Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μιλαμε για κτηνακι ετσι; εχω ενα συναδελφο που οδηγαει ενα τετοιο και καθε φορα που συναντιομαστε στο παρκινγκ νομιζω οτι θα περασει απο πανω μου και θα νιωθει λες και καποιο κουνουπακι βρηκε στη μουρη..

• Like 2
  • Απαντ. 23,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• ilos

1592

• nzeppos

1536

• patrickdrd

1072

• ~mxls~

1046

Δημοσ.

Εγώ προτιμώ τον Γιάννη κοντά στο καλάθι. Είναι πολύ καλός ριμπάουντερ, και αν αναπτύξει κινήσεις με πλάτη στο καλάθι, και φτιάξει ένα σουτάκι midrange (και το γωνιακό τρίποντο) πιστεύω ότι οι Bucks θα πάνε πολύ καλύτερα. Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει καλός ποιντ, αλλά είναι ρίσκο στον γενικό σχεδιασμό της ομάδας.

Δημοσ.

Από ότι διάβαζα ο Αντετοκουμπος ειναι πολύ ποιο αποδοτικός με τη μπάλα στα χέρια παρα χωρίς. Επομένως ορθά σκεπτόμενοι οι Μπακς του τη δινουν ενώ παράλληλα λύνουν και το πρόβλημα στο σουτ στα φοργουορντς αφού μπορουν να φέρουν έναν ακόμα καλό σουτερ. Επίσης το να παίξει πιτζι ο Γιάννης θα τον βοηθήσει ακομα περισσότερο να βελτιώσει την ικανότητα του να αντιδρά στο παιχνίδι γιατι ειναι η θέση που απαιτει την περισσότερη σκέψη απο κάθε άλλη αφου στην ουσία τρέχει στο μυαλό του τις κινησεις ολων των συμπαικτών του. Μικρός ειναι ακόμα, εχει πολύ χρόνο για πειράματα. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι είναι πιο αποδοτικός με την μπάλα, επειδή χωρίς την μπάλα δεν προσφέρει spacing, αφού δεν μπορεί να σουτάρει.

Ίσως μόνο vertical spacing, δηλαδή να μείνουν μέσα στην ρακέτα οι αμυντικοί για να μην δώσουν χώρο για alley oop, αν και δεν το κάνει αρκετά συχνά.

Αμυντικά δεν θα είναι θέμα το να παίζει PG, αφού είναι πολύ γρήγορος και πολύ μακρύς. Θα είναι + βασικά αφού θα μπορούν να κάνουν αλλαγές με μεγάλη ευκολία στα screen.

Επιθετικά, εξαρτάται τι σύστημα θα τρέχουν.

Δεν μπορούν να τον βάλουν ως pick n roll handler, γιατί όλο το σύμπαν θα πάει under στο screen του roll man.

Σαν roll-man, βέβαια θα είναι εξαιρετικός, ειδικά αν ο ball handler είναι elite σουτέρ π.χ. Middleton(αν και έχω αμφιβολίες για τα handles του).

Οπότε πρακτικά οι Bucks χρειάζονται 1 καλό σουτέρ που μπορεί να τρέξει το pick n roll, ανεξαρτήτως θέσης, και ένα 2ο που να μπορεί να στήσει ένα πλάγιο pick n roll, αν αποτύχει το πρώτο.

Για την 2η δουλειά νομίζω ο Middleton είναι ΟΚ.

Συνεπώς, το θέμα δεν είναι η θέση αλλά το τι παίκτες έχει γύρω του.

Αν και είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις guard που μπορεί να κάνει την 1η δουλειά, πάρα forward.

Αν είναι σε top επίπεδο ως σουτέρ off the dribble μάλιστα, θα αναγκάζονται να κάνουν παγίδα, και θα έχει ανοιχτό διάδρομο προς το καλάθι ο Γιάννης(όπως έχει ο Draymond στο pick n roll με τον Curry) σε κατάσταση 4vs3.

Και αν θέλουν να βοηθήσουν από την μία πλευρά(λογικά την αδύνατη), θα έχουν ελεύθερο corner 3 οι Bucks.

• Like 1
Δημοσ.

σαν ποιντ θα ειναι εφιαλτης για τα ματς-απ και τις αλλαγες που γινονται στην αλλη μερια της ρακετας οταν κανουν επιθεση ειδικα αν φτιαξει και λιγο το σουτ

δε χρειαζεται να γινει ελιτ σουτερ απλα καλος και σταθερος και οι αμυνες θα εχουν τεραστιο προβλημα

το σημαντικοτερο απο ολα σε οποια θεση και να τον βαλουν ειναι αυτο που λεει ο τζιμις απο πανω δλδ να στησουν την ομαδα γυρω του και να αξιοποιησουν τα τρομερα πλεονεκτηματα που εχει με τους καταλληλους συμπαικτες

αλλιως δε προκυται να κανει και τιποτα ως ομαδα οι μπακς

ας ανταλαξουν MCW και monroe που δεν παιζει καθολου αμυνα και να παρουν το πιο σημαντικο που τους λειπει επιθετικα καλους σουτερ

• Like 1
Δημοσ.

Ναι είναι πιο αποδοτικός με την μπάλα, επειδή χωρίς την μπάλα δεν προσφέρει spacing, αφού δεν μπορεί να σουτάρει.

Ίσως μόνο vertical spacing, δηλαδή να μείνουν μέσα στην ρακέτα οι αμυντικοί για να μην δώσουν χώρο για alley oop, αν και δεν το κάνει αρκετά συχνά.

Αμυντικά δεν θα είναι θέμα το να παίζει PG, αφού είναι πολύ γρήγορος και πολύ μακρύς. Θα είναι + βασικά αφού θα μπορούν να κάνουν αλλαγές με μεγάλη ευκολία στα screen.

Επιθετικά, εξαρτάται τι σύστημα θα τρέχουν.

Δεν μπορούν να τον βάλουν ως pick n roll handler, γιατί όλο το σύμπαν θα πάει under στο screen του roll man.

Σαν roll-man, βέβαια θα είναι εξαιρετικός, ειδικά αν ο ball handler είναι elite σουτέρ π.χ. Middleton(αν και έχω αμφιβολίες για τα handles του).

Οπότε πρακτικά οι Bucks χρειάζονται 1 καλό σουτέρ που μπορεί να τρέξει το pick n roll, ανεξαρτήτως θέσης, και ένα 2ο που να μπορεί να στήσει ένα πλάγιο pick n roll, αν αποτύχει το πρώτο.

Για την 2η δουλειά νομίζω ο Middleton είναι ΟΚ.

Συνεπώς, το θέμα δεν είναι η θέση αλλά το τι παίκτες έχει γύρω του.

Αν και είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις guard που μπορεί να κάνει την 1η δουλειά, πάρα forward.

Αν είναι σε top επίπεδο ως σουτέρ off the dribble μάλιστα, θα αναγκάζονται να κάνουν παγίδα, και θα έχει ανοιχτό διάδρομο προς το καλάθι ο Γιάννης(όπως έχει ο Draymond στο pick n roll με τον Curry) σε κατάσταση 4vs3.

Και αν θέλουν να βοηθήσουν από την μία πλευρά(λογικά την αδύνατη), θα έχουν ελεύθερο corner 3 οι Bucks.

Ονομάζεσαι Jimmy, έχεις το νονό ως αβαταρ, μήπως έχεις και κανα blog που γράφεις για μπάσκετ;

Δημοσ.

Όχι δεν έχω, αλλά σκέφτομαι να φτιάξω μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αν θες στείλε μου το blog που νόμισες ότι είμαι εγώ, από περιέργεια θέλω να το δω.

Δημοσ.

To Xουπφέλας (κατά Πάσχα πιθανότητα) εννοεί.

Και μου πέρασε και εμένα η ιδέα από το μυαλό μετά το προηγούμενο ποστ σου (και μου έκανε εντύπωση που κι Μπζιτ σκέφτηκε το ίδιο...), καθώς κάτι μου θύμισε ο τόπος γραφής - αλλά μετά είπα "να παρακολουθεί και Ινζόμνια, μπα, χλωμό".

• Like 1
Δημοσ.

χτες εβλεπα το ματσακιον της ντροπης (για OKC). LAC @ OKC...

Clips χωρις Blake, JJ, CP3, Pierce, Deandre...

και χασανε στο οριο για 2 ποντους με τον RW να πετα τη μπαλα στον αερα για να κυλησει το ρολοι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...