Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ναι, εδω καραlike, περιμενα βασικα οτι θα πεφταν βροχη τα μηνυματα τυπου

"ειμαστε μλκες και δεν ξερουμε να τον αξιοποιησουμε",

αντε να δουμε παρακατω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να παιξει καλα στην Εθνικη ως ηγετης πρεπει να οριμασει πρωτα σαν παιχτης. Οπως εχω ξαναπει περιμενω να ειναι αποδοτικός στο Ευρωπαικο μπασκετ απο το '19 μην πω και παραπανω.. 

Στο τελευταιο κρισιμο ματς παντως με την Ισπανια ηταν με διαφορα ο καλυτερος του γηπεδου. 

Έχοντας δει τους περισσότερους αγώνες των Bucks (ολόκληρους, όχι highlights) αυτό που έχω να πω είναι ότι στην ομάδα του είναι ήδη ηγέτης, αρκεί να δείτε με ποιον τρόπο οργανώνει την πλειοψηφία των επιθέσεων των Bucks και πως κατευθύνει τους συμπαίκτες του. ΟΚ δεν είναι ακόμα... Λεμπρόν, αλλά νομίζω στα 22 του μια χαρά τα καταφέρνει. Η βελτίωση στο συγκεκριμένο τομέα σε σχέση με πέρσι είναι σημαντική και φυσικά το ταβάνι είναι πολύ-πολύ μακρυά.

Πάει να πει μια χαρά μπορεί να τα καταφέρει με την Εθνική, αν φυσικά είναι κι ο ίδιος συγκεντρωμένος. Πρέπει όμως να του δώσουμε τα κλειδιά για να κάνει ό,τι θέλει. Και όχι να λέμε στα ραδιόφωνα πως θααα παίξει point (όπως διατεινόταν ο Κατσικάρης), αλλά όταν έρθει η κρίσιμη ώρα να τον βάλουν να κάνει άλλα πράγματα.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Αντεμπούτο είναι το άμεσο μέλλον της Εθνικής. Δεν γίνεται να παρακολουθώ αγώνα ΝΒΑ και επί δυόμιση ώρες μία στις δύο λέξεις των σχολιαστών να είναι "Γιάννης" αλλά εμείς εδώ να λέμε ότι δεν κάνει για την Εθνική γιατί το Ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα και η ομάδα παίζει διαφορετικά κλπ.

Αν είναι έτσι να μείνουμε με τον Χαραλαμπόπουλο και τον Αθηναίου. Είμαι βέβαιος ότι θα μας πάνε κι οι δύο πολύ μακρυά.

• Like 5

Έχοντας δει τους περισσότερους αγώνες των Bucks (ολόκληρους, όχι highlights) αυτό που έχω να πω είναι ότι στην ομάδα του είναι ήδη ηγέτης, αρκεί να δείτε με ποιον τρόπο οργανώνει την πλειοψηφία των επιθέσεων των Bucks και πως κατευθύνει τους συμπαίκτες του. ΟΚ δεν είναι ακόμα... Λεμπρόν, αλλά νομίζω στα 22 του μια χαρά τα καταφέρνει. Η βελτίωση στο συγκεκριμένο τομέα σε σχέση με πέρσι είναι σημαντική και φυσικά το ταβάνι είναι πολύ-πολύ μακρυά.

Πάει να πει μια χαρά μπορεί να τα καταφέρει με την Εθνική, αν φυσικά είναι κι ο ίδιος συγκεντρωμένος. Πρέπει όμως να του δώσουμε τα κλειδιά για να κάνει ό,τι θέλει. Και όχι να λέμε στα ραδιόφωνα πως θααα παίξει point (όπως διατεινόταν ο Κατσικάρης), αλλά όταν έρθει η κρίσιμη ώρα να τον βάλουν να κάνει άλλα πράγματα.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Αντεμπούτο είναι το άμεσο μέλλον της Εθνικής. Δεν γίνεται να παρακολουθώ αγώνα ΝΒΑ και επί δυόμιση ώρες μία στις δύο λέξεις των σχολιαστών να είναι "Γιάννης" αλλά εμείς εδώ να λέμε ότι δεν κάνει για την Εθνική γιατί το Ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα και η ομάδα παίζει διαφορετικά κλπ.

Αν είναι έτσι να μείνουμε με τον Χαραλαμπόπουλο και τον Αθηναίου. Είμαι βέβαιος ότι θα μας πάνε κι οι δύο πολύ μακρυά.

Ρε (συγγνώμη για το ρε, είναι της απόγνωσης) είναι τεράστιοι κλόουν όσοι τα λένε αυτά ή δεν έχουν δει ποτέ μπάσκετ. Τα νούμερά του μέχρι στιγμής φέτος είναι εντυπωσιακά, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να τίθεται θέμα να παίζει στην Εθνική η όχι. Θα κατέβει ο μπασκετικός θεός να μας κάψει.

Βάσει νούμερων και Ευρωπαίων παικτών εν ενεργεία, το 2019 θα ναι ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης στο κόσμο....

καλα τα λες, αλλα δεν ειμαι φαν, δεν αφουγκραζομαι το τοσο hype,

δεν μου κανει κουκου ρε πως το λενε; :P :D

Κακώς. Αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα που να πλησιάζει στο επίπεδό του στο Ελληνικό μπάσκετ.

Και όπως ξέρεις, το ταβάνι ακόμα είναι πολύ ψηλά.

• Like 1

σε νιωθω πατρικιε.. οπως εμενα δε μου καθεται καθολου ο Westbrook οσα τριπλ νταμπλ και να κανει.. δεν τον παω.. δε μου αρεσει το παιχνιδι του!

• Like 1

Μονο Westgod,ουτε βασίζεται στα 3ποντα ουτε τπτ(ασχετα αν τα ριχνει κατα ριπας).Σαν χαρακτηρας μπορει να μν τον συμπαθείς αλλα ειναι γεγονος οτι τα αφήνει ολα στο παρκέ. Χωρις αυτόν οι thunder ειναι στο ιδιο επίπεδο με 76ers πιστεύω. Δεν θα αντέξει ολη τη σεζον βεβαια όμως ειναι πολυ ενδιαφέρον το στύλ παιχνιδιού του για να μην σ αρέσει. Εκτος αν σου άρεσει το μπασκετ των warriors οπου εκεί πάω πασο

• Like 2

Για μένα το μπάσκετ των Warriors είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει από καταβολής του αθλήματος και δεν ακούω κουβέντα πάνω σε αυτό. Αν πάρουν καναδυο κούπες ακόμα (δεν χρειάζεται παραπάνω) ευελπιστώ πως θα αλλάξουν τον τρόπο και τη φιλοσοφία που παίζεται το μπάσκετ για τα επόμενα πολλά χρόνια (αν δεν το έχουν ήδη κάνει).

Για το Westbrook παλιότερα έτρεφα μια ιδιαίτερη αντιπάθεια, όχι μόνο λόγω των Zombiesonics, αλλά και την παραδοσιακής απέχθειάς μου προς τους ball hog παίκτες στο σύνολό τους. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως ο τύπος έχει πραγματικά ξεφύγει. Βλέπει πιο πολύ γήπεδο, αξιοποιεί περισσότερο τους (όχι ιδιαίτερα καλούς) συμπαίκτες του και γενικά σου δίνει την εντύπωση πως κάθε βράδυ παίζει επί 48 λεπτά στο 100%. Δεν θυμάμαι ποτέ στη ζωή μου να έχω ξαναδεί παίκτη να το κάνει αυτό, ούτε καν ο Τζορντανέλης δεν το έκανε σε τέτοιο βαθμό.

Κι εγώ δεν βλέπω να αντέχει ολόκληρη σεζόν σε αυτό το ρυθμό (πόσο μάλλον για το υπόλοιπο της καριέρας του) αλλά όσο έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάζουμε τα κατορθώματά του, πρέπει να το απολαμβάνουμε. Γιατί πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε τέτοια πράγματα στο κοντινό μέλλον.

• Like 4

Κακά τα ψέματα, Ιορδάνης δεν ξαναβγαίνει, κι αν έπαιζε σήμερα, θα έκανε πάρτι, αφού θα τους ξεπερνούσε όλους σε physicality και τεχνική (jumpshot κτλ) Και φυσικά οι Bulls δεν θα κατέβαζαν τα παλτά της τότε εποχής, κάτι Cartwright και Paxson, θα είχαν σαφώς καλύτερους παίχτες. Οι σημερινοί Warriors έχουν αναμφίβολα δύο φοβερούς παίχτες , τους splash brothers, αλλά μην ξεχνάμε ότι έχουν κι έναν Iggy από πίσω και απέκτησαν και τον Durant. Αν ο Jordan είχε έστω τον Durant συμπαίκτη, θα έπαιρνε την κανονική περίοδο με 82-0 και σε κάθε playoff matchup θα έκανε sweep. Επομένως, ναι οι Dubs είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ΝΒΑ, αλλά οι εποχές δεν είναι συγκρίσιμες.

• Like 1

Για μένα το μπάσκετ των Warriors είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει από καταβολής του αθλήματος και δεν ακούω κουβέντα πάνω σε αυτό. Αν πάρουν καναδυο κούπες ακόμα (δεν χρειάζεται παραπάνω) ευελπιστώ πως θα αλλάξουν τον τρόπο και τη φιλοσοφία που παίζεται το μπάσκετ για τα επόμενα πολλά χρόνια (αν δεν το έχουν ήδη ...

Θα ακούσεις.

Έχουν ήδη αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται οι ομάδες, αλλά οι Σπερς έχουν παίξει το μπάσκετ στην ομορφότερη εκδοχή του.

Τον RW τον κριναμε θεωρώ όλοι λίγο - πολύ άδικα. Τελικά ο χρόνος απέδειξε πως άλλος ήταν η κότα στα δύσκολα για τους OKC.

Υ.Γ Γιάννης vs LeBron απόψε.

Αν με κάποια μηχανή του χρόνου εμφανίσουμε μία ομάδα προ 20ετίας (π.χ. τους Bulls του 1996) στην σημερινή εποχή, θα είχε τεράστια πρόβλημα με τις σημερινές top ομάδες.

Και αυτό δεν είναι θέμα ταλέντου αλλά γνώσεων (π.χ. analytics).

Και δεν είναι κριτική αυτό απέναντι στις παλιές ομάδες, απλά όπως συμβαίνει παντού, όσα περισσότερα χρόνια κάνεις κάτι , τόσο πιο αποτελεσματικός γίνεσαι σε αυτό.

Η πιο δίκαιη, αν και πολύ θεωρητική, σύγκριση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν οι Bulls  είχαν την σημερινή τεχνογνωσία.

Και η τεχνογνωσία αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με το πιο σουτ έχει μεγαλύτερο expected value, αλλά και με την πρόοδο σε sports science π.χ. διατροφή, ξεκούραση κτλ

Σχετικά τώρα με το ταλέντο, η προσωπική μου γνώμη είναι πως οι Lakers του 2001 είναι πιο dominant από τους Bulls του Jordan.

Και ούτε αυτό είναι μομφή προς τον Jordan, είναι θέμα αθροιστικού ταλέντου και συγκυρίας (prime).

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...