Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση νέου ide,ερωτήσεις για κούτι και jumpers.

flick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά παιδιά,έχω έναν P4 με motherboard ASUS P4P800 SE ο οποίος αγοράστηκε με 2 Samsung Sata από 120 GB ο καθένας.

Στον πρώτο ( C: ) εχω τα XP και ο άλλος είναι για γένικη χρήση.

Επειδή όμως eventually γέμισαν και ο δύο αγόρασα έναν IDE Seagate Barracuda 320 τον οποίο προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω απλά για τα files μου και όχι για να βάλω άλλο λειτουργικό. Αγόρασα IDE γιατί η MB έχει μονο 2 sata slots τα οποία είναι ήδη πιασμένα.

Επειδή δεν εχω μεγάλη εμπειρία θα ήθελα κάποια βοήθεια όσον αφορά την εγκατάσταση του. Συγκεκριμένα:

Τι γίνεται με το jumper του σκληρού και της θέσεις master/slave? Απο το μαγαζί μου είπαν να θέσω τον νέο σκληρό σαν master. Αν βάλω το jumper του δίσκου σε θέση master θα είναι όλα οκ; Μήπως να το αφήσω cable select όπως βρίσκεται;

Αν θέσω το νέο δίσκο σε master δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον παλιό C (τον sata) στον οποίο θα εξακολουθήσω να έχω τα XP η με τα DVD drives τα οποία ενδεχομένως να είναι και αυτά σε θέση master; Η το γεγονός ότι είναι στη secondary slot σημαίνει ότι είναι ήδη slave οπότε όλα ok?

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

λογικα το jumper μπαινει στη θεση slave. κατοπιν συνδεεις το καλωδιο δεδομενων στην 1η μπλε θεση που ειναι κενη. master μην τον θεσεις!

Δημοσ.

Λοιπόν τον έβαλα σε cable select... Μαρτύρησα μέχρι να τον βάλω δηλαδή γιατί δεν υπάρχει χώρος για κινήσεις καθόλου εκεί μέσα... Παρόλαυτα απλά δεν τον βλέπει... Ούτε στα win ούτε στο bios....

Δημοσ.

Έχεις 2 IDE στη μητρική σου και 2 SATA συνολικά?

Άρα μπορείς να συνδέσεις 2 SATA δίσκους και 4 IDE συσκευές.

Εκτός των 2 SATA δίσκων (που είχες) και του IDE δίσκου (που πήρες), τι άλλο έχεις και πώς είναι συνδεδεμένα;

Δημοσ.

Ναι. Στη secondary IDE slot έχουν συνδεθεί τα dvd kai dvd ram drives. Η primary ήταν free (η μπλε) οπότε έβαλα τον νέο δίσκο εκεί. Σε cable select είναι λογικό να μην μου τον βλέπουν ούτε τα win ούτε το Bios?

Δημοσ.

απλά το καλώδιο σου δεν ήταν για να αναγνωρίζει cable select σεταρισμένους δίσκους και απλά όταν βάζεις έναν δίσκο σε μια ide θέση τον ορίζεις master όταν βάλεις και δεύτερο στην ίδια ide τότε τον ορίζεις slave τον καινούριο το bios μαλών δεν τον αναγνώρισε γιατί η ρύμιση cable select είναι όταν χρησιμοποιείς 2 δίσκους στην ίδια ide υποδοχή με ανάλογη καλωδιοταινία που κανιά τις καλωδιάκια είναι λίγο κομμένο (η γιώση ) και με αυτόν τον τρόπο το σύστημα σου ορίζει μονο του master και slave αλλα αν δεν υπάρχει η συγκεκριμένη καλωδιοταινία τότε απλά δεν τον βλέπει

Δημοσ.
απλά το καλώδιο σου δεν ήταν για να αναγνωρίζει cable select σεταρισμένους δίσκους και απλά όταν βάζεις έναν δίσκο σε μια ide θέση τον ορίζεις master όταν βάλεις και δεύτερο στην ίδια ide τότε τον ορίζεις slave τον καινούριο το bios μαλών δεν τον αναγνώρισε γιατί η ρύμιση cable select είναι όταν χρησιμοποιείς 2 δίσκους στην ίδια ide υποδοχή με ανάλογη καλωδιοταινία που κανιά τις καλωδιάκια είναι λίγο κομμένο (η γιώση ) και με αυτόν τον τρόπο το σύστημα σου ορίζει μονο του master και slave αλλα αν δεν υπάρχει η συγκεκριμένη καλωδιοταινία τότε απλά δεν τον βλέπει

Αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι το καλώδιο ορίζει αν θα δουλέψει το Cable Select ή είναι μόνο θέμα controller μητρικής;

Πώς το ξεχωρίζουμε;

Δημοσ.

Cable select ipoti8etai vazoume

an den kseroume i allh siskevh pou vrisketai sthn idia kalwdiotenia mas

an einai set san master i slave

alliws an den yparxei allh siskevi sthn kalodiotenia thn dilonoume san master,

asxetws se pio akro tis kalodiotenias sindeetai.

Δημοσ.

εγώ ξέρω και από όσο είχα δει στο google το cable select δεν είναι θέμα hardware αλλα θέμα σημάτων που παίρνει ο κοντρόλερ από τους δίσκους σας

δηλαδή αν το καλώδιο είναι φτιαγμένο για να είναι συμβατό με την cable select ρύθμιση τότε κάποιο συγκεκριμένο καλώδιο από τα 80 πάνω στην ταινία αυτό βεβαια έχει και κάποιο παραπάνω κόστος

περισσότερες πληροφορίες:

Using IDE Cable Select

Wikipedia

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...