Προς το περιεχόμενο

Δίκτυο σε μεγάλη απόσταση..

internet_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το γραφείο από το σπίτι μου έχει απόσταση 500 μέτρα χωρίς οπτική επαφή...

Ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να φτιάξω κάποιο δίκτυο ώστε να μπορώ να μπαίνω από το σπίτι στο internet χρησιμοποιώντας το ADSL του γραφείου αλλά να μπορώ να εργάζομαι και στο σπίτι χρησιμοποιώντας το pc του γραφείου ως server και του σπιτιού ως desktop.

Δημοσ.

Δύσκολο το βλέπω... Συν το οτι ο εξοπλισμός που θα χρειαστεί για να καλύψει τα 500 μέτρα μάλλον είναι πιο ακριβός από το να βάλεις ADSL και στο σπίτι.

Δημοσ.

Εφ'οσον δεν εχεις οπτικη επαφη για ασυρματη δικτυωση το μονο που σου μενει στα φθηνη λυση ειναι να βαλεις adsl στο σπιτι και να κανεις vpn με το γραφειο...

Δημοσ.

Μήπως γνωρίζεις κανέναν που είναι στα ενδιάμεσα και με τον οποίο έχεις οπτική επαφή και από το σπίτι και από το γραφείο; Ή τουλάχιστον που να ενδιαφέρεται να δικτυωθείτε.

Δημοσ.

το οπή και μένα μου φαίνεται σωστότερη λύση τώρα αν καίγεσαι για δικτυώσει όπως και να χει πάρε κάνα 2 αναμεταδότες και βάλτους σε ταράτσες αν σε (αφήσουν βεβαια) ανάμεσα στο διάσημα γραφείο σπίτι σου. μετά υπάρχει λύση του καλωδίου ναι ναι μην με κράξετε ξέρω ότι είναι 500 μετρα αλλα κάπου στο πλαίσιο η στο e-shop είχα δει μια συσκευή που έκανε την δουλειά αναμεταδότη και άντεξε μέχρι τα 500 μετρα οποτε αν βάλουμε ότι οι κάρτες δικτύου θα μπορούν 99 μετρα max μας μένουν 401 μετρα τα οποια θα αντέχει σίγουρα ο αναμεταδότης το μεγάλο ΑΛΛΑ σε αυτήν την ιστορία είναι ότι ο αναμεταδότης αυτός κοστίζει περίπου όσο η απόσταση από το σπίτι σου στο γραφείο

Δημοσ.
οι κάρτες δικτύου θα μπορούν 99 μετρα max

Το πρόβλημα με το καλώδιο δεν είναι το πόσο μακριά πάει αλλά από που θα το περάσεις. Δε νομίζω ο φίλος να είναι ΟΤΕ ή ΔΕΗ για να σκάψει το δρόμο και να το θάψει. Και ένα καλώδιο εκτεθημένο σε βροχή, σόλες παπουτσιών, ρόδες αυτοκινήτων κτλ θα καταστραφεί πριν προλάβει να μεταφέρει 1kB (χρόνος = dt)

Δημοσ.

ναι εννοείτε αλλα εγώ έχω περάσει ένα καλώδια από ταράτσα σε ταράτσα σύνολο 60 μετρα και έχω προσθέσει ένα pc ενός φίλου ακόμα στο lan του σπιτιού μου το καλώδιο έχει περάσει από χιονια βροχές αέρα και διαφορα αλλα και δουλεύει ακόμα μια χαρά σε καμια περίπτωση δεν προτείνω αυτήν την λύση εννοείτε το να κάνει ένα vpn θα είναι πολύ πιο οικονομικά απο κάθε άλλη λύση απλά λέω ότι μια ενσύρματη λύση αν είχε τα μέσα (πχ να περάσει το καλώδιο από ταράτσες και τόσα λεφτά να το κάνει αυτό) θα ήταν εφικτή και πιο ασφαλές από wireless αν βεβαια δεν πειράζει κανένας το καλώδιο πάντα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...