Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι και μένα κόλλησε και πήγα να τρελαθώ γιατί επίτηδες κάθησα μέχρι αργά για να το δω.

στη 2η περίοδο ξεκόλλησε.θα φταίει μάλλον το update που βγήκε..

χαχα..ακριβως τα ιδια..και μενα στην δευτερη περιοδο ξεμπλοκαρε!

Δημοσ.

Ωχ που ξεφύτρωσε το πόστ του ondine τώρα το είδα. Υπερβολικό το βρίσκω για τον Ρόντο. Στην προηγούμενη σειρά που γράφαν όλοι για ρόντο ο Γκαρνετ ήταν αυτός που είχε πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Αλλά σε αυτή τη σειρά ο Ρόντο τα έχει ξεφτυλίσει όλα και τους έχει πάρει παραμάζωμα μόνος του. Μπράβο του κιόλας που βάζει τα ελεύθερα σουτ γιατί αυτά είναι που δεν μπορεί να βάλει και για αυτό τον αφήνουν ελεύθερο. Πολύ μπράβο του που σουτάρει συγκεντρωμένος και τους τιμωρεί. Μακάρι να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο στο σκοράρρισμα γιατί είναι ο μόνος τομέας που υστερεί σαν παίχτης.

Από εκεί και πέρα συμφωνώ για το ότι δεν πρέπει να βλέπουμε φαντάσματα συνωμοσίας. Αν ήταν να ευνοήσουν κάτι θα ευνοούσαν εμπορικές ομάδες και όχι παίχτες. Και οι Μπούλς από τους Σίξερς αποκλείστικαν επειδή δεν έδωσαν ενα πεντακάθαρο αδιαθλητικό στον Ασίκ 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Έχασε τις βολές αυτός πήραν ριμπάουντ βάλαν καλάθι πήραν το προβάδισμα και τη νίκη ένα δευτερόλεπτο πριν τελειώσει ο αγώνας. Αλλά οι Σίξερς ήταν καλύτερη ομάδα από τους Μπούλς χωρίς τον Ρόουζ και τον Νόα. Πως να το κάνουμε; Και να τους έδινε το αδιαθλητικό μπορεί να περνούσαν εκεί αλλά θα αποκλειότουσαν σίγουρα αργότερα. Αν θέλαν να ευνοήσουν τους πιο εμπορικούς απλά θα σφάζαν τους Σίξερς στην πρώτη φάση. Και σιγά και την ομάδα κιόλας που είχαν. Δύο τρία σφυριγματάκια και τους πετούσαν έξω πολύ άνετα. Δεν νομίζω ότι μπορεί ένα σφύριγμα να κρίνει τόσο την πορεία μιας ομάδας. Οι σέλτικς ομάδα για τελικούς ανατολής δεν είναι αλλά μέχρι στιγμής ούτε οι Χίτ είναι ομάδα για τελικούς ανατολής και όπως την κόβω την δουλειά αν συνεχίσουν και οι δύο ομάδες να παίζουν όπως παίζουν μέχρι στιγμής, θα περάσουν κιόλας οι Σέλτικς. Γενικά μετά τους τραυματισμούς είναι πολύ αδύναμη όλη η ανατολή σε αυτά τα πλέι οφ.

Δημοσ.

Να πω κι εγώ τις 2 δραχμές μου (αφού τα cents μάλλον μας τελειώνουν).

1) Ο Ρόντο δικαιώνει καθημερινά τη λατρεία που του έχω. Ο τύπος κάνει φοβερά πράγματα κι έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση και την αυτοπεποίθησή του. Η σιγουριά που έχει αποκτήσει φαίνεται ακόμα και από τον τρόπο που χειρίζεται την μπάλα. Πραγματικά παρασέρνει ολόκληρη την ομάδα. Ίσως η πρώτη φορά που βλέπω PG να συνεχίζει να κατευθύνει τους συμπαίκτες του, αφού τους έχει δώσει την μπάλα. Κάποιες ενέργειες που έκανε στο τελευταίο παιχνίδι απέδειξαν για άλλη μια φορά το υψηλότατο basketball IQ του και με άφησαν με το στόμα ανοιχτό (για να μην πω για τη -μυθική πλέον- εμφάνιση του δεύτερου αγώνα).

Αυτός είναι ο ορισμός PG. Τελεία και παύλα. Οτιδήποτε άλλο (κουβαλητής μπάλας ή combo guard του στιλ Rose/Westbrook/D. Williams) είναι απλώς για να μου στρίβει τα άντερα.

2) Δεν ξέρω αν το Miami είναι όντως η 6η αγορά του ΝΒΑ, πάντως από όσο έχω καταλάβει οι ντόπιοι δεν πολυασχολούνται με την ομάδα. Θυμάμαι ότι το έγραφε και ο Scott Raab, που πήγε να δει τους περσινούς τελικούς και το γήπεδο δεν ήταν καν sold-out (έβαζαν όμως λευκές φανέλες στα άδεια καθίσματα για να μην πολυφαίνονται). Ειδικά δε στον τελευταίο τελικό, ένα σημαντικό μέρος του κόσμου στο κάτω μέρος της αρένας ήταν οπαδοί των Mavericks που είχαν βρει εισιτήρια μισοτιμής από όσους κατόχους διαρκείας δεν πήγαν. Προφανώς όλος ο ντόρος γίνεται για την πάρτη του Λεπρού.

Δημοσ.

1) Ο Ρόντο δικαιώνει καθημερινά τη λατρεία που του έχω. Ο τύπος κάνει φοβερά πράγματα κι έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση και την αυτοπεποίθησή του. Η σιγουριά που έχει αποκτήσει φαίνεται ακόμα και από τον τρόπο που χειρίζεται την μπάλα. Πραγματικά παρασέρνει ολόκληρη την ομάδα. Ίσως η πρώτη φορά που βλέπω PG να συνεχίζει να κατευθύνει τους συμπαίκτες του, αφού τους έχει δώσει την μπάλα. Κάποιες ενέργειες που έκανε στο τελευταίο παιχνίδι απέδειξαν για άλλη μια φορά το υψηλότατο basketball IQ του και με άφησαν με το στόμα ανοιχτό (για να μην πω για τη -μυθική πλέον- εμφάνιση του δεύτερου αγώνα).

Ειναι τεραστιος παικτης. Και στα δυσκολα(πλειοφ) ανεβαζει ταχυτητα και ανεβαινει επιπεδο, πραγμα που ελαχιστοι το κανουν.

Αυτη τη στιγμη λιγο να ανεβει ο Πιρς και ο Αλεν και οι Σελτικς γινονται το φαβορι για την προκριση πιστευω.

Αυτός είναι ο ορισμός PG. Τελεία και παύλα. Οτιδήποτε άλλο (κουβαλητής μπάλας ή combo guard του στιλ Rose/Westbrook/D. Williams) είναι απλώς για να μου στρίβει τα άντερα.

Ο Γουεστμπρουκ δεν ειναι πλειμεικερ. Απλως κατ'αναγκη παιζει εκει.

Οι αλλοι 2 μπορουν να παιξουν καθαροαιμοι πλειμεικερς αλλά δεν αρκουνται σε αυτο. Και δεν ειναι και απαραιτητως ομως κακο το οτι δεν αρκουνται. Διοτι ο Ροουζ ειναι πολυ επιτυχημενος στο να εχει και ρολο σκορερ και δεν νομιζω οτι αφαιρει απο τους Μπουλς λογω αυτου. Ισα ισα....

2) Δεν ξέρω αν το Miami είναι όντως η 6η αγορά του ΝΒΑ, πάντως από όσο έχω καταλάβει οι ντόπιοι δεν πολυασχολούνται με την ομάδα.

Αυτα ειναι γνωστα. Στο Μαιαμι δεν ασχολουνται και δεν ξερουν μπασκετ. Γενικα η πολιτεια της Φλοριντα καμια σχεση με μπασκετ.

Αν και το Μαιαμι το εχω σε συμπαθεια λογω της ωραιας κινησης(κινησης που θα επρεπε ολες οι ομαδες να κανουν, ΙΜΟ(και in the opinion of Λεμπρον επισης αφου εχει πει οτι το ΝΒΑ πρεπει να αποσυρει το νουμερο 23 και καμια ομαδα να μην μπορει να το χρησιμοποιησει)) να αποσυρουν την φανελα με το νουμερο 23 προς τιμην του Τζορνταν παροτι δεν επαιξε ποτέ σε αυτους!

Και μια που επιασα τον MJ να 2 απο τα 20 καλυτερα βιντεο με στιγμιοτυπα απο τον MJ που κυκλοφορουν στο youtube. O φιλος Ηoopsencyclopedia εχει φοβερο υλικο και κανει απο τα καλυτερα βιντεο για παικτες.

http://www.youtube.com/watch?v=qm6BEk3ktAQ

http://www.youtube.com/watch?v=tWvxijHNWB4

Δημοσ.

Ένα πράγμα θα πώ. Αν συνεχίσει έτσι ο Ντουράντ, έχει πραγματικά όλο το πακέτο για να ξεπεράσει τον MJ και να ξορκίσει το φάντασμα του Air που πλανάται ακόμα 9 χρόνια μετά την αποχώρηση του.

Δημοσ.

Τα δύο γήπεδα της Φλόριδας όντως δεν είναι και οι πιο καυτές έδρες, αλλά ως αγορές είναι μεγάλες. Είχα δει νούμερα πρόπερσυ (πριν τους Heattles) και έδειχαν NY, LA 1-2 (δε θυμάμαι 1ο), SA 30 και μεταξύ άλλων MIA στο 6. Τέλος πάντων, μικρή αγορά δεν είναι.

Ο Durantula δεν ξέρω αν θα ξεπεράσει τον Air, πάντως είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή. Μιλάμε ο άλλος έχει 3 MVP και εξαφανίζεται στην 4η περίοδο. Έλεγαν για τα 2 MVP του Nash πως ήταν υπερβολή...

Για τους C's μάλλον δεν έχετε καταλάβει, κάνω το δικηγόρο του διαβόλου. Όλο φίλοι της Βοστώνης ποστάρουν τις τελευταίες ημέρες, κάποιος πρέπει να πει και τον αντίλογο. Το Rondo δεν το σέβεται καμία άμυνα, δύο μέτρα απόσταση του αφήνουν να σουτάρει. Αυτά λέγονται σουτ προπόνησης, βάζεις 1-2, ζεσταίνεσαι και μετά βάζεις 12 πόντους στην παράταση. Μπράβο του που το εκμετελλεύεται, αλλά ας μην τα παραλέμε. Ή μήπως θέλετε να πω πόσο παιχτούρα είναι ο Chalmers σε αυτή τη σειρά; :devil: Αναρωτιέμαι αν οι Heat αυτή τη στιγμή είναι καλύτεροι από τους Cavs του Lebron...

edit. Για το Garnett επιμένω πως κάνει τη διαφορά σε αυτή τη σειρά, είναι πολύ μεγάλη η διαφορά του από τους άλλους μέσα στη ρακέτα. Πάντως κι αυτός κι ο Duncan έχουν γεράσει, άντε να αντικαταστήσει τέτοιους παίχτες το ΝΒΑ...

Δημοσ.

Ένα πράγμα θα πώ. Αν συνεχίσει έτσι ο Ντουράντ, έχει πραγματικά όλο το πακέτο για να ξεπεράσει τον MJ και να ξορκίσει το φάντασμα του Air που πλανάται ακόμα 9 χρόνια μετά την αποχώρηση του.

Σε καμια περιπτωση προσωπικα δεν βλεπω τον Ντουραντ να μπορει να πλησιαζει οχι τον Τζορνταν, ουτε καν τον Κομπι πχ.

Ο Ντουραντ ειναι αρκετα μονοδιαστατος παικτης. Επιθεση πολυ πολυ καλη και πολυ πολυ καλος σουτερ, και επειδη ειναι ψηλος και εχει χερια χταποδιου παιρνει και αρκετα ριμπαουντ αλλά απο ασιστ ελαχιστα πραγματα. Και βεβαια στο αλλο μεγαλο κομματι, την αμυνα, πολυ μετρια πραγματα.

Ο Τζορνταν ηταν εκτός απο το τελειο επιθετικο οπλο(κατι που δεν ειναι ο Ντουραντ, αφου και παρολο που φυσικα ειναι φοβερος επιθετικα δεν ειναι Τζορνταν σε καμια περιπτωση, αφου ο Τζορνταν ειχες πολυ περισσοτερους τροπους να σκοραρει. Οχι οτι ο Ντουραντ δεν εχει αλλά καμια σχεση πραγματικα. Οποιος τους εχει δει και τους 2, θα βλεπει καθαρα οτι ναι μεν ο Ντουραντ εχει 200 τροπους να βαλει την μπαλα στο καλαθι αλλά ο Τζορνταν ειχε 3000(το ειχε πει και ο Ντρεξλερ μετα τους τελικους του 1992 οπου ο Τζορνταν τους εκανε κυριολεκτικα κουδουνια με 35.8 ποντους μεσο όρο με 53% ποσοστα(field goals)!! και 6.5 ασιστ ανα αγωνα, ειπε οτι εγω νομιζα οτι ο Τζορτναν εχει 2000 τροπους να βαλει την μπαλα στο καλαθι αλλά αυτος εχει 3000.).) ηταν και απο τους καλυτερους αμυντικα. Και βεβαια η μεγαλη τους διαφορά στο θεμα ηγετης. Ο Ντουραντ δεν μου γεμιζει το ματι σε αυτο. Ακομα ειναι βεβαια πολυ νωρις και θα δουμε πως θα τα παει σε αυτον τον τομεα ο Ντουραντ και αν θα δειξει ηγετικες ικανοτητες σε βαθος χρονου που θα οδηγηουν τις ομαδες τους σε τιτλους ή διακρισεις.....

Δημοσ.

Διαφωνώ. Η επιτυχία των ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ του 2010 ήταν καθαρά και μόνο λόγω Ντουράντ. Θυμάσαι τι εμφανίσεις έκανε; Εκτός των άλλων, είναι μόλις 23 ετών και φαίνεται το το 'χει στα κρίσιμα. Τι να πώ, μακάρι να τον ξεπεράσει τον MJ και να φτιάξουν παρόμοια αυτοκρατορία οι Θάντερ!

Δημοσ.

Διαφωνώ. Η επιτυχία των ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ του 2010 ήταν καθαρά και μόνο λόγω Ντουράντ. Θυμάσαι τι εμφανίσεις έκανε;

Το ξερω και συμφωνω 100%. Ηταν φανταστικος! Αλλά αυτο δεν ειναι και λογος να διαφωνησεις περι αυτου που λεμε ετσι? :-D

Εκτός των άλλων, είναι μόλις 23 ετών και φαίνεται το το 'χει στα κρίσιμα. Τι να πώ, μακάρι να τον ξεπεράσει τον MJ και να φτιάξουν παρόμοια αυτοκρατορία οι Θάντερ!

Απο ακατορθωτο εως ακατορθωτο το βλεπω. Τα στανταρντς που εθεσε ο Τζορνταν ειναι σχεδον απιαστα πλεον.

Ο Ντουραντ πρεπει να γινει πολυ καλυτερος επιθετικος, πρεπει να γινει με καποιον τροπο οχι απλως καλος αμυντικος αλλά απο τους καλυτερους, πρεπει να αρχισει να δινει μερικες ασιστ παραπανω και πρεπει να τα κανει ολα αυτα σταθερα και συνεχεια κερδιζοντας ως ο μεγαλος πρωταγωνιστης 5-6 πρωταθληματα και τοτε θα μπορεσει να μπει σε μια συζητηση συγκρισεων με τον Μαικλ.

Πχ οι εμφανισεις που κανει ο Λεμπρον στα πλειοφ φετος ειναι καλυτερες του Ντουραντ γιατι ο Λεμπρον παιζει πιο ολοκληρωτικο μπασκετ.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω γενικά ως προς τον τρόπο παιχνιδιού του που είναι λίγο μονότονος. Αλλά όπως είπες και εσύ μόνο το μέλλον θα δείξει. Πάμε τώρα για το αποψινό μεγάλο παιχνίδι. Ελπίζω να γίνει το 2-2, μετά θα μιλάμε με άλλα δεδομένα...

Δημοσ.

φανταστικη αμυνα οι χιτ!!κ πολυ αστοχοι οι σελτικς!!το κανανε ντερμπυ

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Τα έφτυσαν οι δικοί μας μετά το τρίτο δεκάλεπτο και τώρα πάμε παράταση. Τα καλά: Λεμπρόν 5 φάουλ. Τα κακά: Πίρς 5 φάουλ επίσης + την κούραση των παικτών μας.

Δημοσ.
Τα έφτυσαν οι δικοί μας μετά το τρίτο δεκάλεπτο και τώρα πάμε παράταση. Τα καλά: Λεμπρόν 5 φάουλ. Τα κακά: Πίρς 5 φάουλ επίσης + την κούραση των παικτών μας.

καλα το 5ο φαουλ του τζειμς δεν υπαρχει!!τραγικο...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...