Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Naaahhhh υπάρχει διαφορά βάσει αριθμών-στατιστικής. Από 08/09 και εν συνεχεία δεν είναι τυχαία x4 mvp. Τσέκαρε τα στατ τους.

Πρώτη φορά φέτος κάποιος έχει να δείξει (αποδεδειγμένα) κάτι καλύτερο, γι'αυτο και πόσταρα εδώ και βδομάδες πως ο τίτλος πρέπει να πάει (και για άλλους λόγους) στον KD.

Κοίταξε, επειδή τα έχω ξαναδιάβασει αυτα τα 2 (όχι μόνο για τον συγκεκριμένο παίχτη). Εγώ διαφωνώ. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις γιατί για μένα είναι λάθος αυτό:

Θυμάμαι σαν σήμερα 7ο τελικό LAL-BOS 2010. Ο Κόμπε εμφανίζεται τραγικός στο πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιας.

Φανερά εκτος ματς, επηρεασμένος απ'την δύσκολη σειρά, έβλεπες την κούραση σε όλες τις κινήσεις του. Δεν μπορούσε να σκοράρει με καμια δύναμη. "Καθάρισαν" ο εξαιρετικός Πάου και ο Αρτέστ με καλές άμυνες που έβαλε και κάποια μεγάλα σουτ.

Άξιζε τον τίτλο του πολυτιμότερου των τελικών ο Μπράιαντ;

Μα φυσικά και τον άξιζε. Γιατί πολύ απλά χάρη στη δική του υπερπροσπάθειά η ομάδα του έφτασε έως εκεί.

Το να λες ο Ρέι ή ο Μπος τον έσωσαν είναι λάθος, γιατί πολύ απλά δεν θα έφταναν ποτέ σε σημείο να διεκδικήσουν κάτι χωρίς τον Λεμπρον. Κοινώς ο τελευταίος τους "κουβαλούσε" στις πλάτες του σε πολλά ματς που το Μαϊάμι παρέπαιε, με τον Μπος ειδικά να τον κράζουν (άχι άδικα) για τραγικές εμφανίσεις στα π.ο.

Και γα το δεύτερο σκέλος του ποστ σου, τόσα χρόνια NBA, ποτέ, μα ποτέ ένας σύλλογος δεν κέρδισε τρόφι χωρίς να έχει μίνιμουμ δυο πρώτης κλάσης τιμέιτς δίπλα στον ηγέτη τους. Κάτσε δες όλα τα ρόστερ, απ'ολες τις πρωταθλήτριες ομάδες.

Έχουμε δει μέχρι και αρκετά πρόσφατα ανάλογες περιπτώσεις παιχτών που "συνδύασαν" τις δυνάμεις τους (Kobe-Howard-Nash, Anthony-Stoudemire-Smith, Pierce-Allen-Garnett, Kobe-Pau-Artest, Wade-Shaq-Payton κτλ).

Για να φέρεις σε θέση έναν Κόμπε (και τον κάθε Κόμπε-τον κορυφαίο μιας ομάδας) να διεκδικήσει έναν τίτλο, χρειάζεσαι οπωσδήποτε να τον πλαισιώσεις με κάποιους άλλους star, αλλιως πας άπατος. Δεν θα δεις δαχτυλίδι με Σμους Πάρκερ & Μορις Έβανς, αντιθέτως θα γράψεις χρυσή σελίδα με Πάου-Αρτέστ-Όντομ-Μπάινουμ κτλ.

Δεν θα πάρεις τίτλο ακόμα και αν έχεις έναν MICHAEL JORDAN, αν δεν του φέρεις για παρέα έναν Πίπεν, έναν Ρόντμαν κτλ

Στον Λεμπρον πέφτει το κράξιμο κυρίως απ'το μίσος των Καβς (λογικό), αλλά και τα καραγκιοζιλίκια στην όλη μεταγραφή του. Δώσε και λίγη σάλτσα υπερβολής απ'τα ΜΜΕ και έδεσε το γλυκο. Προσωπικά είμαι υπερ 2 πρώτα ονοματα να παίζουν μαζί. Το παιχνίδι έχει άλλη χάρη.

Υ.Γ δεν χάνει ευκαιρία σε κάθε αναμέτρηση να δείχνει πόσο άχτι έχει τους Καβς και ο ίδιος.

Τα στατιστικά είναι υπερτιμημένα.

Δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Και όταν έρθουν οι κρίσιμες στιγμές, δεν λένε τίποτα.

Το μπάσκετ παίζεται για την νίκη, όχι για το τα στατιστικά.

Και εκτός από αυτό είναι λογικές ας πούμε στα rebounds και στα blocks να είναι πιο ψηλά ένας SF/PF από έναν guard.

Μεγαλύτερη καραμέλα από αυτό το κακό 7ο ματς το 2010 δεν υπάρχει, κατά την γνώμη μου.

Kαι οι 2 ομάδες είναι εξαντλημένες.

Ο Artest και ο Gasol δεν σουτάρουν ιδιαίτερα καλά: http://prntscr.com/328qlv

Ο Kobe παρά την χειρότερή του εμφάνιση στην σειρά, βάζει τους περισσότερους πόντους στον αγώνα.

Και το πιο σημαντικό, βάζει 8 στα τελευταία 5 και κάτι λεπτά.

8 πόντοι σε αυτό το διάστημα ενώ νικάς τον αντίπαλο 83-79, είναι τεράστια υπόθεση.

Για την τετράδα Odom-Pau-Bynum(μια στο τόσο που έπαιζε και περιορισμένα λεπτά), Αrtest(δεν απέδωσε όσα αναμενόταν ποτέ), πιστεύεις πως κάποιος είναι στο top 30 ή 50 ever?

Επίσης, μην μου θυμίζεις την περυσινή χρονιά :P που γεμίσαμε stars και κατέληξε να παίζει μόνος του ο Kobe.

Και μην βάζεις στην ίδια πρόταση J.R Smith,Howard και Artest με Kobe,Shaq, Wade και τους Big 3 των Celtics :P

Για τον Bosh και τον Allen, λέω ότι τον έσωσαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, όχι γενικά.

Προφανώς χωρίς τον Lebron θα είχαν χάσει.

Τελικούς βέβαια πιστεύω θα είχαν πάει, γιατί στα 2 τους πρωταθλήματα οι αντίπαλοι στην Ανατολή ήταν γτπ.

Φέτος, έχουν ανταγωνισμό.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο για να δω πως σκέφτεσαι βασικά.

Το 2011 αν οι Heat κέρδιζαν, ποιος είναι MVP?

To 2001 και το 2002 ήταν δίκαια ο Shaq MVP?

Υποκειμενικές ερωτήσεις είναι προφανώς.

Επεξ/σία από jimmy0077
  • Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να βγάλεις αρκετά συμπεράσματα όμως Τζίμμυ. Διαβάζεις ένα ματς βάσει αριθμών. Προφανώς όχι σε απόλυτο βαθμό. Δεν είμαι αριθμολάγνος.

Δεν θα έφταναν τελικούς οι Χιτ από Μπουλς (2011)-Σέλτικς(2012)-Πέισερς (2013). Εικασία. Ανούσια ούτως ή άλλως.

Ο Πάου έχει δικαίωμα να μπει σε κάθε συζήτηση τοπ 50. Απ'τα σπουδαία μπασκετικά ταλέντα-μπασκετό IQ, και ας ξυνίζει σε πολλούς. Οι υπόλοιποι όχι.

Τον Αρτέστ τον προώθησαν σαν αντι-Ρόντμαν δίπλα στον Κόμπε, προσπερνάμε τις γραφικές ηλιθιότητες.
Είναι όμως καλό να υπάρχει στο ρόστερ μια ντουλάπα που δεν φοβάται τις επαφές με αντίπαλα δυνατα κορμια.
Έβαζε και 3π σαμτάιμς, οπότε δεν την λες κακή προσθήκη από Ρόκετς τότε.
Όντομ έχω εκφράσει την άποψή μου στο θρεντ της Ευρωλίγκας: http://www.insomnia.gr/topic/332631-euroleague-basketball/page-118?do=findComment&comment=53001657

Το αν είναι ή όχι αρκετοί το δείχνει το αποτέλεσμα όμως, σωστά; Δηλαδή αρκούσαν αυτοί οι παίχτες να τον πλαισιώσουν και να υπερέχουν συνολικα του ανταγωνισμού. Δεν χρειάζεται να'ναι τοπ 50. Είχαν αρκετό ταλέντο και ο καθένας συνέβαλε. Σίγουρα όχι ανίκανοι, και σε καλή ηλικία όλοι τους, καθοδηγούμενοι από έναν άριστο κόουτς.

Το 2011 ήταν μπλοκαρισμένος καλά ο lbj, ο wade αντίθετα έκανε πολύ καλή σειρά παρα την αποτυχία τους. Άλλο που δεν θέλω Ντουέιν δαγκωτό :P

Στην ερώτηση για τον Σακ είναι καθαρό ρε συ. Ο Σακ έκανε την τεράστια διαφορά. Βαρόμετρο. Στους τελικούς επίσης δεν είχε αντίπαλο. Βέβαια να ληφθει υπόψιν και η ηλικία του Σακ έναντι του Κόμπε. Παίζει ρολο.

Δημοσ.

To 50-17 κ 27-40 που ήταν δίπλα στο SU ήταν το ρεκορ των ομαδων πριν τον αγωνα. To ATS http://www.sbrforum.com/nba-basketball/standings/ ειναι και πάλι το ρεκορ των ομαδων μετρημένο με κάποια αλλη μέθοδο, φαντάζομαι θα την αναφέρει σε κάποιο ποστ του. Μια σκέψη για το ATS είναι αν κέρδισαν το παιχνίδι με το handicap ή όχι.. 

Δημοσ.

Χωρίς τον αρχιλεπρό όμως, που δεν έπαιξε λόγω προβλημάτων στη μέση (αχ, τα γηρατειά...) Γενικά το Μαϊάμι τα έχει φορτώσει λίγο στον κόκκορα τελευταία. Δεν είναι κακό, αφού το πραγματικό ΝΒΑ παίζεται στα playoff. Αλλά είναι κακό δείγμα να κάνουν τόσες πολλές ήττες μαζεμένες.

ps: 9-10-15 ο Ρόντος, με πλεϊοφική εμφάνιση.

Δημοσ.

Οι Boston Celtics στην ψηφοφορία μπήκαν ως μορφή αστείου;

Anyway  εγώ βλέπω Dubs δύση, και Pacers ανατολή.

Δημοσ.

monsieur ειναι 11-12 η ψηφοφορια. Ετσι κι αλλιως η θα το σηκωσει ο παυλογιωργος η ο τιμοθεος για να δειξει ποιος ειναι το καλυτερο 4αρι στο nba!

• Like 1
Δημοσ.

απιστευτο ματς εχθες αναμεσα σε οκλα -ραπτορς δουλευα το πρωι και πηγα για υπνο 5 παρα γιατι δε γινοταν να μη δω το τελος.

εκλπηκτικος ντουραντ με 51-12-7 και το game winner μετα απο 2 παρατασεις

νομιζω μετα και απο αυτη τη βδομαδα με το λεμπρον αθλιο και το ντουραντ συνεχως on fire κλειδωσε για τα καλα το mvp

τρομερο φιναλε παντως 0,49 πριν το τελος της 2ρης παρατασης η ραπς ηταν μπροστα 110-118!!!! και πανω που φανηκε οτι τελειωσε το ματς με τοσο λιγο χρονο 3 σερι τριποντα (2 απο ντουραντ και ενα απο φισερ) +2 χαμενες βολες απο ραπς και εγενετο το θαυμα

https://www.youtube.com/watch?v=_9xbYFsoiNw

Δημοσ.

αναμενομενο. βασικα νομιζω εχει ανεβει αρκετα η ΝΟΛΑ σε σχεση με πριν απο 3-4 βδομαδες που παιξαμε στο staples και ο davies ηταν χωμα..

το περιμενα οτι θα χαναμε χτες. κανατε πολυ καλη δουλεια στον cp3.. μονο 2 ποντοι νομιζω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...