kx5 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Έπεσε στα χέρια μου αυτός ο επεξεργαστής: AMD Κ6-2 Απ' ότι γράφει τρέχει στα 550MHz. Επειδή δεν είχα ποτέ επαφή με αυτή τη σειρά επεξεργαστών της amd (τον Κ5 είχα κάποτε αλλά καμία σχέση) αξίζει να ψάξω για μητρική ώστε να αντικαταστήσω σε σύστημα ένα P-II 350ΜHz?
Donacgr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 koita, oti einai poio kalos einai! tora an axiei to kopo to na vreis mitriki kai ta exoda pou isos xriastoun gia mia tetoia alagi den eimai sigouros! ego den tha to ekana! ektos kai an mou ta efernan avrio tzampa kai mou ta afinan stin porta mou!
kx5 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δεν έχεις και άδικο αλλά... θα ήθελα να τον δω να λειτουργεί. Πάνω κάτω θυμάμαι την εποχή που είχε κυκλοφορήσει όλοι επέλεγαν intel. Πρέπει να ήταν ακριβότερος ο K6.
Donacgr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 anekathen stin elada ipirxe kai iparxei akoma ala se mikrotero vathmo to kolima me tous intel! den leo poly kaloi epexergastes. ala an koitaxeis gia paradigmia stin germania. poles fores oi amd akoma kai ekinis tis epoxis pernousan se poliseis tous analogous intel! thema marketing einai ola!
kx5 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Πραγματικά είναι θέμα marketing. Αν και δεν πιστεύω ότι μόνο εμείς είμαστε κολλημένοι με τους intel.
RapidShade Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Έπεσε στα χέρια μου αυτός ο επεξεργαστής: AMD Κ6-2 Απ' ότι γράφει τρέχει στα 550MHz. Επειδή δεν είχα ποτέ επαφή με αυτή τη σειρά επεξεργαστών της amd (τον Κ5 είχα κάποτε αλλά καμία σχέση) αξίζει να ψάξω για μητρική ώστε να αντικαταστήσω σε σύστημα ένα P-II 350ΜHz? Είχα τον συγκεκριμένο, είναι (ήταν) πολύ καλός και σταθερότατος. όσο για το αν θα πρεπε να ξοδέψεις κάποια χρήματα για να "δεις" πως πάει, θα βρεις ίσως -δύσκολα- κάποια μτχ parts τα οποία δεν θα πρεπε να σου κοστίσει συνολικά πάνω 50ευρώ (ΟΛΑ)... δικό σου θέμα.... αν και η χρηση του θα είναι μάλλον περιορισμένη.
kx5 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Είχα τον συγκεκριμένο, είναι (ήταν) πολύ καλός και σταθερότατος.όσο για το αν θα πρεπε να ξοδέψεις κάποια χρήματα για να "δεις" πως πάει, θα βρεις ίσως -δύσκολα- κάποια μτχ parts τα οποία δεν θα πρεπε να σου κοστίσει συνολικά πάνω 50ευρώ (ΟΛΑ)... δικό σου θέμα.... αν και η χρηση του θα είναι μάλλον περιορισμένη. Δεν θα μου κοστίσει και τόσο. Μια μητρική χρειάζομαι μόνο. Από μνήμες sdram 66 ή 100Mhz θα παίρνει (τις ίδιες που έχει ο P-II)
ANEMOS-V Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 exo 1 idio 300 i 350ari kai douleuei ontos kala.. omos se XP tha psilosernete na ksereis.. se WIN98 petei o CPU. pantos de lei na doseis lefta mono gia na ton deis na douleuei.. argotera tha mpei se rafi kai tha sou fygei i kapsa.. symbouli mou..krata ton gia sylektiko komati mias kai eine tis modas na mazeuoume CPU paleoteris genias..eos poli palias
kx5 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 exo 1 idio 300 i 350ari kai douleuei ontos kala.. omos se XP tha psilosernete na ksereis.. se WIN98 petei o CPU. pantos de lei na doseis lefta mono gia na ton deis na douleuei.. argotera tha mpei se rafi kai tha sou fygei i kapsa.. symbouli mou..krata ton gia sylektiko komati mias kai eine tis modas na mazeuoume CPU paleoteris genias..eos poli palias Win98 θα έτρεχε έτσι κι αλλιώς (αυτά τρέχει ο P-II που σκέφτομαι να αντικαταστήσω). Δυστυχώς όταν είχα την ευκαιρία δεν πήρα και τη μητρική του μαζί μου :neutral:
billpeppas Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Αν του δώσεις RAM ( 512MB ) τρέχεις και Windows 2000 SP4 αξιοπρεπέστατα.
ANEMOS-V Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 eemm...ne alla den tha deis kai tin terastia diafora se speed. to mono pou ksero eine oti o dikos mou den zestenotan sxedon katholou me tin apli psyktra tou..antoxis CPU se sklires synthikes thermokrasias.. statherotita megali tora..gia meronyxta anoixtos..tha protina ton PII pou exeis. vevea i statherotita pezei rolo kai to Mboard oi mnimes ktl.. alla protino kai pali den aksizei na mpeis se eksoda na ton ftiakseis gia PC pou tha xrisimoipiis kathimerina...tora an eine etsi gia to pisma.. sou eipa parapano.. tha to metanioseis grigora.
kx5 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 O P-II που ίσως αντικαταστήσει διαθέτει 768MB sdram. Το σκεπτικό είναι να βρεθεί καμία μητρική για να μπει η cpu, όλα τα άλλα υπάρχουν. Τα έξοδα θα είναι πολύ λίγα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας
vagpap Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Είχα τον k6-2@500. Αν βρεις μητρική, βάλτου win2000 και πετάει. Για παράδειγμα φόρτωνε λειτουργικό πιο γρήγορα από τον Celeron@667 που έχω για κατεβαστήρι. Συμβουλή. Για καλύτερες επιδόσεις, αν το υποστηρίζει η μητρική σου, δοκίμασε να τον τρέξεις αντί για 5,5x100FSB που είναι το default, στα 5x112FSB. Η διαφορά σε απόλυτα MHz είναι ελάχιστη, αλλά αν κρίνω από τον δικό μου που τον έτρεχα αντί για 5x100, 4,5x112@504, τα benchmarks έδιναν ένα boost της τάξης του 10-15% (με προσοχή πάντα και με τεστ σταθερότητας πριν τη σταθεροποίηση στις νέες τιμές).
kx5 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Είχα τον k6-2@500. Αν βρεις μητρική, βάλτου win2000 και πετάει. Για παράδειγμα φόρτωνε λειτουργικό πιο γρήγορα από τον Celeron@667 που έχω για κατεβαστήρι.Συμβουλή. Για καλύτερες επιδόσεις, αν το υποστηρίζει η μητρική σου, δοκίμασε να τον τρέξεις αντί για 5,5x100FSB που είναι το default, στα 5x112FSB. Η διαφορά σε απόλυτα MHz είναι ελάχιστη, αλλά αν κρίνω από τον δικό μου που τον έτρεχα αντί για 5x100, 4,5x112@504, τα benchmarks έδιναν ένα boost της τάξης του 10-15% (με προσοχή πάντα και με τεστ σταθερότητας πριν τη σταθεροποίηση στις νέες τιμές). Αν βρω μητρική... :roll:
parsifal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Το thread μου θύμησε τη 2η χρονικά CPU μου, έναν K6-233, κι ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο... Πέρα από την πλάκα, ο συγκεκριμένος K6-2 πρέπει να πατάει στο λαιμό όλα τα Celeroνοειδή της εποχής του, αλλά και μεταγενέστερα. Βέβαια, με έναν P3-450 θα τα έβρισκε σκούρα. Όπως είπαν παραπάνω και τα υπόλοιπα παιδιά, μνημούλα δώσ'του. Μετά θα μπορείς να στήσεις γύρω του ένα αξιοπρεπέστατο PC γενικής χρήσης (File/Media Server, Developement Box + πολλά ακόμη...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.