Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 23,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• ilos

1676

• nzeppos

1537

• patrickdrd

1072

• ~mxls~

1046

Δημοσ.

Με ποια λογική είναι ο Lebron καλύτερος από τον Kobe σαν παίκτης?

Εντελώς διαφορετικοί παίκτες, σχεδόν απίθανο να τους συγκρίνεις αγωνιστικά.

Επιτεύγματα μπορούμε να συγκρίνουμε μόνο και εκεί η διαφορά είναι τεράστια.

Το επιχείρημα για τον Shaq μπορεί να γίνει αντίστοιχα και για Wade,Bosh. Δεν οδηγεί πουθενά.

Είδαμε τι κατακόρυφη πτώση είχε ο Shaq χωρίς τον Kobe.

μπορω να σου απαντησω πολυ ευκολα γιατι ειναι καλυτερος

δες που εφτασε ο λεμπρον με ελεεινο ροστερ κλιβελαντ και δευτερο καλυτερο παιχτη το Mo williams λολ(τελικους Nba)

και δες αντιστοιχα με ελεεινο ροστερ τι εκανε ο κομπε στη μετα σακ εποχη ουτε πλειοφς

σχεδον ξερω την απαντηση αλλα πριν τι γραψεις ο μονος λογος που το αναφερω ειναι για να δειξω οτι για μενα ο καλυτερος παιχτης ειναι και αυτος που εχει το μεγαλυτερο Impact στην ομαδα του

και μιας και ανεφερες wade,bosh δες τι εκαναν φετος(αυτο και αν ειναι λολ) και θα δεις τι impact εχει ο λεμπρον σε καθε ομαδα

επισης μη μου γραφεις για το επιχηρειμα με σακ(που πηρε και πρωταθλημα μετα) οταν ο ιδιος ξεκινησα τυην προταση μου οτι με τα αν δε βγαζετε ακρη και το εφερα ως παραδειγμα

επισης να αναφερω για λογους αντικειμενικοτητας οτι δεν ειμαι ουτε φαν του ενος ουτε του αλλου ασχετα το ποσο τους σεβομαι

ισα ισα θα λεγα οτι μισω τον λεμπρον κατα τη γνωμη μου ομως ειναι καλυτερος παικτης

Δημοσ.

μπορω να σου απαντησω πολυ ευκολα γιατι ειναι καλυτερος

δες που εφτασε ο λεμπρον με ελεεινο ροστερ κλιβελαντ και δευτερο καλυτερο παιχτη το Mo williams λολ(τελικους Nba)

και δες αντιστοιχα με ελεεινο ροστερ τι εκανε ο κομπε στη μετα σακ εποχη ουτε πλειοφς

σχεδον ξερω την απαντηση αλλα πριν τι γραψεις ο μονος λογος που το αναφερω ειναι για να δειξω οτι για μενα ο καλυτερος παιχτης ειναι και αυτος που εχει το μεγαλυτερο Impact στην ομαδα του

και μιας και ανεφερες wade,bosh δες τι εκαναν φετος(αυτο και αν ειναι λολ) και θα δεις τι impact εχει ο λεμπρον σε καθε ομαδα

επισης μη μου γραφεις για το επιχηρειμα με σακ(που πηρε και πρωταθλημα μετα) οταν ο ιδιος ξεκινησα τυην προταση μου οτι με τα αν δε βγαζετε ακρη και το εφερα ως παραδειγμα

επισης να αναφερω για λογους αντικειμενικοτητας οτι δεν ειμαι ουτε φαν του ενος ουτε του αλλου ασχετα το ποσο τους σεβομαι

ισα ισα θα λεγα οτι μισω τον λεμπρον κατα τη γνωμη μου ομως ειναι καλυτερος παικτης

Σοβαρά τώρα συγκρίνεις τα 2 ροστερ?

Πέρα από την τεράστια διαφορά στις 2 περιφέρειες, θεωρείται NBA roster όταν έχεις PG τον Smush Parker και Center τον Kwame Brown?

Και 6ο παίκτη τον Vujacic? (Το τελευταίο έγινε και στους τελικούς του 2008 βέβαια μετά τους τραυματισμούς Bynum,Ariza)

Ο Mo Williams ήταν All-Star τότε όπως και ο Ilgauskas.

Προφανώς και είχαν καλύτερο ροστερ οι Cavs τότε και έπαιζαν και σε πιο εύκολη περιφέρεια.

Δεν τίθεται καν συζήτηση για αυτό το θέμα.

Μιας και μου θύμισες την περίοδο αυτή, ένα video που δείχνει την διαφορά των 2 παικτών σε καταστάσεις που υπάρχει πίεση:

Δημοσ.

θα στο θεσω αλλιως για να το καταλαβεις γιατι ηξερα τι θα απαντησεις ενω δεν καταλαβες που ηθελα να καταληξω

αν βαλεις τον κομπε στη θεση του λεμπρον σε αυτο το ροστερ τον καβαλιερς κατα τη γνωμη μου δεν πανε τελικο για κανενα λογο

δε μπορω προφανως να στο αποδειξω αλλα το πιστευω με βαση απο αυτα που εχω δει απο τους 2 παικτες

μπορουμε να κατσουμε με τις ωρες να λεμε τι κανει ο καθενας καλυτερα απο τον αλλο οπως πχ το βιντεο που βαζεις αλλα η ουσια ειναι οτι μιλαμε για 2 παικταραδες που ειναι στο τοπ 10 ολων των εποχων

το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι στο τελος της καριερας του ο λεμπρον σχεδον σιγουρα θα ειναι πιο πανω απο τον κομπε στην λιστα(οκ αν δεν ξαναπαρει πρωταθλημα προφανως δε το συζηταμε καν αυτο περιμενω να ξαναπαρει ομως) αλλα δεν περιμενω αυτο για να εχω την αποψη οτι ειναι καλυτερος σαν παικτης

οπως και να το κανουμε ειναι πιο πληρης 

μη κατσουμε τωρα να γραφουμε ποιος παιρνει πιο δυσκολα σουτ ποιος ειναι πιο αποτελεσματικος με τι ποσοστα σουταρουν ποιος ειχε καλυτερους συμπαικτες προπονητες κτλ ειμαι σιγουρος δε θα βγαλουμε ακρη παρολο που ειναι γνωστα ολα αυτα

εμενα αυτη ειναι η γνωμη μου  και εχω επιχηρειματα να την στηριξω οπως αντιστοιχα εχεις και συ για την δικη σου

αν θελει καποιος αλλος να πει γνωμη για τους δυο οκ

• Like 1
Δημοσ.

Για το 5-2 εγώ έχω να πω αυτό που γράφτηκε κάποτε για το Σακίλ λίγο πριν τελειώσει την καριέρα του. Σε ελεύθερη απόδοση, μιας και δεν το θυμάμαι κατά λέξη:

-Σακίλ: Ζηλεύω τον Κόμπε αφού έχει 5 πρωταθλήματα ενώ εγώ μόνο 4.

-Κάποιος: Λάθος Σακ. Ο Κόμπε έχει 2 πρωταθλήματα και εσύ έχεις 3.

Ο νοών νοείτω.

ps: η αλήθεια πάντως είναι ότι όντως συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Όχι μόνο λόγω της διαφορετικότητας στην θέση και τον τρόπο παιχνιδιού του καθενός, αλλά και στο ότι παίρνουμε τα καλύτερα δείγματα του Λεμπρόν (ειδικά τα τελευταία 4 χρόνια που είναι στα ντουζένια του) και ίσως υποσυνείδητα τα συγκρίνουμε με ολόκληρη την καριέρα του Κόμπε (ειδικά αυτή μετά το 2004).

Το αναγνωρίζω αφού ο πρώτος που το κάνει είμαι εγώ. Η ιστορία θα γράψει τελικά ποιος ήταν ο καλύτερος, αλλά ακόμα κι αν βγει ο Λεμπρόν λίγο θα με νοιάξει, αφού τα 5 που πήρε ο Κόμπε με Σακ και Γκασόλ δεν ξεγράφουν με τίποτα για την αγαπημένη μου ομάδα.

Δημοσ.

ενταξει συγκρισεις παντα θα υπαρχουν ειδικα αναμεσα σε μεγαλους παικτες απο τη στιγμη που υπαρχουν φανς και του ενος και του αλλου

το καλυτερο ειναι να συγκρινουμε παντα οταν τελειωνουν τις καριερες τους και εχουμε πιο ολοκληρωμενη εικονα αλλα δε γινεται σχεδον ποτε αυτο μιας και ειναι παντα ενδιαφερουσα η συζητηση για το ποιος ειναι καλυτερος

το σιγουρο ειναι παντως οτι κανενας δεν προκυται να ξεπερασει το μιχαλη απο τους 2

ασε που ο ντανκαν τους εχει περασειι  και  τους 2 στην all time list με το περσυνο  :-D  :-D

παντως παρολο που ειναι παντα εναντιον του ως επιχειρημα τα 3 πρωτα με τον σακ μιας και αυτος ηταν το μεγαλο ονομα

δεν εκανε και λιγα ο κομπι

21.1 ppg    4.5 reb    4.4 ast

29.4 ppg    7.3 reb    6.1 ast

26.6 ppg    5.8 reb    4.6 ast

τα 3 αντιστοιχα runs για καθε χρονια στα πλειοφς+ οτι ηταν ο παικτης που επερνε το βαρος στις τελευταιες επιθεσεις

με λιγα λογια και ο σακ χωρις κομπι δυσκολα να ειχε παρει 3 σερι

Δημοσ.

Για το 5-2 εγώ έχω να πω αυτό που γράφτηκε κάποτε για το Σακίλ λίγο πριν τελειώσει την καριέρα του. Σε ελεύθερη απόδοση, μιας και δεν το θυμάμαι κατά λέξη:

-Σακίλ: Ζηλεύω τον Κόμπε αφού έχει 5 πρωταθλήματα ενώ εγώ μόνο 4.

-Κάποιος: Λάθος Σακ. Ο Κόμπε έχει 2 πρωταθλήματα και εσύ έχεις 3.

Ο νοών νοείτω.

δεν σε πιάνω. 

Δημοσ.

Πιο πλήρες παιχνίδι έχει ο Lebron σαφώς.

Δεν διαφώνησα ποτέ σε αυτό.

Προφανώς έχουμε διαφορετικά κριτήρια στο τι κοιτάμε για το ποιος είναι καλύτερος.

Όπως είπα και πριν μόνο με πρωταθλήματα μπορούμε να συγκρίνουμε 2 παίκτες με εντελώς διαφορετικό στυλ.

Και το επιχείρημα βάλε αυτόν στην ομάδα του άλλου δεν είναι ισχυρό επειδή μιλάμε για εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού.

Ο Lebron είναι καλύτερος στο να τραβήξει την ομάδα επάνω του σε όλη την Regular Season(πλην σκοραρίσματος που ο Kobe υπερέχει κατά πολύ, όχι αναγκαστικά σε αριθμούς αλλά σε ικανότητα).

Αλλά ο Kobe είναι πολύ καλύτερος στο να σου κερδίσει δαχτυλίδια.

Σχετικά με τον Shaq, φυσικά και ήταν ο pio domimant παίκτης στο ΝΒΑ, ειδικά το 2000, αλλά ο Kobe ήταν παρών σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που έκριναν τις σειρές.

Να μας πει κάποιος αν οι Lakers κερδίζουν χωρίς τον Kobe τα εξής παιχνίδια:

2000 Finals game 4

2002 Finals game 3

Είναι τα καθοριστικότερα παιχνίδια των 2 σειρών και είναι πάρα πολύ close με τον Kobe να βάζει το game-winner και στα 2.

Yπάρχουν και άλλα παραδείγματα, αλλά αυτά τα 2 είναι πολύ χαρακτηριστικά.

Όσο για την σύγκριση Kobe-Duncan, εδώ ναι μπορεί να υπάρξει σύγκριση αλλά μου είναι δύσκολο να επιλέξω τον Duncan επειδή μετά το 2000, ο Kobe έχει διαλύσει τους Spurs(4-1 σε σειρές playoffs)

Και ένα stat, τροφή για σκέψη:

In two years alone 2009-2010 (without Shaq) Kobe eliminates 7 50 win teams - matching LeBron Jame's career figure of 7.

• Like 1
Δημοσ.

ναι χτεσινο ειναι αυτο

και για πιο πληρη εικονα

CIu6gDI.jpgπαρολαυτα λιγο ακυρο το στατιστικο μιας και δε φταιει αυτος που δεν υπαρχουν πολλες καλες τετοιες ομαδες στην ανατολη για να τις κερδισει και να ειναι και το δικο του μεγαλυτερο

προφανως καταλαβαινω που το πας και συμφωνω αλλα εχει καλο ρεκορ απεναντι στη δυση οποτε θα μπορουσε να χει και αυτος πιο πολλες νικες αν αντιμετωπιζε πιο πολλες ομαδες με +50 νικες

η μια η αλλη ειναι

Δημοσ.

Thanks για το πλήρες stat.

Ποιο είναι το καλό ρεκορ απέναντι στην Δύση?

2-3 είναι στους τελικούς και θα έπρεπε να είναι 1-4 αν δεν έβαζε αυτό το μυθικό σουτ ο Ray Allen.

Και μία από αυτές τις φορές τον σκούπισαν και άλλη μία έχασε με ρεκορ διαφοράς στους τελικούς.

Δεν είναι καλό ρεκορ αυτό.

Παίζει σε πιο εύκολη περιφέρεια και είναι πιο εύκολο να πάει σε τελικούς. Αυτό είναι fact.

Οπότε καθόλου μία ή άλλη δεν είναι.

Δεν ευθύνεται ο ίδιος που η Ανατολή είναι έτσι προφανώς αλλά επιλέγει να παίζει εκεί.

Δεν έχει και σημασία καν αν το κάνει για να είναι πιο εύκολο.

Δεν κρίνουμε προθέσεις. Με αριθμούς μιλάμε, που δεν είναι υποκειμενικοί.

Kαι btw, πριν την φετινή χρονιά είχε νικήσει μόνο 2 ομάδες με 50+ νίκες.

Φέτος απέκλεισε Bulls που είχαν ακριβώς 50 και τους Hawks.

Δημοσ.

γενικα εννοουσα απεναντι στη δυση οχι μονο στους τελικους

οπως και να το κανουμε αν επαιζε δυση θα χε και αυτος μεγαλυτερο αριθμο νικων ειναι στανταρ αυτο

επισης δεν περιλαμβανονται στο στατ οι ομαδες απο την Lockout χρονια που το πηρε οπως πχ σελτικς -οκλαχομα πεισερς που ηταν ολες ομαδες για 50 νικες αλλα δεν τις εφτασαν μιας και παιχτηκαν μονο 66 ματς  και μη μου πεις οτι δεν ηταν τετοιες ομαδες και επισης στο στατ του κομπε περιλαμβανονται νικες οταν ειχε ελαχιστο χρονο συμμετοχης στα πρωτα χρονια οποτε γιαυτο σου λεω ειναι λιγο ακυρο το στατιστικο

να χαμε να λεγαμε κουβεντα να γινεται απο το espn 

ακομα και αυτα που σου λεω να βαλεις ο κομπε ειναι παλι μπροστα αλλα το στατιστικο αυτο πιο πολυ εχει να λεει για την αδυναμια της ανατολης παρα οτιδηποτε αλλο εχει να κανει σε σχεση με τους 2

η σειρα παντως με το σουτ του αλλεν δειχνει ακριβως αυτο που λεω

το οτι επαιξαν 7 ματς με τους σπερς σημαινει πολυ ευκολα οτι αν επαιζαν και με αλλες ομαδες των 50 νικων απο τη δυση θα κερδιζαν οπως και με την οκλαχομα

τεσπα οπως ειπα ακυρο το στατιστικο πιο πολυ για να γινεται θεμα ειναι

Δημοσ.

Για τον Kobe καταρχάς, για να μην μιλάμε με υποθέσεις αλλά facts.

Μόνο μία 50+ wins ομάδα απέκλεισαν οι Lakers όταν είχε κάτω από 39 λεπτά ανά αγώνα.

Τους Sonics το 98. 

Οπότε κάντο 23 αντί για 24 αν θες.

20 λεπτά μέσο όρο είχε στα playoffs εκείνη την σεζόν.

Την επόμενη είχε σχεδόν 40.

Δεν στέκει συνεπώς το επιχείρημα αυτό.

Oι Celtics δεν θα ήταν 50+ wins team το 2012, αν αυξήσεις αναλογικά τα παιχνίδια. Οι Pacers είναι στο όριο.

Οι Thunder ναι θα ήταν, αλλά πάλι μία ομάδα είναι.

Και το 1999 πάλι lockout season, οι Lakers απέκλεισαν τους Rockets που θα είχαν 50+ νίκες αναλογικά.

Οπότε ούτε το επιχείρημα για την lockout season δεν στέκει επειδή πρακτικά δεν αλλάζει κάτι.

Το αν έπαιζε στην Δύση, θα είχε μεγαλύτερο αριθμό νικών δεν το ξέρουμε. Είναι υπόθεση. 

Εγώ με τα δεδομένα ασχολούμαι.

Και εγώ πιστεύω πως θα ίσχυε, αλλά δεν έχει στατιστική σημασία.

Δικαίωμά σου να πιστεύεις πως είναι ασήμαντο stat, αλλά αν συνδυάσεις και την σύγκριση του point differential των ομάδων που έχουν αποκλείσει(το έχω ανεβάσει παλαιότερα),βγαίνει συμπέρασμα ότι ο δρόμος προς τους τελικούς του Lebron στην Ανατολή είναι αισθητά ευκολότερος.

Και τέλος, ναι οι Heat το 12-13, θα κέρδιζαν τις περισσότερες ομάδες της Δύσης.

Αλλά δεν μπορείς να πεις το ίδιο για τους Cavs του 2007,τους Cavs φέτος και τους Heat το 11 και το 14.

Tην συνολική εικόνα να βλέπουμε, όχι μεμονωμένα παραδείγματα που μας συμφέρουν για να στηρίξουμε το επιχείρημά μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...