Προς το περιεχόμενο

Κανονικά ηχεία σε pc?

savagiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα.Θέλω να συνδέσω ηχεία στερεοφωνικού στο pc αλλά δν ξέρω πως.Μου είπανε για ενισχυτή. Ξέρετε που μπορώ να βρώ έναν οικονομικό?Ευχαριστώ..:???:

Δημοσ.

αν το στερεοφωνικό είναι διαθέσιμο (και σχετικά κοντά - πχ στο ίδιο δωμάτιο) θα πάρεις την έξοδο απο το pc (mini jack συνήθως πράσινη) και θα την συνδέσεις με καλώδιο jack->rca στερεοφωνικό στο στερεοφωνικό σου. συνήθως οι είσοδοι του στερεοφωνικού λέγονται aux in, video in κάτι σε in τελος πάντων

να πάρεις ενισχυτή θα σου στοιχήσει ο κούκος αηδόνι δεν αξίζει, να φτιάξεις πάλι δεν αξίζει, θα χάσεις πολύ χρόνο και σίγουρα απο κάπου θα χάνει

η καλύτερη λύση αν έχεις μόνο τα ηχεία και όχι το hifi είναι να βρείς κανα παλιό (έστω και χαλασμένο) κανα aiwa κανα σόνυ απο αυτά που τα πετάνε μόλις χαλάσουν τα 3cd.

Δημοσ.

η καλύτερη λύση αν έχεις μόνο τα ηχεία και όχι το hifi είναι να βρείς κανα παλιό (έστω και χαλασμένο) κανα aiwa κανα σόνυ απο αυτά που τα πετάνε μόλις χαλάσουν τα 3cd.

Πολυ καλο...

Επισης εαν εχεις crt οθονουλα τα ηχεια να τα τοποθετησεις σε αποσταση,ειδικα εαν ειναι μεγαλα...

Δημοσ.
να πάρεις ενισχυτή θα σου στοιχήσει ο κούκος αηδόνι δεν αξίζει, να φτιάξεις πάλι δεν αξίζει, θα χάσεις πολύ χρόνο και σίγουρα απο κάπου θα χανει

στην περιπτωση που δεν εχεις ενισχυτη οποτε φανταζομαι τα ηχεια σου ηταν συνδεδεμενα σε καποιο radio tuner ή dvd player με ενσωματωμενο ενισχυτη που δεν ειναι και τοσο δυνατοι , θα μπορουσες να παρεις εναν της ιδιας ποιοτητας και ενασης ενισχυτη με αυτων των συσκευων με μια τιμη γυρω στα 80 με 100 ευρω και να τον εχεις και με τις υπολοιποες συσκευες συνδεδεμενο. Δεν χρειαζεται να δωσεις περισσοτερα αν τοσο καιρο εκανες τη δουλεια σου χωρις καποιον εξτρα ενισχυτη. Αν βεβαια θες να αποφυγεις οποιοδηποτε εξοδο κανε τη λυση που προτεινει ο φιλος με τα aiwa ή sony mini στερεφωνικα.

Δημοσ.
αν το στερεοφωνικό είναι διαθέσιμο (και σχετικά κοντά - πχ στο ίδιο δωμάτιο) θα πάρεις την έξοδο απο το pc (mini jack συνήθως πράσινη) και θα την συνδέσεις με καλώδιο jack->rca στερεοφωνικό στο στερεοφωνικό σου. συνήθως οι είσοδοι του στερεοφωνικού λέγονται aux in, video in κάτι σε in τελος πάντων

H καλύτερη λύση αφού δεν περιέχει κανένα κόστος.

Προϋποθέτει την μικρή απόσταση του υπολογιστή με το στερεοφωνικό βέβαια, όχι λόγο των καλωδίων αφού βρίσκεις σε ότι μέγεθος θέλεις, αλλά το να έχεις το πισί στο ένα δωμάτιο και να ακούς από τα ηχεία στο σαλόνι δεν είναι και ότι καλύτερο.

να πάρεις ενισχυτή θα σου στοιχήσει ο κούκος αηδόνι δεν αξίζει, να φτιάξεις πάλι δεν αξίζει, θα χάσεις πολύ χρόνο και σίγουρα απο κάπου θα χάνει

Δεν θα πάρει κανέναν λαμπάτο ενισχυτή των 3000+ ευρώ.

Μπορεί να βρεί πολύ φθηνούς δικάναλους ή ακόμα και 5κάναλους ραδιοενισχυτές για να φτιάξει και home cinema αργότερα προσθέτωντας επιπλέον ηχεία.:-D

Είναι μακράν η καλύτερη λύση από άποψη απόδοσης με απίστευτες δυνατότητες επέκτασης. ;)

Κοίτα ενδεικτικά εδώ:

Ραδιοενισχυτές πολυκάναλοι: http://www.shop21.gr/category/category.hel.asp?deid=1615

http://www.megamarket.gr/amplifiersradioamplifiers-c-211_213.html

Eνισχυτές δικάναλοι: http://www.shop21.gr/category/category.hel.asp?deid=1620

Όχι άσχημη επιλογή αλλά με την προυπόθεση ότι αυτό που θα πάρει θα είναι σε θέση να οδηγήσει τα ηχεία που ήδη διαθέτει... ;)

Δημοσ.

Δεν θα πάρει κανέναν λαμπάτο ενισχυτή των 3000+ ευρώ.

Μπορεί να βρεί πολύ φθηνούς δικάναλους ή ακόμα και 5κάναλους ραδιοενισχυτές για να φτιάξει και home cinema αργότερα προσθέτωντας επιπλέον ηχεία.:-D

Είναι μακράν η καλύτερη λύση από άποψη απόδοσης με απίστευτες δυνατότητες επέκτασης. ;)

Κοίτα ενδεικτικά εδώ:

Ραδιοενισχυτές πολυκάναλοι: http://www.shop21.gr/category/category.hel.asp?deid=1615

http://www.megamarket.gr/amplifiersradioamplifiers-c-211_213.html

Eνισχυτές δικάναλοι: http://www.shop21.gr/category/category.hel.asp?deid=1620

φίλε μ καλησπέρα.

Για τους ενισχυτές θα ήθελα να διαφωνήσω. Όντας πορωμένος homecinemakias έχω αλλάξει αρκετούς ενισχυτές (δεν έχω πολύ χρήμα κ έχω δοκιμάσει φθηνούς αρκετούς) κ μπορώ να σου πώ πως ένας πεντακάναλος των 150-200 ευρώ είναι πεταμένα λεφτά... θέλουνε ρελέδες αυτά τα μηχανήματα γιαυτό είναι κρίμα να τα σκάσει για να οδηγήσει τα ηχεία που έχει (πιθανότατα ούτε κροσόβερ δεν θα έχουν μέσα.....)

Όχι άσχημη επιλογή αλλά με την προυπόθεση ότι αυτό που θα πάρει θα είναι σε θέση να οδηγήσει τα ηχεία που ήδη διαθέτει... ;)

πιθανόν, αν μας πει τι ηχεία έχει θα τον κατευθύνουμε καλύτερα...

btw ο πιο όμορφος ενισχυτής που είδα lately είναι ένας pioneer στα 150 ευρώ

Pioneer VSX-C100-K Slim line

VSX-C100K_BIG.jpg

κουκλί ε; νομίζω οτι αξίζει κάποιον να πάει σε τέτοιον ενισχυτή αν ξέρει τι είναι spdif

και να έχει και κανα αξιόλογο ηχείο... αλλιώς ... κρίμα :mrgreen:

Δημοσ.

btw έχω ένα pioneer hifi (χωρίς ηχεία, τα ηχεία τα έχω στο σαλόνι) που κάθετε.

με τηλεκοντρόλ. ο ενισχυτής δουλεύει, καθώς και το ράδιο και οι κασέτες νομίζω.

τα cd πάπαλα.

Στο πουλάω στην εξωφρενική τιμή των 9,5 ευρώ αν έρθεις να το πάρεις. Δηλαδή θα το χρησημοποιήσεις σαν δικάναλο ενισχυτή. Και αν παντρευτώ αύριο μεθάυριο με την μπάζα που θα κάνω είσαι καλεσμένος

Δημοσ.
Και αν παντρευτώ αύριο μεθάυριο με την μπάζα που θα κάνω είσαι καλεσμένος

Μονο αυτος καλεσμενος?Εμεις οι υπολοιποι τον πουλ@?

:-D :mrgreen: :-D :mrgreen: :-D :mrgreen: :-D :mrgreen: :-D

Δημοσ.
φίλε μ καλησπέρα.

Για τους ενισχυτές θα ήθελα να διαφωνήσω. Όντας πορωμένος homecinemakias έχω αλλάξει αρκετούς ενισχυτές (δεν έχω πολύ χρήμα κ έχω δοκιμάσει φθηνούς αρκετούς) κ μπορώ να σου πώ πως ένας πεντακάναλος των 150-200 ευρώ είναι πεταμένα λεφτά... θέλουνε ρελέδες αυτά τα μηχανήματα γιαυτό είναι κρίμα να τα σκάσει για να οδηγήσει τα ηχεία που έχει (πιθανότατα ούτε κροσόβερ δεν θα έχουν μέσα.....)

Φιλε στην συγκεκριμενη περιπτωση, με δεδομενη τη χρηση που θελει να κανει ο φιλος μας ενας ενισχυτης της λουτσας οπως εσυ λες εναν 2καναλο ή 5καναλο στα 150 ευρω, του ειναι υπεραρκετος. Αλλωστε υποθετω οτι το pc ειναι τοποθετημενο σε μικρο χωρο και το μονο που θελει το παλικαρι ειναι λιγο ενισυση στον ηχο! Δεν θελει να φτιαξει home cinema. Αν ηθελε αλλωστε δεν θα αρκουσε η αγορα ενισχυτη , ισως χρειαζοταν και αλλαγη καρτας ηχου!!!! lolololololololol

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...