ipnotistis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Λοιπόν, σύντομα προσανατολίζομαι να αγοράσω καινούριο υπολογιστή (γύρω στα 1500-1600 ευρώ και δεν έχω ακόμα κατασταλάξει σε κάποιο..) Αν και θα πάρω οθόνη (19αρα καλή είναι ή υπεραρκετή? ) , ήθελα να ρωτήσω πώς θα μπορούσα να λειτουργήσω με το παλιό-κατεβαστήρι αν δεν έπαιρνα οθόνη και έμενα με μία μονο? Συνδέοντας-αποσυνδέοντας κάθε φορά το καλώδιο της οθόνης? Επίσης, γίνεται με καλώδιο LAN να βάλω απλά την μία απόφυσή του στο ένα lan-ethernet και την αλλη άκρη στο άλλο pc? Έτσι απλά? Χωρίς router και ιστορίες? έκανα search για τις απορίες μου αλλά δεν βρήκα κάτι ξεκάθαρο, οπότε sorry αν υπάρχει ήδη παρόμοιο thread.
a123xxsp Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 α) υπάρχουν ειδικά switch για οθόνες στα μαγαζιά με Η/Υ β) αν έχει παλιά κάρτα δικτύου μπορεί να χρειαστείς cross utp καλώδιο
antonl Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μπορείς να συνδέεσαι στο κατεβαστήρι με κάποιο remote desktop application (πχ το ενσωματομένο των XP) ή αν η οθόνη σου υποστηρίζει ταυτόχρονη σύνδεση 2 καρτών γραφικών -πχ d-sub και dvi- (κι εφόσον τα pc βρίσκονται κοντά φυσικά) να τις συνδέσεις και τους δύο υπολογιστές σε αυτή. Η σύνδεση/αποσύνδεση της οθόνης όταν το pc είναι σε λειτουργία δεν είναι καλή ιδέα. Ναι μπορείς να συνδέσεις τα 2 pc με ένα ftp ή utp καλώδιο χωρίς κάποιο router (και να κάνεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε να έχουν και οι 2 internet).
ipnotistis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 d-sub τι είναι? έχει να κάνει με την κάρτα αλλα τι ακριβώς καθορίζει? φυσικά όχι και αποσύνδεση οθόνης (γενικά και διάφορα αλλα περιφερειακα) εν ώρα λειτουργίας! οι κατάλληλες ρυθμίσεις που λές είναι όπως αυτές που θα κάναμε άν είχαμε ρούτερ? Σημειωτεόν ότι στο δώμάτιο που θα τα βάλω, παίρνει νετ απο ρούτερ. Φίλε α123χχsp το switch που αναφέρεις είναι μάλλον για ένα pc και δύο οθόνες? έτσι το φαντάζομαι όπως το λες, δεν καταλαβαίνω τι συνδεσμολογία πρότεινες.
antonl Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 D-sub (αναλογικά) και dvi (ψηφιακά) είναι οι τρόποι του συνδέονται οι κάρτες γραφικών με τις οθόνες. D-sub υποδοχή έχουν όλες οι CRT και κάποιες TFT. DVI έχουν οι υπόλοιπες TFT και απλά ορισμένες από αυτές έχουν και τα δύο είδη, οπότε μπορείς να συνδέσεις σε αυτές δύο pc. (Επίσης υπάρχουν και οι adaptors από το ένα είδος στο άλλο). Όσο για το αν οι ρυθμίσεις που θα χρειαστείς θα είναι ίδιες με αυτές του router, αν και δεν έχω σετάρει ποτέ router φαντάζομαι πως θα είναι διαφορετικές...
ipnotistis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 ίδιες ρυθμίσεις πρεπει να είναι.. απο το network connections, ιδιοτητες και μετα ρυθμίσεις στο TCP/IP.. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να δουλέψει το κατεβαστήρι παίρνοντας νετ απο το βασικό pc το οποίο παίρνει νετ απο ρούτερ. Σαν να λέμε οτι το δικό μου είναι το 192.168.1.4 και το κατεβαστήρι τι θα είναι? 192.168.1.5 ? Όποιος ξέρει ας πει..
kx5 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Με remote το μόνο που θα χρειαστείς για το παλιό σου pc είναι ένα καλώδιο δικτύου (σύνδεση στο router ή στο καινούριο σου pc) και ένα κάλωδιο τροφοδοσίας. Έτσι δουλεύω το δικό μου κατεβαστήρι. Δες εδώ ένα καλό οδηγό: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=15101&highlight=remote+desktop
ipnotistis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Ευχαριστώ για το λινκ. Το ρούτερ είναι μακρυά και δεν υπάρχει περίπτωση να το βάλω εκεί. Θα το συνδέσω απευθείας στο καινούριο.
Ventrix Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 εγώ με 40ε έχω πάρει το KVM της d-link και με έχει βολέψει απίστευτα! Με ένα πληκτρολόγιο ένα ποντίκι και μία οθόνη δύο pc. Το μόνο που κάνεις είναι να πατήσεις το κουμπάκι ή τον συνδιασμό κουμπιών (2 φορές το scroll lock + 1 (για το πρώτο pc, ή το 2 για το δεύτερο pc) και γίνεται αυτομάτως η αλλαγή. Απλά υπέροχο και βολικότατο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.