wert Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Το να γράφουμε Ελληνικά εδώ στο φόρουμ νομίζω είναι προς όφελος μας. Αν είναι και κατά το δυνατό ορθογραφημένα ακόμα καλύτερα. Μια ματιά ρίχνει κάποιος και αμέσως έχει διαβάσει μια ολόκληρη παράγραφο ακούραστα. Εις γνώση μου ότι το να γράφω Ελληνικά δεν με κάνει και κομπιουτερά. Δεν είναι αυτό άλλωστε το ζητούμενο. Το ζητούμενο στο γραπτό λόγο εδώ είναι να ρίξει μια ματιά ο άλλος και να καταλάβει τι λες. Τα greeklish τα θεωρώ κάτι απλό. Όλοι μπορούμε κάποια στιγμή να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις. Τα Ελληνικά ίσως για κάποιους είναι ποιό δύσκολα. Θέλουν και τόνο. Δεν είναι τίποτα ρε παιδιά. Μια μικρή προσπάθεια. Όσο για τα λάθη όλοι κάνουμε. Αν έχουμε και τόσο μεγάλη απορία αν είναι σωστό το κείμενο μας ας ανοίξουμε και κάνα word να του κάνουμε επιδιόρθωση να ησυχάσουμε. Από κάνα δύο λαθάκια δεν χάθηκε ο κόσμος.:roll:
DIMITRISG Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 νε οκ αλλα εγω uni ιμε στο uk, κε εκι θα δυλεψο, να ερθο ελλαδα να βγαζο οτι βγαζο τορα αγγλια πυ δυλεβο σε bar; μπα! σε 128bits μιλας ; (reb ask eta hei skop an isi)
gtroza Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Critter ....Δηλαδη πως να το πω? Σημασια εχει να συνεννοησε και να καταλαβαινεις τι σου λενε. Ε!σε οποια γλωσσα και να γινεται αυτο, δεν βλεπω καμμια διαφορα. Μπορειτε να με βρισετε τωρα, ευχαριστω _ φαντάζεσαι να επικοινωνείς με τον Ταρζάν! ειδικά να του κάνεις τις οικονομικές αναλύσεις που έχεις κατα καιρούς γράψει στο insomnia? :-D (φιλικά !)
Kandinsky Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Το να γράφουμε Ελληνικά εδώ στο φόρουμ νομίζω είναι προς όφελος μας. Αν είναι και κατά το δυνατό ορθογραφημένα ακόμα καλύτερα. Μια ματιά ρίχνει κάποιος και αμέσως έχει διαβάσει μια ολόκληρη παράγραφο ακούραστα. Εις γνώση μου ότι το να γράφω Ελληνικά δεν με κάνει και κομπιουτερά. Δεν είναι αυτό άλλωστε το ζητούμενο. Το ζητούμενο στο γραπτό λόγο εδώ είναι να ρίξει μια ματιά ο άλλος και να καταλάβει τι λες. Τα greeklish τα θεωρώ κάτι απλό. Όλοι μπορούμε κάποια στιγμή να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις. Τα Ελληνικά ίσως για κάποιους είναι ποιό δύσκολα. Θέλουν και τόνο. Δεν είναι τίποτα ρε παιδιά. Μια μικρή προσπάθεια. Όσο για τα λάθη όλοι κάνουμε. Αν έχουμε και τόσο μεγάλη απορία αν είναι σωστό το κείμενο μας ας ανοίξουμε και κάνα word να του κάνουμε επιδιόρθωση να ησυχάσουμε. Από κάνα δύο λαθάκια δεν χάθηκε ο κόσμος.:roll: Προσυπογράφω.
-nick- Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 γραφω ελληνικα ορθογραφημενα χωρις τονους βαλτε τους μονοι σας απο μικρος ιμυνα χαλια με τιν ορθογραφια, δεν προσπαθισα οταν επρεπε, κ μετα απο τοσα χρονια στο εξοτερικο να μιλαο μονο αγγλικα εχο ξεχασι ο,τι ιξερα. so what? επιιδι βαριεμε να ελεγχο τιν ορθογραφια μυ στο net δεν θαπρεπε ναμε σε πανεπιστιμιο πλιροφορικις; τα greeklish μαρεσυνε γιατι γραφο γριγορα κ απλα, δεν ινε κ τοσο δισκολο να καταλαβις τι λει ο αλλος, αμα ισε αρκετα εξυπνος οστε να ξερις καλι ορθογραφια τοτε σιγυρα ισε αρκετα εξυπνος για να καταλβις τι λεω pyroman ακομα εδω?? ! κατι χρονια ειχα να διαβασω ποστ σου..
Panahs Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Να ξερετε οτι οι καινούργιοι κομπιουτεραδες τις microsoft θα πρέπει να ξερουν υποχρεωτικά ελληνικά!! Πραγματικά, γιατί?? Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό?
louben Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Πραγματικά, γιατί?? Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό? Γιατι απλα η ελληνικη ειναι η μοναδικη γλωσσα που μπορουν να καταλαβουν οι υπολογιστες(περιπου)γιατι υπαρχει αμεση σχεση σημαινοντος σημαινομενου(πχ αυτοκινητο-αυτο που κινηται μονο του-βγαζει νοημα-car???? bgazει νοημα?)
parsifal Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 automobile Lucifer, μην κάνεις το συνήγορο του εαυτού σου (!!!), το 1ο συνθετικό είναι ελληνικό...
Lucifer Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Ε ναι, αλλά ο τυπάκος από το Winsconsin δεν το ξέρει αυτό, και ο υπολογιστής την κάνει την δουλειά του.
parsifal Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Διάβολε, υποχωρώ! Ο σαρκασμός σου τσακίζει κόκκαλα...
blueviper Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Ρε c pyro...ντάξει...ας μη μάθεις ορθογραφία και ποτέ σου...εγώ γιατί πρέπει να την ξεχάσω; Δε σου κρύβω πως η ανάγνωση των post σου οδηγεί σε κατηφόρα τη δική μου ορθογραφική ικανότητα. 5-6 post σου να διαβάσω ακόμα και θα ξεχάσω ακόμα και τον κανόνα που θέλει τα ρήματα με ωμέγα. (no offence)
DIMITRISG Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Απλως εχουν γινει ερευνες που δειχνουν οτι οσοι ασχολουνται με την ορθογραφια και γραμματικη των ελληνικων και καλυτερα των αρχαιων ελληνικων αναπτυσουν τις δεξιοτητες τους. Το ιδιο συμβαινει με την κινεζικη γλώσσα. Ε, σε μια σχετικη αναφορα του ο Bill Gates ειχε πει οτι δεν αποκλειεται στο μελλον να δημιουργηθει γλωσσα στα αρχαια ελληνικα λογω των αστειρευτων εννοιων ,τον πλουτο γενικα της ελληνικης γλωσσας. Ειχε αναφερθει σε εκπομπη που ειχα παρακολουθησει απο το ερτ σατ. Μου προκαλεσε μεγαλη εντυπωση. Εχουν γινει διαφορα τεστ π.χ. παιδια δημοτικου που διδασκονται τα αρχαια ελληνικα ,σε διαφορους τομεις, εχουν υψηλοτερες ικανοτητες απο τους συνομήλικούς τους Τωρα αν θελετε μπορουμε να τα κοροιδεψουμε ολα δεν θα ειναι δα και δυσκολο. Ειναι συνηθεια του ελληνα οτι δεν μπορει να καταλάβει ,το βρισκει γελοίο και το χλευαζει. Ακομα και την ιδια του την γλωσσα.
DIMITRISG Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Στα σχολεια του εξωτερικου, στο λυκειο, τα παιδια διαλεγουν υποχρεωτικα λατινικα η αρχαια ελληνικα. Ειναι παρα πολλα παιδια που μελετουν την γλωσσα μας , παιδια που θα σπουδασουν κομπιουτεραδες και αλλες διαφορες επιστημες. Και ειναι αξιοθαυμαστα. Και δεν λενε τις μ*λ*κιες τις δικες μας . Μην ξανακούσω κανεναν να μιλάει υποτιμητικά για τα ελληνικά του τραβήξω τ αυτιά Και μου τη βαράει περισσότερο οταν τα λεει καποιος που εχει σπουδασει και ειχε την τυχη να λαμβάνει την διδασκαλία καθηγητών πανεπιστημίου. Καλά, τι σας μαθαίνουν εκει μεσα, ηθελα ναξερα
Kandinsky Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Aν νομίζεις pyro ότι ο τρόπος που γράφεις δεν κουράζει κάνεις μεγάλο λάθος. Αντί να κουραστείς εσύ, ένα άτομο δλδ λίγο παραπάνω για να γράφεις καλύτερα, υποχρεώνεις όλους τους υπολοιπους με τους οποίους συνομιλείς, δλδ τεράστιο αριθμο ατόμων να κουραστούν αυτοί. Εγω αυτό το ονομάζω καθαρό εγωισμό και αδιαφορία για τους υπόλοιπους. H γλώσσα έχει συγκεκριμένο τρόπο γραφής. Ακόμα κι αν δε συμφωνείς, ακόμα κι αν δε σου αρέσει, εφόσον μπαίνεις στη διαδικασία να μιλάς με Έλληνες θα πρέπει να μιλάς ελληνικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.