Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είδα το 5ο LAC@MEM. Μιλάμε ο CP3 είναι μεγιστοτεράστιος παίχτης, δε θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο για δίπλα στο Griffin. Έχουμε δει εξαιρετικούς PG μετά το Magic, αλλά αυτός ξεχωρίζει. Τώρα που καταστράφηκε ο D-Rose είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος της γενιάς του (και μην ακούω για Rondo, ήμαρτον).

Έχει πέσει αρκετά ο Πόλ μετά την εγχείρηση στο γόνατο αλλά πλάκα κάνουμε τώρα; Άμα δεν είναι ο Πόλ παιχταράς ποιός είναι; Και ο Rondo παιχταράς είναι αλλά όχι Πόλ. Και δεν είναι ο πρώτος αθλητής στον κόσμο που παθαίνει ρήξη χιαστών ο Ρόουζ. Ούτε ο τελευταίος. Και ο Πόλ στο γόνατο έκανε χειρουργίο και 1002 αθλητές. Αν προσέξει θα επιστρέψει πολύ κοντά σε αυτό που ήταν. Ίσα ίσα μπορεί μετά αν χάσει λίγο σπιρτάδα να αναγκαστεί να φτιάξει καλύτερο σουτ και να γίνει συνολικά καλύτερος παίχτης από ότι ήταν. Μπορεί και με το που ξαναπατήσει το πόδι του σε παρκέ να ξανασπάσει. Who knows?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο οτι καταλαβα οταν λεμε για ΝΒΑ εννοουμε play off (κατι που ισχυε σχεδον παντα βεβαια). Πρεπει να επεσα και στην περιπτωση των ομαδων (Μαιαμι-ΝΥ) και ολοκληρωθηκε το γλυκο.

Καθομουν και παρακολουθουσα τον αγωνα και δεν πιστευα αυτα που εβλεπα. Λες και επαιζαν πιτσιρικια σε καμια ''αλανα''...

Δε θα μαλώσουμε τώρα για τις διαφορές ευρωπαϊκού - αμερικάνικου (εγώ δεν είπα για λάθος μπάσκετ, αφού βάζεις λόγια στο στόμα μου σταματώ το θέμα).

Ο CP3 ανέκαθεν ήταν καλύτερος, ο Rose τους έκανε όλους όμως κιμά λόγω αθλητικών προσόντων. Όταν γυρίσει μία ταχύτητα πιο αργός θα είναι και μία κλάση πιο πίσω. Τα χάλια του Rondo θα τα δείτε όταν φύγουν οι HoF του. Εξέλιξη του Jason Kidd είναι, όχι του Magic.

Φίλε CROM271 αν είδες το link μου, αυτό είναι το μπάσκετ των Spurs εδώ και 10 χρόνια ανεξαρτήτως παιχνιδιού. Μακράν η πιο καλοδουλεμένη ομάδα του ΝΒΑ, μέχρι κι εγώ να πάω θα είμαι αποτελεσματικός. Αυτό είναι στην κορυφή βέβαια και κάθε κορυφαία ομάδα ανεξαρτήτως αθλήματος παίζει όμορφα. Αν πάρουμε μία μέση ομάδα η διαφορά είναι χαοτική, εδώ υπάρχει πολλή σαβούρα.

Οι Celtics πέρασαν τους Hawks (άλλη μία ομάδα που δεν ανταποκρίνεται στο ταλέντο της) και θα αντιμετωπίσουν τους 76ers. Διαφορετικές ομάδες, ενδιαφέρουσα (με ανατολικό τρόπο) σειρά. Από την άλλη οι LAL είναι στο 3-3 με τους πουθενάδες. Να δω πότε θα δώσει τη σκυτάλη ο Kobe στον Βynum. Ο καλύτερος SG μετά τον Jordan, αλλά έχεις γεράσει ρε φίλε, δώσε στο μικρό που φέτος ήταν ό,τι καλύτερο σε πεντάρι (και πληρέστερος παίχτης από Howard).

Για να μην παρεξηγούμε, πρώτα είμαι φίλος του μπάσκετ, μετά του ΝΒΑ και μετά της ομάδας μου (Bulls εν προκειμένω).

Δε θα μαλώσουμε τώρα για τις διαφορές ευρωπαϊκού - αμερικάνικου (εγώ δεν είπα για λάθος μπάσκετ, αφού βάζεις λόγια στο στόμα μου σταματώ το θέμα).

Hey wait a minute: :-D

Στην Αμερική παίζεται το σωστό το μπασκετ,

Οταν μιλας και το λες με αυτο τον τροπο οτι ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ παιζεται ΤΟ ΣΩΣΤΟ το μπασκετ, τοτε τι να υποθεσω?

Οτι υπονοεις οτι στην Ευρωπη δεν παιζεται το σωστο μπασκετ, αρα παιζεται το λαθος μπασκετ.

Οndine,ποιοι απο την Ιντιανα λες οτι την εχουν ψωνισει?Αν μιλας για τον κοσμο,ακυρο αυτο που λες διοτι σε ΚΑΘΕ ομαδα συναντας ψωνισμενους και επισης λες και παιζει ρολο επειδη το πιστευει ο κοσμος θ'αλλαξει τιποτα μεσα στο παρκε.

Τελος για τον Ροντο,τι εννοουσες?Δεν το πιστευεις σαν παιχτη?lol.Μιλαμε ο τυπος ειναι ο ορισμος του πλειμεικερ σε ενα κοσμο που σφυζει απο ψευτο ασσους.

Ειδα χτες και τα Celtics-Hawks και 76ers-Bulls. Οντως τα παιχνιδια και οι ομαδες ηταν πιο σοβαρα και οχι το τσιρκο που ειδα στο Μαιαμι-ΝΥ.

Προσωπικα βεβαια δεν μπορω να τα συγκρινω με αυτα που θα δουμε σημερα στην Ευρωλιγκα (ακομα και αν δεν εχουν γινει ακομα).

Το δειγμα μου βεβαια στο ΝΒΑ ειναι εξαιρετικα μικρο μιας και οπως ειπα εχω να δω για πανω απο 10 χρονια, και αρα η αποψη μου δεν εχει ουσιαστικη σημασια μιας και δεν ειναι ολοκληρωμενη.

Οκ, να συγκρινω τα δυο στυλ μπασκετ και ας εχει το Ευρωπαικο πιο πολλα συστηματα και ειναι πιο 'πολυπλοκο', δεν μπορω να μην σκεφτομαι οτι αν αναμετρηθουνε μια ομαδα σοβαρη του ΝΒΑ με μια αναλογη Ευρωπαικη,θα υπαρξει μεγαλη διαφορα.

PS:Please,μην μου αναφερετε το Lakers-Barcelona

Οκ, να συγκρινω τα δυο στυλ μπασκετ και ας εχει το Ευρωπαικο πιο πολλα συστηματα και ειναι πιο 'πολυπλοκο', δεν μπορω να μην σκεφτομαι οτι αν αναμετρηθουνε μια ομαδα σοβαρη του ΝΒΑ με μια αναλογη Ευρωπαικη,θα υπαρξει μεγαλη διαφορα.

Εχει σημασια το αν θα παιξουν με ΝΒΑ rules ή με FIBA rules.

Πραγμα που συνεπαγεται διαφορετικο γηπεδο-οχι τοσο σε μεγεθος οπως ειπα αλλά σε διαγραμμιση γραμμων-, διαφορετικο χρoνο παιχνιδιου 48 λεπτα εναντι 40 και φυσικα διαφορετικοι κανονες παιχνιδιου και οσο και εαν εχουν ερθει οι FIBA rules πολυ πιο κοντα τα τελευταια χρονια σε αυτους του ΝΒΑ, υπαρχουν ακομα βασικοτατες διαφορές!

Σε ΝΒΑ rules(και προφανως γηπεδο) μια απο τις κορυφαιες Ευρωπαικες ομαδες μπορει να κοντραρει εως ενα σημειο μια απο τις καλες ή ισως ακομα και τις κορυφαιες ομαδες του ΝΒΑ. 8 στις 10 φορες θα χασει βεβαια η κορυφαια Ευρωπαικη απο την καλη του ΝΒΑ.

Με ΝΒΑ κανονες δεν υπαρχει συγκριση.

PS:Please,μην μου αναφερετε το Lakers-Barcelona

Δεν υπαρχει αμφιβολια περι αυτου. Και ο λογος ειναι το επιπεδο των αθλητων ατομικα (βαζω και το ταλεντο και τα σωματικα προσοντα).

Οσον αφορα την τακτικη και στρατηγικη του παιχνιδιου εχω σοβαρες αμφιβολιες.

Σε θεωρητικο επιπεδο πιστευω αν μια ευρωπαικη ομαδα ειχε τους ιδιους παιχτες με μια του ΝΒΑ και λειτουργουσε οπως λειτουργει μια καλη ευρωπαικη ομαδα, η διαφορα θα ηταν μεγαλη προς την αντιθετη πλευρα.

Από την άλλη οι LAL είναι στο 3-3 με τους πουθενάδες. Να δω πότε θα δώσει τη σκυτάλη ο Kobe στον Βynum. Ο καλύτερος SG μετά τον Jordan, αλλά έχεις γεράσει ρε φίλε, δώσε στο μικρό που φέτος ήταν ό,τι καλύτερο σε πεντάρι (και πληρέστερος παίχτης από Howard).

Το Ντένβερ είναι συνολικά καλύτερη ομάδα απο το ΛΑ, καθόλου πουθενάδες. Αντιθέτως με το που έδιωξαν τον λούζερ Μέλο, έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ.

Εγώ έχω πεί ότι οι Λεϊκερς είναι πλέον μια πολύ κουραστική ομάδα για τον θεατή. Πώς λοιπόν να κερδίσει, όταν ο Κόμπε θέλει όλα τα σούτ πάνω του και δεν πασάρει απο το δεξί στο αριστερό; Το κόμπλεξ του απο τότε που ήταν δεύτερο βιολί πίσω απο τον ηγέτη Σακίλ, δεν τον αφήνει να σκεφτεί προφανώς το καλό της ίδιας του της ομάδας.

Και μην ακούω συγκρίσεις με Τζόρνταν. Ο MJ ποτέ δεν ήταν Νο.2 στο Σικάγο, ο Κόμπε όσο έπαιζε ο Σακίλ στους Λεϊκερς ζούσε στην σκιά του (MVP Finals '00-01-'02 o Σακίλ). Μόλις έφυγε και μόνο τότε, έγινε πρώτο βιολί ο Κόμπε και πήρε τους πρώτους του MVP σε τελικούς ('09-'10). Και το 2010 ο MVP των τελικών για πολλούς ήταν ο Γκασόλ, αλλά το μάρκετινγκ απαιτούσε Κόμπε...

Αυτό με την απουσία συστημάτων και πολυπλοκότητας μέσα στο γήπεδο είναι μύθος, δε θα κάτσω να εξηγήσω, ο καθένας φαίνεται έχει την άποψή του επί του θέματος. Ας το λήξουμε εδώ το θέμα, το topic είναι για το ΝΒΑ κι όχι για το μπάσκετ γενικά.

@speedy23: και οι φίλαθλοι και οι παίχτες και ο προπονητής των Pacers την έχουν ψωνίσει, αν δεν μπορείς να το δεις θα σου βρω links...

Για το πουθενάδες Nuggets σε σχέση με LAL αναφέρομαι στο ταλέντο. Οι lakers έχασαν μόνο τον Odom και φέτος παίζουν χάλια, λες και ξαφνικά γύρισε ο διακόπτης. Όσον αφορά τον Kobe δεν κάνω σύγκριση, απλά είπα πως είναι ο καλύτερος SG (χρονικά) μετά τον Jordan.

Ο Rondo είναι ο καλύτερος playmaker, όπως ήταν κάποτε ο Kidd. Αλλά είναι πολύ πίσω από τους ψευτοάσσους ως παίχτης. Έχεις δει καμία άμυνα να το σέβεται; Κι εμένα μου αρέσουν οι ψηλοί αλλά είμαστε σε περίοδο όπου κυριαρχούν οι περιφεριακοί. Όταν το χαρακτηρίζω άμπαλο το κάνω για να αντισταθμίσω άλλους που το συγκρίνουν με το Magic, για ισορροπία δηλαδή :P

Στην επικαιρότητα, θα χαρίσουν κι άλλο MVP στο Lebron. Λείπει η γάτα και χορεύουν τα ποντίκια φέτος, δε λέω τίποτα άλλο.

Τέλος, γράφω 10-15 σειρές ανάλυση κάθε φορά και μερικοί πιάνονται από μία λέξη, πρέπει να ανέβει λίγο το επίπεδο συζήτησης, διανύουμε περίοδο playoff :)

Παλι καλα που εισαι και συ μεσα,το διατηρεις σε ψηλα επιπεδα.... :) :P

Εχει πει ο Βογκελ οτι παει για πρωταθλημα?Πραγματικα γουσταρω τρελα αν το εχει πει.Προσωπικα τον εχω ακουσει να λεει οτι η ομαδα δεν εχει ταβανι και μπορει να φτασει πολυ ψηλα.Μαγκια του που θελει ν'ανεβασει το ηθικο των παιχτων.Τι επρεπε να πει?Παμε να μας κανει η ταδε ομαδα sweep?

Οσο για τον Ροντο,ναι σαν σκοραρισμα και κυριως σουτ μπροστα σε καποιους αλλους,ωχρια.Αλλα ισως ειμαι απο τους λιγους γραφικους,που γουσταρει ακομα τον παραδοσιακο πλειμεκερ που κοιταει να φτιαχνει πρωτα.

Πες τα ρε Speedy. Κι εγώ είμαι υπέρ της άποψης πως ο point είναι για να φτιάχνει παιχνίδι (και ο Rondo είναι ασυναγώνιστος σε αυτό). Έχω βαρεθεί πια τους "point" του στιλ Westbrook, Rose, D. Williams και σία, που θεωρούν δεδομένο ότι θα πάρουν 15-30 σουτ σε κάθε αγώνα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...