Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικα πιστευω ότι οι ΟKC θελουν αλλο προπονητη και πλειμεικερ στο στυλ του Πολ αλλά εφόσον αποφασισαν να πανε με το στυλ του Μπρουκς θεωρώ ότι ο Ιρβινγκ ειναι καλύτερη επιλογη απο τον westbrook γιατι εχει πιο καλά στοιχεια σαν παιχτης αλλά κυριως θεωρώ ότι το μπασκετικό του IQ ειναι εξαιρετικά μεγαλύτερο απο του Westbrook. Οσο για τις ασιστ και γω αν επαιζα στο Κληβελαντ θα επαιζα μονο για την παρτη μου εφόσον ο καλυτερος συμπαικτης μου ειναι ο Βαρεζάο.

• Like 2
  • Απαντ. 23,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• ilos

1683

• nzeppos

1537

• patrickdrd

1072

• ~mxls~

1046

Δημοσ.

Και πλέον ούτε καν αυτός... :devil:

Καλά το είπες, αλλαγή προπονητή θέλουν κυρίως οι OKC αλλιώς δύσκολα θα δουν δαχτυλίδι. Σκεφτείτε πάντως πώς πρέπει να νιώθουν εκεί πίσω στο Seattle, όταν βλέπουν την παλιά τους ομάδα να κάνει τέτοια πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Σοβαρευτείτε ρε και δείτε ολόκληρο κανένα παιχνίδι, όχι μόνο τα highlights.

Ο Irving στην Οκλαχόμα θα είχε 10+ ασίστ μέσο όρο.

Ειδικά μερικές πάσες του δείχνουν πόσο γήπεδο βλέπει ο άνθρωπος και τι θα μπορούσε να κάνει σε μια καλή ομάδα.

Βέβαια πολλές τέτοιες πάσες δεν γίνονται ασίστ γιατί δεν μπορούν τα παλικάρια.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι δεν θα εξελιχθεί περισσότερο αν μείνει με μια κακή ομάδα.

Από την άλλη ο Westbrook μπορεί να κατηγορείται για πολλά αλλά όπως και να το κάνουμε και αυτός βοηθάει την Οκλαχόμα να είναι ομαδάρα.

Έχει σταθερά ανοδική πορεία κάθε χρόνο σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες.

Σε μερικούς αγώνες είναι ο πούστης για πολλές σφαλιάρες, όμως νομίζω σιγά σιγά τους περιορίζει.

Πάντως και εγώ θεωρώ ότι με Irving οι Οκλαχόμα είχε περισσότερες πιθανότητες για πρωτάθλημα απ' ότι με Westbrook. Να δούμε και φέτος όμως.

• Like 1
Δημοσ.

Basilisc είμαστε εντελώς ασόβαροι, εσύ προφανώς λατρεύεις να βλέπεις παιχνίδια των Cavaliers αφού στην Ελλάδα είναι πολλοί οι φίλοι τους. Βέβαια έχεις το αδιάσιστο επιχείρημα ότι αν ήταν στη θέση του Westbrook θα είχε 10+ ασίστ. Πραγματικά δεν έχω ελπίδα, αλλά ας προσπαθήσω συγκρίνοντας Irving, Westbrook, Wall.

O Irving είχε Assist:TO 1.72 κι έχει πέσει στο 1,56 με USG 30.33 από 28,61 και TS% το ίδιο με πέρσυ (56,7). Τι σημαίνει αυτό; Ότι παίρνει περισσότερα σουτ και πασάρει λιγότερο. Θα μου πεις, έχει κακούς συμπαίχτες (λες και πέρσυ ήταν καλύτεροι), αλλά για να δούμε και το Wall που επίσης παίζει σε κακή ομάδα.

Αντίστοιχα είναι Α:Τ 2,11 από 2,08, USG% 31.05 από 24,84, TS% 50.4 από 50,2. Ο Wall έχει παίξει λίγο φέτος, αλλά γενικά τα νούμερα δείχνουν πως θέλει να πασάρει.

Κι ο Westbrook είναι A:T 2.43 από 1,52, USG% 31.64 από 32,64, TS% 52.4 από 53,9. Το παλικάρι προσπαθεί αν μη τι άλλο.

Τα νούμερα τα πήρα από το Hoopdata, εκεί μπορείς να συγκρίνεις τις rookie seasons κλπ, μην βάζω ολόκληρους πίνακες τώρα. Αλλά τι να λέμε οι ασόβαροι που βλέπουμε μόνο φάσεις κι όχι ολόκληρους αγώνες (το επαναλαμβάνω επειδή η πλάκα είναι πως ήταν δικό μου επιχείρημα).

Ειλικρινά θα ήθελα να μου απαντήσεις, συνήθως όποτε επιχειρηματολογώ σε αυτό το topic βρίσκω τον μπελά μου.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή εξακολουθείς να λες ότι ένας παίκτης κρίνεται αποκλειστικά από τα νούμερα του και δεν παίζει κανένα ρόλο σε ποια ομάδα παίζει;

Μήπως να δούμε τα ρόστερ των ομάδων να δούμε σε τι συμπαίκτες πασάρει ο καθένας;

Μήπως να δούμε και τι θεωρούν ασίστ στο ΝΒΑ; Γιατί μια πάσα στον Ντουράντ ο οποίος κάνει και ένα crossover πριν σκοράρει είναι ικανοί να το καταγράψουν ως ασίστ. Αντίστοιχα μια πάσα στον Ζέλερ που κοιτάει αλλού και του έρχεται στο κεφάλι είναι ΤΟ.

Ο Γουόλ φυσικά και θα έχει περισσότερες ασίστ. Έχει γυρίσει από τραυματισμό στο γόνατο και φυλάγεται ακόμα, δεν έχει το σουτ φωτιά και έχει 2-3 συμπαίκτες που έχουν δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις πάσες του.
Επιπλέον ο Γουόλ μπορεί να γύρισε δυναμικά αλλά η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να είναι τελευταία. Θα μου πεις, σιγά ρε φίλε 3 νίκες παραπάνω έχει το Κλίβελαντ, αλλά γνώμη μου είναι ότι τις έχει με αρκετά χειρότερο ρόστερ.

Τι οδηγίες νομίζεις ότι δίνει ο Σκοτ , ειδικά στις τελευταίες περιόδους; Πάσαρε την μπάλα στους παικταράδες που έχεις δίπλα σου;

Μήπως τελικά τα νούμερα που μου έχεις παραθέσει εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως ανέφερε ο nzeppos, πριν από μία μόλις σελίδα ; 

Άσχετο αλλά θα ήθελα να μου πεις από τους 3 που αναφέρεις, ποιος νομίζεις είναι καλύτερος closer, χωρίς να μου παραθέσεις νούμερα.

Τέλος για να μην το κουράζουμε, τον Γουέστμπρουκ ακόμη και μετά από 5 χρόνια τον αναφέρουμε στη συζήτηση συνήθως με το ποιος θα θέλαμε να τον αντικαταστήσει. Ε, κάτι δεν πάει καλά, πως να το κάνουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά είναι advanced statistics αδερφέ, επίτηδες δεν ανέφερα τις assist per game. Είπα που τα βρήκα για να κοιτάξει όποιος ενδιαφέρεται και να μη γεμίσω σελίδες με αριθμούς.

Η σύγκριση ήταν Westbrook-Irving, το Wall τον έχωσα επειδή παίζει κι αυτός σε κακή ομάδα. Αν και έχει αγωνιστεί σε 5 ματσ, είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της καριέρας του. Μου φαίνεται είδες αριθμούς και σκέφτηκες αμέσως το επιχείρημα "οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια" αλλιώς δε θα έλεγες πως ο Wall φυλάγεται (τεράστια USG%).

Θέλεις να σου πω ποιος είναι ο καλύτερος closer χωρίς να κοιτάξω clutch statistics, σοβαρά μιλάς;

Λυπάμαι που το μαθαίνεις τώρα, αλλά οι ομάδες εδώ και χρόνια χρησιμοποιούν advanced statistics. Για παράδειγμα δε μας ενδιαφέρει το offensive rebounding αλλά το OR%. Από εκεί και πέρα μιλάμε για προσωπικές προτιμήσεις. Θυμάμαι που έλεγαν ότι ο Tyreke κι ο Jennings θα γίνουν καλύτεροι από το Rose.

Λοιπόν, ο Irving μου αρέσει αλλά όπως κι εσύ φοβάμαι πως θα αναπτύξει κακές συνήθειες. Ο Westbrook το παλεύει φέτος. Αν δεις τη 2η του χρονιά ήταν οκ playmaker, όπως και φέτος. Νομίζω ο Brooks φταίει.

Το πρόβλημα με τους κοντούς σκόρερ είναι πως δεν έχουν εύκολα καλάθια. Πρέπει να ξέρουν να πασάρουν. O Irving ξέρει να πασάρει ή είναι ΑΙ; Εγώ που τον έχω δει σε αγώνες κι όχι σε highlights με Βοστώνη και OKC, λέω πως όχι. Ας με διαψεύσει και να τον απολαύσουμε ως τον καλύτερο PG του πρωταθλήματος!

Δημοσ.

Να ένα παιχνίδι που ψήνομαι να κατεβάσω και να δω αύριο με την ησυχία μου (όπως κάνω κάθε χρόνο στα playoffs και τους τελικούς). Για να το δω live δεν παίζει, είναι απάνθρωπες οι ώρες.

Δημοσ.

η πρωτη ματσαρα παντως της ημερας μολις τελειωσε, μπαρτσα - ρεαλ 2η παρατα :)

Το είδα. Απίστευτο παιχνίδι. :whistle:

• Like 1
Δημοσ.

εμενα μ' αρεσε που ο τηλεμαχος πηγε κ εγραψε στο thread του φαντασυ για να μην σε σποιλεριασει :P :D

νταξει μωρε, απανθρωπες οι ωρες, αλλα εγω ουτε την αλλη μερα δεν προλαβαινω να δω,

ακομα κ αν με το FF στις διαφημισεις (κ λιγο κ στις βολες ισως) γλιτωνεις καμια ωρα,

ειδικα αν παρακολουθεις κ ευρωπαϊκο μπασκετ τετοιες μερες εχει ή ευρωλιγκα ή

οπως τωρα φαϊναλ 8 ισπανικου κυπελλου, βρασε ρυζι :P

οποτε, νταξει μωρε (δις :P) οτι προλαβουμε κ οτι δουμε, δεν τρελενομαστε,

και πλεϊ οφ τα ιδια, προσπαθω να δω οτι περισσοτερο μπορω live

• Like 1
Δημοσ.

Και γω ρε γμτ θέλω να δω ΝΒΑ αλλά ειναι αργά και την αλλη μέρα δεν ψήνομαι να δω κονσερβα, ασε που μπορει να μαθω το σκορ καταλάθος απο κάποιο σαιτ. 

• Like 1
Δημοσ.

παρακαλοθούντας πολλά χρόνια NBA και έχοντας "αλλεργία" στους Τσέλτες :X το λιγότερο που μπορώ να πω ειναι για το μεγαλείο του KG. :-D

Δημοσ.

Ο αγώνας των RIsing Stars θα είναι

Lillard, Irving, Waiters, Zeller, Drummond, Clay Thomson, Barnes, Parsons, Kemba Walker και Kidd-Gilchrist εναντίον

Rubio, Sved, Isaih Thomas, Antoni Davis, Farried, Leonard, Beal, Tristan Thomson, Vucevic, Knight.

Μου αρέσει που ανακατεύουν rookies με sophomores, ο αγώνας rookie challenge ήταν κάπως χαζό (άσε που αν έχαναν οι sophomores θα ήταν ξεφτίλα).

Οι διαγωνισμοί θα είναι

στα καρφώματα Jeremy Evans, Bledseau, Farried, Gerrald Green, James White, Terrence Ross. Evans και Green φαίνονται να έχουν τη μεγαλύτερη φαντασία.

Στα τρίποντα Curry, Novak, Irving, Rayn Anderson, Bonner, Paul George. O George μπέρδεψε τις αιτήσεις; Είναι καλός στα τρίποντα (38%) αλλά δεν υπήρχε κανείς άλλος;

Στο skills challenge οι Holiday, Knight, Jeff Teague, Lillard, Lin, Parker.

Στο Shooting Stars θα είναι οι Heat (Bosh, Dominique Wilkins, Swin Cash), Nets (Lopez, Muggsy Bogues, Tamika Catchings), Rockets (Harden, Sam Cassell, Tina Thomson) και Thunder (Westbrook, Robert Horry, Maya Moor).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...