Members gsarig Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Members Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Γεια σας. Θέλω να αναβαθμίσω τη μνήμη και έχω την εξής απορία. Αυτή τη στιγμή έχω τις OCZ PC-3200 VALUE CAS 2,5 DUAL CHANNEL DDR 1GB (2X512MB) και θέλω να βάλω άλλο 1 GB. Θα προτιμούσα να είναι μονό stick, για να μου μείνει μια κενή υποδοχή για μελλοντική αναβάθμιση. Σκεφτόμουν να πάρω την TWINMOS DIMM DDR 1GB PC3200 (400MHZ) αλλά άσχετος καθώς είμαι, ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1. ταιριάζει ο συγκεκριμένος συνδυασμός μνημών; 2. αν δεν ταιριάζει, τι προτείνετε; 3. αν ταιριάζει, θα διατηρηθεί το dual channel των OCZ; Δεν ξέρω αν ενδιαφέρει, αλλά η μητρική μου είναι η Asus A8N32 SLI Deluxe. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις
kostg Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Λογικά θα δουλέψει κανονικά, αλλά θα χάσεις το dual channel... Εγώ θα άλλαζα τα 2x512MB με 2x1GB.
Members gsarig Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Members Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Κατ' αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση Το ξέρω ότι το ιδανικό θα ήταν το 2Χ1GB, αλλά είναι πολύ ακριβή αυτή η λύση. Το άλλο που σκεφτόμουν ήταν να πάρω άλλο ένα ζευγάρι από τις ίδιες ακριβώς μνήμες, αλλά έχω διαβάσει ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα αν χρησιμοποιείς και τις 4 υποδοχές μνήμης. Βασικά, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην επηρεαστεί η σταθερότητα του συστήματος εξαιτίας της νέας μνήμης.
Members gsarig Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Members Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2006 Έστειλα ένα mail στο e-shop ρωτώντας τους σχετικά και την επομένη έλαβα απάντηση. Αυτό που μου προτείνουν είναι να μην προτιμήσω την Twinmos (που δεν ενδείκνυνται ως η καλύτερη επιλογή για τη συγκεκριμένη μητρική που έχω), αλλά πάρω άλλο ένα ζεύγος από τις μνήμες που ήδη έχω (OCZ PC-3200 VALUE CAS 2,5 DUAL CHANNEL DDR 1GB (2X512MB). Δύο είναι οι ερωτήσεις μου: 1. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν χρησιμοποιήσω και τα 4 slots της μητρικής; Σε άλλα topics κάτι τέτοιο είχα διαβάσει, αλλά μπορεί να μην είχα καταλάβει και καλά (δεν είμαι και πολύ σχετικός επί του θέματος). 2. Αν βάλω και δεύτερο ζεύγος των ίδιων μνημών, τι θα γίνει με το dual channel;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.