_DiMoN_ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Θέλω να φτιάξω στο σπίτι μου έναν file server. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι σε περίπτωση αποτυχίας ενός δίσκου να μην χάσω τίποτα από δεδομένα. Επίσης με ενδιαφέρει να είναι κάτι δικτυακό, ώστε να μην μπει στο δωμάτιο μου και στον κύριο υπολογιστή να μην έχω καν σκληρό δίσκο και αντί αυτού να βάλω μια CF 8GB κι έτσι θα έχω και ησυχία αλλά και τρομερή ταχύτητα. Θα μπορούσα να πάρω PCI RAID controllers και να στήσω linux? Θα ήταν καλό να πάρω έτοιμα συστήματα? Τι να κάνω με σοβαρή παράμετρο το κόστος? Αυτό αξίζει? http://cgi.ebay.com/RAIDZONE-OPEN-NAS-2x-1GHz-256MB-NAS-Array-15-Slots-GOOD_W0QQitemZ110051159982QQihZ001QQcategoryZ106273QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem?hash=item110051159982
parsifal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 ...στον κύριο υπολογιστή να μην έχω καν σκληρό δίσκο και αντί αυτού να βάλω μια CF 8GB κι έτσι θα έχω και ησυχία αλλά και τρομερή ταχύτητα... Γειά σου DiMon. Στην CF card θα βάλεις το λειτουργικό? Νομίζω πως δεν είναι καλή ιδέα. Αυτά τα media έχουν ένα όριο για reads/writes (κυρίως για writes) και σε βάθος χρόνου θα χάσεις σε αξιοπιστία. Δες εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Compact_Flash και κάνε search για τη λέξη "cycles"...
ItsToasted Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Gia diktiako raid den mborw na skeutw kati. Kapoia stigmi nomizw pire to mati mou kati poi itan router i switch i kati tetoio pou ektos apo usb eksoterikous diksous pou eperne borouses na tous valeis se raid alla kai to mixanaki apo mono tou exei torrent programma. Ama theleis isixia sto pc sou mboreis na valeis enan 2.5 disko tis 5400 kai tha eisai arxontas. An kai to poio aplo pou miou erxete sto miallo einai 2 diksoi p-anw sto switch tou diktiou se koutakia pou vgazoun ethernet kai backup, ite manual ite me kapoio programma.
_DiMoN_ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Αυτό με την CF το πρόσεξα κι εγώ οπότε θα πρέπει να βρω κάτι άλλο για λύση, ίσως ο 2.5" είναι μια λύση καλή. Όσο για το RAID είδα κάτι PCI controllers της 3ware με 8 πόρτες ATA στα 150€ και σκέφτομαι να βάλω RAID5 σε έναν υπολογιστή, νομίζω ότι είναι καλή λύση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.