Προς το περιεχόμενο

Acer και κουμπί Wireless

vagpap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Υπάρχει κανείς τρόπος να βρω, τι εκτελείται όταν πατάς το κουμπί Wireless σε ένα laptop (acer για αρχή ή/και οτιδήποτε άλλο)?

Σκοπός μου είναι να το ενσωματώσω σε ένα script το οποίο έχω ήδη για να ενεργοποιώ/απενεργοποιώ το wireless συνολικά. Μέχρι τώρα ενεργοποιώ την κάρτα wlan και το WCS service των Windows. Θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να μπορώ να ενεργοποιώ και την εκπομπή/λήψη της κάρτας wlan, πράγμα που κάνει το κουμπί που έχει το laptopaki.

Thanks ακόμα και για "παλαβές" ιδέες.

Vag

Δημοσ.

Μπορεί και να κάνω λάθος,αλλά το κουμπί που αναφέρεις πρέπει να ενεργοποιεί/απενεργοποιεί την κάρτα wireless σε επίπεδο hardware.

Γιατί λοιπόν θέλεις να ενεργοποιείς/απενεργοποιείς μέσω κάποιου script?

:)

Δημοσ.

Ναι όντως, απενεργοποιεί/ενεργοποιεί την εκπομπή της κάρτας. Απλά, επειδή δεν την έχω μονίμως ενεργή, με το αντίστοιχο service, για εξοικονόμηση πόρων συστήματος, θα ήταν χρήσιμο να την ενεργοποιώ με ένα μόνο κλικ. (ναι ξέρω, δεν μπορείς να το κάνεις με το κουμπί? απλά με έχει πιάσει μια μικρούλα μανία :) )

Δημοσ.

Δεν ξερω πως γινεται και πολυ φοβαμαι οτι ισως μονο το λειτουργικο εχει προσβαση σε κατι τετοιο. Αν ηταν εξωτερικη συσκευη, ενα ασυρματο ρουτερ ας πουμε, θα μπορουσες να πειραξεις το firmware του. Ισως αν επαιζες με τους drivers της καρτας να εβρισκες πως δουλευει (λογικα καποιου ειδους διακοπη θα ειναι).

Παντως μου φαινεται πολυ ευλογη η απορια σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...