antonl Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Μα υπαρχει τετοιο προγραμμα?????Οταν ρωτησα μου ειπαν οτι δεν γνωριζουν κατι.Αν ναι ποιο ειναι αυτο?ΠΑντως εμενα με κοβω για 2.1 και σκεφτομαι η τα logitech z3 h ta creative T3100.Τα εχει καποιος να μας πει εντυπωσεις? Σχετικά με το πρόγραμμα, είμαι 99% σίγουρος ότι γίνεται. Έχω μια Soundblast Audigy 4 και με τους drivers αυτής εγκαταστάθηκε και ένα control panel (Creative Audio Control). Μία από τις επιλογές αυτού είναι και να ρυθμίζεις την ισχύ των rear και των front ηχείων με τη χρήση ενός slider {Χ% rear - (100-X)% front - 0<=X<=100}. Επίσης σε φίλο που δεν έχει 5.1 ηχεία, αλλά η on-board κάρτα ήχου είναι 5.1, υπάρχει εγκατεστημένο αντίστοιχο control center κι έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα πως κάτι τέτοιο θα είναι δυνατό για όλα τα συστήματα (δεν έχω ψάξει αν υπάρχει κάποιο 3rd party αντίστοιχο πρόγραμμα). Βέβαια η αλήθεια είναι πως όταν δίνεις στα rear μεγαλύτερη ένταση από τα front ο ήχος ακούγεται πιο σιγά αλλά αρκεί να δυναμώσεις λίγο την ένταση από το ηχείο για να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σχετικά με τα creative αυτό που μου φάνηκε λίγο περίεργο σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα της logitech είναι το χειρότερο signal-to-noise ratio που έχουν (80db έναντι >96db). Όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα γίνεται αντιληπτό αυτό...
johnfocus Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Αν τα ηχεία σου ήταν απομαγνητισμένα τότε μάλλον δεν θα έπαιζαν καθόλου... :???: Αυτά που είχες δεν ήταν θωρακισμένα με αποτέλεσμα ο μαγνήτης τους να σου χαλάσει την τηλεόραση σε αντίθεση με τα Creative. Πάντως η ύπαρξη ή όχι της θωράκισης δεν είναι «πρόβλημα» και δεν αποτελεί δείγμα ότι τα ηχεία δεν είναι ποιοτικά. Δεν ανεφερα οτι τα ηχεια που μου δημιουργησαν το προβλημα δεν ειναι ποιοτικα.Απλα τα creative ,τα οποια εχω σχεδον 4 χρονια , δεν μου εχουν παρουσιασει κανενα προβλημα και ειναι πολυ καλυτερα σε σχεση τιμης-ποιοτητας-αποδοσης-αντοχής και αυτο φαινεται.Ειναι σιγουρο οτι αν διαθεσω 300 € θα βρω πολυ καλυτερα και ας μην ειναι creative
myst77 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 λοιπον έπεσα στη περίπτωση! είχα 5.1 και για λόγους χώρου και ότι δεν χρησιμοποιω 5.1 αλλα και επειδή ήθελα κάτι πολύ ποιοτικό πήρα τα 2.1 της Creative , τα I-TRIGUE 3400 τα οποία είναι ΥΠΕΡΟΧΑ ! είναι πολύ μικρά στο μέγεθος όμως βγάζουν ΠΟΛΥ ΠΟΙΟΤΙΚΟ και ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ηχο. Τα συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ !
Pink_Panther Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Egw dialeksa apo 2.1 ta pio dinata pou vrika, diladi ta LOGITECH Z-2300 2.1 To subwoofer tous pantws trizei mexri ola ta diplana diamerismata :twisted::twisted::twisted: Akriva hxeia alla foverh siskevasia kai poiothta hxou! THX Certified ... Akoma ta koitaw kai ta 8avmazw
cookies21 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Egw dialeksa apo 2.1 ta pio dinata pou vrika, diladi ta LOGITECH Z-2300 2.1 To subwoofer tous pantws trizei mexri ola ta diplana diamerismata :twisted::twisted::twisted: Akriva hxeia alla foverh siskevasia kai poiothta hxou! THX Certified ... Akoma ta koitaw kai ta 8avmazw file mou ego sth thesh soy den tha agoraza hxeia gia pc kathos apo oti eida se endiaferei h entash...(200watt rms ...toylaxiston lene) tha eperna ena enisxyth kai ksexorista hxeia kai sub akoma kai na mhn htan gnwsths markas tha xes poly kalyterh sxesh apodoshs timhs...(an kai tha soy vgene ligo akrivotera) sygekrimena ego exo ena enisxyth (oute h mana tou den to xerei)----80euro kai 2 hxeia(oute ayta ta kseriei... ) 220watt rms to kathena ------120euro to zeygari kai an kai den ta shkonei o enisxyths poly kala den mporeis na fantasteis pos paizoyn :grin:
Evil_Skullman Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 An thes na blepeis tainies kai exeis kai kali thesi gia na ta topothetiseis gia surround ixo simfono sta 5.1! Alla an ta thes gia mp3 i kana game kalitera ta 2.1! De tha xeis kanena problima.
louben Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Σχετικά με το πρόγραμμα, είμαι 99% σίγουρος ότι γίνεται. Έχω μια Soundblast Audigy 4 και με τους drivers αυτής εγκαταστάθηκε και ένα control panel (Creative Audio Control). Μία από τις επιλογές αυτού είναι και να ρυθμίζεις την ισχύ των rear και των front ηχείων με τη χρήση ενός slider {Χ% rear - (100-X)% front - 0<=X<=100}. Επίσης σε φίλο που δεν έχει 5.1 ηχεία, αλλά η on-board κάρτα ήχου είναι 5.1, υπάρχει εγκατεστημένο αντίστοιχο control center κι έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα πως κάτι τέτοιο θα είναι δυνατό για όλα τα συστήματα (δεν έχω ψάξει αν υπάρχει κάποιο 3rd party αντίστοιχο πρόγραμμα).Βέβαια η αλήθεια είναι πως όταν δίνεις στα rear μεγαλύτερη ένταση από τα front ο ήχος ακούγεται πιο σιγά αλλά αρκεί να δυναμώσεις λίγο την ένταση από το ηχείο για να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σχετικά με τα creative αυτό που μου φάνηκε λίγο περίεργο σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα της logitech είναι το χειρότερο signal-to-noise ratio που έχουν (80db έναντι >96db). Όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα γίνεται αντιληπτό αυτό... Παντος εμενα ειναι 7.1 on board asus a8n και τετοια ρυθμιση δεν υπαρχει.Ξερει καποιος αν υπαρχει προγραμμα που να κανει αυτη τη δουλεια. Και μια αλλη ερωτηση ρε παιδια.Πρεπει το subwoofer να το εχω ακριβως κατω απο τα ποδια μου(και τον υπολογιστη) ή οχι απαραιτητα?Μπορω να το εχω στο πλαι?Γιατι το προηγουμενο δε βολευε και το ειχα ταραξει στις κλοτσιες(κατα λαθος εννοειται).
antonl Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Το subwoofer όπου και να το έχεις είναι το ίδιο μιας και το ανθρώπινο αυτί δε μπορεί να αντιληφθεί την κατεύθυνση από όπου προέρχονται οι ήχοι χαμηλών συχνοτήτων που αναπαράγει...
louben Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Το subwoofer όπου και να το έχεις είναι το ίδιο μιας και το ανθρώπινο αυτί δε μπορεί να αντιληφθεί την κατεύθυνση από όπου προέρχονται οι ήχοι χαμηλών συχνοτήτων που αναπαράγει... Αυτο ειχα και εγω υποψη μου ΤΗΑΝΚς
mandipl Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 αυτο με την αποσταση που πρεπει να υπαρχει για τα πισω ηχειο μπορει να μου το εξηγησει καλυτερα κανεις ? δηλαδη αν το μπροστινο ηχειο ειναι πισω απο την οθονη (στα 50cm ) τα πισω σε τι αποσταση πρεπει να ειναι για να ακουγονται σωστα? μην αγοραζω τσαμπα αμα ειναι
antonl Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Από ότι έχω διαβάσει σε σχετικό manual/site κατασκευαστή τα front και τα rear ηχεία θα πρέπει να βρίσκονται αντιδιαμετρικά και ακριβώς σε ίδια απόσταση από τον χρήστη. Τώρα αν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πετύχει αυτή τη διαμόρφωση σε συνηθισμένο δωμάτιο σπιτιού δεν το ξέρω . Στο δικό μου setup πάντως διαμορφώνω την έντασή τους αναλόγως του που βρίσκομαι ούτως ώστε να είναι κάπως εξισοροπημένο το ακουστικό αποτέλεσμα front/rear. Όταν κάθομαι μπροστά στην οθόνη δυναμώνω τα πίσω ηχεία κι όταν βλέπω ταινία (από τον καναπέ => μακρυά από την οθόνη) δυναμώνω τα μπροστά. Ίσως να μην είναι η ιδανική λύση αλλά εμένα τουλάχιστον με ικανοποιεί...
mandipl Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 nai alla an ta mprosta ta exo px pano sto grafeio , ta piso pos tha ta valo sto idio upsos??? i den xreiazete na einai sto idio ypsos?
louben Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 nai alla an ta mprosta ta exo px pano sto grafeio , ta piso pos tha ta valo sto idio upsos??? i den xreiazete na einai sto idio ypsos? Αν διαβασεις παραπανω θα δεις οτι εγω που ειχα τα χ-530 επειδη τα πισω ηταν πιο μακρια απο τα μπροστα και εγω καθομουν κοντα στην οθονη τα πισω ειναι σαν να μην υπηρχαν.Πρεπει να εισαι στη μεση ακριβως.Ο Antonl μιλησε για ενισχυση των πισω.Παντως εμενα η καρτα ηχου μου δεν εχει τετοια επιλογη κοιτα αν εχει η δικη σου.Στο Home cinema μου που το εχω κανει παντως δεν ειδα καλο αποτελεσμα (χανεται η surround αισθηση )αλλα δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο και στους υπολογιστες
dpolal Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Από ότι έχω διαβάσει σε σχετικό manual/site κατασκευαστή τα front και τα rear ηχεία θα πρέπει να βρίσκονται αντιδιαμετρικά και ακριβώς σε ίδια απόσταση από τον χρήστη.Τώρα αν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πετύχει αυτή τη διαμόρφωση σε συνηθισμένο δωμάτιο σπιτιού δεν το ξέρω . Στο δικό μου setup πάντως διαμορφώνω την έντασή τους αναλόγως του που βρίσκομαι ούτως ώστε να είναι κάπως εξισοροπημένο το ακουστικό αποτέλεσμα front/rear. Όταν κάθομαι μπροστά στην οθόνη δυναμώνω τα πίσω ηχεία κι όταν βλέπω ταινία (από τον καναπέ => μακρυά από την οθόνη) δυναμώνω τα μπροστά. Ίσως να μην είναι η ιδανική λύση αλλά εμένα τουλάχιστον με ικανοποιεί... Eπειδή όπως λές, το τέλειο δωμάτιο απλά δεν υπάρχει, οι home cinema ενισχυτές έχουν setup που ορίζεις την απόσταση του κάθε ηχείου χωριστά προκειμένου να διαμορφώνει ο ενισχυτής την ένταση αλλά και την καθυστέρηση του σήματος και να φτάνει η πληροφορία στα αυτιά του ακροατή ταυτόχρονα από όλες τιος πάντες. Κάτι παρόμοιο λογικά πρέπει να υπάρχει και στα αντίστοιχα ηχεία για τους υπολογιστές κάπου στις ρυθμίσεις τους. (δεν έχω ασχοληθεί για να ξέρω ακριβώς πάντως)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.