρο επιχειρημα μπροστα σε ολα αυτα που κερδιζεις εκτος ποια και αμα η δουλεια που κανεις απαιτει κατι τετοιο.
Moderators matrixxx Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 kirimis μιλησα μονο για το θεμα του μαυρου. Δεν ειπα οτι οι CRT ειναι καλυτερες σε ολα. Δεν μπορω να μην απανταω οταν βλεπω να γινεται το ασπρο μαυρο. Και εσυ αυτη τη στιγμη παρερμηνευεις οσα ειπα. To μαυρο ειναι το βασικοτερο μειονεκτημα των TFT και οποιος θελει οθονη για video και θελει σωστη αναπαραγωγη εχει crt. Εγω που δουλευω κυριως κειμενο δουλευω σχεδον μονιμα την TFT για τα ματια μου και μονο. Οταν θελω να δω video ανοιγω την CRT. (και φυσικα δεν θα συγκρινουμε μια TFT των 600-1000ευρω με μια CRT των 120ευρω. Σε συγκρισεις ιδιας κατηγοριας το μαυρο των TFT ειναι επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ - Και μην το κοιτας μερα μεσημερι αλλα νυχτα σε μειωμενο φωτισμο - το μαυρο desktop ειναι σαν μια κουρτινα που απο πισω υπαρχει ενας προβολεας...)
Gary_Kokkin Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Aνάλογα το panel και τις ρυθμίσεις των TFT. Για αναπαραγωγή video βλέπουμε και τις καλές TFT τηλεοράσεις που συνήθως έχουν ακόμα μικρότερες αναλύσεις από τα καλά monitor ΤFΤ πως αποδίδουν και δεν υπάρχει ορατό πρόβλημα. Μια βόλτα σε κάποιο τηλεοπτικό ή σχετικές εξιδικευμένες εκθέσεις DTP,λύνει τις όποιες απορίες για την απεικόνιση του μαύρου.
Silok Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Gia rwthste kanenan typografo kai kanenan pou ftiaxnei maketes na sas poun se poia apeikonizontai ta xrwmata poio kala...se sxesh vevaia me auto pou tha typwsei...crt exoun oi perissoteroi...vevaia gia ta matia sigoura tft... filika george Σωστός.Είμαι κάτοχος tft,πρώην τυπογράφος και νυν γραφίστας.Με λίγα λόγια για να δεις τη χρωματική μπάρα του corel σωστά σε tft πρέπει να χτυπήσεις τον κώλο σου 17 φορές κάτω αφού έχεις δώσει ένα σκασμό ευρώ για μία απ'τις καλύτερες tft.Όταν θα χρειαστεί να φέρεις τα χρώματα σύμφωνα με το δείγμα του εντύπου που σου έχει δώσει ο πελάτης τότε πολύ απλά πας και το δουλεύεις σε crt αλλιώς τον ήπιες.Τις γουστάρω πολύ τις tft αλλά σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή είμαι μπροστά σε μια 21" eizo γιατί δεν γίνεται αλλιώς.Αλλά σιγά σιγά οι tft θα τις φτάσουν τις crt κι έτσι δεν θα συνεχίζει να μεγαλώνει ο αστιγματισμός μου.
tarrasque Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 ρε παιδιά, υπάρχουν για όλα τα βαλάντια λύσεις, αν είσαι γραφίστας και θέλεις τέλειο χρώμα και πιστότητα tft υπάρχουν πανάκριβα monitors που θα σου κάνουν τη δουλειά (λέγε με eizo ColorEdge CG220). μετά θα βγει κάποιος και θα πει ότι στα fps δεν παίζει καλα... έτσι πάει το πράγμα... για τον μέσο χρήστη (όχι τον απαιτητικό επαγγελματία) ο οποίος κάθεται με τις ώρες μπροστά από μια οθόνη νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα διλλήματος (και αν τίθεται είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας)
seitan2102 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Σίγουρα, το μαύρο της TFT βελτιώνεται σταδιακά ενώ και παλαιότερα προβλήματα που αφορούσαν στην γωνία θέασης των οθονών που έπρεπε να κουνάς το κεφάλι σου πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά για να δείς μια ταινία σωστά, λύνονται σιγά-σιγά. Σίγουρα, για τα μάτια είναι κατά μακράν καλύτερες οι TFT αλλά εγώ για παράδειγμα που δουλεύω Photoshop, Corel και Quark δεν μπορώ να τις χρησιμοποιήσω καθώς τα χρώματα όπως είπε και ο Silok δεν φαίνονται στην οθόνη όπως τυπώνονται. Επίσης, εδώ παίζει ρόλο και το μέγεθος της οθόνης, πολλοί γραφίστες αποφεύγουν ακόμα- ακόμα να πάρουν μεγαλύτερη από 19αρα οθόνη για την δουλειά τους για χάρη της σωστής απεικόνισης των χρωμάτων. Αν πάς σε TFT λύση... την έβαψες, απλά. Το αρχικό μου Post περί gamers, νομίζω στέκει πάντως. Δεν νομίζω να συγκρίνεται, ακόμα τουλάχιστον, η ποιότητα απεικόνισης γραφικών στις CRT σε σχέση με τις TFT... Και όταν οι φανατικοί του είδους πετάνε ένα σωρό λεφτά για να βάλουν δύο κάρτες se SLI ή Crossfire, ε... στην TFT δεν θα δουν και μεγάλες διαφορές.
Silok Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 ρε παιδιά, υπάρχουν για όλα τα βαλάντια λύσεις, αν είσαι γραφίστας και θέλεις τέλειο χρώμα και πιστότητα tft υπάρχουν πανάκριβα monitors που θα σου κάνουν τη δουλειά (λέγε με eizo ColorEdge CG220). μετά θα βγει κάποιος και θα πει ότι στα fps δεν παίζει καλα... έτσι πάει το πράγμα... για τον μέσο χρήστη (όχι τον απαιτητικό επαγγελματία) ο οποίος κάθεται με τις ώρες μπροστά από μια οθόνη νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα διλλήματος (και αν τίθεται είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας) Δεν διαφωνώ αλλά θα πας εσύ στο αφεντικό μου να του πείς για την eizo ColorEdge CG220 γιατί εμένα θα μου πεί τίποτε για το σόι μου και θα πλακωθούμε.Το budget για τις οθόνες των γραφιστών εν Ελλάδι δύσκολα να ξεπεράσει τα 500 ευρά (εκτός κάποιων περιπτώσεων)για πολλούς λόγους που γνωρίζουν όλοι οι γραφίστες οπότε σε αυτά τα λεφτά αναγκάζεσαι να σταβώνεσαι με το πέρασμα του χρόνου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.