Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σοβαρά τώρα; οι αμερικάνοι give a daymn για τους ευρωπαίους φιλάθλους;;

Την Κυριακή σχεδόν πάντα έχει αγώνες τέτοια ώρα. Η μόνη εξαίρεση είναι συνήθως οι τελικοί περιφέρειας και οι τελικοί του ΝΒΑ. Δεν είναι μόνο θέμα Ευρώπης (και ναι, το ΝΒΑ ενδιαφέρεται για την τηλεθέαση εκτός συνόρων, αφού είμαστε πολλοί που παρακολουθούμε είτε μέσω Internet, είτε από συνδρομητικά κανάλια). Αλλά και ότι βολεύει πολύ κόσμο να πηγαίνει γήπεδο Κυριακή μεσημέρι, ειδικά τώρα που το NFL έχει τελειώσει (οι περισσότεροι αγώνες του γίνονται παραδοσιακά τέτοιες ώρες).

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο αγώνας κρίθηκε κυρίως στα τρίποντα του J.R.

Στην τελευταία φάση, ο Blatt φωνάζει timeout χωρίς να έχει(αυτόματη τεχνική είναι αυτό) και οι διαιτητές κοιτάζουν να δουν ποιος έβγαλε την μπάλα σε μία καθαρή φάση.

Αυτό το "free timeout" που έδωσαν στους Cavs, έκρινε εν πολλοίς την τελευταία φάση.

• Like 1

Μπορεί να είναι κι έτσι, αν και παρόμοιες φάσεις έχουμε δει πάμπολλες φορές. Δεν πιστεύω όμως να νομίζεις ότι οι Bulls άξιζαν να πάρουν αυτόν τον αγώνα; Και μόνο που έφτασαν να ισοφαρίσουν με το τρίποντο στα 8" ήταν θαύμα. Επιπλέον, όπως είπα, ο Noah έκανε καθαρό φάουλ στο Λεπρό στα 2".

Θα συμφωνήσω για τα τρίποντα του, κατά τ' άλλα αντιπαθέστατου, JR. Μέχρι να βάλει το πρώτο έκραζα τι διάολο τον κρατάτε μέσα και τι παλαβά σουτ είναι αυτά που παίρνει. Αν όμως δεν είχε κολλήσει τα τρία τρίποντα, δύσκολα θα περνούσαν οι Cavs.

• Like 1

και ναι, το ΝΒΑ ενδιαφέρεται για την τηλεθέαση εκτός συνόρων, αφού είμαστε πολλοί που παρακολουθούμε είτε μέσω Internet, είτε από συνδρομητικά κανάλια

Απ ότι θυμάμαι μέχρι και πρωί έχουν γίνει αγώνες (Κυριακή πάντα) για να μεταδοθούν σε φυσιολογική ώρα στην Ευρώπη.

Θυμίζω επίσης ότι το χειμώνα διεξάχθηκε και αγώνας της regular season στο Λονδίνο (ελάφια-σάπιοι).

• Like 1

Πάμε για μια γρήγορη ματιά στα στατιστικά:

1) Τούβλα χωρίς έλεος:

- Λεπρός 10/30 σουτ (1/7 3π) και 8 λάθη! Κόντεψε όμως να κάνει triple double και για πολλοστή φορά απέδειξε πόσο clutch player είναι
- Mirotic 1/9 σουτ, όλα τα λεφτά το airball αμαρκάριστο τρίποντο. Ούτε αέρας να φύσηξε σε ανοιχτό γήπεδο
- Schumpert 1/8 σουτ
- Irving 2/10 (τουλάχιστον έβαλε τις βολές)
- Butler 8/21 (5/16 δίποντα! τα πιο πολλά τραβηγμένα από τα μαλλιά)
- Dunleavy και Gibson 3/14 σουτ συνολικά, οικοδόμοι από τους λίγους

2) Rotation δεκαετίας '80:

- οι Cavs πρακτικά χρησιμοποίησαν 6 παίκτες. Ο Ντελαβιλανόβα δεν έπαιξε ούτε 17' ενώ ο Irving κοντά 41 κι ας "έτρεχε" (βλ. σερνόταν) σαν εμένα τώρα στα γεράματα
- οι Bulls δεν ήταν πολύ καλύτεροι, γύρω στους 7 έπαιξαν και δεν είχαν κανένα παγκίτη με συμμετοχή άνω των 20 λεπτών ενώ ο Butler έπαιξε σχεδόν 46' (ffs)!

3) Misc:

- παρά το ανελέητο ξύλο που έπεσε εκατέρωθεν, σφυρίχτηκαν μόλις 35 φάουλ. Ούτως ειπείν περίπου 9 ανά περίοδο ή 4,5 ανά ομάδα ανα περίοδο. Ο μέσος όρος δεν έφτασε ούτε καν το bonus των 5. Σε αντίστοιχο ευρωπαϊκό αγώνα θα είχαν αποβληθεί τουλάχιστον δύο πεντάδες με φάουλ και θα μας είχανε σκοτίσει τα @@ με τα συνεχή σφυρίγματα.
- 23/24 βολές οι Cavs, σπάνιο κατόρθωμα ειδικά για αγώνα τέτοιας σημασίας και μάλιστα εκτός έδρας. Στη φετινή σεζόν έχουν μέσο όρο 75%.

• Like 5

δυστυχως βγαλαμε τα ματια μας μονοι μας.Ειχαμε ευκαιριες να παρουμε διαφορα και τα σπασαμε.Θα δειξει εχει μελλον η σειρα.Οτι ειπε ο κυριος με τον νονο απο πανω.Πηρανε χρονο στην τελευταια φαση να σχεδιασουν την επιθεση.

Απ ότι θυμάμαι μέχρι και πρωί έχουν γίνει αγώνες (Κυριακή πάντα) για να μεταδοθούν σε φυσιολογική ώρα στην Ευρώπη.

Θυμίζω επίσης ότι το χειμώνα διεξάχθηκε και αγώνας της regular season στο Λονδίνο (ελάφια-σάπιοι).

Το πιο νωρίς που θυμάμαι να έχω δει πρόσφατα ήταν γύρω στις 7μμ η ώρα Ελλάδας (1 το μεσημέρι Ανατολής), τότε με την αλλαγή της θερινής ώρας (που είχε αλλάξει πρώτα στις ΗΠΑ αλλά όχι ακόμα στην Ευρώπη). Δεν θυμάμαι να έχω δει αγώνα στις 12μμ τοπική ώρα αλλά δεν είμαι και εντελώς σίγουρος (ίσως κανα παιχνίδι σε midwest που μου διαφεύγει).

Το Λονδίνο δεν είναι η πιο μπασκετική πόλη της Ευρώπης (το αντίθετο αν κρίνουμε και από το πρόσφατο Final Four της Ευρωλίγκας) όμως επιλέχθηκε επειδή είναι αρκετά κοντά στην ανατολική ακτή και έχει και γήπεδο προδιαγραφών ΝΒΑ (όχι τη σαπίλα/ντροπή της CSKA και τα εκτρώματα άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων). Επίσης η διαφορά ώρας είναι διαχειρίσιμη.

Θυμάμαι τι έλεγαν πολλοί παίκτες και προπονητές για τους αγώνες της πρεμιέρας που γίνονταν παλιότερα στην Ιαπωνία. Πως ήταν τέτοια η καταπόνηση από το jet lag και γενικά απ' το ταξίδι, που οι παίκτες χρειάζονταν κυριολεκτικά μήνες για να συνέλθουν. Ο Φιλ Τζάκσον είχε πει πως όσες φορές είχαν πάει να παίξουν Οκτώβρη στην Άπω Ανατολή, η ομάδα του ήταν εκτός ρυθμού μέχρι το Γενάρη ή ακόμα και το Φλεβάρη.

δυστυχως βγαλαμε τα ματια μας μονοι μας.Ειχαμε ευκαιριες να παρουμε διαφορα και τα σπασαμε.Θα δειξει εχει μελλον η σειρα.Οτι ειπε ο κυριος με τον νονο απο πανω.Πηρανε χρονο στην τελευταια φαση να σχεδιασουν την επιθεση.

Αυτό που είπε ο Jimmy, το τόνισε κι ο Van Gundy. Ότι δηλαδή πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός και σε παρόμοιες περιπτώσεις να μην επιτρέπεται στους παίκτες να πλησιάσουν τον πάγκο. Το review είναι μεν απαραίτητο, αλλά τουλάχιστον ας βγάλουν το σύστημα μεταξύ τους. Όχι να λειτουργούν λες και πρόκειται για κανονικό timeout.

Τουλάχιστον δεν γίνεται αρκετά συχνά, καθώς οι ομάδες σχεδόν πάντα φροντίζουν να κρατήσουν timeout για το τέλος. Σήμερα ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω τι διάολο έπαθαν. Ο Τιμπς έφαγε τόσα timeout τζάμπα (και γενικά χωρίς αποτέλεσμα), ενώ οι άλλοι ξόδεψαν σχεδόν τρία μέσα σε 20" για να κάνουν μια ρημαδο-επαναφορά.

Πήγε να το χάσει μόνος του ο James.Τελικά το κράτησε.

Το κουμπί το γύρισαν ο μεγάλος αγαθός γίγαντας Timo Mozgov και ο τρελλοSmith.

Χωρίς Pau και στα υπόλοιπα παιχνίδια οι Bulls είναι τελειωμένοι.

Υ.γ:J.r Smith,Lebron και Gibson όλοι έδειξαν ότι αποκόμισαν μικροτραυματισμούς. 

Καλά ναι, εκεί που γύρισε ο αστράγαλος του Λεπρού σίγουρα όλοι σκεφτήκαμε πως αν πρόκειται για διάστρεμμα πρακτικά έχει τελειώσει η σειρά. Φάνηκε όμως πως τη γλύτωσε φθηνά. Αν κάνουν το 3-2 οι Καβς, στον 6ο αγώνα θα δούμε μια από τις επικότερες μάχες της δεκαετίας.

Καλά διάβασες :P

Παλιά δεν ήταν. Τώρα πια, κατά τη γνώμη μου, είναι.

Ο Λεπρός των τελικών του 2011 (που είχε βγάλει το... όνομα) δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του 2015. Δεν τα έχω πολύ φρέσκα, πάντως ο πρώτος αγώνας που πραγματικά θυμάμαι να λέω ότι ο τύπος ξέφυγε και μπήκε στο κλαμπ των πολύ μεγάλων ήταν το Game 6 των τελικών περιφέρειας 2012 εναντίον των Celtics. Η Βοστώνη είχε (ακόμα) εξαιρετική ομάδα, νικούσε 3-2 και έπαιζε εντός έδρας. Αν οι Heat έχαναν, θα επρόκειτο για μεγάλη αποτυχία αφού για δεύτερη σερί χρονιά το τρίο Μπελκάντο θα έμενε χωρίς κούπα.

Σε εκείνο τον αγώνα ο Λεπρός τελείωσε με 45-15-5, χαρίζοντας τεράστια νίκη στην ομάδα του. Συνέπεια της εμφάνισης εκείνης ήταν και το πρωτάθλημα λίγες μέρες αργότερα.

• Like 2

Το πιο νωρίς που θυμάμαι να έχω δει πρόσφατα ήταν γύρω στις 7μμ η ώρα Ελλάδας (1 το μεσημέρι Ανατολής), τότε με την αλλαγή της θερινής ώρας (που είχε αλλάξει πρώτα στις ΗΠΑ αλλά όχι ακόμα στην Ευρώπη). Δεν θυμάμαι να έχω δει αγώνα στις 12μμ τοπική ώρα αλλά δεν είμαι και εντελώς σίγουρος (ίσως κανα παιχνίδι σε midwest που μου διαφεύγει).

Κατι θυμόμουν για 11... αλλά μάλλον θυμάμαι λάθως ή λάθως είχα υπολογίσει τη διαφορά ώρας τότε που το έβλεπα... Λίγο που το έψαξα τώρα, νομίζω ότι όντως στις 1 ήταν τα νωρίτερα παιχνίδια, αλλά υπάρχουν σκέψεις να δοκιμάσουν κάποτε πρωινές ώρες για τη κινέζικη αγορά.

http://probasketballtalk.nbcsports.com/2014/09/04/adam-silver-nba-may-consider-occasional-10-a-m-tip-offs-someday-to-accommodate-chinese-market/

• Like 1

Αν θέλουν τηλεθέαση στην Ευρώπη, να σταματήσουν τα intentional fouls στις 4 τα ξημερώματα και ας αφήσουν το παιχνίδι στις 22:30 για ξεκάρφωμα. Και γενικά να σταματήσουν αυτή τη βλακεία (εκτός από το τέλος του αγώνα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...