Προς το περιεχόμενο

Φεστιβάλ Μουσικής Θεσσαλονίκης 2006

DJ_XLR8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

im001.gif

im004.gif

im007.gif

"Της Άρνης το Νερό" κέρδισε το 1ο βραβείο

Official Site

Για όσους παρακαλούθησαν τον τελικό ή ακόμα καλύτερα και όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα ήθελα να πείτε εδώ τις απόψεις σας. Τι σας άρεσε, τι δε σας άρεσε και φυσικά τη γνώμη σας για τα τραγούδια του τελικού & το νικητή.

Λίγα λόγια για το 1ο τραγούδι

Προσωπικά πιστεύω ότι το τραγούδι που απέσπασε το 1ο βραβείο είναι αρκετά καλό. Ωστόσο, στηρίχθηκε στην επιτυχία που είχε το συγκεκριμένο στυλ τραγουδιού στη Eurovision. Βλέπε δηλαδή το τραγούδι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στο φετινό διαγωνισμό. Ethnic χαρακτηριστικά με έμφαση στις φωνητικές ικανότητες του ερμηνευτή.

Εγώ δεν το άκουσα, που μπορώ να το ακούσω τώρα;

Μα φυσικά στο ακόλουθο link. Θα το ακούσετε σίγουρα και στο 2ο πρόγραμμα της ΕΡΤ στο ραδιόφωνο.

Λίγα λόγια για τον νικητή

Siolas.jpgΚαι το όνομα αυτού Σταύρος Σιόλας.

Μα ποιά είναι τέλος πάντων αυτή η "Άρνη";

Γι' αυτούς που αναρωτιούνται ποιά είναι η Άρνη σας παραπέμπω στο ακόλουθο site. Πρόκειται για Νύμφη της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Να που μαθαίνουμε και κάτι μέσω της μουσικής. Αυτό μ' άρεσε πολύ.!

Καλό αυτό που βγήκε 1ο αλλά,....

... εγώ θα ήθελα να βγει 1ο το τραγούδι "Νότες Μαγικές"...

Που μπορώ να ακούσω όλες τις συμμετοχές του φεστιβάλ;

Μπορείτε να τις ακούσετε σε πολύ καλή ποιότητα ήχου στο ακόλουθο link.

Το όλο στήσιμο γιατί μου θύμισε Eurovision;;

Ο σκηνοθέτης του Φεστιβάλ ήταν αυτός που είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία της φετινής Eurovision στην Αθήνα. Ο τεχνικός εξοπλισμός ήταν ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στην Αθήνα & φυσικά η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε εκεί, χρησιμοποιήθηκε αυτές τις μέρες στο Φεστιβάλ.

Αν και είναι μόλις η 2η χρονιά που πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με αυτή τη μορφή, ήταν μία πολύ καλή προσπάθεια από πλευράς σκηνικών & τηλεσκηνοθεσίας. Άντε & του χρόνου ακόμα καλύτερα.

Το live του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Όμορφη συντροφιά μέχρι την ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων μας κράτησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με τα τραγούδια του. Είπε κι ένα καινούργιο το οποίο δε μ' άρεσε και πολύ πάντως. Θύμιζε λίγο πίστα, έξω απ' τα νερά του δηλαδή. Πάντως θεωρώ πετυχημένη τη συμμετοχή στην εκτέλεση των κομματιών του από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ. Έδωσαν άλλο τόνο.

Και του χρόνου λοιπόν, με ακόμα καλύτερες μουσικές...

Δημοσ.

1.

Ethnic χαρακτηριστικά...

Γιατί όχι παραδοσιακά;!

2.

Εκεί στην Θεσαλλονίκη μήπως υπάρχει μια ανώτερη φυλή,ένα ανώτερο είδος

ανθρώπινης ύπαρξης; Για τους Θεσαλλονικείς μιλώ;

Φυσικά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα,μα έχω απογοητευθεί να βλέπω να

καλλιεργείται αυτή η διχόνοια με την πρωτεύουσα(βλ.Σαββόπουλος πέρυσι).

Έλεος... Γιατί τόσο κόμπλεξ με την Αθήνα; Όπως στη Θεσ/κη βγάζουν ωραίους

μουσικούς/τραγουδιστές κλπ, το ίδιο συμβαίνει με την Αθήνα και το Καρπενήσι!!!

Αυτά που γράφω είναι "απωθημένα" από περυσι που φυσικά έκαναν την εμφάνισή τους και φέτος.

3.

Αν εξαιρέσουμε το "2." όλα τα άλλα ήταν μια χαρά.Εμένα προσωπικά μου

άρεσε το "Της Άρνης το νερό".Εύχομαι να έχει συνέχεια το τραγούδι και ο

καλλιτέχνης.

Φαντάζομαι αν το τραγουδούσε ο Νταλάρας,που ταιριάζει και στην φωνή του,

τί θα είχε γίνει...

Δημοσ.
1. Γιατί όχι παραδοσιακά;!

Έχεις δίκιο σ' αυτό, παρασύρθηκα από την διεθνή ορολογία περί μουσικής.

2. Εκεί στην Θεσαλλονίκη μήπως υπάρχει μια ανώτερη φυλή,ένα ανώτερο είδος ανθρώπινης ύπαρξης; Για τους Θεσαλλονικείς μιλώ; Φυσικά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα,μα έχω απογοητευθεί να βλέπω να καλλιεργείται αυτή η διχόνοια με την πρωτεύουσα(βλ.Σαββόπουλος πέρυσι). Έλεος... Γιατί τόσο κόμπλεξ με την Αθήνα; Όπως στη Θεσ/κη βγάζουν ωραίους μουσικούς/τραγουδιστές κλπ, το ίδιο συμβαίνει με την Αθήνα και το Καρπενήσι!!! Αυτά που γράφω είναι "απωθημένα" από περυσι που φυσικά έκαναν την εμφάνισή τους και φέτος.

Ήθελα να το θίξω κι αυτό το θέμα αλλά το ξέχασα, συμφωνώ..!!

Δημοσ.
Έχεις δίκιο σ' αυτό, παρασύρθηκα από την διεθνή ορολογία περί μουσικής.

Διεθνής μεν,άχαρη και ασαφής δε...

Προσωπικά δεν συμφωνώ με την συγκεκριμένη ορολογία,δηλ με τον τρόπο που

χρησιμοποιείται.

Δηλ για κάποιους η λαϊκή("έντεχνη" & μη) μας μουσική είναι ethnic.

Εν ολίγοις,η έννοια της ethnic είναι λίγο(ως πολύ) αφηρημένη.

Δηλ η Ρουσλάνα στη Eurovision είχε ethnic τραγούδι;!

Συγγνώμη για το off topic...

Δημοσ.
Συγγνώμη για το off topic...

Δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν είναι εντελώς άσχετο. Η άποψή σου μπορεί να αποτελέσει νέο topic σχετικά με την ορολογία των ειδών μουσικής.

Δημοσ.

Μηπως ξερετε γιατι δεν συμμετειχαν και τα 15 κομματια;Εγω προτιμουσα το κομματι "Τα δικα μου μυστικα" το οποιο απο οτι ειδα δεν ηταν καν στην τελικη δεκαδα.Εγινε καποια προεπιλογη;Οσο για το κομματι που νικησε,το θεωρω αρκετα καλο ΑΛΛΑ ειχε πολλη περισσοτερη προωθηση απο τα υπολοιπα,τοσο στην τηλεοραση (σε καθε εκπομπη σχετικα με το φεστιβαλ) αλλα και απο το ραδιοφωνο (το δευτερο προγραμμα ειχε γ@μηθει να το παιζει).

• Moderators
Δημοσ.
Μηπως ξερετε γιατι δεν συμμετειχαν και τα 15 κομματια;Εγω προτιμουσα το κομματι "Τα δικα μου μυστικα" το οποιο απο οτι ειδα δεν ηταν καν στην τελικη δεκαδα.Εγινε καποια προεπιλογη;Οσο για το κομματι που νικησε,το θεωρω αρκετα καλο ΑΛΛΑ ειχε πολλη περισσοτερη προωθηση απο τα υπολοιπα,τοσο στην τηλεοραση (σε καθε εκπομπη σχετικα με το φεστιβαλ) αλλα και απο το ραδιοφωνο (το δευτερο προγραμμα ειχε γ@μηθει να το παιζει).

Εγινε "ημιτελικός" διαγωνισμός την περασμένη Πέμπτη. Με τηλεφωνήματα κοινού και 50% κοινο, 50% κριτική επιτροπή.

Εκεί κόπηκαν 6 απο τα 16 και περασαν τα 10 "καλύτερα".

Με την επιλογή του πρώτου τραγουδιού συμφωνώ. Ήταν απο τα καλά της βραδιάς, που έιχε και λογικό στίχο και καλό ερμηνευτή και ωραία μουσική. Ήταν και 3-4 άλλα που ξεχώριζαν

Και ήταν και κάποια που δε θα καθόμουν να ακούσω παρα μόνο αν με απειλούσαν με πιστόλι.

Δημοσ.

Εμένα πάντως ρε παιδιά το τραγούδι που βγήκε δεν μου άρεσε καθόλου.

Μεταξύ δημοτικού και βυζαντινού ψαλμού ήταν.

Εντάξει καλά αλλά ρε πούστη μου, έχουμε αλλάξει μουσικά γούστα.

Που πας με της Άρνης το νερό? Μέχρι και ο παππούς μου ήθελε να το ψηφίσει.

Για μένα πολύ ωραίο ήταν το τραγούδι των ψυχών αλλά να είχει άλλα λόγια, και η μπαλάντα του μαλάκα, που ήταν πανέξυπνη...

ΑΛΛΑ οχι προτιμήσαμε της Άρνης το νερό. Ε εντάξει μείνετε εκέι τι να σας πω? Επιστροφή στις ρίζες....

• Moderators
Δημοσ.

αλλά έχουμε αλλάξει μουσικά γούστα.

Που πας με της Άρνης το νερό?

Εννοείς δηλαδή ότι ψηφίσαν μόνο οι παππούδες; ή ότι κάποιοι πεισμώσαν και ψήφισαν το πιο "ελληνικό" απο όλα καταπιέζοντας τα πραγματικά τους γούστα; Μου φαίνεται αρκετά λάθος αυτή η λογική.

ok, δε σου άρεσε. Και έχει βυζαντινά (έστω) στοιχεία. Σημαίνει ότι ξεπεράστηκε αυτό το είδος και πέθανε; Μήπως κάποια απο τα σημερινά προχωρημένα είδη δεν είναι βαρετά και ενοχλητικά για πολλούς;

Εγώ το συγκεκριμένο τραγούδι- χωρίς να το θεωρώ κορυφαίο- το βρίσκω να συνυπάρχει υπέροχα με πολλά άλλα είδη σημερινά. Τουλάχιστο μπορούσε να σταθεί και να ξεχωρίσει στο χθεσινό διαγωνισμό, όπως διαγωνιζόταν μαζι μπαλάντες και "ραπ"-like και metal και "alternative". Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι παρέλασαν απο τη σκηνή πολλές "δοκιμασμένες" συνταγές (...) και κάποια καχέκτυπα (...) το πρώτο τραγούδι ήταν αρκετά έξυπνη ιδέα.

Δημοσ.

To γεγονός ότι το τραγούδι που βγήκε πρώτο στο διαγωνισμό έχει στοιχεία βυζαντινού ψαλμού και γενικότερα παραδοσιακά, ήταν καταλυτικό στο να πάρει αυτή τη θέση.

Αν ακούσετε τα υπόλοιπα κομμάτια θα δείτε ότι είναι γνωστά σε όλους μας είδη, όπως ελαφρύ λαϊκό, ελληνικό rock κτλ. To "τραγούδι του μαλάκα" που προαναφέρατε δε πήρε τη θέση που του άξιζε για τον εξής απλό λόγο... έχουμε όλοι μας το "κόμπλεξ" της βρισιάς... που ναι μεν τη χρησιμοποιούμε καθημερινά στη ζωή μας, αλλά όταν την ακούμε μέσω ενός τραγουδιού την κατακρίνουμε & την απορρίπτουμε.

Το συγκεκριμένο τραγούδι θα κάνει επιτυχία, όπως και πολλά απ' αυτά που δεν πήραν το 1ο βραβείο. Η προβολή και μόνο για τρεις ημέρες στο Φεστιβάλ βοήθησε στην προώθησή τους. Άλλωστε εδώ είμαστε, θα τα δούμε όλα αυτά στην πορεία.

Δημοσ.
To "τραγούδι του μαλάκα" που προαναφέρατε δε πήρε τη θέση που του άξιζε για τον εξής απλό λόγο... έχουμε όλοι μας το "κόμπλεξ" της βρισιάς... που ναι μεν τη χρησιμοποιούμε καθημερινά στη ζωή μας' date=' αλλά όταν την ακούμε μέσω ενός τραγουδιού την κατακρίνουμε & την απορρίπτουμε.

Το συγκεκριμένο τραγούδι θα κάνει επιτυχία, όπως και πολλά απ' αυτά που δεν πήραν το 1ο βραβείο. Η προβολή και μόνο για τρεις ημέρες στο Φεστιβάλ βοήθησε στην προώθησή τους. Άλλωστε εδώ είμαστε, θα τα δούμε όλα αυτά στην πορεία.[/quote']

Το συγκεκριμένο τραγούδι φέρνει πολύ στο ύφος και την σύνθεση του Βαγγέλη Γερμάνου.Προσωπικά μου άρεσε για 3 λόγους:

1.Η μουσική του ήταν έξυπνη με σωστά "αλλοιωμένη" μελωδία και "έδενε" απόλυτα

με το περιεχόμενο(στίχοι).

2.Οι στίχοι εξυπηρετούσαν με τον καλύτερο τρόπο το στόχο τους,την σάτυρα,

που ίσως-για κάποιους-να έχει κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις πέραν της αστειότητας.

3.Για το σόλο του ηλεκτρικού κιθαρίστα προς το τέλος! :)

Δημοσ.
νομιζω πως αυτο ηταν το τριτο τραγουδι.η τραγουδιστρια δεν ηταν πολυ ωραια?

Δεν ήτανε κακή. Την έπαιζα ένα τάβλι αμα λάχει!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...