dimar01 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Καλησπερα. Ειμαι νεος στο linux και πριν λιγες μερες εγκατεστησα το ubuntu 6.10. Δουλευει μια χαρα ως τωρα. (Συστημα με 3 σκληρους, xp o πρωτος, ntfs για backup ο 2ος ubuntu ο 3ος με 10Gb σε fat32 στο partition hdc3. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να βαλω μια bootsplash screen στον grub. Εχω κανει τα εξης βηματα wget -c http://easylinux.info/uploads/ubuntu.xpm.gz chmod 644 ubuntu.xpm.gz sudo mkdir /boot/grub/images sudo cp ubuntu.xpm.gz /boot/grub/images/ sudo cp /boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst_backup gksudo gedit /boot/grub/menu.lst * Find this section # menu.lst - See: grub(8), info grub, update-grub(8) # grub-install(8), grub-floppy(8), # grub-md5-crypt, /usr/share/doc/grub # and /usr/share/doc/grub-doc/. ... * Add the following line below it splashimage (hd0,1)/boot/grub/images/ubuntu.xpm.gz but says ''failed to read splashimage. Εχω δοκιμασει την τελευταια εντολη χωρις το /boot/ καθως και με hd0,0 hd2,1 hd2,0 χωρις αποτελεσμα. Ο grub ειναι αυτος που εγκαταστθηκε μαζι με το ubuntu. Μπορει να μου πει κανεις τι κανω λαθος? Ευχαριστω εκ των προτερων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YanG Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Βάλε το path χωρίς το (hd0,x) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimar01 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μια απο τα ιδια. Δεν τη βρησκει. Ευχαριστω παντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YanG Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Με ανάγκασες να κάνω reboot. Το έβαλα ακριβώς έτσι, και δουλεψε μια χαρα. splashimage /boot/grub/images/ubuntu.xpm.gz Μήπως έχεις κανένα τυπογραφικό λάθος στο menu.lst και δεν βρίσκει το image? Μήπως το image δεν κατέβηκε σωστα, δοκίμασε να τοα κατεβάσεις ξανα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimar01 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Το ξανακανα και δουλεψε τελικα. Ευχαριστω φιλε. Στο χρωσταω. Sorry για το reboot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.