Προς το περιεχόμενο

Eragon

Cristina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δηλαδή όπως ακριβώς ήταν οι περισσότερες ταινίες φαντασίας πριν από το LOTR...

Καμία ταινία δεν θα φτάσει το LOTR (δηλαδή που να είχε και τα χιλιάδες πράγματα που ο καταραμένος Jackson και η παρέα του δεν δέησαν να συμπεριλάβουν στην ταινία).

Έχεις δίκιο, ο Jackson έπρεπε να έχει γυρίσει μια τριλογία 3 18ωρων ταινιών για να συμπεριλάβει τα πάντα... :roll:

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα προτιμούσα μια τριλογία 50 ώρων ή και παραπάνω. Και να έγραφε ευκρινώς έξω από το σίνεμα "Μόνο για fan του Tolkien και του είδους". Φυσικά έτσι θα έπεφτε η εταιρεία έξω, οπότε γύρισαν αυτό το "πράγμα", που τουλάχιστον εγώ θεωρώ ότι μικρή σχέση έχει με το βιβλίο και την ατμόσφαιρά του (εκτός ίσως από τις τοποθεσίες).

Φυσικά εγώ είμαι... περίεργος με αυτά τα πράγματα (έως σκληροπυρηνικός). Για να λένε όλοι ότι ο Jackson έσπειρε, κάτι θα ξέρουν.

Δημοσ.

Εμένα το πρόβλημά μου με τις ταινίες LOTR δεν είναι ότι δεν εξιστορούνται επακριβώς ΟΛΑ τα γεγονότα που συνέβησαν στα βιβλία ή ότι δεν αποδίδονται επακριβώς ΟΛΟΙ οι διάλογοι. Το πρόβλημά μου είναι ότι ο τύπος πήρε το πιο αυθεντικό και πρωτοποριακό fantasy μυθιστόρημα ever και το μετέτρεψε σε μια τυπική επική χολυγουντιανή περιπέτεια. Καλή η οπτική τελειότητα, αλλά αν έχεις κατακρεουργήσει τους χαρακτήρες και έχεις εφεύρει σκηνές χολιγουντιανής δράσης που μόνο αστείες μπορώ να τις χαρακτηρήσω (βλ. Λέγκολας vs Olifant), ή έξτρα σκηνές για να παίζει περισσότερο η Liv Tyler, τότε δεν έχεις να μου πεις τίποτα. Ο κόσμος του άρχοντα έχει τόσο απίστευτο βάθος και ιστορία (βλ. Silmarillion) που, εγώ τουλάχιστον, ουδέποτε ένιωσα να υπάρχει στη ταινία.

Μπορεί ο Peter Jackson να είναι ένας καλός blockbuster σκηνοθέτης, αλλά δεν είναι αυτοί που θυμάται ο κόσμος. Και όχι μόνο στον κινηματογράφο αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής, η ιστορία μνημονεύει τους πρωτοπόρους, όχι αυτούς που ακολουθούν την πεπατημένη. Και στη περίπτωση του Jackson, πιστεύω, η ιστορία θα τον κατατάξει πολύ πιο κάτω από τους Aronofsky και Fincher (ο οποίος βγάζει καινούργια ταινία με serial killer, yeah!). Και μόνο ότι αποφάσισε να κάνει το (χιλιοστό) remake μιας ταινίας 70 ετών μόνο και μόνο για να κάνει show off των σύγχρονων ειδικών εφέ (γιατί μη μου πει κανείς ότι προσέφερε τίποτα καινούργιο στο βασικό θέμα της ταινίας), θα έπρεπε να σας λέει πολλά.

Ίσως γι' αυτό διασκέδασα και περισσότερο με το Eragon, γιατί περίμενα να δω ένα παραμυθάκι βασισμένο στα πρότυπα που έθεσε ο Tolkien (όπως ΟΛΑ τα fantasy βιβλία ή ταινίες), και αυτό ακριβώς είδα. Αν θέλουμε να δούμε κάτι διαφορετικό στο χώρο του fantasy, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του Elric του Melnibone (Michael Moorcock). Ελπίζω αυτή τη φορά από κάποιον σκηνοθέτη με όραμα, όχι δημόσιο υπάλληλο.

Δημοσ.

Εγω μαγκες την ειδα εχτες την ταινιουλα. Για να πω την αληθεια, δεν θα την προτεινα σε φιλο να την δει, αλλα απο την αλλη δεν νομιζω να της αξιζει και τετοιο θαψιμο.

Να πω εδω οτι δεν εχω διαβασει το βιβλιο, οποτε καν ηξερα την υπαρξη του...

PS:

Σταματηστε επιτελους να συγκρινετε καθε fantasy με τον αρχοντα. Το lotr ηταν μια πολυ καλη ταινια (x3). Θα βγουν πολλες χειροτερες κι ελπιζω πολλες καλυτερες.

Γιατι δεν συγκρινετε καθε διαστημικο με το star wars?

Καθε αστυνομικο με Αγκαθα Κριστι

Και ουτω καθ' εξης?

Δημοσ.

Ό,τι χρειαζόταν ήταν η ταινία για να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα ύπνου που με ταλάνιζε τελευταία. Την απόλαυσα...pause...not (που θα έλεγε κι ο Borat).

Δημοσ.

Εντάξει την ταινία την χρησιμοποίησα για την ετήσια έξοδο στο cinema που έχουμε καθιερώσει με τη μητέρα μου και την αδερφή μου τέτοια εποχή.

Οπότε την είδα στο τσάμπα σε cinema και εντάξει είχε δράκους και την Sienna Guillory, δε μπήκα καν στον κόπο να τη συγκρίνω με LotR (σαν ταινία, το Eragon βιβλίο δεν το έχω διαβάσει ακόμα).

Άρα όλα ΟΚ, καλά πέρασα, δε ζητάω τίποτα περισσότερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...