Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οκ μπορει μερικοι να ειναι μικροτεροι

...άνθρωπος που έχει νικ και άβαταρ τον ΨΙΤ,  παίζει πολύ να είναι μεγαλύτερος από πχ "83" πάντως... ;)

Είναι (δείχνει) ταπεινός και δουλευταράς.Αν συνεχίσει έτσι, τότε πιστεύω άνετα θα μπορεί να συγκριθεί με ιερά τέρατα, σε μερικά χρόνια. Αλλά σε μερικά χρόνια όμως, όχι ακόμα.

...ε μα κανείς δεν είπε (αν δεν μου ξέφυγε κάτι), ότι συγκρίνει το "τώρα" του με το "τότε" των "τεράτων"...

Για το μέλλον μιλάνε όποιοι μιλάνε και το πιθανό potential που έχει...

Αν μπορούσε να σουτάρει σε elite επίπεδο, θα ήταν σαν τον Durant αλλά είναι σχεδόν απίθανο να το καταφέρει.

...αναρωτιέμαι τί λέγανε πάντως πολλοί, σίρκα 2013, σχετικά με την πιθανότητα του Γιάννη, ακόμη και απλώς να "πιάσει" στο ΝΒΑ...

(Μην πω και για 2014)

Βασικά, το θέμα με τον Γιάννη όντως είναι ότι δεν είχε την μπασκετική παιδεία/παραστάσεις (ακόμη κι από εξωτερικά γήπεδα), για να μην τονίσουμε ότι μέχρι τα 15 το βασικό του μέλημα ήταν "οι τσάντες" που προειπώθηκε.

....ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ, όταν μέσα σε 4 χρόνια από το "πουθενά" (και μάλιστα από το πουθενά της Ερμού), έχει φτάσει, και χωρίς να τον έχει κοουτσάρει καν'ας Σιζέφσκι σε κα'να Ντιούκ, αλλά από το λολ του Φιλαθλητικού να κάνει κόσμο να τολμάει συγκρίσεις με Μάτζικ, ΜΗΠΩΣ πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού ότι το παιδί αυτό έχει ΙΣΩΣ πολύ μακρυνό ταβάνι, και χρόνο μπόλικο για να εξελιχθεί σε ποιός ξέρει τί επίπεδο......;

Και ναι, ίσως είναι αργούτσικα για σουτ. Αλλά και πάλι, ποιός ξέρει, όταν είναι ιδιάζουσα περίπτωση...;

τον άνθρωπο που με κατάφερε από την πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ να φτιάξει μια από τις 4 θρυλικότερες ομάδες όλων των εποχών για το παγκοσμιο μπασκετ και ίσως ακόμα και τώρα την πιο αναγνωρίσιμη, τους Λεικερς του showtime! 

....;

:P 

• Like 1
Δημοσ.

Άσχετο μιας και είπαμε για το Σταυρόπουλο, τις προάλλες είδα τον Μπουντούρη σε μια καφετέρια στο Μαρούσι (δεύτερη φορά), πως έχει γίνει έτσι ο τύπος; Έχει τουμπανιάσει και πρηστεί απίστευτα (όχι με την καλή έννοια). Στο ίδιο μαγαζί είχα πετύχει και τον Μπάνε κάποτε, το μεσημέρι έπινε καφέ και 3 ώρες μετά έδινε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη. Ζωάρα!

Ο Μπουντουρης παντοτε(εκτός απο οταν πρωτοεμφανιστηκε πολυ νεος) ειχε μαγουλακια και κοιλιτσα και παχακια που εξειχαν. :-D  Ακομα και οταν επαιζε στο ψηλοτερο επιπεδο του, τα ειχε αυτα. Οποτε λογικο οταν σταματησε το μπασκετ να φουσκωσε.

Ασχετο αλλά μιας και επεσα σε κατι στατιστικα ας τα βαλω.

Ποντοι ανα αγωνα στο ΝΒΑ για καθε ετος(για φετος ως τις 20 μαρτιου):

nbmb798798988787.png

Και ποσοστα στα 2ποντα+τριποντα(το 3ποντο μπηκε στο ΝΒΑ το 1979-80):

nbmb79879898.png

• Like 1
Δημοσ.

...άνθρωπος που έχει νικ και άβαταρ τον ΨΙΤ,  παίζει πολύ να είναι μεγαλύτερος από πχ "83" πάντως... ;)

καλα δε λεει κατι αυτο

ο ψιτ(τυχαιο παραδειγμα) μπορει να παρακολουθει Nba  τα τελευταια χρονια και ο 83(τυχαιο παραδειγμα) πολλα παραπανω και να ασχολειτε καθημερινα με το Nba

ετσι κι αλλιως μιλησα γενικα μη παιρνεις παραδειγμα ενα ατομο   :P  :P

απο την αλλη νομιζω δε διαφωνει κανεις οτι ολοι μιλουν για το Potential 

το γραφουν ολα τα παιδια εδω και καιρο.και εγω μαζι τους

αλλο ομως να το φτασει και αλλο να μιλαμε για συγκρισεις με θρυλους

ξερεις ποσοι παικτες νο1 του ντραφτ που εχουν και την αμερικανικη νοοτροπια και εχουν ολα τα εφοδια αφου ειναι απο κει και το Hype να γινουν οι επομενοι κομπε λεμπρον τζορνταν και ενα καρο Potential αλλα δε τα καταφερνουν???

λογικα το ξερεις.πολλοι

εγω εχω ξαναγραψει οτι περιμενω το γιαννη επειδη ειναι ταπεινος και δουλευταρας να γινει all star 

αλλα οταν μιλαμε για ματζικ που πιθανοτατα ειναι στο τοπ-5 ολων των εποχων εκει αλλαζει το πραγμα και εκει ειναι η ενσταση μου

το να γινεις superstar και να οδηγεις την ομαδα σου σε τιτλους πιθανοτατα να θελει να ξεπερασεις ακομα και το potential που εχεις και δεν υπαρχνουν πολλοι παικτες που πμορουν να το κανουν αυτο οποτε ο γιανναρος εχει ακομα πολλα ψωμια να φαει.

μακαρι να το καταφερει αλλα κομματακι δυσκολο

Δημοσ.

(....πάντως και ο ίδιος, απ' ό,τι είδα μετά που πόσταρα -για τον ΨΙΤ ΛΕΩ- δήλωσε ότι "τον μικραίνουμε"...)

Όσο για την "σύγκριση" (ενός πιθανού μέλλοντος του), του Γιάννη με...Μάτζικ, κι εγώ εξέφρασα αμφιβολίες - όχι για τον "αν θα τον φτάσει", αλλά "αν θα τον ξεπεράσει".

Και εννοείται πως (τεράστια) ταλέντα εμφανίζονται/ κάνουν αίσθηση/ χάνονται στην πορεία. Πάντα συνέβαινε και θα συμβαίνει.

Απλά στην περίπτωση του Άνετο Κούμπωμα, είναι πολύ νωρίς για να είναι κανείς σίγουρος ότι, ακόμη κι αυτόν τον ίδιον τον Μάτζικ δεν θα τον φτάσει κάποια μέρα. Και οι σωματικές του δυνατότητες/οι ευκαιρίες που του δίνονται/η γενική κατεύθυνση που δείχνει να έχει πάρει, μας επιτρέπει νομίζω να είμαστε αισιόδοξοι ότι ΜΠΟΡΕΙ και να γίνει (ξαναλέω, στην καλύτερη για 'μένα περίπτωση, να φτάσει στο επίπεδό του. Και, φυσικά, την "μαγεία" του ως παίκτη, δεν το βλέπω να την έχει και δεν είναι από αυτά που αποκτιούνται). Κάπου γύρω στα 30 βέβαια, κι όχι από αύριο-μεθαύριο.

Είναι κάτι σαν τη φάση "αθώος μέχρι αποδείξεως του ενάντιου" - μέχρι ν' αποδειχτεί ότι "Μάτζικ μια φορά, δεν είναι", μας παίρνει να "ονειρευόμαστε".

Η λογική της πεποίθησής μου βέβαια μου λέει κι εμένα ότι ΤΟΣΟ, δεν.

Αλλά στη θεωρία, το έχει το περιθώριο να μας εκπλήξει.....

Θα δούμε. Θεού θέλοντος και Σόιμπλε επιτρέποντος εδώ θα είμαστε να δούμε αν ο Τζόνης θα γίνει ΚΑΙ τρίποντος....

Δημοσ.

"και Σόιμπλε επιτρέποντος"

Κλαίω :-D

Εμένα μου αρέσει πάντως που ο Γιάννης κάνει τις πάσες που αναφέρονται στο παραπάνω βίντεο: όχι θεαματικές, αλλά πάντα ουσιαστικές. Με τη λογική ότι θα συνεχίσει τα δουλεύει και δεν θα μπλέξει με τίποτα ξετσίπωτες, του χρόνου θα δούμε πολύ μεγάλα πράγματα (πιθανότητα και All star game).

Δημοσ.

Με τη λογική ότι θα συνεχίσει τα δουλεύει και δεν θα μπλέξει με τίποτα ξετσίπωτες

....even his mom could not have put it bettah!  :-D

Nαι -ωραίο το βιντεάκι βτς- και εγώ αυτό ακριβώς σκεφτόμουν όταν τον έβλεπα και έκανα στο πίσω μυαλομέρος "σύγκριση" με τον.........άλλον "Buck"

(....E MA KI ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΤΩΣΗ;!  :lol: )

ότι δηλαδή ο Μάτζικ ήταν (αξεπέραστα) ταχυδακτυλουργικός στις πάσες - ο δε Γιάννης όμως είναι "σίμπλι εφίσιεντ".

Κι εκεί τίθεται το ερώτημα : πιο καλό το σόουτάιμ - ή καλυτερότερη η εφίσιενσι;

Για το μάτι του θεατή, προφανώς το πρώτο.

Για την "ουσία", υποθέτω ότι όταν ο αντίπαλος "κάνει τέτοια", κάπου σε κάνει και χάνεις την αυτοπεποίθησή σου, σε φάση "...όχι ρε πούστη, μας δουλεύει αυτός ο νίγκας" και από κάποιο σημείο και μετά ενδέχεται να "μαγνητίζεσαι και να συμμετέχεις, αντί ν' ανταγωνίζεσαι". Σου αφήνει δηλαδή ένα αίσθημα κατωτερότητας όταν είσαι αντίπαλος. Το οποίον να το πει κανείς καλόν, δεν λέω.

Από την άλλη, όταν βλέπεις αυτή την ντισάισιβνες του Γιάννη να δίνει αυτές τις "στεγνές αλλά ουσιαστικές" πάσες (συν τα καρφώματα και τις τάπες), σε φοβίζει λίγο σαν αντίπαλος. Είναι φάση "μέριασε παίκτη να διαβώ". ΚΑΙ αυτό καλό...

Για του χρόνου ωλστάρης, χμ. Δεν ξέρω. Ίσως. Και αν, τότε μάλλον στη μπακάπ πεντάδα.

(...είναι που είναι και λίγο ποπχιουλάριτι κόνστεστ το όλο θέμα με τις πρώτες πεντάδες, και ως μη νέιτιβ χλωμιάζει λίγο νομίζω...)

Δημοσ.

..

...ε μα κανείς δεν είπε (αν δεν μου ξέφυγε κάτι), ότι συγκρίνει το "τώρα" του με το "τότε" των "τεράτων"...

Για το μέλλον μιλάνε όποιοι μιλάνε και το πιθανό potential που έχει...

...αναρωτιέμαι τί λέγανε πάντως πολλοί, σίρκα 2013, σχετικά με την πιθανότητα του Γιάννη, ακόμη και απλώς να "πιάσει" στο ΝΒΑ...

(Μην πω και για 2014)

Βασικά, το θέμα με τον Γιάννη όντως είναι ότι δεν είχε την μπασκετική παιδεία/παραστάσεις (ακόμη κι από εξωτερικά γήπεδα), για να μην τονίσουμε ότι μέχρι τα 15 το βασικό του μέλημα ήταν "οι τσάντες" που προειπώθηκε.

....ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ, όταν μέσα σε 4 χρόνια από το "πουθενά" (και μάλιστα από το πουθενά της Ερμού), έχει φτάσει, και χωρίς να τον έχει κοουτσάρει καν'ας Σιζέφσκι σε κα'να Ντιούκ, αλλά από το λολ του Φιλαθλητικού να κάνει κόσμο να τολμάει συγκρίσεις με Μάτζικ, ΜΗΠΩΣ πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού ότι το παιδί αυτό έχει ΙΣΩΣ πολύ μακρυνό ταβάνι, και χρόνο μπόλικο για να εξελιχθεί σε ποιός ξέρει τί επίπεδο......;

Και ναι, ίσως είναι αργούτσικα για σουτ. Αλλά και πάλι, ποιός ξέρει, όταν είναι ιδιάζουσα περίπτωση...;

....;

:P 

Ο Γιάννης λογικό ήταν να δυσκολευτεί στην αρχή στο ΝΒΑ λόγω του παρελθόντος που αναφέρεις.

Αλλά πλέον είναι 3η χρονιά στο ΝΒΑ. Δεν γίνεται να συνεχίζουμε να τον αντιμετωπίζουμε σαν rookie.

Και το pattern της βελτίωσής του είναι ίδιο με την πλειοψηφία των Αμερικάνων παιχτών, δηλαδή μεγάλο άλμα στην 3η σεζόν.

Έχει ακόμα μεγάλη απόσταση από το τι μπορεί να γίνει, αλλά εγώ δεν βλέπω superstar potential για ένα απλό λόγο.

Σουτάρει 20% στα τρίποντα φέτος και οι αμυντικοί του δίνουν τουλάχιστον 2 μέτρα χώρο.

Αν έχεις τουλάχιστον 3 καλούς σουτέρ δίπλα του, μπορεί να δουλέψει αρκετά καλά.

Αλλά που θα βρεις 3 καλούς σουτέρ που είναι και καλοί αμυντικά για να μπορείς να στήσεις ένα διεκδικητή τίτλου πάνω στον Γιάννη?

Αυτή την στιγμή έχουν μόνο 1(τον Middleton) που είναι ΟΚ αμυντικά(είναι πολύ overrated αμυντικά, ή ήταν μέχρι πέρυσι έστω).

Αν μπορέσει να φτάσει σε ένα 32-33% στο τρίποντο(απίστευτα δύσκολο με βάση τα δείγματα προς το παρόν) αλλάζει η συζήτηση και πιθανότατα θα μπορεί να είναι ο 2ος καλύτερος παίκτης σε contender.

Καλύτερος παίκτης σε contender αποκλείεται να γίνει, επειδή δεν μπορεί να σκοράρει σε elite επίπεδο.

Επίσης, πριν καν συζητάμε για potential κτλ, ξέρουμε ποια είναι η θέση του?

Δεν μπορεί να σουτάρει αρκετά καλά για guard ή SFκαι δεν είναι αρκετά δυνατός για ψηλός, τουλάχιστον ακόμα.

Νομίζω πως δίπλα στον Jabari που είναι και αυτός tweener forward, μπορεί να παίξει, αρκεί να βελτιώσουν και οι 2 το σουτ τους.

Βέβαια ποτέ δεν θα φτιάξουν contender γιατί πέρα του Middleton στο 2, πρέπει να βρουν PG που είναι καλός off the ball(ο Knight που τον έκαναν trade ήταν καλή περίπτωση για αυτό) και center που μπορεί να σουτάρει 3ποντα και να προστατεύει το καλάθι.

4 μου έρχονται στο μυαλό στην τελευταία κατηγορία(Ibaka,Porzingis,Myles Turner,Towns).

Και οι 3 από αυτούς είναι rookies.

Συνεπώς αυτό που προβλέπω για τους Bucks είναι maximum πλεονέκτημα έδρας στον 1ο γύρο(εκτός αν υπάρξει χρονιά που όλη η Ανατολή είναι εντελώς σάπια) και για τον Γιάννη 2-3 φορές All-Star στις καλύτερές τους χρονιές.

ΣΕ ενδεχόμενο trade μετά από μία 5ετία, βλέπουμε.

Αλλά ο Γιάννης γενικά έχει αδυναμίες που σε περιορίζουν πάρα πολύ στο χτίσιμο της ομάδας γύρω του, όπως ανάλυσα παραπάνω.

Δημοσ.

Χλωμό να υπάρχει αλλά ας ρωτήσω.. υπάρχει κάποιο site που να έχει στατιστικά από ΝΒΑ συγκεντρωμένα; τι εννοώ: να έχει π.χ τις βολές που εκτέλεσε η χ ομάδα σε κάθε παιχνίδι της μέχρι τώρα χωρίς να χρειαστεί να ανατρέξω στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά

Δημοσ.

Ήρεμα πράγματα βλέπω χθες βράδυ: Κάρι 33-8-8-4κλ με 5/12 3π, Τόμσον 40π με 9/16 3π.

ps: ένα από τους λόγους που θα πάει μπροστά ο Λέοναρντ, το αυτοκίνητό του:

chevy-tahoe-1997-640.jpg

Ερείπιο 20ετίας που το έχει από το γυμνάσιο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...