Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 23,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• ilos

1592

• nzeppos

1536

• patrickdrd

1072

• ~mxls~

1046

Τουλάχιστον στον τομέα των στατιστικών δεν υπάρχει καμια φοβερή βελτίωση, ειδικά αν κρίνουμε και από την ομάδα στην οποια έπαιζε: http://www.basketbal.../milicda01.html

Προσωπικά έχω πολύ καιρό να τον δω, οπότε ίσως έχει βελτιώσει άλλα στοιχεία που δεν περιγράφονται με στατιστικά (καθόλου σπάνιο στο μπάσκετ). Το "παλτό" μάλλον πήγαινε για την μη επιβεβαίωση των προσδοκιών. Οπωσδήποτε δεν περιμένεις από το νούμερο 2 του draft να έχει μέσους όρους καριέρας 6 πόντους και 4 ριμπάουντ στα 27 του (ειδικά οταν είναι 2.13).

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόπερσυ που έπαιξε φούλ σεζόν είχε 8.8 PPG και 5.2 RPG, πέρσυ είχε προβλήματα τραυματισμών και έπαιξε μόνο 29 παιχνίδια. Σαφώς για Νο2 του draft είναι απογοήτευση, αλλά για σέντερ επιπέδου ΝΒΑ δεν είναι άσχημα αυτά τα ποσοστά.

Θυμαμαι το 2003 ηταν με την Χεμοφαρμ στο Φαιναλ φορ του euroκατι που γινοταν στο Αλεξανδρειο, τοτε ηταν ψιλολιγνο παιδι και επαιζε 4, προσπαθουσα να καταλαβω το λόγο που όλοι ασχολουνταν με αυτον και δεν μπορουσα να βρω κατι το τοσο θετικό στο παιχνιδι του. Οταν εμαθα οτι τον επελεξαν για νο2 στο ντραφτ επεσα από τα συννεφα... Μαλλον οι ομαδες τότε εψαχναν τον νεο Γκασολ αλλά πραγματικά εκαναν τεράστιο λάθος..

• Like 1

Όχι ρε παιδιά, είχαν τον Prince στο SF οι Pistons και πήγαιναν για πρωτάθλημα (με την προσθήκη του Rasheed το Φλεβάρη) για αυτό δεν ήθελαν να ταράξουν το roster τους. Δεν ξέρω αν μπορούσαν κάτι καλύτερο τότε (πχ Bosh) αλλά είχαν ομαδάρα εκείνα τα χρόνια οπότε τα αποτελέσματα τους δικαίωσαν. Πάντως το scouting στους internationals ακόμα το σνομπάρουν στο αμερικα.

Παλτό δεν το λες (κλασικά υπερβολικοί οι Έλληνες φίλαθλοι), bust για Νο2 ναι. Για ρολίστας ψηλός στο ΝΒΑ καλός είναι πιστεύω, ακόμα και οι δύο καλύτεροι τώρα είναι πατάτες σε σχέση με Σακόσαυρο, Duncan και παλαιότερους.

Γενικά είναι πεθαμένο από ειδήσεις το ΝΒΑ, τα καλά φιλικά πότε αρχίζουν; Θα έχουμε κι Ευρώπη αγώνες;

Δεν υπάρχουν οι ψηλοί του παρελθόντος, σε καμία ομάδα. Εδώ ο Γκαρνέτ στα 36 του, πέρσυ στα playoffs είχε 19.2 πόντους και 10.6 ρημπάουντ ανα αγώνα. Μια κλάση μόνος του, απο τους καλύτερους ever...

• Like 1

Μάλλον του χρόνου θα περιμένουμε. Μάλλον ποτέ, ο τρόπος παιχνιδιού του θέλει τέλεια γόνατα. Θα δούμε, το παιδί αυτό είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην ιστορία των scoring point guards. Μακάρι.

Όσο για τον KG, δεν τον ανέφερα στους ψηλούς επειδή είναι υβρίδιο, πρωτότυπος PF. Υπερπαίχτης και ίσως ο καλύτερος ever, αλλά δεν είναι ο κλασικός ψηλός. Γενικά μιλάμε βέβαια, αυτά τα νούμερα τα έκανε παίζοντας C.

Πωπω, δεν τρέχει κάστανο λέμε, από ειδήσεις τίποτα...

Μάλλον έχω γεράσει και δεν μπορώ να αλλάξω τις παλιές συνήθειες, γιατί και μόνο που ακούω scoring PG μού σηκώνεται η τρίχα. :P

Ξεκινάμε το fantasy σε λίγες μέρες. Όποιος θέλει να δηλώσει συμμετοχή στο αντίστοιχο thread.

Ξεκινάμε από την αρχή της σεζόν φέτος χωρίς simulation κτλ που ξενέρωσε κάποιους πέρυσι.

(Για τον Tηλέμαχο το λέω :D )

• Like 1

Για αυτό δεν τον είπα σκέτο PG, επειδή θα αρχίσουν οι συγκρίσεις με κάτι παλτά. Κάποιοι είναι κολλημένοι και δε βλέπουν την εξέλιξη στις θέσεις. Ή μάλλον έχουν οπαδικές παρωπίδες και δε δέχονται tweeners σε θέσεις εκτός των αγαπημένων τους.

Βρήκα και μία είδηση, θα τιμωρείται το flopping και μάλιστα θα μπορούν να δουν replay οι διαιτητές. Να το δούμε και στην πράξη.

@nzeppos: Γενικό το σχόλιό μου, έτσι; Μην το πάρεις ως προσωπική επίθεση, έχει ξαναγίνει θέμα με την κατηγορία PG που λέγονται scoring PG :)

Ναι βρε, δεν το παίρνω προσωπικά. Άλλωστε εγώ ο ίδιος παραδέχομαι ότι έχω... γερασμένες απόψεις πάνω στο θέμα.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ποτέ δεν μου άρεσαν τέτοιοι παίκτες. Από την εποχή που ο Άγγελος Κορωνιός πρωτοέπαιξε στην Α1, μέχρι τον Iverson και πιο πρόσφατα τους Rose/Westbrook. Απ' την άλλη δεν μου αρέσει ούτε ο παλιός ισπανικός ορισμός του PG (μόνο για να κουβαλάει την μπάλα και να τρέχει). Όχι όμως και να θέλει μια μπάλα μόνος του και να παίρνει τα περισσότερα σουτ στην ομάδα.

Απλά συνδέετε στο μυαλό σας τον playmaker και με τον PG. Στους Spurs οργανώνει ο Duncan, στους Heat o James, στις ομάδες που παίζουν Triangle δεν υπάρχει καθόλου playmaker. Τυπικά οι θέσεις βγαίνουν στην άμυνα, ανάλογα μα το ποιον μπορείς να μαρκάρεις.

Το πρόβλημα με τον κοντό που έχει μεγάλη usage% είναι πως πέφτει πάνω σε δέντρα κοντά στο καλάθι. Ο Westbrook δεν παίζει αλλιώς από το Lebron, αλλά η διαφορά όγκου είναι που αλλάζει το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν είναι χειρότερος ο κοντός που μπουκάρει ή ο ψηλός που σουτάρει. Αλλά ο Rose είναι πρωτότυπος, μπορεί να πετύχει ως scoring PG (οι άλλοι που ανέφερες όχι). Ο καλός scoring PG (και γενικά καλός παίχτης) ξέρει πότε να δίνει την μπάλα, έτσι ήταν κι ο Κορωνιός ;) Για αυτό ο Kobe καταστρέφει τους Lakers ενώ ο Jordan έκανε δυναστία στα γεράματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...