kostas-elena Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Καλησπερα εχω το προβλημα της αργης εκκινησης μετα την εγκατασταση του Plextor.Εχω καθυστερηση περιπου 10 δευτερολεπτα στο σημειο που μπορω να μπω στο bios(pres del ...). Εχω ΧΡ ενημερωμενα δεν εχω αλλαξει την καλοδιοταινια και συνδεσα το plextor στην θεση ενος εγγραφεα CD,το jumper το εβαλα στην μεσαια θεση και απο plextools μου το παρουσιαζει ως slave. Δεν εχω κανει Firmware update και ειμαι ασχετος με αυτην την διαδικασια δεν την εχω κανει σε καμια συσκευη και ειναι μια διαδικασια που δεν χωρανε λαθη. Αν και απο μια αναζητηση που εκανα στο φορουμ μοιαζει ευκολη θελω ενα χερι βοηθειας. Στο site της plextor αφου επιλεξω το firmware του 755 την v 1.05 με παραπεμπει http://www.plextor-europe.com/technicalservices/downloads/firmw_755A.asp?choice=DVD-Recorders. Που εχει Self-Extracting Firmware files και εχει και την τελευταια φυσικα v 1.05 .exe μεγεθους 771 KB και παρακατω Binary Firmware Files διπλα απο αυτο εχει παραπομπη σε αλλο link με αλλα update,χρειαζομαι και κατι απ αυτα η δεν ειναι απαρετητα, κατω απο Binary Firmware Files εχει παλι την v 1.05 μεγεθους 512 KB. Επειδη τα αγγλικα μου ειναι φτωχα και για να μην κανω γκαφα ποιο απο τα 2 επιλεγω?η δεν υπαρχει διαφορα απλα το ενα ειναι αυτοαποσυμπιεζομενο και το αλλο απλα το κατευαζεις και το τρεχεις? Αν κατεβασω και τρεξω καποιο απ αυτα δεν κανω τιποτα αλλο απλα επαναεκκινω τον υπολογιστη και εχω το νεο firmware? Ευχαρηστω και συγνωμη αν σας κουρασε ενας ασχετος.
Hlapatsas Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Στην σελίδα της Plextor με τα firmaware επιλέγεις να κατεβάσεις μόνο από τα Self-Extracting Firmware Files το 1.05.Μόλις το κατεβάσεις απλά το εκτελείς,επιλέγεις το 755 και περνάς το νέο firmware.To πρόβλημα όμως μπορεί να μην οφείλεται εκεί.Δοκίμασε να το βάλεις το jumper του αντιγραφικού στο Master και όχι Slave μιας και η Plextor το προτείνει έτσι.Δοκίμασε και πες μας.
Vagos_46 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2006 δοκιμασε να αλλαξεις και τη σειρα που κανει boot!! ποτε δεν ξερεις...
kostas-elena Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δοκιμασα τις υποδηξεις σας παιδια αλλα το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει. Πειραζοντας μαληστα τις ρυθμησεις του bios εχασα και την δισκετα η διαχειρηση συσκευων δεν μου την εμφανιζει. Υποψην οτι υπαρχει και DVD rom αν βοηθαει αυτο για καλητερη διαγνωση του προβληματος ουτε η αλλαγη του firmware εκανε τιποτα. Η καθηστερηση χρονομετρημενη ειναι 33 δευτερολεπτα και οχι 10,15 που κατα προσεγγιση αρχικα εκτημησα
Hlapatsas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Τότε σου προτείνω να το δοκιμασεις και σε έναν άλλο υπολογιστή να δεις αν και εκει θα κάνει πρόβλημα.Αν όντος είναι προβληματικό τότε μη το σκεφτείς και πολύ γιατί σε 2 ημέρες έχεις καινούριο από Βέλγιο και κρατάς και αυτό που έχεις. Επίσης μπορείς να το βάλεις μόνο του χωρίς το DVD-rom και δοκίμασε να το συνδέσεις και στην άλλη θύρα ide της μητρικής σου.
Hlapatsas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Ωχ,τώρα είδα ότι δεν έχεις αλλάξει καλωδιοταινία.Για άλλαξε την..
kostas-elena Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Ευχαριστω Χλαπατσα αλλα το ειχα διαβασει σε γαρμανικη σελιδα στο διαδυκτιο και εκανα και αυτο αλλα τιποτα. Ειναι σαν να δυσκολευεται να εντοπισει τον σκληρο(detecting idle drive)κατι αναλογο γραφει με το που εκκινω τον υπολογιστη. Πραγμα που δεν συνεβαινε πριν,εχω σκαλισει και το bios το ξανα επανεφερα στις ντεφαουλ ρυθμησεις τιποτα. Δεν εχω aspi manager αυτο λεει το nero info tool ενεργοποιω αυτον του nero αλλα στην επανεκκινηση δεν την κραταει την εντολη,αν εχει σχεση ο manager
Hlapatsas Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Mπα,στο boot δεν επηρεάζουν οι aspi.Τότε το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να το δοκιμάσεις σε άλλον υπολογιστή και να δεις αν όντος έχει πρόβλημα.
darklordvader77 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 καλησπέρα. Να σε ρωτ'ησω,πριν και μετά το πρόβλημα σου, όταν γράφει ένα DVD ,to Bufer πόσο είναι κατα τη διαρκεια της εγγραφής;Παραμένει σταθερο στα 97%πχ; μηπως ανεβοκατεβαίνει απο 91-97 και καμια φορα πεφτει στο 87%; Στο λέω γιατί εμενα μου τα κανει αυτα χωρις να χει προβλημα συνδεσμ. και το θεωρω παραξενο μιας και το προηγ. SONY δεν ανεβοκατεβαινε το buffer του. Ευχαριστω.
kostas-elena Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Καλησπερα,darklordvader77 γι αυτο που ρωτησες σε εμενα μενει σταθερο 97,98 ακριβος σταθερα καθ ολη την διαρκεια της εγγραφης.Να ρωτησω κατι μηπως η αργη εκκινιση στο pc οφειλεται στην σχετικα μικρη μνημη(256 mb ουτε που ξερω τι τυπος ειναι κανει παρεα με athlon 1.5Mhz).καμια σκεψη?? Σε αλλο pc δεν το δοκιμασα......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.