RapidShade Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Το thread μου θύμησε τη 2η χρονικά CPU μου, έναν K6-233, κι ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο... Πέρα από την πλάκα, ο συγκεκριμένος K6-2 πρέπει να πατάει στο λαιμό όλα τα Celeroνοειδή της εποχής του, αλλά και μεταγενέστερα. Βέβαια, με έναν P3-450 θα τα έβρισκε σκούρα. Όπως είπαν παραπάνω και τα υπόλοιπα παιδιά, μνημούλα δώσ'του. Μετά θα μπορείς να στήσεις γύρω του ένα αξιοπρεπέστατο PC γενικής χρήσης (File/Media Server, Developement Box + πολλά ακόμη...) Κι εμένα ααααχ,,, και πριν από αυτόν είχα -μη βαρέσετε- έναν Cyrix...! Ωραίες εποχές βρεεεεεεεε..........
kx5 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Θυμάμαι τις κόντρες Intel-Cyrix στο περιοδικό Chip... Τότε είχα ακόμη τον Κ5 στα 100Mhz και σκεφτόμουν για αναβάθμιση. Αργότερα έμαθα ότι ο πυρήνας του Κ5 δανείζονταν χαρακτηριστικά περισσότερο από 486 cpu παρά από pentium (ας είναι καλά η B.C. που μου τον πούλησε για pentium). Τελικά κατέληξα σε P-II celeron 433Mhz (pga370) μαζί με αντάπτορα pga->slot-1 και μητρική slot-1 για μελλοντική αναβάθμιση σε P-II (που δεν έγινε ποτέ... πεταμένα λεφτά).
RapidShade Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Θυμάμαι τις κόντρες Intel-Cyrix στο περιοδικό Chip... Τότε είχα ακόμη τον Κ5 στα 100Mhz και σκεφτόμουν για αναβάθμιση. Αργότερα έμαθα ότι ο πυρήνας του Κ5 δανείζονταν χαρακτηριστικά περισσότερο από 486 cpu παρά από pentium (ας είναι καλά η B.C. που μου τον πούλησε για pentium). Τελικά κατέληξα σε P-II celeron 433Mhz (pga370) μαζί με αντάπτορα pga->slot-1 και μητρική slot-1 για μελλοντική αναβάθμιση σε P-II (που δεν έγινε ποτέ... πεταμένα λεφτά). Χαχα... άστα να πάνε! Τρελές "διαμάχες"... αλλά όπως τώρα έτσι και τότε... για να επιβιώσεις έναντι της I... ήθελες λιλιά... πολλά... σε έρευνα... και για μια μικρή εταιρεία αυτό δεν μπορούσε να έχει μεγάλη διάρκεια... οπότε και το μέλλον ήταν μάλλον προδεδικασμένο... Εν πάσει περιπτώσει... καλά ήταν όσο κράτησε... τα βγαλαν τα λεφτά τους πάντως... και ας ήταν οι "κατάπτυστοι" όλων
6600gt Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Μπραβό σε αυτόν που ξεκίνησε το θέμα πραγματικά αξίζει. Ο πρώτος μου υπολογιστής είχε αυτόν το επεξεργαστή AMD κ6-2 400 mhz και μάλιστα είχε το καινούργιο σετ εντολών 3d now! Απο αυτόν μάλιστα είχα κολλήσει με τους AMD (φανατικός AMDΑΚΙΑΣ βλέπετε ) και πήρα μετά απο καιρό και το περίφημο athlon xp 1600+. Παρόλο που τώρα τελευταία πήρα τον pentium d θα ήθελα να είχα έναν amd 64 x2. Τώρα μήτρική αξίζει να βρεις είδικα αφού ήταν αρκετά καλύτερος απο τους celeron εκείνης της εποχής.(Σαν κατεβατήρι σε καλύπτει μια χαρά,να φανταστείς μέχρι και τα windows xp του είχα περάσει και πηγαινε μια χαρά) Ψάξε στην στουρνάρη αν σου είναι εύκολο μήπως βρεις εκεί σε κάποιο κατάστημα που πουλάει μεταχειρισμένα.
kx5 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Με βάλατε στην πρίζα όλοι γμτ! Αύριο κατεβαίνω μοναστηράκι. Κυριακή θα πάω στο παζάρι (και στο Θησείο και στο Πέραμα). Θα τη βρω που θα μου πάει 8)
RapidShade Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Οι AMD και οι Cyrix ήταν "υπαίτιοι" για την πρώτη παρουσίαση του PR το οποίο και ανέφεραν στα μοντέλα που παρουσίαζαν (ως απόδοση... ) για το οποίο μάλιστα είχαν γίνει και διάφορα ντράβαλα (και μηνύσεις?) από την I για ψευδείς αναφορές σε ταχύτητα, ενώ η συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή ήταν χαμηλότερη... Τρελά σκηνικά τότε... διαμάχες και κόντρες για τις καλύτερες επιδόσεις αθάνατο θέμα - τιτάνιων μαχών μέχρι σήμερα και προφανώς και για όσο θα έχουμε την τύχη(?) να ασχολούμαστε με τον κλάδο... Jesus... τι θυμηθήκαμε πάλι...
vagpap Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Ρίξε και μια ματιά στο παζάρι της Cosmodata... Είναι πιθανό να βρεις καμιά ξεχασμένη SS7 μητρική.
kx5 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Ρίξε και μια ματιά στο παζάρι της Cosmodata... Είναι πιθανό να βρεις καμιά ξεχασμένη SS7 μητρική. Χλωμό το κόβω... Δε λέω πουλάνε ξεπερασμένο hardware αλλά όχι τόσο παλιό. RapidShade θα ξεθάψω κανένα περιοδικό της εποχής να κάνω χάζι.
ANEMOS-V Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 memorys.. http://www.harmony-central.com/Computer/Articles/Low_Cost_PC_Shootout/ an exeis ebay mporeis na vreis MB edo: http://cgi.ebay.co.uk/Gigabyte-GA-5SMM-Motherboard-AMD-K6-2-500Mhz-128MB_W0QQitemZ270048737400QQihZ017QQcategoryZ108973QQrdZ1QQcmdZViewItem
RapidShade Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Χλωμό το κόβω... Δε λέω πουλάνε ξεπερασμένο hardware αλλά όχι τόσο παλιό. RapidShade θα ξεθάψω κανένα περιοδικό της εποχής να κάνω χάζι. !... Σωστός... Εγώ δυστυχώς πέταξα πάνω από 2 ντουλάπες περιοδικά... οι μετακομίσεις και ο περιορισμένος χώρος δεν συμβιβάζονται πολύ καλά με τις στίβες από PC-Master, Chip, κλπ κλπ...
Nemo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 για δες εδω http://www.emarket.gr/lot.cfm?lotID=5852059 το προβλημα στις super socket 7 mobos- απ οτι θυμαμαι 7-8 χρονια μετα- ηταν η προβληματικη ενσωματωση και υλοποιηση της Agp θυρας,με αποτελεσμα την αρκετα χαμηλοτερη αποδοση σε σχεση με τις slot1
@topos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 για δες εδω http://www.emarket.gr/lot.cfm?lotID=5852059 το προβλημα στις super socket 7 mobos- απ οτι θυμαμαι 7-8 χρονια μετα- ηταν η προβληματικη ενσωματωση και υλοποιηση της Agp θυρας,με αποτελεσμα την αρκετα χαμηλοτερη αποδοση σε σχεση με τις slot1 Για k-6 cpu μητρικη δεν ψαχνουμε?
spock Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Μιας και πήρα φόρα, να σας γράψω και την ιστορία του K6;
silencer51 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Αν έχει κανείς διάθεση και χρόνο για ψάξιμο... Είχα ενα κουτί που καθόταν με ενα τροφοδοτικό 300άρι. Βρήκα στη ντουλάπα μου μια QDI BrillianX με το θεικό intel 440 chipset και εναν P2-450άρι πάνω. Είχα και κάτι μνήμες... Έ λεω θα φτιάξω ενα σύστημα έτσι για να υπάρχει. Πήγα κέντρο και πήρα σβάρνα όλα τα μαγαζιά. Ξοδεύοντας 15 ευρώ έφυγα με: PIII 500άρι Slot 1 Κάρτα Ήχου Κάρτα γραφικών Geforce 4 MX440 Οθόνη 15άρα IBM Πέταξα κι εναν 60άρι σκληρό που είχα πάνω, έ και γεννήθηκε ενα σύστημα που τρέχει άνετότατα Windows 2000 SP4 και VectorLinux 5.1...
johnbond Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Motherboard socket 7 κάνει απο pentium mmx;Έχω μια QDI άμα θες να στη χαρίσω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.