Προς το περιεχόμενο

Internet Explorer vs Mozilla Firefox!

red7genius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nα απαντήσω στο φίλο qspock...

Τα 2 πρωτα τα θεωρω τον βασικότερο λόγο...Αν δεν ειναι λόγος το γεγονός πως το ένα ειναι τζάμπα και το άλλο το πληρωνεις ποιος είναι?Βέβαια το οτι ειναι τζάμπα δεν σημαίνει πως ειναι και καλύτερος μπορείς να μου πεις...

Για την γρηγοράδα θεωρω την αλεπου γρηγορότερη...βέβαια υπάρχουν και αντιθετες γνωμες...

Οσον αφορά την ασφάλεια, είναι λογικό να γινοντε επιθέσεις σε κάτι που έχει ο περισσότερος κόσμος ;-)

.

Τέλος ο firefox έχει την δυνατότητα σε περίπτωση κρασαρισματος ή restart του υπολογιστή, να σε ρωτήσει εαν θέλεις να σε ξαναγυρίσει στα παράθυρα και τις σελίδες που βρισκοσουν πριν το κρασάρισμα....

Πολυ βολικό...Φανταστείτε πως είχα γράψει ένα κείμενο σε ένα φόρουμ και κόπηκε το ρεύμα...Οταν ξανανοιξα τον υπολογιστή και άνοιξα την αλεπού, επανηλθα στο σάιτ που ήμουν και δεν είχε χαθεί τιποτε...ουτε τα γραπτά μου...Εκπληκτικό....

Δημοσ.
Nα απαντήσω στο φίλο qspock...

Τα 2 πρωτα τα θεωρω τον βασικότερο λόγο...Αν δεν ειναι λόγος το γεγονός πως το ένα ειναι τζάμπα και το άλλο το πληρωνεις ποιος είναι?Βέβαια το οτι ειναι τζάμπα δεν σημαίνει πως ειναι και καλύτερος μπορείς να μου πεις...

Για την γρηγοράδα θεωρω την αλεπου γρηγορότερη...βέβαια υπάρχουν και αντιθετες γνωμες...

Οσον αφορά την ασφάλεια, είναι λογικό να γινοντε επιθέσεις σε κάτι που έχει ο περισσότερος κόσμος ;-)

.

Τέλος ο firefox έχει την δυνατότητα σε περίπτωση κρασαρισματος ή restart του υπολογιστή, να σε ρωτήσει εαν θέλεις να σε ξαναγυρίσει στα παράθυρα και τις σελίδες που βρισκοσουν πριν το κρασάρισμα....

Πολυ βολικό...Φανταστείτε πως είχα γράψει ένα κείμενο σε ένα φόρουμ και κόπηκε το ρεύμα...Οταν ξανανοιξα τον υπολογιστή και άνοιξα την αλεπού, επανηλθα στο σάιτ που ήμουν και δεν είχε χαθεί τιποτε...ουτε τα γραπτά μου...Εκπληκτικό....

+1 για την δυνατότητα του save state!

• Members
Δημοσ.

Πραγματικά, η επαναφορά του Firefox μετά από κρασάρισμα έχει βελτιωθεί τρομερά, αφού μπορεί να επαναφέρει ακόμη και το κείμενο που είχες γράψει αλλά δεν πρόλαβες να στείλεις.

Πάντως το μεγάλο του όπλο σε σχέση με τους άλλους browsers είναι οι δυνατότητες παραμετροποίησης. Ενώ με τον ΙΕ προσαρμόζεσαι εσύ στις δυνατότητές του, ο Firefox προσαρμόζεται αυτός στις απαιτήσεις σου. Το έχω ξαναπεί και σε άλλο topic, πως ακόμα και αν οι άλλοι browsers ήταν λίγο καλύτεροι τόσο σε ασφάλεια όσο και σε ταχύτητα, τον firefox δύσκολα θα μπορούσα να τον αλλάξω, όχι γιατί με ενδιαφέρει η κόντρα του με τον ΙΕ αλλά γιατί τον έχω φέρει ακριβώς στα μέτρα μου.

Από την άλλη βέβαια, το θέμα των extensions μπορεί να αποδειχτεί δίκοπο μαχαίρι ως ένα σημείο για κάποιον που δεν έχει τον χρόνο ή την υπομονή να το ψάξει αρκετά (υπήρχαν φορές, σε προηγούμενες εκδόσεις, που κάτι δεν "καθόταν" σωστά και ο firefox μου υπολειτουργούσε). Επίσης, χρειάζεται σίγουρα βελτίωση στον χρόνο που κάνει για να ξεκινήσει.

Για το θέμα της ενεργοποίησης / validation του ΙΕ: είναι σίγουρα μειονέκτημα, καθώς δεν είναι τόσοι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν πως να το "σπάσουν", ισοσκελίζεται όμως από το γεγονός ότι ο ΙΕ έρχεται προεγκατεστημένος με τα Windows και είναι ο πρώτος browser που γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών.

Δημοσ.

Εμ ετσι πες! Πραγματικα πολυ χρησιμο ως σωτηριο θα ελεγα!

Αν και για να πραγματοποιηθει κατι τετοιο, σημαινει οτι καπως κρατιεται/καταγραφεται το τι γραφεις, κατι που δεν μου φαινεται και τοσο ασφαλες. Επισης, το ιδιο ενδεχομενως κατι προσθετει σε επιβαρυνση του συστηματος απο πορους.

Παντως σιγουρα absolutely χρησιμο!

Δημοσ.

@paredwse

Damn me...έφτασαν κι όλας τα 3?! :)

Το είχα αφήσει στην αρχική ανακάλυψη που προσπάθησε να την μπαλώσει η Microsoft όπως όπως. Αυγατίζουν βλέπω με γοργούς ρυθμούς οι τρυπούλες και τα προβληματάκια.

Good news! ;)

Δημοσ.
Όταν έχεις το δίλημμα "φοβάμαι θα τα μπλέξω, απ' τους δυο ποιον να διαλέξω;", η τρίτη λύση (Opera) φαντάζει ιδανική! :D

Σωστότατος...και σίγουρα η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την ταχύτητα (χρησιμοποιώ και τους 3 browsers, λεω απλά τι βλέπω :-P)

Με την υποσημείωση οτι δεν έχω δοκιμάσει τον IE7 όμως, αλλά πιστεύω όλοι συμφωνούμε οτι οι παλιότεροι του 7 δε παλεύονται πλέον...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...