Cue Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Joblo Review: Eragon , 4/10 This movie was badly done and I really wouldn't recommend it to anyone. It should have gone straight to video or maybe it shouldnʼt even have been made into a movie at all. The book was a bestseller, so I donʼt see why they couldn't find a director like Peter Jackson, who would take the time and create the details of what made the book so great, instead of creating a ʽBʼ type flick. I just don't get it because the movie had potential to be amazing.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 poooo epiase to ftyari o tupos...poio ftyari thn mpoulntoza h8ela na pw...
Konnosgeros Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Den ksero gia to eragon an aksizei h oi.Den exo diabasei oute to biblio gia na sigkrino me ton Arxonta (an kai apopsi mou einai den tha pianei mia mprosta ston arxonta kai to bathos pou eixe dosei o Tolkien).Oson afora tin tainia mallon pio poli D&D thimizei mou eipan gnostoi pou to eidan xthes kai oxi tipota to kalo. Kai ligo off-topic tora.Epeidi polloi lete gia tis tainies tou LOTR ... An sas arese h oxi einai upokeimeniko thema (prosopika tis latrepsa) ,alla auto pou thelo na po einai oti san tainies h pro-paragogi kai h paragogi pou eixan oson afora th leptomereia,thn alithofaneia kai thn sosti apodosi ton biblion itan eksopragmatiki.Den exei ksanaginei tetoia paragogi kai pisteuo oti tha argisoume na doume alli. Opois exei dei kai ta extra apo ta extended editions me katalabainei ti ennoo.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 pragmati h proetoimasia ths tainias tou LOTR egine apo geeks/nerds tou book gia auto htan apisteuta prosegmenh...oi alles fantasy tainies psilo moiazoun lame kai amateur mprosta sto Lotr (lew fantasy oxi sci-fi)
antreas18 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 ENOEITAI! Apla mallon i cristina pige na mas pei oti ftiaksane etsi to trailer wste na fernei ligo kai se lotr i oli fash "bas kai peisoume kanenan narthei".Katarxin einai athlio to gegonos, oti se paromoia tainia exoume ksanadei ton Jeremy Irons alla mallon tora thanai o kalos.Genikws de peithei...oute grafika ap'oti eida oute to ksanthomalliko
Sinclair Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Ειδα την ταινια το περασμενο Σαββατο και μπορω να επιβεβαιωσω αυτο που υποψιαζοντουσαν ολοι..Μια ρηχη και ανευρη απομιμηση του Αρχοντα. Με εναν κουρασμενο Μαλκοβιτς στο ρολο του κακου, εναν επισης κουρασμενο Αιρονς ξεπεσμενο ηρωα και ενα ροδομαγουλο ξανθο αγορακι στο ρολο του Eragon. Μια μαχη (η τελικη υποτιθεται) που εξελιχθηκε και τελειωσε σαν να μην εγινε ποτε... Προσωπικα για μενα ενα απο τα ελαχιστα θετικα ηταν ο Ρομπερτ Καρλαιλ στο ρολο του psycho-μαγου (αν και τι να πει και αυτος μπροστα σε ενα Κριστοφερ Λι πχ.Α ρε Αρχοντα πολυ ψηλα στανταρ εβαλες...)
Arioch79 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Όπως το βιβλίο ήταν ένα ανθυποLOTR, έτσι και η ταινία. Βέβαια ως φαν της Fantasy λογοτεχνίας, απορώ γιατί το βιβλίο του Παολίνι είχε τόση επιτυχία. Έχουν βγει χιλιάδες βιβλία εμπνευσμένα από το έργο του Tolkien, απείρως υψηλότερου επιπέδου. Ίσως ακριβώς επειδή είναι τόσο ευκολοχώνευτο. Την ταινία την είδα χθες, και, αν αποφύγουμε τη σύγκριση με LOTR, μπορώ να πω ότι μου έδωσε ακριβώς αυτό που περίμενα. Ήταν δηλαδή ένα όμορφο fantasy παραμυθάκι. Όσον αφορά τις ερμηνείες, όντως ο Καρλάιλ έδωσε ρέστα. Εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ και ο Irons. Ήθελα πολύ να τον δω σε ένα διαφορετικό ρόλο από αυτούς που συνηθίζει να παίζει, και δεν με απογοήτευσε. Για τον Μάλκοβιτς δεν σχολιάζω, γιατί έπαιζε ελάχιστα. Ο πρωταγωνιστής δεν ξέρω σε ποιόν έδωσε κώλο για να πάρει το ρόλο (ε! επίπεδο...) . Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο να αλληλεπιδράς με κάτι που δεν υπάρχει καν, αλλά ο τύπος έφτασε επίπεδα Keanu Reeves, για να μη πω Παπακαλιάτη και με πείτε κακό. Α, στα συν και το γκομενάκι φυσικά (επίπεδο είπαμε!). Τα γραφικά δεν μου άρεσαν, σίγουρα το παιχνίδι θα έχει καλύτερα! Off topic, να σημειώσω ότι οι ταινίες LOTR δεν μου άρεσαν. Ο τύπος πήρε το αυθεντικότερο fantasy βιβλίο όλων των εποχών κι έφτιαξε μια τυπική χολυγουντιανή επική περιπέτεια. Ειδικά τους χαρακτήρες τους σφαγίασε (π.χ. ο Γκίμλι έγινε ο κλασσικός comic relief χαρακτήρας, ο Λέγκολας έγινε Super Legolas, κ.ο.κ.). Σαν οπτικοακουστική εμπειρία όμως του βγάζω το καπέλο, απεικόνισε τον κόσμο του Tolkien καλύτερα κι απ' ό,τι τον είχα εγώ στο μυαλό μου. ΥΓ: Ο Καρλάιλ δεν έμοιαζε πολύ με τον Dani Filth? ΥΓ2: Πολύ rip off τα ονόματα, eragon (aragorn?), ελεμίρε κλπ. Ο τύπος πρέπει να έχει εικόνισμα του Tolkien στο δωμάτιό του και να το προσκυνάει κάθε βράδυ.
nzeppos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Ο Jackson? Ποιός είναι ο Jackson? Αυτός που έκανε το King Kong? ... Τι να σχολιάσουμε δηλαδή γι'αυτόν τον σκηνοθέτη. Καλύτερα να λέγαμε για τον Ed Wood.
Moderators Praetorian Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 ΥΓ2: Πολύ rip off τα ονόματα, eragon (aragorn?), Επίσης βέβαια -και κάνω μια τρελή υπόθεση εδω πέρα- dragon , eragon (κατα το a,b,c,d,e). Άσχετο, γιατί να συγκριθεί με το LOTR? Άλλες ταινίες με δράκους δεν εχει ο κιν/φος -εγώ θυμάμαι χαρακτηριστικά μια που την έχει παίξει σε βαθμό αηδίας το STAR με τον Sean Connery κάτι σαν 'η καρδιά του δράκου'... Ο Jackson? Ποιός είναι ο Jackson? Αυτός που έκανε το King Kong? BLASPHEMYYY!!! lol Peter Jackson on Imdb (καλά μάλλον παραβλέπεις σκόπιμα την όλη τριλογία του Lord of the Rings, αλλά το ανυπέρβλητο Braindead που το πας; )
nzeppos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Το συγκρίνουν με το LOTR γιατί αυτό θεωρείται η καλύτερη ταινία επικής φαντασίας (επιφυλάσσομαι να πω τι πιστεύω εγώ για την ταινία του Jackson...) και ως φαίνεται έχει θέσει τα standards για τις μελλοντικές ταινίες του είδους. 'Η το συγκρίνουν με το LOTR για να τραβήξουν κόσμο, που αφελώς θα περιμένει να δει κάτι παρόμοιο. Ή το συγκρίνουν με το LOTR, γιατί καλώς ή κακώς πριν από αυτό οι ταινίες φαντασίας (όπως αυτή που ανέφερε ο φίλος Praetorian, το Dragonheart) δεν απευθύνονταν σε μεγάλο κοινό και δεν θεωρούνταν εμπορικές, ούτε mainstream. Μάλλον θεωρούνταν ταινίες για παιδιά και φανατικούς του είδους. Και, μεταξύ μας, δεν το άξιζαν κιόλας. Οι περισσότερες ήταν εντελώς μάπα. Μόνο μερικές ταινίες σε στυλ Excalibur, το πρώτο Conan, το παλιό καλό Krull (του 1983, για όσους το θυμούνται) και λίγες ακόμα είχαν πραγματικά κάτι να πουν. Τώρα για το Eragon δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν το έχω δει αλλά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα και αποφεύγω να βλέπω ταινίες της λογικής "να περάσουν ευχάριστα 2 ωρίτσες".
matsos13 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 pou eida thn taineia appgoiteytika teleios!!!!!!!!!!!! san taineia einai apo tis pio kakogyrismenes pou exw dei ta teleytaia 10 xronia (tsaba ta 8e pou eskasa) kai me sxesi to vovlio to katestreye... tou alaxe ta fota!!!!!! oyte kan nanous h xwtika den eixe !!!!!!!!!!!!!! aisxos pios afise na giristei ayto to pragma!!!!!!!!
matsos13 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 παιδια εχς διαωασει το βιβλιο (καταπλικτικο) αλλα η ταινεια πολι μαπα...
blu-ray Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Απο τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς κατα την γνώμη μου. Απλά πολυ ψεύτικη και καμία σχέση με το LOTR...
nzeppos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δηλαδή όπως ακριβώς ήταν οι περισσότερες ταινίες φαντασίας πριν από το LOTR... Καμία ταινία δεν θα φτάσει το LOTR (δηλαδή που να είχε και τα χιλιάδες πράγματα που ο καταραμένος Jackson και η παρέα του δεν δέησαν να συμπεριλάβουν στην ταινία).
Parasight Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 pou eida thn taineia appgoiteytika teleios!!!!!!!!!!!! san taineia einai apo tis pio kakogyrismenes pou exw dei ta teleytaia 10 xronia (tsaba ta 8e pou eskasa) kai me sxesi to vovlio to katestreye... tou alaxe ta fota!!!!!! oyte kan nanous h xwtika den eixe !!!!!!!!!!!!!! aisxos pios afise na giristei ayto to pragma!!!!!!!! παιδια εχς διαωασει το βιβλιο (καταπλικτικο) αλλα η ταινεια πολι μαπα... Πωπω ρε φίλε δες λίγο πρώτα τι έχεις γράψει πριν πατήσεις "καταχώρηση", δεν είναι και τόσο δύσκολο. Μας έβγαλες τα μάτια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.