Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ το τελικό κάθισα και τον είδα το Σάββατο, χωρίς να ξέρω το αποτέλεσμα από πριν εννοείται. Ακόμα δε μπορώ να πιστέψω πως κάθισαν και έδωσαν τα τελευταία 2 παιχνίδια οι Spurs, με εξαίρεση τον Duncan και τον Leonard που το πάλεψαν και ήταν εξαιρετικοί.

Στο game 7 με απογοήτευσε πολύ ο Parker που ενώ σε γενικές γραμμές παίζει με πάθος και χωρίς φόβο, στο τελικό ήταν πολύ πεσμένος. Κυρίως όμως παραξενεύτηκα με το (μη) ομαδικό παιχνίδι των Spurs, που περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό σε ατομικές ενέργειες. Γενικά αγνώριστη ομάδα στο πιο σημαντικό παιχνίδι, ίσως από κάποιους να έλειπε η ψυχολογία.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μου το haters παει σε μενα?γιατι αν παει εισαι εντελως λαθος.

Δεν μίλησα για σένα, σου λέει γενικά οι χαρακτηρισμοι πως προκύπτουν. Ούτε εγώ θέλω συνέχεια πάρε δώσε με ρεφ, όπως επίσης και το φλοπινγκ με εκνευρίζει.

• Like 1

Θέλω να σας πικάρω λίγο χωρίς να ειμαι fan ή hater :P

attachicon.gif1000425_595806690440696_105268378_n.jpg

attachicon.gif1011451_142351929299362_117126696_n.jpg

αν ομως παρεις οχι την ηλικια αλλα τις ιδιες σεζον μιας και μερικοι επαιξαν απο μικροτερη ηλικια κατευθειαν στο nba(οποτε δεν ειναι και πολυ δικαιο)

τοτε τα στατς αλλαζουν και οι τιτλοι αλλαζουν  :P  :P  :P  :P

καποιος που να ξερει να το ψαξει ας τα βαλει παρακαλω πολυ  :-D  :-D  :-D

Ο Τζόρνταν δεν ήταν ο καλύτερος μόνο λόγω της μπασκετικής του ποιότητας. Αλλά λόγω του ότι έχτισε έναν δυσθεώρητο εμπορικό μύθο. Το ΝΒΑ στις μέρες του ήταν πρώτο σε τηλεθέαση και ξεπερνούσε NFL, NHL, MLB, δημιουργήθηκε η Jordan Brand που πουλάει ακόμα μέχρι και σήμερα, και γενικά κακά τα ψέμματα ήταν ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος αθλητής του κόσμου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ σπόρ.

Ότι και να κάνει ο Λεμπρόν, τέτοιο μύθο δεν πρόκειται να χτίσει ποτέ. Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά νομίζω για το τι χρειάζεται για να ξεπεράσει κάποιος τον Τζόρνταν. Ο οποίος δεν ήταν μόνο GOTY εντός παρκέ, αλλά και έξω απο αυτό.

... ο πιο αναγνωρίσιμος αθλητής του κόσμου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ σπόρ...

Στα δικα μου μάτια και όλων όσων μεγαλώσαμε σ'αυτα τα χρόνια, είναι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ο κορυφαίος όλων (αγωνιστικα πάντα), απ'ολα τα σπορ!

Μου αρέσει ο Τζέιμς. Μου αρέσει περισσότερο το μπάσκετ στη σημερινη του μορφή και όχι τέλη 80's αρχες 90's ( το βρίσκω πιο διασκεδαστικό, όχι θέμα ποιότητας). Ωστόσο, ίσως και υποσυνείδητα, μου μοιάζει απίθανο το ενδεχόμενο να βάλω κάποιον πάνω απ'τον Air. Όσα χρόνια και αν περάσουν. Όποιο ρεκορ σπάσει ο ΛεΜπρον, ο Ντουραντ και όλοι οι παίχτες που θα γνωρίσουμε στο μέλλον, πάντα θα υπάρχει ένα "ναι αλλά...". Ίσως γιατι ο mj23 είναι ο παιδικος μου ήρωας, και μάλλον δεν θα'μαι αντικειμενικος. Μπάσκετ δεν είναι μόνο οι αριθμοι, αλλά και οι αναμνήσεις και ο θαυμασμος που ένιωθε ο καθένας βλέποντάς τον να παίζει.

Α, και μην ξεχνάτε πως ο Τζόρνταν αποσύρθηκε ενδιάμεσα στην καριέρα του μετά το συμβαν με τον πατέρα του, σε καλή αγωνιστικη ηλικια, οπότε οι αριθμοι ίσως ( τι ίσως, σίγουρα) θα ήταν διαφορετικοι, προς τα πάνω σε τίτλους και διακρίσεις.

• Like 2

2 φορές αποσύρθηκε και ξαναεπέστρεψε. Μάλιστα στην θητεία του στην Ουάσινγτον έκανε πλάκα σε πολλούς νέους αστέρες των '00's με τραυματισμένα γόνατα, είχε 20 PPG στα 40 του, να μην τα ξαναλέμε πάλι ψάξτε τα.

Εγώ πάλι θα κρατήσω μια πισινή, πρώτον γιατί τον Τζορντανέλλη συνηθίζουμε να τον κρίνουμε βάσει της συνολικής καριέρας του (6 δαχτυλίδια, 20ppg@40 κλπ) ενώ ο Λεπρός έχει ακόμα κάμποσα χρόνια μπροστά του.

Δεύτερον γιατί αν κάνουμε τη σύγκριση στα 28 τους χρόνια, θεωρώ πως ο Λεπρός είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης (θα μου πείτε όμως ότι παίζει επαγγελματικό μπάσκετ από τα 18 ή ότι ο Τζόρνταν ήταν καλύτερος στην άμυνα).

Τελοσπάντων, ας περάσουν ακόμα μερικά χρόνια και το ξανασυζητάμε. Στο ενδιάμεσο όσοι προλάβαμε να τους δούμε και τους δύο, ας θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς. Ούτως ή άλλως ο καλύτερος όλων είναι ο Μάτζικ :P

...Τελοσπάντων, ας περάσουν ακόμα μερικά χρόνια και το ξανασυζητάμε...

Σ'αυτο αναφερόμουν, ότι και να περάσουν πολλά χρόνια, να σπάσει πολλά απ'τα ρεκορ του air, και πάλι για μένα κορυφαίος ένας θα'ναι. Αλλά εντάξει, έχεις δίκιο που λες να κρατάς πισινή, ποτέ δεν ξέρεις τι θα λέμε τότε, ειδικά αν έχουν προηγηθει σειρές τελικών γαμάτες όπως φέτος.

Και Tilemaxx όταν επανήλθε στους Wizards δεν περίμενε κανεις να πάρει τίτλους, mvp κτλ γι'αυτο δεν το αναφέρω καν. Περισσότερο για την καύλα του επέστρεψε. Και προφανώς η στέρηση που θα νιωθε.

lol RT Andrew Bynum is healthy again --- I guess he needs to play that role until the season begins, where he will conveniently reinjure himself

xaxaxaxaxa μεγαλο νουμερο ο bynum.

περιμενει να χειμωνιασει λιγο γιατι το bowling δεν ειναι καλοκαιρινο σπορ

• Like 1

Ας φτασει ο ΛεΜπρον να βαζει 30-40 ποντους ντεφορμε και μετα τον συγκρινουμε με Τζορνταν.

Δεν αντιλέγω. Ο Τζορντανέλης είχε μεγαλύτερη έφεση (και ευχέρεια) στο σκοράρισμα, όμως απ' την άλλη για να βάλει 30-40 πόντους ντεφορμέ θα έπαιρνε καμια 35αριά σουτ. Ο Λεπρός σπανίως παίρνει πάνω από 20-25 σε οποιαδήποτε κατάσταση και να είναι, γιατί είναι άλλο το στιλ παιχνιδιού του. Φέτος πχ. στην κανονική περίοδο αμόλησε πάνω από 25 σουτ μόνο σε 3 αγώνες (και άλλους 2 στα playoff).

Φέρνω σαν παράδειγμα τον κλασικό διάλογο με τον Τζάκσον "Mike, who's open". Ε, κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν ποτέ με το Λεπρό, αφού συνήθως πρώτα κοιτάει την πάσα και μετά το σουτ (αν και μερικές φορές το παρακάνει με αυτό το "κουσούρι"). Τώρα τελευταία έχει βάλει και το σκριν στο παιχνίδι του.

Παρ' ολ' αυτά η διαφορά στα FGA/game δεν είναι τόσο μεγάλη: 23 ο Τζόρνταν και 20 ο Λεπρός και περίπου ίδια ποσοστά ευστοχίας και βολές. Απλώς ο Τζόρνταν έβαζε +1-2 καλάθια/αγώνα και γι' αυτό έχει λίγο μεγαλύτερο ppg καριέρας.

Σ'αυτο αναφερόμουν, ότι και να περάσουν πολλά χρόνια, να σπάσει πολλά απ'τα ρεκορ του air, και πάλι για μένα κορυφαίος ένας θα'ναι. Αλλά εντάξει, έχεις δίκιο που λες να κρατάς πισινή, ποτέ δεν ξέρεις τι θα λέμε τότε, ειδικά αν έχουν προηγηθει σειρές τελικών γαμάτες όπως φέτος.

Και Tilemaxx όταν επανήλθε στους Wizards δεν περίμενε κανεις να πάρει τίτλους, mvp κτλ γι'αυτο δεν το αναφέρω καν. Περισσότερο για την καύλα του επέστρεψε. Και προφανώς η στέρηση που θα νιωθε.

Κι εγώ μαζί σου είμαι. Αφού με τον Τζόρνταν μεγάλωσα, πολύ δύσκολα θα παραδεχθώ άλλον για GOAT (εκτός από το Μάτζικ είπαμε!) Λογικό είναι, κι αυτοί που μεγάλωσαν με τον Τσάμπερλεν ή τον... Πελέ, αυτούς έχουν για ίνδαλμα και όχι τους μεταγενέστερους.

ps: New York Times για Αντεντοκούμπο http://www.nytimes.com/2013/06/26/sports/basketball/in-an-athens-suburb-nba-scouts-unearth-a-rare-find.html?pagewanted=all&_r=1&

• Like 1

Δεν πολυέχει σχέση αυτό. Εγώ δεν τον πρόλαβα τον Τζόρνταν αλλά τον θεωρώ μακράν τον undisputed GOAT του ΝΒΑ. Οι τίτλοι (ατομικοί-ομαδικοί), τα ρεκόρ, η εμπορικότητα, είναι πράγματα τα οποία δύσκολα θα ξεπεραστούν στο μέλλον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...