haris2121 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 ποια η γνωμη σας γι αυτη την υπηρεσια της alphabank?παιρνει καποια προμηθεια για να κανει τις αγοραπωλισιες?εσεις τι χρησιμοποιειτε?πως λειτοργειi? θελω να αρχισω να ασχολουμαι με τα οικονομικα και ειδικοτερα με το χτηματιστηριο
getty Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Η προμήθεια είναι απ΄ τις χαμηλότερες απ΄όσο γνωρίζω, σαν πλατφόρμα κατά την άποψη μου δεν είναι απ΄τι καλύτερες για τα διεθνή δεδομένα (έχοντας υπ όψιν αντίστοιχες ευρωπαϊκές κλπ.), βέβαια για ελληνικά δεδομένα μπορεί και να είναι. Ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να έχεις live τιμές από πολλές ταυτόχρονα μετοχές και επίσης όταν παρακολουθείς μία μετοχή μετά από κάποια ώρα είναι φτιαγμένο να κλείνει (μάλλον αυτά γίνονται για να μην μπορεί άλλος να αναμεταδίδει live τιμές). Επίσης δε μπορείς να προγραμματίσεις συναλλαγές (πολλά ζητάω έ πχ. αγορά πάνω από ένα ορισμένο όριο και πώληση στο +3% κλπ. Επειδή όμως οι αποψείς μου αποτελούν πάντα τη δική μου αίσθηση που μπορεί να μην είναι σωστή μπορείς (και πρέπει πιστεύω) να δοκιμάσεις το demo για να έχεις δική σου άποψη. PS. Το χρηματιστήριο θέλει πολύ διάβασμα, προπόνηση και εξυπνάδα οπότε επειδή παίζεις τα λεφτά σου φρόντισε να ασχοληθείς συστηματικά και σοβαρά.
kirimis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 ποια η γνωμη σας γι αυτη την υπηρεσια της alphabank?παιρνει καποια προμηθεια για να κανει τις αγοραπωλισιες?εσεις τι χρησιμοποιειτε?πως λειτοργειi? θελω να αρχισω να ασχολουμαι με τα οικονομικα και ειδικοτερα με το χτηματιστηριο Οι μετοχες ΔΕΝ ειναι για τον ιδιωτη που ασχολειται περιστασιακα στον τομεα αυτο, που δεν ειναι η δουλεια του να το πω ποιο απλα. Θα προτεινα να ασχοληθεις με ποιο σιγουρες μορφες επενδυσης οπως τα Αμοιβαια Κεφαλαια.
haris2121 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση και πιστεψε με ειμαι πανασχετος ουτε καν ξερω τι μου γινεται. θα μπορουσεσ να μου πεισ ακριβς ποσο ειναι η προμηθεια? επισης πως ακριβως λειτουργει καταθετεισ τα λεφτα στην τραπεζα και στα δεσμευει οταν πας να αγορασεις μετοχες? εχω ηδη e-banking θα μπορουσα να τα συνδιασω? Οι μετοχες ΔΕΝ ειναι για τον ιδιωτη που ασχολειται περιστασιακα στον τομεα αυτο, που δεν ειναι η δουλεια του να το πω ποιο απλα. Θα προτεινα να ασχοληθεις με ποιο σιγουρες μορφες επενδυσης οπως τα Αμοιβαια Κεφαλαια. τα αμοιβαια κεφαλαια δεν τα προτιμω επειδη ειναι μακροχρονια
getty Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Οι μετοχες ΔΕΝ ειναι για τον ιδιωτη που ασχολειται περιστασιακα στον τομεα αυτο, που δεν ειναι η δουλεια του να το πω ποιο απλα. Θα προτεινα να ασχοληθεις με ποιο σιγουρες μορφες επενδυσης οπως τα Αμοιβαια Κεφαλαια. Αν ο φίλος έχει κάποιες γνώσεις οικονομικών και αίσθηση της αγοράς (ενημερώνεται καθημερινά μέχρι σήμερα για τις επιχειρήσεις-την οικονομία και παρακολουθεί τις τιμές) πιστεύω ότι αξίζει να ασχοληθεί. Ακόμα και να μην έχει ακόμα καλή αίσθηση της αγοράς αλλά έχει υπομονή και θέληση και πάλι πιστεύω αξίζει. Είναι μικρόβιο το χρηματιστήριο και μέσα από τις επενδύσεις μαθαίνεις τον ευατό σου (πόσο εγκρατείς είσαι, πόσο αντέχεις στην πίεση-πόσο σώζει τελικά το να ξέρεις να κρατάς ισορροπίες στις επιλογές και στη ζωή σου) και αναπτύσσεις αρετές (υπομονή, γρήγορη λήψη απόφασης, ηρεμία, αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση) και τέλος κατανόηση του τι διαβάζεις-τι είναι παραπληροφόρηση τί ρόλο βαράνε τα ΜΜΕξαπάτησης, οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι, πώς κινείται η οικονομία και χίλια άλλα πράγματα. Απλά μερικές ώρες την ημέρα ανάλογα με τον τρόπο που διαλέγει να επενδύσει θα τις τρώει σίγουρα. Επίσης λίγοι είναι οι money makers, είτε ανήκεις σε αυτούς είτε όχι αξίζει σίγουρα να προσπαθήσεις.
getty Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση και πιστεψε με ειμαι πανασχετος ουτε καν ξερω τι μου γινεται. θα μπορουσεσ να μου πεισ ακριβς ποσο ειναι η προμηθεια? επισης πως ακριβως λειτουργει καταθετεισ τα λεφτα στην τραπεζα και στα δεσμευει οταν πας να αγορασεις μετοχες? εχω ηδη e-banking θα μπορουσα να τα συνδιασω? τα αμοιβαια κεφαλαια δεν τα προτιμω επειδη ειναι μακροχρονια Αν δεν ξέρεις τι σου γίνεται και πας για το βραχυχρόνιο κέρδος πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητευτείς... (για τις προμήθειες, τα τέλη χρηματιστηρίου -ελάχιστη προμήθεια κλπ. πρέπει να ρωτήσεις τη χρηματιστηριακή σου να σου πουν αναλυτικά για να ξέρεις ακριβώς το περιθώριο κέρδους σου, για ένα χονδρικό υπολογισμό υπολόγισε πάντως γύρω στο %2+, αν παίζεις λίγα χρήματα είναι πολύ υψηλότερο). Ναι πρέπει να έχεις ένα συνδεδεμένο λογαριασμό απ΄ όπου θα χρεωπιστώνεται το χρήμα. Αν και με τον τρόπο που απαντάς μου φαίνεται ότι θα έπρεπε να ακολουθήσεις τη συμβουλή του kirimis εκτός αν σχεδιάζεις να γίνεις από πανάσχετος πολύ σχετικός -σχεδόν hacker σε ότι αφορά τα θεμελιώδη αλλά και τον τρόπο που κινείται η αγορά.
Flying_Dutchman Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Φανταζομαι οτι σε ενδιαφερει το λεγομενο intra-day trading (δηλαδη αγορες-πωλησεις μεσα στη μερα) ή σε σχετικα μικρο διαστημα... γνωμη μου ειναι οτι για να βγαλεις χρηματα, πρεπει να βλεπεις καπως πιο μακροπροθεσμα..επισης το χρηματιστηριο εχει ποοοοολλλλλυυυυυυυ αγχος... ειναι κατι σαν μικροβιο, σαν ναρκωτικο..
actorgr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 διαβαζε τον οικονομικο τυπο,χωρις να πιστευεις απολυτα τιποτε απ' αυτα που προτεινουν(διακρατηση,αγορα,πωληση).Μαθε απο ατομα που εμπιστευεσαι για τα θεμελιωδη της χρηματοοικονομιας και μην επενδυεις ποτε ολα σου τα λεφτα σε μετοχες οσο σιγουρες κι αν ειναι.Σε πολλες υγιεις επιχειρησεις οι μερισματικες αποδοσεις ειναι καλυτερες επιτοκιακα απο προθεσμιακες καταθεσεις.Μαθε πριν παθεις...και καλη τυχη
haris2121 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Αν δεν ξέρεις τι σου γίνεται και πας για το βραχυχρόνιο κέρδος πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητευτείς...(για τις προμήθειες, τα τέλη χρηματιστηρίου -ελάχιστη προμήθεια κλπ. πρέπει να ρωτήσεις τη χρηματιστηριακή σου να σου πουν αναλυτικά για να ξέρεις ακριβώς το περιθώριο κέρδους σου, για ένα χονδρικό υπολογισμό υπολόγισε πάντως γύρω στο %2+, αν παίζεις λίγα χρήματα είναι πολύ υψηλότερο). Ναι πρέπει να έχεις ένα συνδεδεμένο λογαριασμό απ΄ όπου θα χρεωπιστώνεται το χρήμα. Αν και με τον τρόπο που απαντάς μου φαίνεται ότι θα έπρεπε να ακολουθήσεις τη συμβουλή του kirimis εκτός αν σχεδιάζεις να γίνεις από πανάσχετος πολύ σχετικός -σχεδόν hacker σε ότι αφορά τα θεμελιώδη αλλά και τον τρόπο που κινείται η αγορά. εχω θεληση δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ να κερδισω, οσο να μαθω για αρχη, ετσι και αλλιως πως ξεκινησαν ολοι?. ευτυχως εχω τον πατερα μου που ξερει αρκετα πραγματα και ειναι αρκετα εμπειρος με τα οικονομικα αλλα το alphatrade k οτιδηποτε εχει σχεση με το internet δεν το ξερει ουτε το εμπιστευεται καθολου
jimarass Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Βασικά όποιος παίζει μακροπρόθεσμα,έστω και αν μεσολαβίσει κραχ , πάντα κερδίζει,δεδομένου ότι παίζει σε καλά ,συνήθως βαριά, χαρτιά. Ειδικά υγειείς επιχειρήσεις με μέρισμα όπως οι τράπεζες είναι σιγουριά,αλλά μιλλαμε για ορίζοντα 5 ετίας τουλάχιστον. Αν θές για πιο γρήγορα, απλά ξέχασέ το εκτός και έχεις γνωστούς στην κυβέρνηση για να σου πλασάρουν νέα.
getty Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Φανταζομαι οτι σε ενδιαφερει το λεγομενο intra-day trading (δηλαδη αγορες-πωλησεις μεσα στη μερα) ή σε σχετικα μικρο διαστημα... γνωμη μου ειναι οτι για να βγαλεις χρηματα, πρεπει να βλεπεις καπως πιο μακροπροθεσμα..επισης το χρηματιστηριο εχει ποοοοολλλλλυυυυυυυ αγχος... ειναι κατι σαν μικροβιο, σαν ναρκωτικο.. in day trading θέλει γερά @@, προσωπικά δεν την παλεύω με τίποτα το άγχος είναι απίστευτο άσε που και οι πλατφόρμες των χρηματιστηριακών δε βοηθούν σε κάτι τέτοιο. εχω θεληση δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ να κερδισω, οσο να μαθω για αρχη, ετσι και αλλιως πως ξεκινησαν ολοι?. ευτυχως εχω τον πατερα μου που ξερει αρκετα πραγματα και ειναι αρκετα εμπειρος με τα οικονομικα αλλα το alphatrade k οτιδηποτε εχει σχεση με το internet δεν το ξερει ουτε το εμπιστευεται καθολου Νομίζω ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και είναι ασφαλέστατο το alphatrade. Εξάλλου κανείς δε μπορεί να βγάλει λεφτά από εσένα, το χειρότερο αν υποθέσουμε ότι σου κλέψει username και Pass θα είναι να αγοράζει τελειωμένες μετοχές έτσι για να σε κάψει. Αλλά ποιός να θέλει να κάνει κάτι τέτοιο...
kirimis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Αν ο φίλος έχει κάποιες γνώσεις οικονομικών και αίσθηση της αγοράς (ενημερώνεται καθημερινά μέχρι σήμερα για τις επιχειρήσεις-την οικονομία και παρακολουθεί τις τιμές) πιστεύω ότι αξίζει να ασχοληθεί. Ακόμα και να μην έχει ακόμα καλή αίσθηση της αγοράς αλλά έχει υπομονή και θέληση και πάλι πιστεύω αξίζει. Είναι μικρόβιο το χρηματιστήριο και μέσα από τις επενδύσεις μαθαίνεις τον ευατό σου (πόσο εγκρατείς είσαι, πόσο αντέχεις στην πίεση-πόσο σώζει τελικά το να ξέρεις να κρατάς ισορροπίες στις επιλογές και στη ζωή σου) και αναπτύσσεις αρετές (υπομονή, γρήγορη λήψη απόφασης, ηρεμία, αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση) και τέλος κατανόηση του τι διαβάζεις-τι είναι παραπληροφόρηση τί ρόλο βαράνε τα ΜΜΕξαπάτησης, οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι, πώς κινείται η οικονομία και χίλια άλλα πράγματα. Απλά μερικές ώρες την ημέρα ανάλογα με τον τρόπο που διαλέγει να επενδύσει θα τις τρώει σίγουρα. Επίσης λίγοι είναι οι money makers, είτε ανήκεις σε αυτούς είτε όχι αξίζει σίγουρα να προσπαθήσεις. Ολα αυτα που λες, ειναι σωστα, με την μονη διαφορα οτι ελαχιστοι τα ξερουν και ειναι αυτοι που τα εχουν κάνει επάγγελμα. Η χρηματαγορα δεν ειναι απλά αίσθηση... ειναι γνώση που διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Εμεις εδω στην Ελλαδα το εχουμε παρεξηγησει.... νομιζουμε πως είναι τζόγος. Εαν δεν έχεις αρκετα λεφτα που να σου περισσευουν, και δεν εισαι διατεθημένος να επενδύσεις με μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα οι πιθανότητες δεν ειναι μαζι σου. Τα Α/Κ είναι στο χέρι σου πόσο θα τα κρατησεις. Το ρίσκο ειναι μοιρασμένο. Η διαχείριση τους γίνεται απο επαγγελματίες και υπάρχουν διαφόρων αποδόσεων/ρίσκου λύσεις. Τώρα βεβαια, αν θελει κάποιος να παίξει τις οικονομίες του στο χρηματιστήριο.... απλά ας εχει ζυγίσει τα πράγματα σωστά. Σε γενικές γραμμες το 98% των ιδιώτων που βγαινουν κερδίσμένοι απο την υποθεση "χρηματιστηριο" ειναι θέμα κωλοφαρδίας και όχι διαβασμένων κινήσεων .-
getty Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 @kirimis συμφωνώ με αυτά που λες, πάντως η κεφαλαιαγορα (χρηματαγορά δεν είναι τα χρηματιστήρια-απλά παραποιείται ο όρος ας είναι καλά κάποια γνωστή ξανθιά σε παλιό οικονομικό κανάλι) πέρα από τις γνώσεις πιστεύω ότι είναι και αίσθηση. Κανείς δε σε μαθαίνει να είσαι κερδοφόρος όσα χρόνια και αν σπουδάσεις, απλά μερικές οικονομικές αρχές μαθαίνεις οι οποίες βλέπεις με την εμπειρία ότι δεν ισχύουν-τουλάχιστον όχι με την αυστηρότητα που θα ήθελαν οι επιστήμονες- και ότι γράφονται από άτομα που δεν έχουν εμπειρία από αγορές. Και όταν λέω αίσθηση εννοώ και κάποιες προσωπικές στρατηγικές που δεν τις βρίσκεις σε κανένα βιβλίο (αν είναι πετυχημένες μάλιστα δεν λέγονται κιόλας). Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
jimarass Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Ολα αυτα που λες, ειναι σωστα, με την μονη διαφορα οτι ελαχιστοι τα ξερουν και ειναι αυτοι που τα εχουν κάνει επάγγελμα. Η χρηματαγορα δεν ειναι απλά αίσθηση... ειναι γνώση που διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Εμεις εδω στην Ελλαδα το εχουμε παρεξηγησει.... νομιζουμε πως είναι τζόγος. Εαν δεν έχεις αρκετα λεφτα που να σου περισσευουν, και δεν εισαι διατεθημένος να επενδύσεις με μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα οι πιθανότητες δεν ειναι μαζι σου. Τα Α/Κ είναι στο χέρι σου πόσο θα τα κρατησεις. Το ρίσκο ειναι μοιρασμένο. Η διαχείριση τους γίνεται απο επαγγελματίες και υπάρχουν διαφόρων αποδόσεων/ρίσκου λύσεις. Τώρα βεβαια, αν θελει κάποιος να παίξει τις οικονομίες του στο χρηματιστήριο.... απλά ας εχει ζυγίσει τα πράγματα σωστά. Σε γενικές γραμμες το 98% των ιδιώτων που βγαινουν κερδίσμένοι απο την υποθεση "χρηματιστηριο" ειναι θέμα κωλοφαρδίας και όχι διαβασμένων κινήσεων .- Αν εξαιρέσεις τις περιπτώσεις όπου κάποιος με αθέμιτα μέσα έχει πρόσβαση σε κάποια πληροφορία, τότε το χρηματιστήριο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ. Αν είχε τότε οι χρηματιστές θα ήταν παντοκράτορες. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει . Το μόνο που μπορείς να πεις με αφάλεια είναι ότι αν η χώρα σου έχει καλό οικονομικό ορίζοντα, τότε μια μακροχρόνια επένδυση της τάξεως των 5 με 10 χρόνων θα είναι σίγουρα επικερδής , και πολύ μάλιστα. Αλλά όλοι πάνε για το γρήγορο κέρδος. Το χρηματιστήριο μπορείς να το κάνεις μπαρμπούτι αλλά και μπορείς να το κάνεις επένδυση. Εγώ πάντως προτιμώ να έχω τουλάχιστον τα μισά μου λεφτά σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, παρά να κάθονται στην τράπεζα με -2% τόκο.
oldnew Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 . Εγώ πάντως προτιμώ να έχω τουλάχιστον τα μισά μου λεφτά σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, παρά να κάθονται στην τράπεζα με -2% τόκο. http://www.hellenicbank.gr/common/deposits/personal/super_plus_12.asp Επιτοκιο 3,95, ειχε παει και 4 και θα ξαναπαει τωρα που ανεβηκαν τα επιτοκια, αν δεν εχει παει ειδη, και δεν εχουν ενημερωσει το site. Οποτε το -2% δεν ισχυει εκτος και αν αφαιρεις και τον πληθωρισμο, αλλα αυτο ισχυει και σε αποδοσεις απο μετοχες. Επισης στο παραπανω αφαιρουμε 10% φορολογια τοκων. Εκτος και αν μιλαμε για παρα πολυ λιγα χρηματα, οποτε δεν αξιζει ουτε το χρηματιστηριο π.χ αμα εχεις 5000 ευρω, και 10% το χρονο να κερδισεις αποδοση, ειναι 500 ευρω.. Οι καλες αποδοσεις προυποθετουν να παιζεις και αρκετα χρηματα. Να παιζεις π.χ 100.000 ευρω και να βγαλεις 10% το χρονο, ειναι 10.000 ευρω ετησιος... Οσο βγαζουν καποιοι δουλευοντας. ¨Η εστω 50.000 ευρω. Ωστε τα χρηματα που θα κερδισεις ,να αξιζουν τον χρονο και το ρισκο που θα χασεις. Αμα ειναι να ασχολεισαι 2-3 ωρες τη μερα με ανχος για να βγαλεις 500 ευρω το χρονο , (παιζοντας 5000 ευρω) ,αστο καλυτερα. Κατι που εχω βρει στο net και θελω τη γνωμη σας. εδω http://www.basisbank.com.ge/en/timedepocorp.shtml αναφερει για επιτοκιο 9.5% το χρονο σε ευρω.. Τι παιζει? Λετε να ειναι αληθεια ή ειναι καμια πατατα? Πως το διασταυρωνουμε αυτο, και υπαρχει τροπος να καταθεσουμε σε τραπεζα του εξωτερικου χωρις να παμε εκει? Μεσω net? Τελος να ρωτησω κατι για οποιον ξερει. Υπαρχει καλυτερη αποδοση απο αυτη που αναφερω παραπανω? Εστω ενα 5% το οποιο να ειναι σιγουρο ή σχεδον σιγουρο. Μπορουμε να επενδισουμε σε χρηματοτραπεζικα προιοντα σε τραπεζα της ευρωπαικης ενωσης που δεν εδρευει στην Ελλαδα? Τι προμηθειες θα χασουμε και πως μπορει να γινει πρακτικα? Γιατι εδω στην Ελλαδα οι τραπεζες μας κλευουν κανονικα. Στο εξωτερικο εχω βρει καλυτερες αποδοσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.