Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανούσιες συγκρίσεις κατ' εμέ. Αν βάζαμε τους τότε Bulls σε μια χρονομηχανή με σκοπό να παίξουν σήμερα, μάλλον αυτοί θα ήταν που θα έχαναν 4-0 αφού, όπως και να το κάνουμε, το μπάσκετ έχει εξελιχθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Ομοίως αν στέλναμε τους Warriors στο 1996 θα είχαμε το ανάποδο αποτέλεσμα.

Νομίζω πως για να γίνουν "σοβαρές" συγκρίσεις θα πρέπει να κάτσουμε να εκτιμήσουμε πως θα είχε μεταβληθεί η άμυνα του Πίπεν αν έβαζε στο παιχνίδι του τα καινούρια στοιχεία, πόσα παραπάνω πράγματα θα έκαναν οι ψηλοί των Bulls, πως θα έπαιζαν σήμερα άμυνα τον Τζορντανέλη τώρα που οι βοήθειες στην άμυνα επιτρέπονται πολύ περισσότερο αλλά δεν υπάρχει hands checking κλπ. Ομοίως και από την μεριά των Splash Brothers.

Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή. Ακόμα κι αν οι Warriors σπάσουν το ρεκόρ των Bulls, πάλι δεν θα μπορούν να γίνουν απευθείας συγκρίσεις. Όπως δεν έγιναν (ή θα δεν έπρεπε να γίνουν) όταν το Chicago έσπασε το 69-13 των Lakers.

Γενικά όλες αυτές οι αναλύσεις έχουν την τάση να καταλήγουν σε κουβέντα καφενείου. Αν μεν είναι Ιούλιος και είμαστε 10 η ώρα το βράδυ κάτω από την κληματαριά με άφθονες μπύρες και ούζα, τότε δεν έχω καμία αντίρρηση. Αν όμως είναι Απρίλης και πρέπει να κατεβάσω τα σκουπίδια, να πάω για μπάνιο και αύριο το πρωί να έχει έγερση για δουλειά, τότε να λείπει. Ούτως ή άλλως σε τέτοιες αναλύσεις θα υπάρχουν πάντα δύο μεγάλα αντίπαλα στρατόπεδα:

α) αυτοί που θεωρούν ότι μετά τον Jordan και τους τότε Bulls υπάρχει το χάος και δεν θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει καμία σύγκριση (οπότε θα βρουν χίλιους δυο λόγους για το 4-0)

β) αυτοί που θεωρούν ότι το σημερινό μπάσκετ έχει εξελιχθεί τα τελευταία 20 χρόνια, ότι σήμερα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, το παιχνίδι είναι πλέον πολύ πιο περίπλοκο από 2-3 σούπερ σταρ σε ένα θίασο κομπάρσων με international παίκτες που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ότι οι σημερινοί κανονισμοί έχουν βελτιώσει το άθλημα σε σχέση με τις ακρότητες της αρχαίας illegal defense κλπ. Και φυσικά αυτοί θα βρουν χίλιους δυο λόγους για το 0-4.

• Like 1
  • Απαντ. 23,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• ilos

1592

• nzeppos

1536

• patrickdrd

1072

• ~mxls~

1046

Δημοσ.

Παντως αν εξαιρεσουμε Τζορνταν Πιπεν και Ροντμαν το υλικο των Γουοριορς ειναι καλυτερο ειδικα ο παγκος τους...Απιστευτο βαθος.

Ειναι ιεροσυλια να πω οτι ο Γκριν ειναι καλυτερος απο τον Κουκοτς?

http://www.landofbasketball.com/player_comparison/draymond_green_vs_toni_kukoc.htm

Εχει δουλεια ακομα αλλα ειναι σε καλο δρομο...

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως έχει βάση αυτή η σύγκριση.

Εντελώς διαφορετικοί παίκτες.

Το μόνο που έχουν κοινό είναι πως ήταν αρκετά "πρωτότυποι" .

Δημοσ.

Εγώ δεν θα έμπαινα στον κόπο να τους συγκρίνω, αφού ο ένας είναι ένα δίμετρος SF που ήρθε από πολύ χαμηλή θέση στο ντραφτ, έδειξε φοβερή εξέλιξη και θεωρητικά απέχει ακόμα από το ταβάνι του άσχετα αν είναι ήδη 26 χρονών.

Ο άλλος ήταν ένας παίκτης του 2.08 που μπορούσε να αγωνιστεί σε 5 θέσεις (πρωτοφανές για την εποχή, σπάνιο για σήμερα), με εντελώς διαφορετικές παραστάσεις σε Εθνικές/Κροατία/Ιταλία, νοοτροπία winner σε υπέρμετρο βαθμό, με εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, που πήγε σε μια διαφορετική εποχή στην καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ με συμβόλαιο μεγαλύτερο του Pippen, αλλά σαν 6ος παίκτης και μόνο (άσχετα αν συχνά έπαιζε ~30pmg) ενώ του πήρε 5-6 χρόνια μέχρι να καθιερωθεί ως πενταδάτος (και πάλι μόνο δυο χρονιές διατηρήθηκε ως τέτοιος).

Αν τους βάλω σε μια ζυγαριά, θα προτιμήσω τον Κούκοτς αλλά δεν θα είμαι αντικειμενικός αφού τουλάχιστον μέχρι να πάει στο ΝΒΑ και να χάσω τα ίχνη του, δήλωνα από τους μεγαλύτερους φαν του. Σαν τον Green έχουμε δει πολλούς, σαν τον Κούκοτς ελάχιστους (ειδικά στην Ευρώπη).

Δημοσ.

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσω πως εννοούσα για MVP για φέτος.

Αν με ρωτήσεις ποιον παίκτη θα ήθελα να έχω στην ομάδα μου ως franchise player θα έπαιρνα τον Durant. 

O Westbrook έχει χάσει μόνο 1 παιχνίδι φέτος και ο Durant 9.

Ισχύει ότι ο Durant άργησε να βρει ρυθμό στην αρχή.

Αλλά κρίνουμε για αυτή την σεζόν, και όχι γενικά.

Ο Westbrook είναι ελαφρώς πιο κομβικός για τους Thunder από τον Durant.

Φαίνεται στα στατιστικά(οι 5άδες χωρίς τον Durant αλλά με τον Westbrook έχουν καλύτερο net rating από το αντίστροφο).

Φαίνεται και αν έχεις δει αρκετά παιχνίδια των Thunder.

Αρκετές φορές χάνουν leads ή δημιουργούνται deficits με τον RW στον πάγκο και τον Durant στον πάγκο.

Δεν σημαίνει αυτό πως είναι καλύτερος παίκτης ο Westbrook(δεν είναι).

O KD για εμένα ειναι 2ος πίσω από τον Curry και ο Westbrook είναι 5ος μετά από Kawhi και Lebron.

Απλά η δομή αυτής της ομάδας είναι τέτοια που ο Westbrook είναι πιο σημαντικός από τον KD στην επιτυχία της.

Το βλέπω σαν να είναι ο RW η μηχανή της ομάδας και ο KD το έξτρα τεράστιο εξάρτημα που την κάνει elite.

Elite εννοώ 55+ νίκες

Ο σημαντικότερος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως δεν έχουν άλλο αξιόπιστο(για φέτος) ball-handler στους guards.

Και ο KD φέτος είναι αρκετά error prone ως ball-handler στο pick n roll.

Τα basic stats του Durant είναι εξαιρετικά, απλά αν πας σε advanced team stats, βλέπεις αυτό τον διαχωρισμό.

Επίσης, το γεγονός πως όποτε κάνει triple-double ο RW, οι Thunder κερδίζουν, λέει και αυτό κάτι.

Οι διαφορές βέβαια δεν είναι τεράστιες.

Επαναλαμβάνω πως μιλάω μόνο για την φετινή σεζόν και πόσο valuable είναι για την ομάδα.

Όχι σε βάθος χρόνου, ούτε το ποιος είναι καλύτερος, όπου υπερτερεί ο Durant προφανώς.

εγω ξερω οτι σε κλειστα ματς που το σκορ παει στο τελος ο ρασελ τρελενεται και εχει απο τα πιο χαμηλα iq σε clutch στιγμες σουταρωντας πολλες φορες σαν αλλος κομπε και εχει κοστισει πολλα παιχνιδια ετσι στους θαντερ

παιζει με πολυ παθος και ξεχναει να παιζει με μυαλο πολλες φορες και αυτο κοστιζει

και τα ματς στα πλαυοφς απο το δευτερο γυρω και μετα πανε κοντα στο σκορ

ο ντουραντ εχει παρει πολλα τετοια με σουτ στο τελος

επισης 3-6 οι θαντερ χωρις ντουραντ και αυτο κατι λεει

παρολο που ο ρασελ θεωρειτε σουπερσταρ δε μπορει να κουβαλησει την ομαδα οπως πχ ενας λεμπρον

ο ντουραντ μπορει

μιλαω και για φετος και γενικα

οταν ειχε τραυματιστει ο ρασελ για πρωτη φορα στην καριερα του ο ντουραντ δεν ειχε προβλημα να ηγηθει και οι θαντερ να κερδιζουν

το μονο που τον κατηγορω ειναι οτι μου δειχνει πολλες φορες οτι δεν εχει το Killer instict και αφηνει το γουεστμπροοκ σε κρισιμες στιγμες να παρει τα σουτ και να κανει λαθη

πρεπει να παρει την μπαλλα και να κανει αυτος τις προσπαθειες 

παρα ειναι φιλικος με το ρασελ

αυτος ειναι ο καλυτερος παικτης και πρεπει να το δειξει

advance stats δε καθομαι να κοιταω να μη σου λεω και βλακειες δε ξερω να τα διαβασω και να τα κατανοησω

βλεπω ομως τα ματς και αυτο που σου λεω εχει γινει παρα πολλες φορες

προφανως και φετος κανει τρομερη χρονια ο γουεστ αλλα και παλι για μενα ο ντουραντ ειναι πιο κομβικος και καλυτερος

αποψη μου

και μην ξεχναμε ο ενας σουταρει 45/30/81 και ο αλλος 51/38/89  τις παραπανω ασσιστ του γουεστμπροοκ τις καλυπτει δινοντας δικαιωμα στην ομαδα του να παρει πιο πολλες ευστοχες προσπαθειες και να μην σπαταλαει επιθεισεις

μπορει να ακουγεται λιγο γελοιο ετσι οπως το γραφω ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω

δεν ειναι τυχαιο το westbrick

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ με τα περισσότερα, όχι στον βαθμό που  λες, αλλά σαν γενική ιδέα.

Καταρχάς, όπως είπα, θεωρώ το value τους φέτος στους Thunder παρόμοιο, δεν βλέπω κάποια μεγάλη διαφορά.

Τα προβλήματα του RW θα φανούν περισσότερο στα playoffs.

Οι διεκδικητές του βραβείου MVP βγαίνουν με βάση τον μαραθώνιο που είναι η regular season.

Τα points σου όλα έχουν κάποια βάση και δεν διαφωνώ σαν γενική ιδέα.

Αλλά η πλειοψηφία των παιχνιδιών των Thunder δεν κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα(όπου ο RW είναι ή του ύψους ή του βάθους, συνήθως του βάθους, το μόνο σίγουρο είναι ότι παίρνει λανθασμένες επιλογές).

Και λέω πως ο Westbrook είναι ελαφρώς πιο σημαντικός σε αυτή την ομάδα, για αυτή την σεζόν στην regular season.

Κάνει πραγματικά μία ιστορική σεζόν, σε θέμα στατιστικών.

Είναι στα επίπεδα του Magic στα στατιστικά, φέτος.

Και για αυτό πιστεύω πως πρέπει να επιβραβευθεί ως no2 στο MVP Award.

Και επίσης, τα στατιστικά δείχνουν πως οι Thunder είναι καλύτεροι με τον RW,χωρίς τον Durant παρά το αντίστροφο.

Δεν είναι αυτό θέμα ικανότητας ως παίκτες, αλλά της τραγικής αρχιτεκτονικής του roster.

Όπως προείπα, για εμένα ο Durant είναι αυτή την στιγμή ο 2ος καλύτερος στον κόσμο μετά τον Curry, έχοντας τεράστια διαφορά από τον 3ο.

Και το να βγει ο Westbrook 2ος στο MVP voting δεν σημαίνει πάρα πολλά.

Η καλύτερα, δεν αλλάζει κάτι δραματικά.

Ούτε αλλάζει ότι ο Durant είναι καλύτερος παίκτης, ούτε τους δίνει δαχτυλίδι.

Στα playoffs κρίνονται τα πάντα,και τα regular season awards δεν σημαίνουν πολλά.

Αλλά θεωρώ πως δικαιούται να βρίσκεται σε αυτή την θέση, αφού υπάρχουν αυτά τα awards, επειδή το αξίζει φέτος, για τους λόγους που ανέφερα.

Μιας και ανέφερες τον Kobe και τον Westbrook, μία ενδιαφέρουσα ιστορία:

Στην team USA του 2012, ο Kobe έχει καταλάβει πως θα είναι δύσκολο(λόγω ηλικίας, τόσο δικιάς του όσο και του supporting cast) να αποκλείσουν τους Thunder την επόμενη χρονιά στα playoffs.

Και έχει πάρει από κοντά τον Westbrook και του λέει πως πρέπει να σουτάρει περισσότερο και δεν πρέπει να αφήνει τον Durant να παίρνει όλη την δόξα, με σκοπό να τους σαμποτάρει.

Τον έπεισε προφανώς(κρίνοντας εκ του αποτελέσματος) αλλά θα ήταν άδικο να μην αναφέρω ταυτόχρονα πόσο έχει βελτιωθεί ο RW ως δημιουργός τα 4 τελευταία χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Οι Σπερς «κρίνουν» το ρεκόρ των Γουόριορς

Στους δύο αγώνες με τους Σπερς θα κριθεί κατά πάσα πιθανότητα αν οι Γουόριορς θα καταφέρουν να σπάσουν το ιστορικό ρεκόρ των Μπουλς.Πώς όμως θα παραταχθούν τα «σπιρούνια»,που κυνηγούν ένα άλλο ρεκόρ;

http://www.sport-fm.gr/article/3155965

παμε ρε σπιρουνια, εχουμε δικο μας ρεκορ να βγαλουμε, αφηστε τις μλκιες με τα δευτερα :P

Δημοσ.

ναι, οπως ειπε κι ενας συναδελφος, ο ποπ ειναι πιθανο να βαζει τα δευτερα στα εκτος εδρας (οπου υπαρχει κ η ταλαιπωρια του ταξιδιου) και στα εντος να βαζει βασικους, εξαλλου ειναι και το ρεκορ στην μεση, γιατι να μην το κηνυγησει;

Δημοσ.

Όργια πάλι. Δεν είναι μακρυά η πρώτη 40άρα, θα το δούμε κι αυτό:

Θα βάλει 40άρα σίγουρα κάποια στιγμή.

Το εντυπωσιακό ήταν πως το έκανε σαν primary ball-handler, έχοντας μόνο 3 εύστοχα jump shots, που είναι σχεδόν απίθανο.

Σίγουρα βοήθησε το γεγονός πως οι Bulls δεν είχαν κανένα ψηλό που μπορεί να αμυνθεί σε pick n roll, αλλά και πάλι είναι εντυπωσιακό.

ναι, οπως ειπε κι ενας συναδελφος, ο ποπ ειναι πιθανο να βαζει τα δευτερα στα εκτος εδρας (οπου υπαρχει κ η ταλαιπωρια του ταξιδιου) και στα εντος να βαζει βασικους, εξαλλου ειναι και το ρεκορ στην μεση, γιατι να μην το κηνυγησει;

Ναι θα τους ξεκουράσει στο εκτός πιστεύω και εγώ.

Για το εντός δεν ξέρω.

Όταν τον ρώτησα αν κυνηγάει το ρεκόρ απάντησε " It's worth maybe a cup of coffee".

Δεν τον νοιάζουν ιδιαίτερα τον Pop αυτά, για αυτό δεν έχω εικόνα τι θα κάνει. 

• Like 1
Δημοσ.
Όταν τον ρώτησα αν κυνηγάει το ρεκόρ απάντησε " It's worth maybe a cup of coffee".

Δεν τον νοιάζουν ιδιαίτερα τον Pop αυτά, για αυτό δεν έχω εικόνα τι θα κάνει. 

:o

• Like 1
Δημοσ.

Μαλλον θα του στειλε sms σε ακαταλληλη ωρα για αυτο και η κλασσικη απαντηση Ποπ...

Τα δυο ματς θα ναι αβαβα...Καθομαστε να χασουμε στην Ορακλ και χανετε σε μας... :devil: :ph34r:

• Like 1
Δημοσ.

οποιος νομιζει οτι ο ποπ θα βαλει τους βασικους μαλλον δεν βλεπει nba.θεωρω οτι δεν υπαρχει ουτε 1% πιθανοτητα να παιξει με βασικους.αν ειναι σε national tv το ματς θα πει οτι ολοι εχουν μικροτραυματισμους για να μην τον κραξουν παλι.Αυτο επισης ειναι και το μονο πραγμα που μου την σπαει στους warriors.ποιος το χεζει το ρεκορ ρε μαγκες.ναι ενταξει θα μεινετε στην ιστορια αλλα χιλιες φορες το 2ο δαχτυλιδι παρα ενα ρεκορ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...