Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θεωρεις οτι εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες για eastern conference finals σε σχεση με Τοροντο, Ατλαντα, Σικαγο, Ιντιανα;

Ναι.

Η σειρά μου για τις πιθανότητες των ομάδων που ανέφερες είναι:

Celtics

Raptors

Hawks

Pacers

Bulls

Kαλα. Τι παιζει με τα παιχνίδια στην normal season;;;; Ή εγώ έχω χάσει τις μέρες ή οντως οι GSW έπαιζαν "χτες" με ΟΚC και "σημερα" με LAC;;

Υπάρχουν αρκετά back-to-back στο ΝΒΑ αν και προσπαθούν να τα μειώσουν.

Χθες με OKC και σήμερα με Lakers, όχι LAC.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 23,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• ilos

1592

• nzeppos

1536

• patrickdrd

1072

• ~mxls~

1046

Δεν έχει πιάσει μεγάλες αποδόσεις μέχρι στιγμής αλλά με εξαίρεση τον τελευταίο αγώνα (που πάρα τα 0/10 τρίποντα κόντεψε να κάνει triple double με 13-8-11), νομίζω δεν είναι άσχημα για αρχή της σεζόν:

http://www.basketball-reference.com/players/c/curryst01/gamelog/2017/

Εννοείται περιμένουμε περισσότερα μιας και μιλάμε για τον Curry. Αλλά τελικά αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι να νικάει η ομάδα και φυσικά να σηκώσει την κούπα στο τέλος.

• Like 1

λογικο να ειναι ο,τι να ναι οι warriors τωρα.εχουν αλλαξει τα 2/5 της ομαδας και πηραν και τον durant.οχι καποιον τυχαιο που απλα θα του πουν κανει οτι εκανε ο μπαρνς.μετα τα χριστουγεννα θα δουμε που μπορουν να το πανε ολο αυτο πιστευω.

• Like 1

Και στις αναφορές θα πρόσθετα, μιας και σε όλες τις μεταδόσεις του feed των Bucks μία στις δύο λέξεις είναι "Γιάννης". Είτε παίζει, είτε είναι στον πάγκο. Ούτε ο Χάρης ο Αλευρόπουλος τότε που έπαιζε ο Γεωργάτος στην Ίντερ.

• Like 5

Και στις αναφορές θα πρόσθετα, μιας και σε όλες τις μεταδόσεις του feed των Bucks μία στις δύο λέξεις είναι "Γιάννης". Είτε παίζει, είτε είναι στον πάγκο. Ούτε ο Χάρης ο Αλευρόπουλος τότε που έπαιζε ο Γεωργάτος στην Ίντερ.

Kαι στο feed των αντιπαλων τα ιδια, μην νομιζεις. Ολοι μες τα σαλια ειναι. Και τι καλος, και τι μακρυς και σουπερσταρ και μβπ. Εχει τεραστια περαση.

• Like 1

αναμενόμενο ρε παιδιά, με τόσα σαπάκια δίπλα του, αλλά μην τρελένεστε, γιατί

1) Εθνική να κάνει τέτοια δεν πρόκειται να τον δείτε,

2) Μόνο Έλληνας δεν είναι, σοβαρευτείτε

Τζιμ θα πάτε PO φέτος.

Lakers are back.

Playoffs το βλέπω λίγο δύσκολο.

Σύμφωνα με τα δικά μου pre-season projections θα κερδίσουν 33 παιχνίδια που είναι 8-9 παραπάνω από το consensus (και μου έστελναν συνεχώς mails που με έλεγαν homer :P ) .

Αν συνεχίσουν βέβαια όπως έχουν αρχίσει (δύσκολο) είναι οριακά playoff team.

Μέχρι στιγμής σε 6 παιχνίδια (απέναντι σε ομάδες playoffs όλα) έχουν 3-3 ρεκόρ, την 12η καλύτερη επίθεση και την 12η χειρότερη άμυνα.

7η-9η θέση στην Δύση σε βάθος σεζόν σημαίνει αυτό αν και όπως προείπα, δεν περιμένω να διατηρηθούν αυτά.

Για εμένα το πιο πιθανό σενάριο είναι η επίθεση να είναι 14η-15η και η άμυνα κάπου 20η.

Οι θέσεις που λέω για επίθεση και άμυνα δεν είναι για σύνολο πόντων, αλλά offensive και defensive rating, που είναι pace-adjusted.

Οι Lakers έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο pace στο ΝΒΑ, 104,5.

Πρώτοι είναι οι Warriors με 105 και τρίτοι οι Thunder με 104, συγκριτικά.

Τελευταίοι οι Jazz με 93.

• Like 1

αναμενόμενο ρε παιδιά, με τόσα σαπάκια δίπλα του, αλλά μην τρελένεστε, γιατί

1) Εθνική να κάνει τέτοια δεν πρόκειται να τον δείτε,

2) Μόνο Έλληνας δεν είναι, σοβαρευτείτε

Kαλα ουτε εσυ μην τρελενεσαι και το πας στο αλλο ακρο. Ειδικα το 2 το πηγες τερμα δεξι ακρο (pun intended). Μπροστα σε Καλαθη και Κουφο ειναι Ελληναρας βερος να πουμε. Χωρις την made in Nigeria κατασκευη δεν θα εκανε τιποτα προφανως αλλα μην ειμαστε μιζεροι. Διαφημιζει την χωρα, καλος χαρακτηρας, απιστευτα fun to watch παιχτης και ειναι και 20 χρονω. Οταν ειναι στο κατωφλι του all-star στα 20 το οτι δεν προκειται να κανει ποτε τετοια με την Εθνικη ειναι λιγο οξυμωρο. Εκτος αν εννοεις οτι η Εθνικη (προπονητης,συμπαικτες) δεν μπορει να τον υποστηριξει. Υγεια να εχει και θα δουμε που θα φτασει. Προς το παρον καθε χρονο ανεβαινει 10 σκαλοπατια και δεν ξερει κανεις που θα τερματισει. 

• Like 6

Εγώ ρε παιδιά απ' όσο γνωρίζω το παλικάρι λέει πως αισθάνεται Έλληνας, άρα ποιος είμαι εγώ να πω ότι δεν είναι επειδή έχει νιγηριανή καταγωγή; Ανάθεμα κι αν έχει πάει ποτέ εκεί.

Από εκεί και πέρα ό,τι στο καλό και να νομίζει ο καθένας μας για την εθνικότητα του Αντεντοκούμπου, η ουσία είναι πως διαφημίζει τη χώρα μας όταν για πάρτη του βλέπεις ελληνικές σημαίες όχι μόνο στην αρένα των Bucks αλλά οπουδήποτε παίζει η ομάδα. Και όταν βλέπεις τύπους με την επίσημη εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας ακριβώς πίσω από τον πάγκο. Και όταν οι σχολιαστές αναφωνούν συνέχεια "The Greek Freak".

Συμφωνούμε πως μέχρι στιγμής ό,τι έχει κάνει το οφείλει κυρίως στα ασύλληπτα προσόντα του, τα οποία μόνο ελληνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν. Από την άλλη όμως εδώ είναι που έμαθε τα βασικά του αθλήματος, στην πράξη είναι παράγωγο της ελληνικής σχολής μπάσκετ ανεξάρτητα από το ύψος του ή τα μακριά του χέρια. Άσχετα που αν είχε ξεμείνει εδώ, ακόμα και μ' αυτά τα προσόντα λογικά δεν θα βλέπαμε ούτε το ένα δέκατο της τρομακτικής βελτίωσης σε κάθε επίπεδο (από την ντρίπλα μέχρι το μυικό όγκο).

ΟΚ, αν βάλουμε κάτω να συγκρίνουμε το DNA δεν είναι τόσο Έλληνας όσο ο Καρδιτσιώτης Μπουρούσης, ο Λαρισινός Σπανούλης ή ο αρβανιτολημνοαθηναίος Ζέππος. Κι όμως όταν βλέπω αυτά που κάνει ο Γιάννης, χαίρομαι πολύ περισσότερο από το να χαζεύω τον (κατά τ' άλλα παιχταρά) συνονόματο Γιάννη που δεν μπορεί να πηδήξει ούτε εφημερίδα (πόσο μάλλον να καρφώσει κάτω από το καλάθι, όπως έπρεπε να κάνει προχθές με την Εφές που στο τέλος έχασε τα άχαστα) και λέω επιτέλους έπιασε στο ΝΒΑ κι ένας παίκτης που έμαθε μπάσκετ στην Ελλάδα αλλά δεν πήγε άκλαφτος στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όπως ο Βασίλης.

Το θέμα της Εθνικής είναι άλλη ιστορία. Κατ' αρχάς με τον τρόπο που παίζει η ομάδα (τσούκου-τσούκου) και τον Jordan να έφερνες, πάλι πρόβλημα θα είχε. Κατά δεύτερον όσοι έχουν δει φέτος αγώνα των Bucks* θα κατάλαβαν ότι έχει αλλάξει εντελώς η ψυχολογία και η προσέγγιση του Γιάννη.

Ο τύπος μπουκάρει με τσαμπουκά σε κάθε φάση, χυμάει προς το καλάθι σε κάθε ευκαιρία και θεωρεί δεδομένο ότι θα πάρει 15-20 εντελώς ατομικές προσπάθειες εκτός του συστήματος της ομάδας (ή μάλλον τα συστήματα πλέον έχουν αλλάξει ακριβώς ώστε να του δίνουν αυτές τις δυνατότητες). Ο Γιάννης παίζει για πλάκα, κάνει φοβερά πράγματα, την περασμένη εβδομάδα ξεφτίλισε ολόκληρο Paul George χωρίς καν να ιδρώσει. Αν έπαιζε σήμερα στην Εθνική νομίζω πως θα βλέπαμε εντελώς διαφορετική προσέγγιση και αποτέλεσμα σε σχέση με αυτά του παρελθόντος (που και πάλι ξεχώριζε, απλώς δεν είχε το impact που περιμέναμε).

Μην αρχίσουμε πάλι την κλασική απαξιωτική ιστορία επιπέδου Μελάγιες "ναι, προτιμώ να δω Νταρουσάφακα-Ζαλγκίρις παρά Μέμφις-Γιούτα και ο Αντεντοκούμπο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ θα είχε πρόβλημα επειδή δεν κατέχει από περιφερειακό σουτ". Εγώ πιστεύω ότι σε μια ομάδα σαν την Ισπανία ή τη Γαλλία πάλι όργια θα έκανε. Απλώς εμείς δεν ξέρουμε πως να τον εκμεταλλευτούμε ακόμα.

Ή μάλλον πως να του δώσουμε τα κλειδιά και να του πούμε "κάνε ό,τι σου γουστάρει, γιατί αν περιμένεις προκοπή από ομάδα που τόσα χρόνια θεωρούσε ότι ο μοναδικός σουτέρ που θα ανοίξει τις άμυνες ήταν ο Βασιλειάδης, τότε θα περιμένεις πολύ ακόμα". Για να μη μιλήσω και για τα όνειρα που είδε ο (συμπαθής σε εμένα) Κατσικάρης, που πριν το τελευταίο τουρνουά έλεγε πως ο Γιάννης πρέπει να παίζει point αλλά όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα μόνο αυτό δεν εφαρμόστηκε.

*Φέτος έχει τηλεθέαση Bucks τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, δεν υπάρχει φουλ αγώνας άλλης ομάδας (μόνο αραιά στιγμιότυπα). Σε φάση που η γυναίκα γύρισε και μου είπε σήμερα "Καλά μόνο οι Bucks έχουν ξεκινήσει να παίζουν φέτος; Οι άλλες ομάδες πότε ξεκινάνε;" Και φυσικά το αμίμητο "Αμάν, ο Βιλανόβα πήγε στους Bucks; Μάλιστα, φοβερές εξελίξεις έχουμε φέτος".

• Like 11

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...