louben Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Παιδια αν και εχω θεσει το ερωτημα σε ξεχωριστο τοπικ βαζω ανεξαρτητη ερωτηση γιατι νομιζω θα βοηθησει το ερωτημα πολλους με την ιδια απορια.Ψαχνοντας το μονο παρομοιο ερωτημα που βρηκα ειναι φιλου ο οποιος αναρωτιοταν για αγορα ηχειων 5.1 ή 7.1 οχι 2.1. Εξηγουμαι ειχα ενα ζευγαρι logitech X-530 τα οποια και επεστρεψα λογω δυσλειτουργιας.Τα ηχεια επαιζαν αψογα .Τα πισω ομως ηταν σαν να μην υπαρχουν. Απο οτι καταλαβα για να εχεις surround ηχο πρεπει τα εμπρος και τα πισω να απεχουν εξισου(και εσυ στη μεση λχ) πραγμα που με τα συγκεκριμενα δε γινοταν γιατι το κεντρικο εμπαινε πανω στην οθονη οποτε τα πισω επρεπε να ειναι 20 ποντους απο πισω σου πραγμα αδυνατον. Λαμβανοντας υποψη οτι κατα 99% ακουω ΜΡ3, παιχνιδια απειροελαχιστα και ταινιες καθολου σκεφτηκα με τα χρηματα των 530 να παρω αντιστοιχο σετ 2.1Αλλα λυστε μου μια απορια ρε παιδια.Τα μπροστινα ηχεια απο τα 530 εβγαζαν συνολικα 30W(2x7.5 +1x15.5w το κεντρικο και 25 το sub).Πως γινεται το αντιστοιχο μοντελλο(στα λεφτα) της ιδιας εταιριας(της logitech) to z3 να βγαζει 2χ8.5w(δηλαδη 17συνολο και 23 το sub).Exei kalyterh apodosh ως προς τα ηχεια(παντως και το 530 επαιζε φοβερα)? Αρα μηπως με συμφερει 5.1 στα ιδια λεφτα και ας ειναι αχρηστα τα πισω(αφου τα μπροστα αθροιστηκα βγαζουν πολυ περισσοτερα Βατ απο τα πισω). Και πριν μου πειτε δεν ειναι μονο τα βατ ερωτω:Υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα ηχου που να δικαιολογει το ιδιο κοστος για λιγοτερα ηχεια της ιδιας εταιριας με λιγοτερη ισχυ?
Draculina Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Φίλε επειδή και γω μόλις αγόρασα ηχεία (altec lansing τελικά, τα οποία έχουν πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής) θα σου πω τα συμπεράσματα μου. Λοιπόν μην αθροίζεις watt, οκ είναι σημαντικό αλλά δεν είναι τα watt που πληρώνεις αλλά η ποιότητα κατασκευής - ήχου αλλά και το design. Όπως περιγράφεις το χώρο σου ηχεία 5.1 θα σου είναι άχρηστα τελείως (μόνο αν είναι σκόρπια στο χώρο όπως λες ακούγονται σωστά). 2.1 είναι ότι πρέπει. Τα Z3 είναι τα κορυφαία της logitech (μετά τα Ζ4 τα οποία έχουν την ίδια ισχύ με τα Ζ3!!), τα έχει 1 φίλος και αξίζουν τα λεφτά τους. Εφόσον 2.1 ταιριάζουν στο χώρο σου (και δεν σκοπεύεις να στήσεις κανα home cinema πχ) πάρε τα καλύτερα που σηκώνει η τσέπη σου!! Θα δεις περισσότερη διαφορά στον ήχο με ηχεία 2.1 καλύτερης ποιότητας παρά με 5.1 και 2 άχρηστους δορυφόρους... Γενικά στα ηχεία υπολογιστών (και όχι μόνο βέβαια) υπάρχουν διαφορές στα μοντέλα της ίδιας εταιρείας.. Φυσικά όπως είπα πληρώνεις και design, οπότε η σχέση δεν είναι και ακριβώς αναλογική...
louben Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δηλαδη εννοεις πωςπαιζουν καλυτερα τα Ζ3 ακομη και αν εχουν τα μισα βατ(μπροστα ) το Χ530?ενδιαφερον. Εγω ας πουμε που δεν εχω μουσικο αυτι θα δω αξιοσημειωτη διαφορα? ΚΑι τελος οταν λες ποιοτητα κατασκευης τι να προσεξω(υλικο αριθμος tweeter, κατι αλλο)?
S2Katana Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Εγω εχω τα altec lansing 621 που ειναι 2+1 και ειμαι κατευχαρστημενος!
louben Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 PAidia altec lansing mono apo ΠΛΑισιο η τα εχουν και αλλες μεγαλες αλυσιδες?
dpolal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Παιδιά χαλαρώστε και αγοράστε ότι σας βολεύει οικονομικά και σας αρέσει αισθητικά... Μην ψάχνεστε με watt κλπ γιατί είναι πάάάρα πολλά αυτά που καθορίζουν την απόδοση και την ποιότητα ενός ηχείου στην τελική. Στο φινάλε, mp3 ακούτε, μην περιμένετε και high end ήχο.
damino Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Εγω ψηφιζω 2.1 Για το λογο που αναφερεις φιλε πουλησα τα 5.1 μου διοτι δεν ακουγα ποτε σωστα 5.1 λογω θεσης Και γκαφρα περισεψαν
louben Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Εγω ψηφιζω 2.1Για το λογο που αναφερεις φιλε πουλησα τα 5.1 μου διοτι δεν ακουγα ποτε σωστα 5.1 λογω θεσης Και γκαφρα περισεψαν File damino ποια ειχες και ποια τελικα πηρες(Γιατι και εγω προς αυτη τη λυση προσανατολιζομαι). Εγω για 2.1 εχω κατασταλαξει η στα creative t3100 h sta logitech x3.Απλα τα πρωτα ειναι πολυ φρεσκα και δεν μπορω να βρω κριτικες(αν τα χει καποιος ας γραψει εντυπωσεις θα βοηθησει πολυ) οσο για τα δευτερα με προβληματιζει οτι ειναι παλια στην πιατσα (καμια 3ετια) και δεν ξερω αν δικαιολογουνται τα επεπλεον 20 ε που κανουν απο τα πρωτα. Καμια ιδεα?
johnfocus Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 και εγω θα σου προτεινω creative 5.1 Eίναι σε πολύ καλή τιμή και ο ήχος τους ειναι κρυσταλλινος.Να φανταστεις με καποια αλλα ηχεια,επειδη τα είχα κοντα στην τηλεόραση και δεν ήταν απομαγνητισμένα μου χάλασε την τηλεόραση ενω με creative δεν ειχα κανένα προβλημα:roll:
louben Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Εχει καποιος τα creative T3100(τα Τ6100 αποκλειεται να τα χει καποιος γιατι δεν εχουν ελθει στην Ελλαδα) να μας πει εντυπωσεις?
S2Katana Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 και εγω θα σου προτεινω creative 5.1 Eίναι σε πολύ καλή τιμή και ο ήχος τους ειναι κρυσταλλινος.Να φανταστεις με καποια αλλα ηχεια,επειδη τα είχα κοντα στην τηλεόραση και δεν ήταν απομαγνητισμένα μου χάλασε την τηλεόραση ενω με creative δεν ειχα κανένα προβλημα:roll: Αν ειναι δυνατον...
dpolal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 και εγω θα σου προτεινω creative 5.1 Eίναι σε πολύ καλή τιμή και ο ήχος τους ειναι κρυσταλλινος.Να φανταστεις με καποια αλλα ηχεια,επειδη τα είχα κοντα στην τηλεόραση και δεν ήταν απομαγνητισμένα μου χάλασε την τηλεόραση ενω με creative δεν ειχα κανένα προβλημα:roll: Αν τα ηχεία σου ήταν απομαγνητισμένα τότε μάλλον δεν θα έπαιζαν καθόλου... :???: Αυτά που είχες δεν ήταν θωρακισμένα με αποτέλεσμα ο μαγνήτης τους να σου χαλάσει την τηλεόραση σε αντίθεση με τα Creative. Πάντως η ύπαρξη ή όχι της θωράκισης δεν είναι «πρόβλημα» και δεν αποτελεί δείγμα ότι τα ηχεία δεν είναι ποιοτικά.
antonl Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 louben πιστεύω ότι αν πρόκειται να τα χεις τα 5.1 σχεδόν στην ευθεία είναι καλύτερο να κινηθείς προς τα 2.1. Δεν νομίζω να είναι ανάγκη να είναι τα 5.1 σχεδόν «κυκλικά» τριγύρω σου (αν και κατανοώ ότι θα ήταν η ιδανική περίπτωση) αφού μέσω software μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση των πίσω σε σχέση με τα μπροστά (εφόσον τα rear θα βρίσκονται αρκετά πιο πίσω από τον χρήστη σε σχέση με τα front). Μετά από την «αποτυχία» των X-530 εγώ σκέφτομαι να κινηθώ προς τα TEAC XT-5 μιας κι έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από φίλο που τα χει ακούσει από πρώτο χέρι (ή αυτί για την περίπτωση μας ). Είναι πιο ακριβά βέβαια αλλά τα creative που ήταν ο άλλος υποψήφιος για κάποιον λόγο δεν τα βλέπω με πολύ καλό μάτι (απλά προσωπική άποψη).
louben Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 μέσω software μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση των πίσω σε σχέση με τα μπροστά (εφόσον τα rear θα βρίσκονται αρκετά πιο πίσω από τον χρήστη σε σχέση με τα front). Μα υπαρχει τετοιο προγραμμα?????Οταν ρωτησα μου ειπαν οτι δεν γνωριζουν κατι.Αν ναι ποιο ειναι αυτο? ΠΑντως εμενα με κοβω για 2.1 και σκεφτομαι η τα logitech z3 h ta creative T3100.Τα εχει καποιος να μας πει εντυπωσεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.