jimpapa Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Εγώ πάντως 2!!! Είχα στείλει και ένα προηγούμενο μήνυμα με το πρόβλημα που έχω διότι το ίδιο πρόβλημα είχε και ένας άλλος φίλος, το οποίο όμως μάλλον δεν το είδε κανείς ή κανένας δεν ενδιαφέρετε για τους dreambox που αγοράζει! Μέσα σε μια εβδομάδα μου κόλλησαν 2 dreambox dm500s τούς οποίους λειτούργησα για μισή ώρα μόνο. Οι δέκτες δούλεψαν κανονικά και κατέβασα τα κανάλια που ήθελα κάνοντας μάλιστα και χειροκίνητη αναζήτηση. Ρύθμισα ημερομηνία, ώρα, γλώσσα , disecq (έχω 4 lnb και έβαλα τις απαραίτητες ρυθμίσεις για τους δορυφόρους). Όταν όμως μπήκα στις ρυθμίσεις να αλλάξω την εμφάνιση της μπάρας πληροφοριών και επέλεξα κάποια άλλη μου ζήτησε επανεκκίνηση και μετά τέλος. Κόλλησε σε μια μαύρη οθόνη προσπαθώντας να κάνει επανεκκίνηση. Την πρώτη φορά μου κόλλησε όταν ήμουν μέσα στο μενού και ρύθμιζα τους δορυφόρους. Το ίδιο αποτέλεσμα και τις 2 φορές. Τον έβγαλα από ρεύμα τον ξανάβαλα…… τίποτα. Υπενθυμίζω ότι και τις 2 φορές δεν τον σύνδεσα με Η/Υ και δεν έβαλα κάρτες. Ο δέκτης αγοράστηκε από την sonix στον Πολύγυρο Χαλκιδικής η οποία σύμφωνα με το site της dreambox είναι ο επίσημος αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα. Δεν έχω παράπονο από την εταιρία καθώς μου αντικατέστησαν τον πρώτο δέκτη με έναν καινούριο αμέσως αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα αποστολής. Αλλά το ίδιο πρόβλημα σε 2 διαφορετικούς δέκτες καινούριους, σφραγισμένους, με το ολόγραμμα ασφαλείας και στην συσκευασία και στο κουτί ??? Δεν μοιάζει να είναι μαϊμού αλλά 2 στα 2 τι είναι ??? Ελαττωματική παρτίδα ??? Μήπως δεν πρέπει να μπαίνω στο menu ??? Παρακαλώ τους κατόχους dreambox να μάς πουν εάν αυτό είναι φυσιολογικό???
Flying_Dutchman Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Κατα τη γνωμη μου, καλυτερα να μπεις σε καποιο περισσοτερο εξειδικευμενο forum με δορυφορικα.Εκει θα παρεις πιο πολλες απαντησεις.. Παντως, αφου η αντιπροσωπεια σου κανει την αλλαγη, ολα ΟΚ. Ισως επεσες σε ελλατωματικη παρτιδα οπως λες.
jimpapa Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δεν είναι και ότι καλύτερο να μπαίνεις σε διαδικασία αντικατάστασης. Δηλαδή άλλη δουλεία δεν έχει κάποιος από το πακετάρει δέκτες και να τους στέλνει από εκεί που ήρθαν? Τελικά έκανα flash με επίσημο λογισμικό rel 109 και ο δέκτης επανήλθε στα φυσιολογικά του. Το θέμα όμως είναι για πόσο? Εάν το επίσημο λογισμικό της εταιρίας δεν συνεργάζεται καλά με τον δέκτη τότε πιο συνεργάζεται ??? το πειρατικό ??? (Gemini???) Είμαι ο μόνος που έχω τέτοιο πρόβλημα ???
MoUCLAs Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Εγω πάντως έχω την καλύτερη γνώμη για το ενα λόγω μηχανάκη.. έχω φίλο που του δουλευει άψογα εδω και καιρό και πίστεψε το ζορίζει αρκετα μιας και γραφει συνεχώς.. οι μόνες φορές που τον πρόδωσε ήταν όταν του έκανε νερά η ΔΕΗ και είχε διακοπές ρεύματος..
FELIX Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 kai to epishmo kai to ka8e peiratiko an to poyme etsi,mia apo ta idia einai.o ka8e peiraths pernei to epishmo tou kanei metatropes kai pros8hkes kai to dinei exw. apo hardware oi dreambox mia xara einai,alla apo thn stigmh pou trexei os mesa olo kai kapoia straba 8a sou katsoun.den exoyn mono ta win ta koufa tou kai sto linuxaki tou dreambox symbenoun ayta.omws 99% einai eykolh h epanafora me ena flasharisma.mono an xaseis to bootloder apo dikoph reymatos tote 8elei antiproswpeia gia epanafora.emena o 7000s se 3 xronia leitourgias monima on,se ups mono 2-3 fores ekane tetoia koufa tis 2 de meta apo adraneia 10-20 lepta xwris reyma epanhl8e,mono 1 fora xreiasthke na ton flasharw ek neou.ase pou ton prwto xrono dokimasa panw tou olla ta immages pou kykloforoysan sto net(se usb-cf card kai oxi sthn flash)..kai omws antexe kai akoma doulebei apsoga
louben Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Παντως και εγω τον 500αρη εχω και δεν ειναι οτι καλυτερο.Για να παρηγορηθεις εγω τον πηρα απο μαγαζι της θεσ/νικης που ειχε κανει παραεισαγωγη χααλασε τον εστειλαν γερμανια και εκανε 3 μηνες να ελθει πισω. μια ωραια πρωια εχασε το 90 % των καναλιων.Το εχετε ξανακουσει αυτο?
jimpapa Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Η αλήθεια πάντως είναι ότι αφού ο συγκεκριμένος δέκτης έχει OS θα έχει τα κουλά του. Επίσης για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνετε ότι όσο πιο πολύπλοκη και περισσότερα κόλπα κάνει μια ηλεκτρονική συσκευή τόσο πιο επιρρεπής είναι σε κολλήματα και δυσλειτουργίες. Πριν από τον dreambox είχα έναν silvercreast για 1 χρόνο και δεν μου έβγαλε τίποτα. Η δυνατότητες βέβαια του καθενός είναι διαφορετικές αλλά το ίδιο και η τιμή τους. (+ 200€). Για έναν απλό άνθρωπο που θέλει να δει κάποια κανάλια και να περάσει την ώρα του νομίζω ότι δεν αξίζει να δώσει τόσα χρήματα και να σπάει τα νεύρα του με flash, image, κολλήματα κλπ. Βέβαια εάν σου μπει το μικρόβιο της δορυφορικής …. Άστα βράστα !!!! Θέλεις όλο και περισσότερα κανάλια θέλεις και κάποιο πονηρό , θέλεις , θέλεις… Έτσι είναι ο άνθρωπος . Θέλει συνεχώς και περισσότερα και ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος όσα και να έχει.. Αφού λοιπόν θέλουμε περισσότερα περαστικά μας !!! Πάντως ο δέκτης τώρα δουλεύει καλά με το original image μετά το flash που του έκανα. Φυσικά δεν τολμώ να του κάνω επανεκκίνηση ή να μπω στα ενδότερα του menu μην μου μείνει πάλι στο χέρι. Τι να γίνει… υπομονή !!!
louben Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μα αν ειναι να τον εχεις με το original image πουλα τον και ξαναβαλε τον silvercrest.Εγω παντως εχω καταληξει οτι ο dream ειναι σαν την ωραια γυναικα.Σε φτιαχνει αλλα σου σπαει και τα ............(ωραιο παραλληλισμο εκανα παλι).Ενω αν τα χεις με μια ασχημη εχεις την ησυχια σου αλλα.......διαλεγεις και παιρνεις
Captain_Morgan Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 ego pantos me dm500 kai pli flubber edo kai ena mina de exo kanena problima ola douleuoun roloi!!!
Karmakoma Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Καλησπέρα σας, Φίλε μου jimpapa εγώ και ένας φίλος έχουμε τον 7000 εδώ και 3 χρόνια. Δύο άλλοι φίλοι έχουν τον 7020 και 3 άλλοι τον 500 εδώ και 2 χρόνια (όπως καταλαβαίνεις όλοι στην παρέα έχουν από έναν dreambox ). Κανείς μας δεν έχει αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα με τα μηχανάκια όσο αφορά τη λειτουργία τους και όλοι είμαστε παραπάνω από ευχαριστημένοι με την επιλογή μας. Το dreambox δεν είναι μία plug and play συσκευή. Θέλει να του αφιερώσεις λίγο χρόνο, κόπο και μελέτη αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα σε αποζημιώσει με αυτά που μπορεί να κάνει. Για να έρθουμε στο προκείμενο, το πρόβλημα που αναφέρεις παρουσιάστηκε και στους φίλους μου με το δέκτη αυτό (500). Δεν είναι χαλασμένα απλά θέλουν το εξής: Αγορά ενός null modem καλωδίου, σύνδεση του μηχανήματος με το pc και flashάρισμά του (χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα universal dreamup lan) με ένα καλό image όπως το gemini 3.20 maxvar. Αυτό έκανα εγώ (που έχω null modem καλώδιο και είμαι "ο πιο παλιός") και τα μηχανάκια των φίλων μου δουλεύουν άριστα. Αυτά έχω να πω εκ πείρας. Επίσης συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του φίλου louben. Δοκίμασε να αγοράσεις ένα τέτοιο καλώδιο (δεν είναι καθόλου ακριβό) όπως και να το συνδέσεις μέσω ethnernet με τον υπολογιστή σου και θα δεις τι μπορεί να κάνει το μικρό αυτό ονειροκούτι...
jimpapa Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Ρε παιδιά! Δεν μετάνιωσα που αγόρασα dreambox και δεν σκοπεύω να τον κρατήσω με το original image. Φυσικά και έχω null modem καλώδιο καθώς και σύνδεση μέσω lan και έχω αρχίσει σιγά, σιγά να τον πειράζω. Αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο δέκτης δεν συμπεριφέρεται σωστά και παρουσιάζει κάποια κολλήματα ενώ έχει πάνω εργοστασιακές ρυθμίσεις και image από την μάνα του. Θα μου φαινόταν φυσιολογικό να υπήρχαν αυτά τα κολλήματα όταν θα του έβαζα ένα image πχ Gemini ή κάτι άλλο διαφορετικό από το εργοστασιακό. Συγνώμη αλλά είμαι νέος στο χώρο των dreambox και μερικά πράγματα δεν τα καταλαβαίνω. Π.χ. τι είναι το pli flubber ??? Αυτό όμως που σίγουρα κατάλαβα είναι ότι ένας τέτοιος δέκτης θέλει συνέχεια ψάξιμο , γερά νεύρα και όρεξη για το κάτι παραπάνω!
Captain_Morgan Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 To pli flubber einai image opos to gemini.
jimpapa Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Ευχαριστώ τον Captain_Morgan. Θα το ψάξω να δω τι κάνει.
louben Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Ρε παιδιά!Αυτό όμως που σίγουρα κατάλαβα είναι ότι ένας τέτοιος δέκτης θέλει συνέχεια ψάξιμο , γερά νεύρα και όρεξη για το κάτι παραπάνω! Οχι συνεχεια.Ειναι μεχρι να του παρεις τον αερα.Μετα θα δεις οτι θα κανεις την ολη διαδικασια μηχανικα. Ακολουθησε τις συμβουλες του φιλου karmakoma flasharisma me null kai gemini και τα ξαναλεμε. ΚΑι εμενα μου εβγαλε στην πιστη στην αρχη οποτε μην αγχωνεσαι.
jimpapa Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Νομίζω ότι σιγά, σιγά βρίσκω τον δρόμο προς την επιτυχία! Κατέβασα όλα τα απαραίτητα εργαλεία όπως dreamup, dcc, dbedit κλπ έβαλα τον μικρό σε lan με το pc και όλα είναι ok! Το ερώτημα προς τους έχοντες πείρα σε αυτά τα πράγματα είναι να ξεκινήσω με Gemini 3.20 maxvar ή pli Flubber ?? Με ενδιαφέρει η σταθερότητα αλλά παράλληλα και οι δυνατότητες του κάθε image ως προς την αποκρυπτογράφηση. Παρακαλώ τους παλιούς να δώσουν τα φώτα τους!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.