fuzzyangel Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Έχω ένα DVD με ηχεία 5.1 firstline αλλά το player τα χει παίξει: παίζει ΜΟΝΟ της αντιγραμμένες ταινίες!!! Οπότε λέω να πάρω ακόμα ένα player, που να μπορεί να βγάλει 5.1 ήχο. Ετσι λοιπόν ψάχνω να βρω κάποιο που να έχει 5.1 αναλογικές εξόδους, και όχι downmix stereo, για να συνδέσω εκεί πάνω τα ηχεία. Εννοείται να είναι καλό και φτηνό. Τελικά παραγγέλνω αυτό: SIGMATEK DVD/DivX/USB/HDMI player XS-700 Pro http://www.pixmania.com/gr/gr/424180/art/sigmatek/dvd-divx-usb-hdmi-player.html Αλλά μετά ανακαλύπτω ότι δεν έχει αποκωδικοποιητή dolby κ.λπ. Μετά από 3 ώρες ακυρώνω την παραγγελία ώστε να προχωρήσω στην αγορά αυτού: PEEKTON DVD/DivX player PK 6006 μαύρο http://www.pixmania.com/gr/gr/226305/art/peekton/dvd-divx-player-pk-6006-i.html?itag=6507 Το οποίο είναι και πιο φτηνό, λέει ότι έχει decoder dolby surround και dts και έχει και 5.1 εξόδους. Μόνο που η παραγγελία μου, βλέποντας την εξέλιξή της, φαίνεται να έχει προχωρήσει κανονικά…Ελπίζω να μη συμβεί να ακυρωθεί η αποστολή του ενώ η χρέωση στην κάρτα μου έχει γίνει κανονικά… Και ερωτώ: 1) Το πρώτο dvd που είχα, προφανώς είχε ενσωματωμένο ενισχυτή, όπως και κάποια από τα πολλά «σετ» home cinema που κυκλοφορούν. Σωστά; 2) Το δεύτερο player, αφού δεν έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή dolby surround, για ποιο λόγο βγάζει 5.1 εξόδους ήχου; Και ακόμα, θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρω κάποιον σκέτο ενισχυτή για να έχω αποκωδικοποίηση dolby surround; Ή αν συνδέσω απευθείας τα 5.1 ηχεία θα παίξουν κανονικά; Αυτή η ερώτηση είναι και η πιο σημαντική, γιατί αν ακυρωθεί τελικά η παραγγελία μου, δεν ξέρω αν θα μπορώ να πάρω το πιο φτηνό μοντέλο που έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, και εξόδους 5.1, ώστε να συνδέσω απευθείας τα ηχεία μου επάνω. Μπας και πρέπει να πάρω ακόμα μια φορά ένα έτοιμο σετ home cinema με ηχεία και να κάνω τα υπόλοιπα 5.1 μπρελόκ; Το subwoofer είναι και λίγο μεγάλο, άσε που σίγουρα θα πρέπει να δώσω τα διπλάσια χρήματα για ένα τουλάχιστον μέτριο σύστημα…
qspock Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Οχι ρε, τι ηχεια καινουργια λες. Ενα οποιοδηποτε player που διαθετει 5.1 αναλογικες εξοδους αποκωδικοποιει 100% Dolby Digital 5.1 (ετσι λεγεται το 5.1, οχι Dolby surround). Ασε που μπορει να σου παιζει και DTS 5.1... Το συγκεκριμενο που πηρες μια χαρα θα παιζει, αλλα δεν ξερω αν θα σου παιζει ελληνικους εξωτερικους υποτιτλους στα divx.
fuzzyangel Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Κι εγώ έτσι πίστευα, αλλά όταν είδα για το μοντέλο SIGMATEK DVD/DivX/USB/HDMI player XS-700 Pro http://www.pixmania.com/gr/gr/424180...mi-player.html ότι ΔΕΝ έχει ενσωματωμένο decoder, υπέθεσα ότι θα είναι υποχρεωτική η σύνδεσή του με κάποιον ενισχυτή. Μάλιστα κατεβάζοντας manual διαφόρων μοντέλων, είτε ΜΕ decoder είτε ΧΩΡΙΣ, όλες οι συνδεσμολογίες 5.1 περνούσαν πρώτα μέσα από έναν ενισχυτή... Πάντως είδα σε κάποιο άλλο φόρουμ ότι εάν υπάρχει ενσωματωμένος αποκωδικοποιητής, αρκεί να συνδέσει κανείς τα ηχεία απευθείας στο player και θα έχει πολυκάναλο ήχο.
qspock Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 5.1 σημαινει 5+1 ηχεια, δηλαδη να εχεις πολυκαναλο ηχο. Αυτον τον πολυκαναλο ηχο μπορεις να τον πετυχεις με 2 τροπους: εχοντας εξωτερικο Dolby Digital αποκωδικοποιητη (decoder) ή εσωτερικο στο player. ΟΛΑ τα players που διαθετουν 5.1 dolby decoder βγαζουν 3 ξεχωριστα RCA για τον ηχο, δηλαδη το επονομαζομενο 5.1 analogue audio out. To pixmania εχει μπερδεψει τα μπουτια του ετσι πως τα λεει για το συγκεκριμενο μοντελο. Ψαξε και αλλου για το συγκεκριμενο ή στειλε email στην Pixmania. Ή παρε το Peekton...
fuzzyangel Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 τελικά παρά την ακύρωση της παραγγελίας, το DVD ήρθε και φυσικά το κράτησα...(μακριά από pixmania λοιπόν, δε σου δίνουν ευκαιρία να το μετανιώσεις...) το λοιπόν: παρόλο που έχει 5.1 εξόδους, δε μπορώ να βάλω απευθείας τα ηχεία, αφού δεν υπάρχει ενισχυτής! ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ... Ετσι, ρύθμισα την έξοδο ήχου σε μια επιλογή που έχει VSS ή κάπως έτσι, πήρα ήχο από τις εξόδους Front Left & Front Right και τον έδωσα στο παλιό DVD player που έιχε και ενισχυτή, και τέλος το ρύθμισα σε λειτουργία Pro Logic. Έτσι έχω πολυκάναλο ήχο, αν και από ότι βρήκα αλλού δεν έχω στην ουσία 2 διαφορετικά ηχεία πίσω μου αλλά ακούγονται και τα δύο σαν ένα, (αν ήταν ProLogic II θα γινόταν αυτό). Αν ήθελα 5.1 ήχο με σκέτο αυτό το DVD player θα έπρεπε να αγοράσω επιπλέον ηχεία με ενσωματωμένο ενισχυτή. Και άλλη φορά, να προσέχω τί παίρνω. Θα μπορούσα να έχω πάρει ένα απλό στερεοφωνικό player και να εχω ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.
qspock Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Εγω παντως ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειδους ηχεια εχεις και γιατι δεν μπορεσες να τα συνδεσεις με player που βγαζει 5.1 analogue! Δηλαδη ο ενισχυτης τους που ηταν, ενσωματωμενος στο player? Και απο το player εβγαζες απευθειας στους δορυφορους? Πρωτοφανες! Η πιο συνηθισμενες μορφες ειναι να υπαρχει ενισχυτης, subwoofer και δορυφοροι, ή subwoofer (που ειναι το ιδιο και ενισχυτης) και δορυφοροι. Οποτε το player στελνει απευθειας ειτε στον ενισχυτη ειτε στο woofer. Εσενα εστελνε καλωδια απευθειας στους δορυφορους?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.