winmik2kx Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Έχω έναν Raptor 74gb εδώ και 2 χρόνια περίπου (ευτυχώς εντός εγγύησης, 5 χρόνια), αγορασμένο από Πλαίσιο. Τον είχα αρχικά πάνω σε μια Α8V Deluxe και εδώ και 1μιση χρόνο στη DFi Sli-DR μου. Τον χρησιμοποιώ αποκλειστικά για οs και προγράμματα, αφού για storage έχω ξεχωριστούς σκληρούς. Εδώ και περίπου 6 μήνες έχω κάνει άλλα δύο partition, για ubuntu linux και swap file. Να σημειωθεί ότι ο υπολογιστής δεν κλείνει ποτέ τα 2 αυτά χρόνια, μόνο restart πού και πού, αντε τον κλείνω και στις διακοπές. Στα του προβλήματος τώρα: Εδώ και κάμποσους μήνες εμφανίστηκε το εξής φαινόμενο: εκει που κάνω κάτι (οτιδήποτε), ακούγεται ένας στιγμιαίος ήχος από τον raptor (δύσκολο να τον περιγράψω, όχι από την κεφαλή, σαν κάτι με ρεύμα να παίζει...), τα windows παγώνουν για 2-3sec και μετά επανέρχονται κανονικά. Άμα γίνει το "τσαφ" όμως, αρχίζει και γίνεται κάθε 1-2 λεπτά, οπότε δεν γίνεται να δουλέψεις. Μέχρι τώρα έκανα shutdown, έβγαζα τα καλώδια (sata & ρεύμα) από το σκληρό, τα φύσαγα (!) λίγο και άνοιγα το pc, δούλευε χωρίς πρόβλημα. Αρχικά αυτό το "πρόβλημα" εμφανιζόταν σπάνια, πχ μια φορά στις 2 βδομάδες, αλλά όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύει, έχει φτάσει πλέον να γίνεται κάθε μέρα, είναι πολύ εκνευριστικό. Τι να κάνω? Φοβάμαι ότι άμα τον πάω στο service του Πλαισίου παίζει να δουν ότι δουλεύει, να μου τον κρατήσουν δεν ξέρω και γω πόσο καιρό, και να μη γίνει και τίποτα. Από την άλλη έχει αρχίσει και με εκνευρίζει πολύ το θέμα, δεν γίνεται να κάνω αυτή τη δουλειά συνέχεια. Να περιμένω να πεθάνει εντελώς? Θα μου σπάσουν τα νεύρα. Δεν νομίζω να μπορώ να κάνω κάτι να φτιάξει ο δίσκος, πιστεύω κάτι έχει χαλάσει στη πλακέτα και είναι θέμα χρόνου να πεθάνει εντελώς. Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη...
winmik2kx Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 OCZ Modstream 520. Δε νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα...
Sogoku Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 an exei kapoion alon xalasmeno skliro (oloidio) 8a sou protina na tou ala3eis thn plaketa... alla oi WD einai poli kaloi diskoi... sigoura an einai entos egkihshs kalo 8a itane na to pas sto plaisio
Bspus Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Λες οτι βγαζεις τα καλωδια, τα ξαναβαζεις και παιζει. Εχεις δοκιμασει να αλλαξεις καλωδια εντελως? Φανταζομαι στο τροφοδοτικο σου θα εχεις μια ακομα ελευθερη τροφοδοσια, αν δεν εχεις κανε τραμπα με αλλο δισκο και δες αν εφτιαξε Παλια ειχα παρομοιο προβλημα με δισκο και τελικα εφταιγε το καλωδιο τροφοδοσιας που δεν εκανε παντα καλη επαφη επειδη ηταν χαλασμενο και τα καλωδιακια του δεν ηταν σταθερα.
zedone Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Το ίδιο μου έχει συμβεί απο καλώδιο sata φτηνιάρικο που δέν κούμπωνε καλά στο mobo...
winmik2kx Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Το βύσμα του τροφοδοτικού το έχω αλλάξει με άλλο, αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Καλώδιο θα δοκιμάσω να αλλάξω, δεν το είχα σκεφτεί. Θα περιμένω μια 2 μέρες να δω τι γίνεται και θα επανέλθω. Ευχαριστώ!
Moderators matrixxx Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Το οτι οταν βγαζει τα καλωδια τα "φυσαει" και μετα παιζει δεν σημαινει υποχρεωτικα οτι φταινε τα καλωδια. Το ποιο πιθανο ειναι οτι σε αυτο το χρονο κρυωνει λιγο ο δισκος και γι αυτο μετα δουλευει. Δοκιμασε να βαλεις ενα ανεμιστηρακι να τον φυσαει ΑΝ και ΚΑΛΥΤΕΡΑ ειναι να παρεις τα δεδομενα σου και να τον πας για αλλαγη πριν τα χασεις και σκασεις!
winmik2kx Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα θερμοκρασίας. Λόγω των 10k rpm του έχω "dedicated" ανεμιστηράκι και του έχω αφήσει πιο πολύ χώρο από τους άλλους δύο "απλούς" 200άρηδες. Όσο για το backup, τα δεδομένα δεν με απασχολούν πολύ, αφού όπως είπα έχω τους άλλους 2 σκληρούς για mp3's, ταινίες, isos κλπ, στον raptor έχω μόνο win+linux+program files. Αν σβήσει θα είναι απλά η αφορμή για ένα clean install που έχω καιρό να κάνω και "φαίνεται" στο pc μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.