Προς το περιεχόμενο

alphatrade αγοραπωλησιες μετοχων μεσω του internet

haris2121

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
http://www.hellenicbank.gr/common/deposits/personal/super_plus_12.asp

Επιτοκιο 3,95, ειχε παει και 4 και θα ξαναπαει τωρα που ανεβηκαν τα επιτοκια, αν δεν εχει παει ειδη, και δεν εχουν ενημερωσει το site. Οποτε το -2% δεν ισχυει εκτος και αν αφαιρεις και τον πληθωρισμο, αλλα αυτο ισχυει και σε αποδοσεις απο μετοχες. Επισης στο παραπανω αφαιρουμε 10% φορολογια τοκων.

Εκτος και αν μιλαμε για παρα πολυ λιγα χρηματα, οποτε δεν αξιζει ουτε το χρηματιστηριο π.χ αμα εχεις 5000 ευρω, και 10% το χρονο να κερδισεις αποδοση, ειναι 500 ευρω.. Οι καλες αποδοσεις προυποθετουν να παιζεις και αρκετα χρηματα. Να παιζεις π.χ 100.000 ευρω και να βγαλεις 10% το χρονο, ειναι 10.000 ευρω ετησιος... Οσο βγαζουν καποιοι δουλευοντας. ¨Η εστω 50.000 ευρω. Ωστε τα χρηματα που θα κερδισεις ,να αξιζουν τον χρονο και το ρισκο που θα χασεις. Αμα ειναι να ασχολεισαι 2-3 ωρες τη μερα με ανχος για να βγαλεις 500 ευρω το χρονο , (παιζοντας 5000 ευρω) ,αστο καλυτερα.

Κατι που εχω βρει στο net και θελω τη γνωμη σας.

εδω http://www.basisbank.com.ge/en/timedepocorp.shtml

αναφερει για επιτοκιο 9.5% το χρονο σε ευρω.. Τι παιζει? Λετε να ειναι αληθεια ή ειναι καμια πατατα? Πως το διασταυρωνουμε αυτο, και υπαρχει τροπος να καταθεσουμε σε τραπεζα του εξωτερικου χωρις να παμε εκει? Μεσω net?

Τελος να ρωτησω κατι για οποιον ξερει. Υπαρχει καλυτερη αποδοση απο αυτη που αναφερω παραπανω? Εστω ενα 5% το οποιο να ειναι σιγουρο ή σχεδον σιγουρο. Μπορουμε να επενδισουμε σε χρηματοτραπεζικα προιοντα σε τραπεζα της ευρωπαικης ενωσης που δεν εδρευει στην Ελλαδα? Τι προμηθειες θα χασουμε και πως μπορει να γινει πρακτικα? Γιατι εδω στην Ελλαδα οι τραπεζες μας κλευουν κανονικα. Στο εξωτερικο εχω βρει καλυτερες αποδοσεις.

Δηλαδή αν βγάλεις 500 ευρώ το χρόνο σε χαλάει? Στην τράπεζα δεν θα έβγαζες τίποτα. Αν παίζεις σε καλά χαρτιά όπως εθνική δεν έχεις ρίσκο. Το 5% που λες θα είναι σε προθεσμιακά προιόντα με 100000 χρόνια δέσμευση. Κατά τη γνώμη μου αν κάποις έχει ας πούμε 50.000 ευρώ , να βάλει 20.000 σε μετοχές και 30.000 σε προθεσμιακά.Τα ομόλογα δεν μου αρέσουν διότι νοιώθω πως κάποιος άλλος βγάζει λεφτά με τα χρήματά μου και μου δίνει ποσοστά, επειδή εγώ είμαι ανίκανος να τα διαχειριστώ...Τώρα βέβαια υπάρχουν και άλλα επενδυτικά προιόντα αλλά στην ηλικία μου, 26 , οι μετοχές είναι αρκετά για να ασχοληθώ....

Δημοσ.
Αν εξαιρέσεις τις περιπτώσεις όπου κάποιος με αθέμιτα μέσα έχει πρόσβαση σε κάποια πληροφορία, τότε το χρηματιστήριο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ. Αν είχε τότε οι χρηματιστές θα ήταν παντοκράτορες. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει . Το μόνο που μπορείς να πεις με αφάλεια είναι ότι αν η χώρα σου έχει καλό οικονομικό ορίζοντα, τότε μια μακροχρόνια επένδυση της τάξεως των 5 με 10 χρόνων θα είναι σίγουρα επικερδής , και πολύ μάλιστα. Αλλά όλοι πάνε για το γρήγορο κέρδος. Το χρηματιστήριο μπορείς να το κάνεις μπαρμπούτι αλλά και μπορείς να το κάνεις επένδυση. Εγώ πάντως προτιμώ να έχω τουλάχιστον τα μισά μου λεφτά σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, παρά να κάθονται στην τράπεζα με -2% τόκο.

Ερωτήσεις κρίσεως για μακροχρόνιες επενδύσεις:

1)Μπορείς όμως να πεις με ασφάλεια ότι η Ελληνική οικονομία έχει "καλό οικονομικό ορίζοντα";

2) Μπορείς όμως να πεις με ασφάλεια ότι η παγκόσμια οικονομία έχει "καλό οικονομικό ορίζοντα";

3) Το αθηναϊκό χρηματιστήριο χειραγωγείτε ή όχι; Τί έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία-αξίζει να "επενδύεις" σε ένα χειραγωγούμενο χρηματιστήριο; Πλήρωσαν οι απαταιώνες του 99 ή είναι έξω;

4) Θα επένδυες, στη "σιγουριά" του "καλού οικονομικού ορίζοντα" διάρκειας 5-10ετίας της ελληνικής οικονομίας η οποία αντικατοπτρίζεται στο ΧΑΑ που λειτουργεί εύρυθμα και είναι μια αποτελεσματικότατη αγορά λολ;

Δημοσ.
Ερωτήσεις κρίσεως για μακροχρόνιες επενδύσεις:

1)Μπορείς όμως να πεις με ασφάλεια ότι η Ελληνική οικονομία έχει "καλό οικονομικό ορίζοντα";

2) Μπορείς όμως να πεις με ασφάλεια ότι η παγκόσμια οικονομία έχει "καλό οικονομικό ορίζοντα";

3) Το αθηναϊκό χρηματιστήριο χειραγωγείτε ή όχι; Τί έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία-αξίζει να "επενδύεις" σε ένα χειραγωγούμενο χρηματιστήριο; Πλήρωσαν οι απαταιώνες του 99 ή είναι έξω;

4) Θα επένδυες, στη "σιγουριά" του "καλού οικονομικού ορίζοντα" διάρκειας 5-10ετίας της ελληνικής οικονομίας η οποία αντικατοπτρίζεται στο ΧΑΑ που λειτουργεί εύρυθμα και είναι μια αποτελεσματικότατη αγορά λολ;

Αν δεις το παρελθόν το Ελληνικό χρηματιστήριο ,ακόμα και μετά από κραχ λόγω πολέμου του κόλπου ή της φούσκας 1999 πάλι ανεβαίνει. Τώρα αν αγοράσεις κάπου στον πάτο και πουλήσεις στην μέση μιας ανόδου, όπως σήμερα, δεν κερδίζεις? Και θα έχεις περάσει και κραχ. Να θυμάσαι ότι αν μια εταιρία δεν κλείσει, τότε έχεις χάσει μόνο όταν πουλήσεις. Αν δεν πουλήσεις και έχεις υπομονή πάλι θα κερδίσεις και μάλιστα πιο πολλά από να τα είχες σε ομόλογα. Οι χαμένοι του 1999 ήταν αυτοί που αγόρασαν με δανεικά και έπρεπε να πουλήσουν τα χαρτιά τους μετά για να κλείσουν τρύπες. Όσοι τα έχουν ακόμα, μιλάμε για τα καλά χαρτιά, θα τα πάρουν πίσω και με τόκο σε 2-3 χρόνια...

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση οτι ορισμενοι τα λενε λιγο ουτοπικα.

Το οτι αμα δεν πουλησεις ,δεν εχεις χασει , ειναι μια καλη θεωρια.

Βεβαια , περνεις μια μετοχη στα 1000 ευρω, γινεται οπως το 1999 , και πεφτει ολο το χρηματιστηριο (που ολοι οι γκουρου οπως παντα αναλυανε σε καναλια και εφημεριδες οτι ο μακροοικονομικος οριζοντας της Ελλαδας ειναι παααρα πολυ καλος και θα φτασει τις 7000 το χρηματιστηριο - συμπεριλαμβανομενου και του τοτε υπουργου οικονομικων), φτανει η μετοχη σου στα 300 ευρω, αλλα δεν εχεις χασει , γιατι αμα την κρατησεις 20 χρονια θα φτασει στα 1200 ευρω (απο 300 που εχει φτασει, οχι απο 1000).. Σωστα? Δεν λαμβανεις υποψιν ομως το ποσα θα ειχες βγαλει απο τοκους ολα αυτα τα χρονια, και μηπως σε 20 χρονια , τα 1000 ευρω θα ειχαν γινει 3000? Συν το οτι, το χρηματιστηριο εχει αιωνια διαρκεια ζωης, ενω εσυ οχι. Αν ηταν τοσο απλα τα πραγματα δεν θα ειχε χασει ποτε κανενας, θα κραταγαν ολοι της μετοχες τους οσα χρονια χρειαζονται για να βγαλουν αποδοσεις.Και μην ξεχνας οτι σχεδον κανενας δεν παιζει ετσι στο χρηματιστηριο. Ουτε 1% δεν παιζουν με σκοπο να πουλησουν τις μετοχες τους μετα 20 χρονια.Αμα ηταν ετσι θα ξεκιναγαν ασφαλιστικο προγραμμα , δεν θα επαιζαν στο χρηματιστηριο. Συν το οτι στην πραγματικη ζωη, κανεις σχεδια που σχεδον ποτε δεν γινονται, δηλαδη εσι εχεις σκοπο να παιξεις 5 χρονια, αλλα κατι θα συμβει ενδιαμεσα και θα χρειαστεις τα λεφτα οου. Εκτος και αν εισαι πλουσιος και δεν εχεις τη να κανεις παρα πολα λεφτα, οποτε μπορουμε να συζητησουμε και για αλλα πραγματα και οχι για χρηματιστηριο.Αμα δεις τις στατιστικες, το 90% οσων παιζουν στο χρηματιστηριο , παιζουν σε οριζοντα 1-2-3 ετη.

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν ευκαιριες, αλλα σπανιζουν υπερβολικα. Οταν γινοταν δημοσιες εγγραφες για μεγαλες εταιριες ηταν μερικες απο αυτες ( ΔΕΗ ΟΤΕ κλπ) σημερα αυτα εχουνε περασει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...