Προς το περιεχόμενο

Η μεγάλη απάτη του φοιτητικού ίντερνετ!!!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αυτό είναι μεγάλη αδικία,πρέπει να υπογράψουμε μια διαμαρτρία!!!

Αυτό είναι το πρόβλημα, υπογράφουμε όπου να 'ναι, χωρίς να διαβάζουμε τί υπογράφουμε. Π.χ. συμβόλαιο με κάποιον ISP για σύνδεση στο πρόγραμμα ΔΙΟΔΟΣ, εντελώς τυχαίο παράδειγμα :P

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

σε ποιο πανεπιστήμιο είσαι ρε φίλε; και γιατί δε ρωτάς εκεί να στο επιβεβαιώσουν πρώτα, μιας και δεν έχει ξανακουστεί τέτοιο φαινόμενο στο ΔΙΟΔΟΣ.

Δημοσ.
Αυτό είναι το πρόβλημα, υπογράφουμε όπου να 'ναι, χωρίς να διαβάζουμε τί υπογράφουμε. Π.χ. συμβόλαιο με κάποιον ISP για σύνδεση στο πρόγραμμα ΔΙΟΔΟΣ, εντελώς τυχαίο παράδειγμα :P

Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη... blink.gif

Πού ακριβώς είναι η αδικία; blink.gif

Μέχρι κι εγώ που δεν έχω σύνδεση μέσω αυτού του προγράμματος γνώριζα αυτόν τον περιορισμό.

Σε όποιον αρέσει και δεν έχει πρόβλημα κάνει τέτοια σύνδεση, σε όποιον την βρίσκει περιοριστική, έχει κι άλλες επιλογές.

Το ότι εσύ δεν το γνώριζες, δεν το κάνει άδικο. blink.gif

Δημοσ.

hahaha

κ τι θα τους πειτε ? οτι θελετε να κατεβαζετε μουσικη, προγραμματα, κ ταινιες εννοειται παντα παρανομα οποτε γουσταρετε κ να μη δινεται λογαριασμο σε κανεναν?

δε νομιζω να προλαβετε να ακουστητε αφου θα σας κλεισουν το τηλ.

κοιτα, στη συμβαση του φοιτητικου ιντερνετ που υπογραψατε ηλεκτρονικα το λεει ξεκαθαρα οτι ο καθε παροχεας εχει τη δυνατοτητα να σας αφαιρεσει τη συνδεση σας αν υπαρξουν στοιχεια για παρανομη χρηση του διαδικτυου.

δεν μπορεις να κανεις τπτ για αυτο. Να εισαι ευγνωμων που κανουν τα στραβα ματια οι παροχεις αφου αυτο τους συμφερει, αφου αυτο ακομα το διαφημιζουν κ στην tv .

τωρα για την πολιτικη αυτη δεν νομιζω να εχει μεγαλη διασταση αφου στο κατω κατω κανενας δε ενδιαφερεται αν καποιος πληρωσει προστιμο.αυτοι μια φορα θα εχουν παρει τα λεφτα τους.

/φιλικα/

Δημοσ.

gherudos, πριν βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, έχε υπόψιν σου τα εξής:

1. Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές παρόμοιου φαινομένου σε πακέτα ΔΙΟΔΟΣ.

2. Μπλοκάρισμα κάποιου τύπου δεδομένων γίνεται συνήθως με "κόψιμο" συγκεκριμένων ports ή με packet inspection. Κανένας από τους 2 τρόπους δεν προβλέπει αποσύνδεση ανά Χ min.

3. Η δρομολόγηση στα πακέτα ΔΙΟΔΟΣ γίνεται από το δίκτυο του GRNET και όχι από το κάθε Ίδρυμα. Το τελευταίο απλώς παρέχει το IP Range (πλην Tellas, όπως αναφέρθηκε) από το οποίο παίρνεις IP, γι'αυτό ίσως στην πράξη δεν έχει εφαρμοσθεί πολιτική μπλοκαρίσματος p2p δικτύων εώς τώρα.

4. Οι p2p clients κατά το κατέβασμα από πολλαπλές πηγές, συχνά ανοίγουν πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις που επιβαρύνουν τόσο τον εξοπλισμό (συνήθως οι routers τα καταφέρνουν καλύτερα από τα USB modems) όσο και τα DSLAMs.

Τα παραπάνω με κάνουν να συμπεράνω ότι στην περίπτωσή σου δεν υπάρχει πρόβλημα φιλτραρίσματος περιεχομένου, αλλά άλλης φύσεως πρόβλημα...

Δημοσ.
με "κόψιμο" συγκεκριμένων ports ή με packet inspection.

Εννοείς δηλαδή ότι αυτός βλέπει την πόρτα που έχω ανοίξει πχ στον client;Και κάτι άλλο πως μπορώ να δω την ip του εκάστοτε ιδρύματος;

gherudos κανε κάτι άλλο.Ασε ανοιχτό το internet για 24ώρες χωρίς να κατεβάζεις τίποτα να δούμε αν θα σε αποσυνδέσουν

Δημοσ.

Μα κι εσείς τί το θέλετε το φοιτητικό? Δώστε κάτι παραπάνω και κάντε ότι θέλετε, σε όποια εταιρία θέλετε, και σε ότι πρόγραμμα θέλετε...

Και όλα αυτά γιατί? Για να γλυτώσετε 10 ευρώ το μήνα? Ήμαρτον...

Δημοσ.

gherudos γιατί δεν παίρνεις ένα router να κάνεις την δουλειά σου???? Δεν ξέρω αν το πρότεινε και κάποιος άλλος δεν πρόλαβα να διαβάσω όλα τα post (ειδικά αυτά που είναι σε greeklish δεν τα διαβάζω ποτέ, δεν θα βάλω γυαλιά απο τα 23 μου επειδή κάποιοι βαριούνται να γράψουν σωστά)

Οι περιορισμοί στην πρόσβαση του εκάστοτε χρήστη και με οποιονδήποτε τρόπο είναι φαινόμενα απαράδεκτα....καλό είναι να κοιτάμε πρίν υπογράψουμε με μία εταιρεία αν και οι εταιρείες είναι απαράδεκτες με τέτοια πολιτική που ακολουθούν....

όσο αναφορά το πρόβλημα του φίλου πιστεύω οτι με ένα router δεν θα ξαναέχει πρόβλημα με αποσύνδεση.....

και όπως είπε και ο parsifal όντως πρέπει να είναι μεμονωμένο φαινόμενο αυτό.....αλλιώς θα είχε γίνει ένας ντόρος....θα είχε ακουστεί.....

Δημοσ.

παιδιά έχω και 2ο modem,θα το χρησιμοποιήσω αύριο αλλά όπως σας είπα δεν φταίει αυτό καθώς με άλλη σύνδεση δεν έχω προβλήματα.

Δημοσ.

3. Η δρομολόγηση στα πακέτα ΔΙΟΔΟΣ γίνεται από το δίκτυο του GRNET και όχι από το κάθε Ίδρυμα. Το τελευταίο απλώς παρέχει το IP Range (πλην Tellas, όπως αναφέρθηκε) από το οποίο παίρνεις IP, γι'αυτό ίσως στην πράξη δεν έχει εφαρμοσθεί πολιτική μπλοκαρίσματος p2p δικτύων εώς τώρα.>>

meine σε αυτο καλυτερα...δεν εχει να κανει με τον provider π δεν ονομαζεις.

ονομασε το πανεπιστημιο σου.

κατα 99% δεν θα ναι block οι πορτες παντως.θα χε συμβει σε ολους στο πανεπιστημιο σ εστω...κ γενικα θα χε κυκλοφορησει σε ολα τα φορουμ...

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι;

Αν βάλω το φοιτητικό της ΗOL θα έχω ανάλογο πρόβλημα;

Δηλαδή δε θα μπορώ να χρησιμοποιήσω p2p εφαρμογές ή torrents ή οτιδήποτε σχετικό;

Σε ένα μήνα λήγει η σύνδεσή μου και ψάχνω τι να βάλω τώρα, σκεφτόμουν το φοιτητικό της ΗOL κυρίως γιατί δεν απαιτείται σύμβαση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (οπότε αν προκύψει κάτι πιο ενδιαφέρον μπορώ να αλλάξω) αλλά και επειδή δε θέλω να περιμένω πάλι 1 μήνα μέχρι να κόψουν αυτή τη σύνδεση και να ενεργοποιηθεί η επόμενη από άλλο provider.

Αλλά αν είναι για τα 5 ευρώ που είναι φθηνότερο να σου περιορίζουν τη σύνδεση δεν αξίζει!

Δημοσ.

Συμφωνώ agiorgitis απόλυτα μαζί σου και μάλιστα αυτό έκανα. Ου μπλέξεις είναι αυτά! Αν ειδικά ισχύει ο περιορισμός από το ΤΕΙ, πράμα που το θεωρώ αδύνατο καθώς το ΤΕΙ μου εμένα οταν πας στην αίθουσα των υπολογιστών όυτε στο MSN δεν μπορείς να μπεις, είναι ΑΔΥΝΑΤΟ! Καταρχίν βρε παιδιά χρειάζεται τα τρέχεις τουλάχιστον μια βδομάδα για να κάνεις τα χαρτιά που θέλουν! Υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία σε αυτο. (Τώρα θα μου πείτε και που δεν υπάρχει! Στα ΚΕΠ δεν υπάρχει!!! :)) )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...