Προς το περιεχόμενο

Ελληνικό Blues για γάμο.

konandrio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχετε μπλεξει λιγο τα ειδη της μουσικης??

Blues = ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ απο τις ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ (οπου ειναι και το ζητουμενο στην προκειμενη)....

ακους εκει Πεγκυ Ζηνα Blues...

Δημοσ.
Εχετε μπλεξει λιγο τα ειδη της μουσικης??

Blues = ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ απο τις ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ (οπου ειναι και το ζητουμενο στην προκειμενη)....

ακους εκει Πεγκυ Ζηνα Blues...

Τα παλιά τα χρόνια (:P), blues λεγόταν ο χορός που χόρευαν οι νέοι στα πάρτυ, σφιχτά αγκαλιασμένοι. tongue.gif

Δεν γίνεται... Όλο και κάτι θα έχεις δει σε κάποια Ελληνική ταινία... tongue.gif

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω πως έχει καθιερωθεί να λέγεται έτσι αυτός ο χορός, αλλά εκτός από το είδος της μουσικής που ξέρουμε, σημαίνει και αυτό.

Βάσει αυτού, ό,τι χορεύεται με αυτόν τον τρόπο, το λέμε blues.

Καλώς ή κακώς, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. blink.gif

Αν και με τα Ελληνικά δεν τα πάω πολύ καλά, θα πρότεινα το «Σ' Αγαπώ» του Α. Ρέμου και της Ά. Πρωτοψάλτη. blink.gif

Δημοσ.

Να ζήσετε καταρχήν!!!

Εγώ θα πρότεινα Αλκίνοος Ιωαννίδης-Δήμητρα Γαλάνη - Μη το ρωτάς τον

ουρανό.

Επίσης Νίκος Ζούδιαρης - Χαιρετισμοί (Απλά απίστευτο κομμάτι)

Ριφιφί - Φίλα με

Γαλάνη Δήμητρα - Θα σ'αγαπώ

Δημοσ.
Τα παλιά τα χρόνια (:P), blues λεγόταν ο χορός που χόρευαν οι νέοι στα πάρτυ, σφιχτά αγκαλιασμένοι. tongue.gif

Δεν γίνεται... Όλο και κάτι θα έχεις δει σε κάποια Ελληνική ταινία... tongue.gif

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω πως έχει καθιερωθεί να λέγεται έτσι αυτός ο χορός, αλλά εκτός από το είδος της μουσικής που ξέρουμε, σημαίνει και αυτό.

Βάσει αυτού, ό,τι χορεύεται με αυτόν τον τρόπο, το λέμε blues.

Καλώς ή κακώς, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. blink.gif

Σαν Blues οριζεται η μαυρη μουσικη την οποια επαιζαν και τραγουδουσαν σκλαβοι τις ωρες που δεν δουλευαν, δλδ, μουσικη πονου,απελπισιας κτλ.....και μονο αυτο φτανει.....Γιαυτο και το ονομα Blues...το χρωμα Blue(μπλε) εχει καποια σχεση με την δυστυχια....

Σκεψου τα σαν τα Αμερικανικα Ρεμπέτικα....

Τωρα η τραγικη γενικευση ειναι μερος της γενικοτερης τραγικης κουλτουρας της νεοελλαδιτσας που αρχισε να καλλιεργειται συστηματικα απο εκεινα τα χρονια..

Ο σωστος όρος για την περισταση (επαναλαμβανω) ειναι ΜΠΑΛΑΝΤΑ...

Ωστοσο φιλε μου(για να επανελθω και στο θεμα) παραληψης μου να ευχηθω να ζησετε παντα ευτιχισμενοι και ερωτευμενοι....Τα σεβη μου...

Ενα προχειρο οργανικο Blues (μιας και τετοιο ζήτησες) που εχω στο μυαλο μου ειναι

Stevie Ray Vaughan - Lenny...το ειχε γραψει για την γυναικα του...οποτε μπορει να σου αρεσει...

ΑΝ θελεις γραψε μας και πιο τελικα προτιμησες...απο απλη περιεργεια...

Δημοσ.

NSC, όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι το είδος «blues». blink.gif

Το θέμα όμως είναι πως εκτός από αυτό το είδος, έτσι λέγεται και ο χορός, όπως εξήγησα και πριν. blink.gif

Όσον αφορά την μπαλάντα (τραγούδι με ερωτικό στίχο δηλαδή), αναφέρεται σε είδος τραγουδιού και όχι χορού. blink.gif

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους, μάλλον θα είναι Δάντης-Στην προηγούμενη ζωή, αλλά μέχρι το καλοκαίρι βλέπουμε,θα είναι σίγουρα Ελληνικό για να καταλάβει τίποτα ο Father και το υπόλοιπο σόι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...