Προς το περιεχόμενο

Paramithia.gr

vatraxopedila

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο τεχνικό κομμάτι, μια παρατήρηση: αν έχεις τεχνογνωσία σε flash, θα ωφελήσει πολύ σε ομορφιά και χρηστικότητα να γίνει flash-based αντί για html-based.

Συμφωνώ να γίνει σε flash, η html based σχεδίαση έχει εγκαταλειφθεί πια (για λόγους που δεν είναι του παρόντος). Δεν χρειάζεται καν να ξέρεις flash, υπάρχουν προγράμματα που τα κάνουν όλα για σένα.

H πρόταση είναι πολυ ενδιαφέρουσα και θα βοηθήσει όντως πάρα πολύ στην καλύτερη παρουσίαση της ιστιοσελίδας..ομολολώ πως αν ήξερα να χρησιμοποιώ το flash θα είχα κανει τη ζωή μου πιο εύκολη! Επειδή όμως είμαι αρχάρια ακόμα :oops: μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε λίγο περισσότερα για αυτά τα προγράμματα που τα κάνουν όλα για μένα;; Η αν υπάρχουν sites στο ιντερνετ όπου θα μπορούσα να μάθω περισσότερα για τη χρήση του περιβόητου flash??(πείτε μου πείτε μου!!)thanks!:-D

κάποιες παρατηρήσεις: τσέκαρε λίγο τα links στην ενότητα ζωγραφίζω κάποια δεν δουλέυουν, επίσης θα προτιμούσα κάτι πιο απαλό για fonts (δεν ξέρω τι ακριβώς! :) )

:oops: τα links μια χαρα δουλεύουν εγώ δεν έχω κάτσει να ανέβάσω τις εικόνες..ακόμα...συγγνώμη!!

χμ,fonts,για πές μου δηλάδη..βασικά έχω βάλει verdana γραμματοσειρά γιατί και καλά έχει την μεγαλύτερη αξιοπιστία..:roll:

Υ.Γ.Δεν ξέρω αν γίνομαι κουραστική αλλά θα το ξαναπώ!Ευχαριστώ!!!

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπράβο, μπράβο, μπράβο.

Πολύ καλή ιδέα και πολύ καλή αρχή.

Αγαπητή vatraxopedila οπως βλέπεις τα μέλη της insomnia θα σταθούν δίπλα σου. Περιμένω με ανυπομονησία τις τρείς κόρες μου να μάθουν να διαβάζουν για να τις δείξω το site σου! Μέχρι τότε θα τις εκτυπώνω μονο εικόνες για να τις βάφουν. Τί θαλεγες και για μια μουσική υπόκρουση στα παραμύθια;

ΥΓ. Κάνε κάτι σε παρακαλώ με τις εικόνες του winnie. Είναι ο αγαπημενος μας ξερεις!

Δημοσ.

Επίσης, για να μη ζητάω μόνο, αν υπάρχει τρόπος που κάποιος ατάλαντος μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια, είμαι μέσα.

Δημοσ.

Συγχαρητήρια κι από μένα για την πρωτότυπη σελίδα και την προσπάθειά σου. Πάντα τέτοια και καλύτερα. Μακάρι να μη μεγαλώσουμε ποτέ παιδιά.

Δημοσ.
H πρόταση είναι πολυ ενδιαφέρουσα και θα βοηθήσει όντως πάρα πολύ στην καλύτερη παρουσίαση της ιστιοσελίδας..ομολολώ πως αν ήξερα να χρησιμοποιώ το flash θα είχα κανει τη ζωή μου πιο εύκολη! Επειδή όμως είμαι αρχάρια ακόμα :oops: μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε λίγο περισσότερα για αυτά τα προγράμματα που τα κάνουν όλα για μένα;; Η αν υπάρχουν sites στο ιντερνετ όπου θα μπορούσα να μάθω περισσότερα για τη χρήση του περιβόητου flash??(πείτε μου πείτε μου!!)thanks!:-D

Amara: Είναι καταπληκτικό εργαλείο (για την ακρίβεια, είναι μια σειρά εργαλείων). Είναι πραγματικά απλό στη χρήση του και έχει και οδηγούς για το πώς να εισάγεις την flash ταινία στο σαιτ σου.

Ο χρόνος μου είναι εξαιρετικά περιορισμένος (δουλεύω 12ωρα everyday) για να αναλάβω κάποιο μέρος του σαιτ, είμαι όμως πρόθυμος να βοηθήσω με συμβουλές και άλλες κατευθύνσεις!! (π.χ. να σου στείλω το πρόγραμμα ;-))

Δημοσ.

Συγχαρητήρια για την σελίδα! Λείπει κάτι τέτοιο από τον Διαδίκτυο.

Μια παρατήρηση: Πήγα στα παραμύθια του Άντερσεν

http://www.paramithia.net/and_main.html

και έιδα ότι η μικρή εικόνα του "ασχημόπαπου" κάνει αρκετή ώρα να φορτώσει (δεν ξέρω άν ισχύει το ίδιο και για τις υπόλοιπες, δεν τις είδα).

Έχεις για μια μικρή εικόνα που ουσιαστικά είναι thumbnail και θα έπρεπε να έχει μέγεθος γύρω στα 10 κιλομπάιτς μια μεγάλη εικόνα μεγέθους 320 κιλομπάιτς. Δε χρειάζεται να βάλεις μεγάλων διαστάσεων εικονα σε ένα κελί πολύ μικρότερο. Το σωστό είναι να μικρύνεις την εικόνα ώστε να μειωθεί το μέγεθός της και να ανοίγει πολυ καλύτερα η σελίδα.

Είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις για το σωστό και γρήγορο φόρτωμα των σελίδων... :-)

Δημοσ.

Σωστός ο μέντορας. Αν πάλι δε θες να αλλάξεις μέγεθος, μπορείς να τις σώζεις ως .gif. Η ίδια εικόνα σε ίδιες διαστάσεις και ίδια ποιότητα χρωμάτων έχει μέγεθος ως jpeg--> 382 KB και ως gif-->193 KB.

Έμπλεξες με web design... ;-)

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ για το link!Έχω ήδη διαβάσει το βιβλίο 'οι παραμυθοκόρες' και μου άρεσε πολύ!:-D Οντώς τα παραμύθια στην αρχική τους μορφή είναι αρκέτα τρομακτικά και αυτό το παρατήρει κανείς αν μελετήσει για παράδειγμα τα αυθεντικά λαίκα παραμύθια..ο ρόλος όμως των παραμυθιών αλλάξε μέσα στο χρόνο και έτσι κατέληξαν στην τωρινή τους μορφή..καλύτερα πάντως γιατί κάποια απο αυτά ήταν πολύ τρομακτικά!! :shock:

Το γεγονός ότι ήταν τρομακτικά οφείλεται στο ότι ΔΕΝ αναφερόταν σε μικρά παιδιά. Σίγουρα για να τα ακούσουν μικρά παιδιά έπρεπε να λογοκριθούν, αλλά από την άλλη καλό είναι να γνωρίζουμε και την αρχική τους μορφή.

Δεν σου έχει τύχει ποτέ όταν βλέπεις ένα μωρό να χρησιμοποιείς την έκφραση "Θα σε φάω". Σκέφτηκές ποτέ από πού βγήκε;

Δημοσ.

Κατ'αρχην τα συγχαρητηρια μου για μια προσπαθεια διαφορετικη στο διαδυκτιο. Καιρος ειναι τα παιδια να διαβασουν κατι παραπανω απο τρομακτικες "μοντερνες" ιστοριες. Το γεγονος οτι η προσπαθεια γινεται απο μια Ελληνιδα που ζει μακρυα μας,επιβεβαιωνει για μια ακομα φορα το οτι "οσο μακρυτερα απο το σπιτι σου (χωρα σου) τοσο δημιουργικοτερη η νοσταλγια".

Επειδή υπάρχουν πιτσιρίκια που ακόμη δεν μπορούν να διαβάσουν (όπως η δικιά μου) ή ακόμη και άλλα που έχουν πχ πρόβλημα στην όραση, ίσως θα ήταν καλή ιδέα κάποια στιγμή να μαζευτούν ταλαντούχοι εθελοντές και να ηχογραφήσουν τα παραμύθια σε mp3.

Ακόμη και παιδιά θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Μπορεί να τους φαίνεται ενδιαφέρον να είναι αυτά που "απαγγέλουν" τα παραμύθια.

Αν δε βρεθουν παιδια να κανουν αυτη την υπεροχη ιδεα πραγματικοτητα,δεσμευομαι να βοηθησω,στο λιγοστο χρονο που ειμαι σπιτι. Εχω ηχογραφησει πανεπιστημιακα βιβλια για να βοηθησω παιδια με προβληματα ορασης,οποτε ξερω οτι μπορω να το κανω και ειμαι στη διαθεση σας.

Και παλι μπραβο.

Δημοσ.

Bravo file. Pragmatika polu orea douleia! polu prototiph! sugxaritiria kai apo emena!

APla 8a borouses sto mellon na ftiakseis kai mia flash version tou site oste na fenetai akoma kalutera. (tutorials uparxoun aneta arkei na ksereis na xrisimopoieis google). Kali sinexia stin douleia sou! bravo sou kai pali!

Δημοσ.

Όταν ξεκίνησα αυτό το θέμα δεν φανταζόμουν ποτέ πώς θα είχε τοσο μεγάλη ανταπόκριση...ο καθένας απο έσας με έκανε να χαμογελάσω και να αισθανθώ περήφανη που το paramithia.gr έχει απήχηση σε τόσα πολλά,μικρά και κυρίως μεγάλα παιδιά..:-D

Οσον αφορά τα σχόλια σας...yannis27gr (ή πιο απλά γιάννης φαντάζομαι) και mentor: είμαι όντως αρχάρια οσον αφορά το web design και έχω κάνει αρκετά τέτοια λαθάκια όπως π.χ. αυτό με τις εικόνες όποτε ευχαρίστω για την παρατηρηση.Δημιουργώντας το site μάθαινα κιόλας και σε ένα μετάγενεστερο στάδιο άρχισα επιτέλους να χρησιμοποιώ το pix resizer..απλά οι εικόνες είναι τόσες πολλές που είναι δύσκολο να κοιτάξω απ την αρχή μέγεθος και μορφή. Ευχαρίστω πάντως για τα tips και αν μου επιτρέπετε μπορώ να σας συμβουλεύτω στο μέλλον για καμία απορία;..:confused:

Ελπίζω επίσης τα χριστούγεννα να καταφέρω να κάνω μια άρχη όσον αφορά το flash..τωρα οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση..:???:

toxotis σε ευχαριστώ πααααρα πολύ..θα επικοινωνήσω μαζί σου μέσω του insomnia στο μέλλον...απλά τώρα όπως είπες είμαι μακριά απο το σπίτι μου:roll: ...

Δημοσ.

Δεν σου έχει τύχει ποτέ όταν βλέπεις ένα μωρό να χρεισημοποιείς την έκφραση "Θα σε φάω". Σκέφτηκές ποτέ από πού βγήκε;

μερικά μωράκια είναι τόσο γλύκα που σου έρχεται όντως να τα φάς ;) πές μου όμως απο πού προήλθε η φράση;;

Επίσης, για να μη ζητάω μόνο, αν υπάρχει τρόπος που κάποιος ατάλαντος μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια, είμαι μέσα.

Ευχάριστω πολύ που μου δίνεις την εύκαιρια να μιλήσω για ένα μέρος του paramithia.gr που λέγεται φαντασία..Σας προσκαλώ λοιπόν όλους-ταλαντούχους και ατάλαντους:wink: - μικρούς και μεγάλους αν σας αρέσει να γράφετε παραμυθάκια ή ιστοριούλες (ή αν ξέρετε κάποιον που να του αρέσει)..αν και έφοσον θέλετε στείλτε μου ενα email στο [email protected] και θα τα ανεβάσω στο site..περιμένω με ανυπομονησία!

Γενικα πάντως οποιαδήποτε βοήθεια ή πρόταση είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτη!!!!!:)

Υ.Γ.ατάλαντος;;όλοι έχουμε άπειρα αποθέματα δημιουργικότητας και φαντασίας επομένως ουδεις ατάλαντος!

Μπράβο, μπράβο, μπράβο.

Πολύ καλή ιδέα και πολύ καλή αρχή.

Αγαπητή vatraxopedila οπως βλέπεις τα μέλη της insomnia θα σταθούν δίπλα σου. Περιμένω με ανυπομονησία τις τρείς κόρες μου να μάθουν να διαβάζουν για να τις δείξω το site σου! Μέχρι τότε θα τις εκτυπώνω μονο εικόνες για να τις βάφουν. Τί θαλεγες και για μια μουσική υπόκρουση στα παραμύθια;

ΥΓ. Κάνε κάτι σε παρακαλώ με τις εικόνες του winnie. Είναι ο αγαπημενος μας ξερεις!

Θα μπορούσα ποτέ να μην ανταποκριθώ; ελπίζω να σας αρέσει :wink:

http://www.paramithia.net/winnie.html

αν θέλετε μπορείτε να μου στείλετε ακόμα και ζωγραφίες (σκαναρισμένες) και να τις ανεβάσω στο site..:-D

Δημοσ.
μερικά μωράκια είναι τόσο γλύκα που σου έρχεται όντως να τα φάς ;) πές μου όμως απο πού προήλθε η φράση;;

Γι' αυτό πρέπει να διαβάσεις και τον δεύτερο τομο"ΤΑ ΑΛΛΗΛΟΒΟΡΑ"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...