Προς το περιεχόμενο

Νόμιμο Office μετά την αγορά

Viperv80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ήθελα να ρωτήσω το εξής. Αν σε ένα γραφείο υπάρχουν εγκατεστημένα παράνομα office και θέλουν να τα κάνουν νόμιμα τι πρέπει να γίνει για να είναι εντάξει;

Τι εννοώ... καταρχήν θα σβηστούν τα παλιά παράνομα office, τα οποία φυσικά μπορεί να βρεθεί ότι υπήρχαν αλλά δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα αν υπάρχει αγορασμένο licence έστω και μετέπειτα.

Και κατά δεύτερον, όλοι πουλάνε office DSP τα οποία από όσο ξέρω είναι για αγορά με νέο PC μόνο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αγοραστούν DSP και να είναι νόμιμα (καμιά πατέντα με τιμολόγια κτλ?); Αν δεν γίνεται που μπορώ να βρω Retail και πόσο πιο ακριβά είναι;

Δημοσ.

Εξαρτάτε την ποσότητα που θέλεις να αγοράσεις.

Αν μιλάμε για ένα κομμάτι μόνο, πάρε retail. Μπορείς να πάρεις και το dsp (δεν θα σου πει κανένας "δεν πουλάμε") αλλά μετά είναι στο χέρι εκείνου που θα σου κάνει τον έλεγχο γιατί και πατέντα με τιμολόγιο να κάνεις, αν δεν έχεις το pc που γράφει το τιμολόγιο, στην κοπανάει.

Τιμή για PRO 2003 Retail υπολόγισε 380-400 ευρώ

Δημοσ.

και γιατι να μην βαλεις openoffice? Στην 2 εκδοση τωρα δεν θα δεις διαφορα απο το micro$oft. Ειναι απολυτα λειτουργικο, χωρις ελειψεις, δεν κανει κατι το ms που δεν κανει το open και ειναι και τζαμπα.

Δημοσ.

Εγώ OpenOffice χρησιμοποιώ καθώς είμαι σε linux 70% του χρόνου μου αν και υπάρχουν πράγματα που κάνει το Office και δεν κάνει το OpenOffice (κυρίως με πίνακες, κάθετη γραφή κτλ), αλλά δεν είναι για μένα... Είναι 8 άτομα (45-60 χρονών, you can't teach an old dog new tricks) και μιλάω για τη βασική έκδοση word+excel και όχι το pro. Το DSP σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να είναι στο ίδιο τιμολόγιο με αυτό της αγοράς του PC ε; Επειδή είναι 8 άδειες μπορούν να απευθυνθούν απευθείας στην MS για volume licensing?

Δημοσ.

Ναι, και τους συμφέρει καλύτερα το licensing...

Aν μου πεις και πια είναι η δραστηριότητα της εταιρείας που δουλεύουν μπορώ να σου προτείνω την οικονομικότερη λύση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...