Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ψιτ είπε

Who’s the goat? Who gives a shit...

100% σε αυτό που λες! ειλικρινά κι εγώ θεωρώ πολύ άτοπο τον όλο φανατισμό που υπάρχει ειδικά στην Αμερική.

Άλλη εποχή άλλη κλάση ο καθένας, ο παλιός έτρωγε και καμιά πίτσα (σαν αυτή που έπαθε δηλητηρίαση) ενώ ο άλλος όλη την μπασκετική χρονιά κάνει επιστημονική διατροφή, εξάσκηση και αποθεραπεία μετά τους αγώνες!!! 😛

• Απαντ. 23,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• ilos

1653

• nzeppos

1536

• patrickdrd

1072

• ~mxls~

1046

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ με όσα λες ψιτ, αλλά δεν είναι τόσο αποκλειστικά έργο Κερρ. Έτυχε να βρεθούν ταυτόχρονα οι σπλας, και ξεκωλόθηκαν σταδιακά όλοι στα 3π.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και το έφερε η κουβέντα πάντως για τον πιθανώς μεγαλύτερο winner όλων των εποχών σε ομαδικά αθλήματα (λέγε με Μπιλ Ράσελ), το ΝΒΑ ναι μεν είχε τότε 12 ομάδες αλλά πρακτικά ήταν σχεδόν όλες superteams αφού η δεξαμενή των καλών παικτών μοιραζόταν ανάμεσά τους και όχι δια 32 όπως γίνεται σήμερα.

Το ότι το μπάσκετ ήταν διαφορετικό τότε και είχε μικρότερη προβολή ή αίγλη είναι αλήθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός ήταν μικρότερος σε σχέση με το παρόν. Πόσο μάλλον όταν πηγαίνεις σε 11 τελικούς και παίρνεις και τους 11. Μετά από ένα σημείο παύει να είναι σύμπτωση. 

Το παραπάνω δεν είναι δική μου θεώρηση αλλά κάτι που έχουν δηλώσει επανειλημμένα παίκτες της εποχής (μαζί και ο Ράσελ βέβαια). Δεν έχει να κάνει με την κουβέντα περί κατσίκας, αλλά είναι καλό να πέσει στο τραπέζι του καφενέ σαν άλλη μια παράμετρος. 

Όσο για τις διάφορες κατσίκες, για εμένα υπάρχουν μόνο ανά θέση και ανά εποχή. Δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω Σακίλ με Λάρι Μπερντ, Μάτζικ με Τσάμπερλεν, Τζόρνταν με Dr. J, Λεμπρόν με Καρίμ, Αχιλλέα Δεμέναγα με Στέργιο Κουφό (ο επονομαζόμενος και "Άνεμος", τύφλα να 'χει ο Air). 

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Edel είπε

Πάντως απορώ πως θα γίνει η νέα σεζόν στο nba. Εδώ ευρολίγκα είμαστε ήδη στη τρίτη αγωνιστική και αναβλήθηκαν ματς και ομάδες κατεβαίνουν με 7αδες. Πόσο μάλλον στην Αμερική με καθημερινά ταξίδια και πάνω από 20 χιλιάδες κρούσματα τη μέρα. Εκτός αν γίνει πάλι σε φούσκα 5 μηνες διάρκεια ξέρω γω.

Πιθανόν όπως στο baseball. Χώρισαν τη χώρα στα τρία Ανατολή, Κέντρο, Δύση και έπαιζαν μόνο μεταξύ τους. Λίγα παιχνίδια, περιορισμένα ταξίδια. Επίσης η Ομοσπoνδιακή Κυβέρνηση του Καναδά δεν έδωσε άδεια για παιχνίδια στο Toronto (λογικά για να μη μπαίνουν ομάδες από Αμερική), αναγκάζοντας τους Blue Jays να παίζουν στο Buffalo και πιθανώς να μην αφήσει ούτε παιχνίδια των Raptors.

Επεξ/σία από NickTheQuick
Δημοσ.

Εγώ το έχω ξαναγράψει, δεν σκαλώνω καθόλου με τα γούστα του καθενός, αλλά όχι άκυρα επιχειρήματα, ή να υποστηρίζει κανείς κάτι που απλά δε ισχύει.

Αφήστε τα 60/70/80/90s, μην πάμε μακριά, ανά καιρούς καλύτερο του Λεμπρόν έχουν βαφτίσει από Πιρς, Ντουράντ, Κάρρι, Χάρντεν, μέχρι Κάγουι και Γιάννη. Ρε σεις.

Επίσης ατάκα τύπου: ο Λεμπρον δεν έχει πλαστικότητα, την έχω ξαναδεί πριν το 2010. Άνθρωπος που ζυγίζει ~120kg στην καριέρα, με αυτήν την ταχύτητα και τις κινήσεις, και μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν παίζει όπως ο Κόμπι ξέρω γω (και άλλους <100 kg). Ίσως, ΙΣΩΣ ΛΕΩ, γιατί ζυγίζει όσο ένας center. Ξυλοκόπος. Ωχ ντίαρ. Να μου το έλεγε για Ντουάιτ κάποιος να το καταλάβω.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ~mxls~ είπε

Εγώ το έχω ξαναγράψει, δεν σκαλώνω καθόλου με τα γούστα του καθενός, αλλά όχι άκυρα επιχειρήματα, ή να υποστηρίζει κανείς κάτι που απλά δε ισχύει.

Αφήστε τα 60/70/80/90s, μην πάμε μακριά, ανά καιρούς καλύτερο του Λεμπρόν έχουν βαφτίσει από Πιρς, Ντουράντ, Κάρρι, Χάρντεν, μέχρι Κάγουι και Γιάννη. Ρε σεις.

Επίσης ατάκα τύπου: ο Λεμπρον δεν έχει πλαστικότητα, την έχω ξαναδεί πριν το 2010. Άνθρωπος που ζυγίζει ~120kg στην καριέρα, με αυτήν την ταχύτητα και τις κινήσεις, και μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν παίζει όπως ο Κόμπι ξέρω γω (και άλλους <100 kg). Ίσως, ΙΣΩΣ ΛΕΩ, γιατί ζυγίζει όσο ένας center. Ξυλοκόπος. Ωχ ντίαρ. Να μου το έλεγε για Ντουάιτ κάποιος να το καταλάβω.

Το σωμα που εχει ο Λεμπρον ειναι πολυ κοντα -μην πω ιδιο- με αυτο που ειχε ο Malone. Δειτε λοιπον βιντεακια του Malone και δειτε και του Λεμπρον . Το πως κανει αυτες τις κινησεις με αυτο το κορμι ειναι κατι εξωπραγματικο. 

Βρειτε μου καποιον με αυτο το size να τρεχει , να πασαρει , να σουταρει οπως ο Λεμπρον. Δεν υπηρξε και δεν υπαρχει . 

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς. Απίστευτα "ελαστικός" είναι και ο Jokic. Αλλά μιλάμε για γομάρι 125+ kg. Δεν έχει νόημα να τον συγκρίνω με ένα γκαρντ, αλλά με κάποιον εφάμιλλο σε ύψος/μάζα.

15 ώρες πριν, phanispal είπε

Δεν είπα ότι δεν έχει μπασκετικό IQ o LeBron, απλά δεν τον θεωρώ μπασκετική ιδιοφυία. Είναι διαφορετικά αυτά τα δύο.

Και για να απαντήσω στον ~mxls~, θεωρώ ότι ο Bird τουλάχιστον σε court vision και μπασκετικό IQ είναι εύκολα μπροστά από LeBron.

Για πιο παλιούς δυστυχώς δεν έχω άποψη.

Δεν τον πρόλαβα δυστυχώς όταν τελείωσε την καριέρα του, αλλά έχοντας παρακολουθήσει δεκάδες αγώνες, σεβαστή γνώμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο φρυδιας ομως γιατι εχει πλαστικες κινησεις στο μενου?

φαινεται οτι ο ad εχει καλυτερη τεχνικη απο μπρον

τελος παντων ο μπρον ειναι οδοστρωτηρας κυριολεκτικα,βεβαια το 4/10 σε τελικους ειναι απογοητευτικο

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

τελος παντων ο μπρον ειναι οδοστρωτηρας κυριολεκτικα,βεβαια το 4/10 σε τελικους ειναι απογοητευτικο

love and hip hop ugh GIF by VH1

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

Ελα πες εισαι τρολ 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

4/10 τελικούς σε αυτό το επίπεδο;; θα το έλεγα κατόρθωμα και όχι απογοήτευση!!! ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, james9tito είπε

ΑΜΠΑΛΟΣ!!1!!!1 ΔΙΑΔΩΣΤΑΙ

lbj.JPG

στα "πλοκ" είναι άμπαλος!!! 😛

απίστευτη καριέρα ο τύπος! ;)

Επεξ/σία από mants118
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 3DJIN είπε

βεβαια το 4/10 σε τελικους ειναι απογοητευτικο

Καλά τα λες. Τώρα που το σκέφτομαι, κι εμείς οι δύο... λίγο προπόνηση να κάναμε, 4/10 στους τελικούς θα τους κερδίζαμε, τί στο διάολο...

Δημοσ.

Για εμένα και σένα καλό είναι το 4/10.

Για τον wannabe GOAT, και ειδικά συγκριτικά με το 6/6 και μάλιστα με comeback, ε δεν το λες και το καλύτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...