Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Windows Media Player

Pantelis51

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι προσφάτος το windows media player μου έπαιζε κανονικά τις ταινίες DIVX.

Μετά όμως από απεγκατάσταση ενός codec pack μου εμφανίζει "Δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή του αρχείου από το windows media player..."

Το θέμα είναι πως όλα τα υπόλοιπα προγράμματα (πχ. divx player) αναπαράγουν κανονικά τις ταινίες DIVX, εκτός φυσικά από το WMP.

Δοκίμασα να εγκαταστήσω νέους DIVX codecs χωρίς όμως επιτυχία...

Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να λύσω το πρόβλημα;

Δημοσ.

Ναι το δοκίμασα και αυτό.

Codecs δεν είναι

Επανεγκατάσταση δοκίμασα

Νεότερο WMP δοκίμασα

Συνδέεται κανονικά στη βάση δεδομένων για να κατεβάσει αποκωδικοποιητή

όμως

ΤΖΙΦΟΣ! Δεν λειτουργεί!

Κάτι μου λέει πως φταίνει μερικά κλειδιά στο μητρώο. Γνωρίζει κανείς; Που χάθηκαν τα μυαλά από αυτό το forum;

Δημοσ.

Τα μυαλά του forum φαντάζομαι πως δεν έχουν κληρονομικό χάρισμα, ούτε βοηθάνε τα νύχια τους να καταλάβουν ποιο κλειδί λείπει, όπως αγνοούν κι άλλες λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να κατευθύνουν πολύ συγκεκριμένα την έρευνα για την επίλυση του προβλήματος.

Δημοσ.

Έλα πλάκα κάνω, άσε δε που δε το έγραψα για 'σένα.

Πάντως δεν χρειάζεται να μυρίσει κανείς τα νύχια του και το ότι μπορεί να φταίεικάποιο κλειδί στο μητρώο είναι μια υπόθεση δική μου και όχι δεδομένο.

Δεν υπάρχουνε λοιπές λεπτομέριες στο συγκεκριμένο ζήτημα γιατί τις έχω καλύψει όλες.

Δημοσ.

Από την στιγμή που έβαλες καινουργίο όπως ανάφερες WMP να υποθέσω ότι είχες το 9 και έβαλες το 10...

Οπότε μια δικιά μου εκδοχή στο τι συμβαίνει είναι το εξής : Δεν σου κάνει αναπαραγωγή τα αρχεία .mpg και .mpeg και ο λόγος είναι γιατί το 9 (όπως και το 10) δεν έχουν decoder για αυτού του είδους τα αρχεία και χρησιμοποιούν τον decoder του PowerDVD. Με την απεγκατάσταση του codec και στην συνέχεια του WMP κάποιος συσχετισμός ανάμεσα στους decoder πρέπει να άλλαξε. Τι μπορείς να κάνεις ; Δοκίμασε να εγκαταστήσεις πρώτα το πακέτο K-lite Full το οποίο έχει σχεδόν όλους τους codec (για να εξαλείψουμε το ενδεχόμενο προβληματικών) και μετά μια καινούργια εγκατάσταση στο PowerDVD (αν έχεις και την καινούργια έκδοση ακόμα καλίτερα). Αν και νομίζω και να παραλείψεις το πρώτο βήμα θα δεις αποτελέσματα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ oasisAthens! Θα το δοκιμάσω και θα μεταφέρω αποτελέσματα.

Τα αρχεία mpeg τα παίζει κανονικά. Μόνο στα DIVX υπάρχει αδυναμία αναπαραγωγής.

Το powerdvd δεν το έχω εγκαταστήσει ποτέ σε αυτό το σύστημα.

Δημοσ.

Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε με την εγκατάσταση του K-lite. Όπως πολύ σωστά πρόβλεψα υπήρχανε "σπασμένα" κλειδιά.

Ευχαριστώ oasisAthens!!!

ΥΓ: Μπορεί το πρόβλημα με το wmp να λύθηκε όμως... τώρα ΔΕΝ δείχνει εικόνα το tvtuner μου!!

Δημοσ.
ΥΓ: Μπορεί το πρόβλημα με το wmp να λύθηκε όμως... τώρα ΔΕΝ δείχνει εικόνα το tvtuner μου!!

Τα 'χεις κάνει λίγο σαλάτα στην εγκατάστασή σου, μου φαίνεται! Αν ήμουν στη θέση σου, θα αφαιρούσα ότι έχει σχέση με display, δλδ players, codecs, DirectX, tv card drivers, vga drivers και θα ξεκινούσα install τις πιο καινούργιες εκδόσεις με την αντίστροφη σειρά. Και προς θεού, όχι codec packs! ffdshow + Real Alternative + Quicktime Alternative αρκούν για να παίξει ο Media Player Classic τα ΠΑΝΤΑ!

Δημοσ.

Λογικά με μια κατάργηση και επανεγκατάσταση της κάρτας όλα θα λειτουργούν ρολόι. Τώρα όσον αφορά τα πακέτα γνώμη σου φίλε μου parsifal αλλά ενώ είχα τα συγκεκριμένα προγράμματα που μου ανέφερες κατάφερα και βρήκα αρχεία τα οποία όχι μόνο δεν μου τα έκανε αναπαραγωγή αλλά το ffdshow ούτε καν αναγνώριζε ποιος codec είχε χρησιμοποιηθεί για την κωδικοποίησή τους ωστε να κατεβάσω μόνον αυτό. Μετά από την εγκατάσταση του συγκεκριμένου πακέτου όλα λειτουργούσαν ρολόι. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση ένας codec να έκανε ένα TV Tuner να σταματήσει να έχει λήψη (Το ράδιό σου λειτουργεί αλήθεια ; ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...