gherudos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Από την πρώτη ημέρα που έβαλα φοιτητικό adsl αντιμετωπίζω ένα μεγάλο πρόβλημα.Για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν θα αναφερθώ στην εταιρία που επέλεξα και θα την ονομάσω provider1. Όταν χρησιμοποιώ προγράμματα p2p κυρίως για torrents γίνεται αποσύνδεση κάθε 5-10 λεπτά και πρέπει να ξανακάνω κλήση adsl. Χρησιμοποιώντας ένα demo από έναν άλλο provider(provider2) συνεχόμενα για 3 ολόκληρες ημέρες δεν έκανε ούτε μια αποσύνδεση. Αφού έκανα όλα τα απαραίτητα τέστ για να βεβαιωθώ πριν καλέσω για να δηλώσω βλάβη επικοινωνώ με τον provider1. Η πρώτη τους ερώτηση ήταν: Είστε στο student pack?Λέω ναι. Η απάντηση που μου έδωσαν: Μόλις μου έγινε ενημέρωση ότι σε ορισμένα Πανεπιστήμια/ΤΕΙ κόβουν το bandwidth. Εγώ έξαλλος απάντησα ότι δεν υπέγραψα στην σύμβαση κάτι τέτοιο. Ο κύριος μου απάντησε ότι του έγινε και 2η ενημέρωση ότι τα p2p θεωρούνται παράνομα και κάποια πανεπιστήμια/τει απαγορεύουν τη χρήση τους. Του απαντώ ότι όλο το θέμα είναι τραγικό καθώς τα p2p δίκτυα δεν είναι παράνομα καθώς η χρήση τους γίνεται ΚΑΙ για νόμιμες εργασίες. Σ αυτό το σημείο να αναφέρω ότι η γραμμή μου 768/192 πιάνει το maximum bandwidth και ουδέποτε είχα προβλήματα με χρήση http. Και σας ρωτώ,είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Παρακολουθούμαστε από τα ΤΕΙ/ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και έχουμε περιορισμένο bandwidth?
nikosdimos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Το ενδεχόμενο τον περιορισμό στο bandwidth να τον επιβάλει ο ISP σου το έχεις σκεφτεί ή αφού σου είπαν ότι σε περιορίζει το πανεπιστήμιο το πίστεψες; Το μόνο σίγουρο είναι οτι το εκάστοτε εκπαιδευτικό ίδρυμα που φοιτείς σου δίνει μόνο IP τώρα με τι ταχύτητες θα κατεβάσεις από p2p, http, ftp εξαρτάτε από τον ISP και μόνο.
mrFrodo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Έλα, μετά τον Τσιπρόπουλο, ριμάξτε τα όλα.... ο Χριστός..
gherudos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 παιδιά δεν καταλάβατε,ακόμα και από p2p κατεβάζω με 80 σταθερά κι έχω 768/192,το πρόβλημα δεν είναι οι ταχύτητες,αλλά το ότι με αποσυνδέει κάθε 5-10 λεπτά!!!
nikosdimos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 παιδιά δεν καταλάβατε,ακόμα και από p2p κατεβάζω με 80 σταθερά κι έχω 768/192,το πρόβλημα δεν είναι οι ταχύτητες,αλλά το ότι με αποσυνδέει κάθε 5-10 λεπτά!!! Έχεις ελέγξει το router/modem, την γραμμή;
tex439 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 mipos ftei to modem sou kai oxi o ISP. epidi otan ixa kai ego modem etsi mou ekane kai kolouse kai to PC. Otan pira router den mou to exi ksana kani.
gherudos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 ρε παιδιά γιατί δεν διαβάζετε προσεκτικά τι γράφω;είπαμε δεν φταίει ούτε ο εξοπλισμός μου ούτε η γραμμή μου.Το οτι συνδέομαι με provider2 κανονικά σας λέει τίποτα;Αν έφταιγε η γραμμή ή ο εξοπλισμός μου τότε θα είχα τα ίδια προβλήματα και με τον provider2.
dop Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Πολλά πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αντίστοιχες πολιτικές, κυρίως για να μην έχουν πρόβλημα με τους διάφορους οργανισμούς. Γεγονός είναι ότι είναι απαράδεκτο κάποιοι Έλληνες φοιτητές να ρημάζουν το δίκτυο κατεβάζοντας οτιδήποτε όλη την ώρα, μην επιτρέποντας συναδέλφους να δουλέψουν. Αυτό γίνεται - και στο παλιό τμήμα μου - και είναι εξαιρετικά εκνευριστικό. Οπότε το traffic shaping έχει κάποιο νόημα.
Gantalf_4 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 gherudos, με τι provider εισαι; Τωρα στην Καβαλα εννοω
mpentenis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 mhpws exeis forthnet me to linksys routeraki? se ayto, xreiazetai na kaneis ena FW upgrade, gia na min soy kanei disconnects oli tin wra..... isws auto paizei kanonika an mpei se alli etairia, alla oxi otan milaei me ta routers tis forthnet.
paparoupas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Γεγονός είναι ότι είναι απαράδεκτο κάποιοι Έλληνες φοιτητές να ρημάζουν το δίκτυο κατεβάζοντας οτιδήποτε όλη την ώρα, μην επιτρέποντας συναδέλφους να δουλέψουν. Αυτό γίνεται - και στο παλιό τμήμα μου - και είναι εξαιρετικά εκνευριστικό. Οπότε το traffic shaping έχει κάποιο νόημα. Τι παει να πει απαραδεκτο? Απαραδεκτο ειναι να εχεις πληρωσει μια συνδεση και να μην απολαμβανεις αυτο για το οποιο πληρωσες. Απαραδεκτο ειναι να λογοκρινουν ουσιαστικα τη συνδεση σου στο ιντερνετ. Δεν εχουν κανενα δικαιωμα να σου κοβουν την προσβαση σε οποιαδηποτε μη παρανομη υπηρεσια.
gherudos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 έχω το sagem fast 800 και πριν προλάβετε να πείτε οτιδήποτε θα σας πώ ότι εδώ κι 1.5 χρόνο που το χρησιμοποιώ δεν έχω κανένα πρόβλημα,και φυσικά αν χρησιμοποιήσω άλλο provider εκτός αυτού τον οποίο έχω πληρώσει δεν μου κάνει κανένα disconnect!!!
parsifal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Και σας ρωτώ,είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο;Παρακολουθούμαστε από τα ΤΕΙ/ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και έχουμε περιορισμένο bandwidth? http://diodos.gsrt.gr/FAQ.aspx Αντιγράφω: "Q:Αν αποκτήσω πρόσβαση aDSL μέσω του ΔΙΟΔΟΣ θα υπάρχει κανένας περιορισμός στο τι θα κατεβάζω ή σε ποιες σελίδες θα μπαίνω; A:Η πολιτική πρόσβασης στο διαδίκτυο εξαρτάται από το ίδρυμα στο οποίο είστε φοιτητές. Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν κατά την πρόσβασή σας από υπολογιστές του ιδρύματός σας. Εξαίρεση αποτελεί η TELLAS η οποία έχει τους περιορισμούς που ισχύουν για το δίκτυό της." Ο συγκεκριμένος όρος ήταν γνωστός εξαρχής και υπήρχε έντονη σχετική παραφιλολογία. Τελικά, κανένας με ΔΙΟΔΟΣ δεν είχε ως τώρα αναφέρει κόψιμο ports από κάποιο Ίδρυμα, ακόμα και σε ΑΕΙ/ΤΕΙ που στις νησίδες υπολογιστών τους έχουν τέτοιους περιορισμούς.
gherudos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 αυτό είναι μεγάλη αδικία,πρέπει να υπογράψουμε μια διαμαρτρία!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.