Προς το περιεχόμενο

Mporw na parw internet se macos apo xp mesw usb wireless card?

tsakaloutis82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χωρίς να ξέρω από MacOS, ξέρω ότι δουλεύει με TCP/IP. Δοκίμασε το Internet Connection Sharing των XP, κόβοντας όμως το DHCP που δίνει, δηλαδή με static IP στους clients που χρησιμοποιούν τη σύνδεση. Ρίξε μια ματιά για τον τρόπο εδώ.

Δεν ξέρω αν θα δουλέψει τελικά, αλλά εμένα μου έλυσε τα προβλήματα που είχα μεταξύ 2 windowsXP PC's

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχεδόν όλα τα wifi clients μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους (άνα 2 πάντα) με ad-hoc ζεύξη. Από κει και πέρα, κάποια usb wifi μπορεί να έχουν και λειτουργία AP.

Μα δεν χρειάζεται λειτουργία AP για να γίνει gateway. Έχω 2 pc (windows xp), το κατεβαστήρι έχει USB modem πάνω (CryptoF200, δεν είμαι ιδιαίτερα περήφανος για αυτό), και με μία κάρτα pci wireless, το έχω κάνει gateway για να δίνει στο laptop μέσω ad-hoc σύνδεσης.

Αυτή τη στιγμή είμαι συνδεδεμένος στο internet μέσω του pc μου (pstn) και δίνω κα-νο-νι-κό-τα-τα internet στον iMac μου (μέσω αυτού κάνω browsing). Το pc (P3 στα 450 Μhz παρακαλώ!) φοράει μία USB Wi-Fi Card της NetGear (54Mbps, 39 euro) και έχω φτιάξει ad-hoc δίκτυο, με file sharing και Internet Sharing.

1)Στον Mac, ανοίγεις το Directory Access (στα utilities).

Στο SMB/CIFS-->Configure γράφεις το όνομα του Workgroup. (Πρέπει το ίδιο ακριβώς workgroup να ορίσεις μετά και στα xp, με δεξί κλίκ στο My Computer-->Ιδιότητες-->Όνομα Υπολογιστή (Computer Name)

2) Στα System Preferences του Mac, πηγαίνεις Sharing και tickareis τα πάντα (μόνο το xgrid δεν tickαρεται σε μένα)

3)Ξανά στον Mac, ανοίγεις το Internet Connect (στα Applications), στην ταμπέλα "Airport", και κάνεις "Create Network" (από το pull-down menu εκεί που λέει Network") .

Έτσι, έχεις δημιουργήσει ένα δίκτυο. Τώρα μένει να ρυθμίσεις το pc με τα xp, ώστε να μπορέσει να συνδεθεί στο υπάρχον δίκτυο.

1)Πηγαίνεις : My Network Places-->Set up a home or Small office network και ακολουθείς τα βήματα, ορίζοντας το pc na "μοιράζει" την σύνδεση στο net.

2)Αν θέλεις και file sharing, στα XP, κάνε δεξί κλίκ σε κάθε φάκελο ή δίσκο που θέλεις να μοιραστείς και όρισε τα shares.

3)Το τελευταίο (και πιο σημαντικό) βήμα είναι να βάλεις τα xp "ψάξουν" το δίκτυο του Mac. Αυτό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους:

a)Μέσω των xp, από το εικονίδιο της ασύρματης σύνδεσης κάτω δεξιά, στην taskbar, δεξί κλίκ --> View Available Wireless Networks.

B)Μέσω του προγράμματος της usb κάρτας, η οποία θα έχει επιλογή scan.

Η διαδικασία δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο ακούγεται, απλά είναι δύσκολο να την περιγράψω. Πάντως, κάποιος που ξέρει τα κατατόπια για τις ρυθμίσεις (μέσω των wizards, όχι τίποτα εξεζητημένο), θα βρει άκρη.

Οι ρυθμίσεις στα Xp ισχύουν μόνο σε Service Pack 2, επειδή αυτά υποστηρίζουν wireless. O iMac φοράει Tiger 10.4.7

• Super Moderators
Αυτή τη στιγμή είμαι συνδεδεμένος στο internet μέσω του pc μου (pstn) και δίνω κα-νο-νι-κό-τα-τα internet στον iMac μου (μέσω αυτού κάνω browsing). Το pc (P3 στα 450 Μhz παρακαλώ!) φοράει μία USB Wi-Fi Card της NetGear (54Mbps, 39 euro) και έχω φτιάξει ad-hoc δίκτυο, με file sharing και Internet Sharing.

<snip>

:!: Εξαιρετικό post, ευχαριστούμε πολύ. :!:

(αν και δεν με αφορά άμεσα, τα καλά πρέπει να λέγονται)

Ευχαριστώ paredwse, εύχομαι να φανεί χρήσιμο σε κάποιους (αν και μπορεί να μπερδέψει λίγο).

Θα ήθελα πάντως να βλέπω (έστω προσπάθεια για) λύσεις στα προβλήματα, κι όχι απαντήσεις του τύπου "αυτό δεν γίνεται", όταν απλά δεν ξέρουμε την σωστή απάντηση!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...