sa3rdna Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ την βοήθειά σας. Το πρόβλημα είνα το εξής: Έχω την ASUS M2N32-SLI DELUXE WIFI (http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.522465) και κάρτα γραφικών την ASUS EAX1600XT (http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.513170). Σήμερα αγόρασα μια ψύκτρα για την CPU (Athlon X2 3800+ 64bit) και συγκεκριμένα την ZALMAN CNPS 9500 AM2 (http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.808013). Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι δεν χωράει η ψύκτρα γιατί βρίσκει στην ψύκτρα της κάρτας γραφικών. Τελικά αποφάσισα να βάλω την κάρτα στο 2ο PCI-ex, να κάνω την προσευχή μου και να δώ τι θα συμβεί. Λοιπόν το σύστημα άναψε κανονικά και δουλεύει (όπως θα δείτε και από τις παρακάτω φώτο) αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί και αν μπορεί να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Να σημειώσω εδώ ότι και τα 2 socket για τις κάρτες είναι PCI-ex x16. Θέλω, αν κάποιος γνωρίζει, να μου πεί τι πιθανότητα υπάρχει να κάνω ζημιά στο board και αν το μηχάνημα θα υστερεί σε επιδόσεις. Επειδή δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να δουλέψει έτσι, φοβάμαι να τρέξω benchmark να δω πως πάει. Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με. Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και περιμένω απαντήσεις.
sa3rdna Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 ρε παιδιά κανείς δεν ξέρει να απαντήσει? σας παρακαλώ βοηθήστε!!
parsifal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Σαν τί ζημιά δλδ θα περίμενες με τη μετακίνηση της VGA από το ένα PCI-X στο άλλο...?
sa3rdna Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 φίλε μου δεν ξέρω, φοβάμαι μην κάψω τίποτα. και δεν ξέρω κατά πόσο το 2ο slot μπορεί να δουλέψει σαν primary. γι' αυτό και ρωτάω. φυσικά και τα πράγματα έχουν εγγύηση και δεν ανυσηχώ ιδιαίτερα, αλλά είναι κρίμα να τρέχω για εγγυήσεις έτσι ξαφνικά.
parsifal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Από το εγχειρίδιο της μητρικής σου, Chapter 2: Hardware Information, σελίδα 2-18: "In single card mode, you may use either the blue or black slot for PCI Express x16 cards"
sa3rdna Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 καλά μιλάμε είμαι εντελώς άσχετος!!! ούτε καν που σκέφτηκα να το κοιτάξω. φίλε parsifal σου είμαι ευγνώμων όσο δεν φαντάζεσαι. χίλια ευχαριστώ για τον χρόνο σου, να 'σαι καλά που μου άνοιξες τα μάτια.
parsifal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Α, μη με ευχαριστείς καθόλου! Όταν πρωτοδιάβασα το thread, σκέφτηκα να σε πειράξω λίγο (π.χ. να σου προτείνω να αγοράσεις και μία 2η VGA σε SLI για να είσαι σίγουρος ότι δε θα καεί η 1), αλλά τελικά με έπιασαν οι καλωσύνες μου...
S2Katana Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Αστα, ειναι πολυ μικρα αυτα τα κουτια για SLi.Τα ιδια προβληματα εχω και εγω και για αυτο εχω τη ''μαμα'' ψυκτρα.
sa3rdna Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Το κουτί φίλε μου δεν είναι καθόλου μικρό, το αντίθετο μάλιστα. Είναι το Armor της Thermaltake. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ κοντά το socket του επεξεργαστή με την PCI-ex θύρα. Συν το γεγονός ότι η κάρτα γραφικών έχει μόνο παθητική ψύξη η οποία προεξέχει "λίγο"!!!
S2Katana Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Tι να σου πω, και εμενα το κουτι μου ακριβως ετσι ειναι μεσα αλλα 2 7900GTX που θελω να βαλω δε θα τις χωρεσει...Απο εκει και περα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.