dimar01 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Καλησπερα. Ειμαι νεος στο linux και πριν λιγες μερες εγκατεστησα το ubuntu 6.10. Δουλευει μια χαρα ως τωρα. (Συστημα με 3 σκληρους, xp o πρωτος, ntfs για backup ο 2ος ubuntu ο 3ος με 10Gb σε fat32 στο partition hdc3. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να βαλω μια bootsplash screen στον grub. Εχω κανει τα εξης βηματα wget -c http://easylinux.info/uploads/ubuntu.xpm.gz chmod 644 ubuntu.xpm.gz sudo mkdir /boot/grub/images sudo cp ubuntu.xpm.gz /boot/grub/images/ sudo cp /boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst_backup gksudo gedit /boot/grub/menu.lst * Find this section # menu.lst - See: grub(8), info grub, update-grub(8) # grub-install(8), grub-floppy(8), # grub-md5-crypt, /usr/share/doc/grub # and /usr/share/doc/grub-doc/. ... * Add the following line below it splashimage (hd0,1)/boot/grub/images/ubuntu.xpm.gz but says ''failed to read splashimage. Εχω δοκιμασει την τελευταια εντολη χωρις το /boot/ καθως και με hd0,0 hd2,1 hd2,0 χωρις αποτελεσμα. Ο grub ειναι αυτος που εγκαταστθηκε μαζι με το ubuntu. Μπορει να μου πει κανεις τι κανω λαθος? Ευχαριστω εκ των προτερων.
dimar01 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μια απο τα ιδια. Δεν τη βρησκει. Ευχαριστω παντως.
YanG Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Με ανάγκασες να κάνω reboot. Το έβαλα ακριβώς έτσι, και δουλεψε μια χαρα. splashimage /boot/grub/images/ubuntu.xpm.gz Μήπως έχεις κανένα τυπογραφικό λάθος στο menu.lst και δεν βρίσκει το image? Μήπως το image δεν κατέβηκε σωστα, δοκίμασε να τοα κατεβάσεις ξανα.
dimar01 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Το ξανακανα και δουλεψε τελικα. Ευχαριστω φιλε. Στο χρωσταω. Sorry για το reboot.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.