Προς το περιεχόμενο

Τζιμακος για παντα!

bonomania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Νομίζω ότι "τα πιστεύω κάποιων ανθρώπων" ουδόλως ανάγκη έχουν τον Πανούση ως προς τον σατιρισμό τους.

Τα καταφέρνουν μια χαρά και μόνα τους -πολλές φορές-.

Αυτό δεν δικαιώνει τον Πανούση...

Επειδή κάποιοι αυτογελιοποιούνται (κατά τη δική μου και δική σου γνώμη) δε σημαίνει ότι έχουμε το δικαίωμα να τους γελιοποιούμε κι εμείς ασύστολα κάθε φορά που χρειαζόμαστε να διαφημίσουμε το έργο μας επενδύοντας ουσιαστικά στην βραχυπρόθεσμη κονόμα...

Για μένα αυτή η εκμετάλλευση του (φουκαρά στο μυαλό για μένα) θρησκόληπτου, που ξέρουμε ότι θα εμφανιστεί μόλις του θίξω τα ιερά, είναι κάτι αντιστοιχο της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου (του κάθε φουκαρά πάλι) από την κατάπτυστη ελληνική τηλεόραση..

Με απόλυτο σκοπό πάντα τη κονόμα

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Για μένα αυτή η εκμετάλλευση του (φουκαρά στο μυαλό για μένα) θρησκόληπτου, που ξέρουμε ότι θα εμφανιστεί μόλις του θίξω τα ιερά, είναι κάτι αντιστοιχο της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου (του κάθε φουκαρά πάλι) από την κατάπτυστη ελληνική τηλεόραση..

Με απόλυτο σκοπό πάντα τη κονόμα

Μια στιγμή, νομίζω ότι το παράδειγμα είναι άστοχο. Η τηλεόραση εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο προσδοκώντας να αντλήσει λεφτά από τους εκμεταλλευόμενους.

Ο κάθε σατιρικός καλλιτέχνης "εκμεταλλεύεται" τον θρησκόληπτο - φανατισμένο - οτιδήποτε αντλώντας λεφτά από τους κατακρίνοντες των εκμεταλλευόμμενων.

Νομίζω. :)

Δημοσ.

Ρε παιδιά, υπάρχουν χιλιάδες άτομα που προσβάλλονται από τη σάτιρα.

Ο Καραμανλής (ο φρυδιας),είχε ακούσει για στοές μασόνων,ότι είναι αδερφή, τα πάντα... Κανένας δεν έμεινε εκεί,αλλά στο τι κάνει στη ζωή του.

Ο ίδιος δεν αντέδρασε ποτέ,ούτε απέτρεψε τα όσα -αναπόδεικτα- ακουγόντουσαν για το πρόσωπό του.

επίσης,το κκε κ τον μαρξ,που κάποιος σχολίασε πριν αν θα προσέβαλαν τον πανούση αν θα σατιρίζονταν αισχρά, σαν απάντηση, μπορεί να πάει σε μια παράσταση του πανούση,να δει πως μιλάει κ σατιρίζει κ αυτόν τον χώρο!

Γενικότερα,μπορεί ως άτομο να αυτοαποκαλείται αναρχικός,αλλά στην πραγματικότητα είναι ο ορισμός του εγωιστή,του ανθρώπου που ενδιαφέρεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κ μόνο για την πάρτη του.

Αυτό όμως,σε καμία περίπτωση,δε σημαίνει ότι πρέπει να λογοκριθεί.

Και τέλος πάντων,σε μια κοινωνία με τόσα προβλήματα,με παιδεία-ασφαλιστικό-υγεία-μισθούς-συντάξεις κλπ να πηγαίνουν από το ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ,εεε,το πρόβλημά μας είναι ποια είναι τα όρια ενός καλλιτέχνη,που τον βλέπουν 5.000 τον χρόνο?

Κ γιατί δεν είναι το πρόβλημά μας,το μικρόφωνο του καθε δημοσιογράφου (βλ Ζαχαρέα,Τ.κουίκ,κλπ),που είναι περισσότερο επικίνδυνοι,καθ'ότι υποτίθεται οτί μιλούν σοβαρά , κατευθύνοντας τον κόσμο, και πορώνοντας τον?

Δημοσ.

Tον Πανουση δεν σας αρεσει δεν το βλεπετε!!! Λογικο....Τους αλλους ολους που δεν σας αρεσουν τους τρωτε στην μαπα (οπως και γω) καθε μερα θελετε δεν θελετε!!!! Παρολαυτα κατακρινουμε τον Πανουση τις μεθοδους του και τα λεγομενα του.. τα οποια βεβαια ο μονος τροπος να τα δουμε ειναι να παμε απο κοντα να τα δουμε διοτι ο ιδιος εχει αποκλεισει το σταρ σιστεμ και ολα τα σχετικα! Με αλλα λογια αν υποθεσω οτι ειναι ΄κακος' ο Πανουσης,,, ειναι το μικροτερο κακο για μενα διοτι ζουμε και βλεπουμε καθημερινα ολη την ξεφτιλα τησ ελληνικης κοινωνιας καθημερινα στα καναλια μας και στις εφημεριδες μας!

Μου αρεσει που υπαρχει αυτος α Πανουσης.....!

Δημοσ.

bonomania , εντάξει,δεν είναι ακριβώς έτσι...

ο πανούσης ζει από το σταρ σίστεμ...αλλιώς δε θα εμφανιζόταν στην στάη, ούτε κατά καιρούς σε διάφορες εκπομπές (κυρίως σχολιασμού γεγονότων).

Απλά,αυτό που δε μου αρέσει και κοντεύω να γίνω ....αυτόκλητος υπερασπιστής του πανούση, είναι ότι φαίνεται να επικρατεί μια προσπάθεια φίμωσης,συνδυασμένη με απειλές τύπου λουκά (να βρεθεί σφαγμένος,να ανατιναχτεί πιστός στο μαγαζί΄του, ήταν μόνο κάποια από όσα ακούστηκαν),κλπ...

θα συμφωνήσω ότι αν υποθέσουμε ότι ο πανούσης προκαλεί κακό στην κοινωνία, σίγουρα προκαλεί το μικρότερο δυνατό κακό....

Δημοσ.

δεν συμφωνω οτι ζει απο το σταρ σιστεμ! Βγηκε μια φορα τα τελευται 5 χρονια στην Σταη και το κοπανατε ολοι!!! Καταρχας δεν εχει επιλεξει σαν πολλους αλλους να τα χει καλα με ολους!

Κατα 2ον πες μου ποσες φορες τον εχεις δει στην τηλεοραση τα τελευταια 20 χρονια!!!! Πολυ θα ηθελα να μαθω!!

Δεν λεω οτι πρεπει να αρεσει σε ολους...απλα λεω να μην διαστρεβλωνουμε την πραγματικοτιτα! Και επισης ευτυχως που υπαρχουν ακομα κατι τετοιοι τυποι σαν αυτον και δεν εχουν γινει ολοι οι καλλιτεχνες μας 'μια απτα ιδια'!!

Χωσε τζιμακοοοοοοοοοοοοοοοο

Δημοσ.

ntountou, δεν με βρίσκει σύμφωνω η λογική του να μη σατυρίζουμε (ή ακόμη και να χλευαζουμε) ένα δόγμα.

Το πρόβλημά μου δεν είναι μόνο οι γραφικοί θρησκόληπτοι.

Σόρρυ που θα το πω λίγο άκομψα, αλλά η πίστη σε κάποιο δόγμα, για μένα είναι πνευματική αναπηρία.

Οπότε εκεί με "εκφράζει" ο Πανούσης, όταν χλεύαζει τα σύμβολα ενός δόγματος.

Ο σεβασμός στα πιστεύω και στις ιδεοληψίες των άλλων, για μένα εξαντλείται στην ανοχή μου στο να τις έχει.

Δεν θα υπερασπιστώ πχ ποτέ κάποια ιδέα του να απαγορευτεί η θρησκεία.

Αλλά δεν είναι σεβασμός, το να το βουλώνω και να μη θίγω ή χλεύαζω την έννοια θρησκεία. Δεν θα τους κάνω το χατήρι να τους έχω στο απυρόβλητο.

Βρίσκω το ίδιο το δόγμα γραφικό, όχι μόνο κάτι Χριστόδουλους και Λουκάδες που είναι οι πιο φαντεζί εκφραστές.

Και ξενερώνω απίστευτα που η κόρη μου πιστεύει σε αυτό το παραμυθάκι επειδή πιστεύει η μαμά της και οι παππούδες της.

Μέχρι να έρθει η στιγμή που θα μπορεί να καταλάβει κάποια πράγματα, της λέω "μην κοιτάς τι πιστεύω εγώ. αν εσύ νιώθεις καλύτερα, πίστευε στο θεό".

Βέβαια επειδής είμαι μεγάλη κουφάλα, καλλιεργώ την κατάσταση σε κάθε ευκαιρία.

Την Κυριακή, αντί να την πάω στις κούνιες όπως κάθε νορμάλ μπαμπάς, την ξύπνησα από τα χαράματα για να κάνουμε παραπέντε.

Καθώς είμασταν αραχτοί στην πλατεία του χωριού και πίναμε καφέ περιμένοντας να ανοίξει η σχολή, μου λέει:

- Τι είναι αυτός ο θόρυβος;

- Ο παπάς είναι από την εκκλησία. Έχει λειτουργία.

- Και πρέπει να μας ζαλίζει τα αυτιά;

- Έλα ντε μωρό μου. Έλα ντε...

Δημοσ.

:twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: respect!!!!

Δημοσ.
δεν συμφωνω οτι ζει απο το σταρ σιστεμ! Βγηκε μια φορα τα τελευται 5 χρονια στην Σταη και το κοπανατε ολοι!!!

Η τηλεοπτική παρουσία του δεν είναι ο λόγος που με κάνει να λέω ότι ζει από το star system.

Όταν οι παραστάσεις του αναπαράγουν τα τηλεοπτικά σκουπίδια και επίκεντρο της σάτιράς του είναι η Μενεγάκη και το τηλεοπτικό σόι, εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω ακριβώς για αυτό;

Επέλεξα να ΜΗΝ βλέπω ούτε Στάη, ούτε Κουίκ, ούτε τίποτα. Και όχι να τα καταναλώνω αλλά παράλληλα να το παίζω δήθεν ελιτιστής.

Οπότε ο Πανούσης δεν μου λέει τίποτα. Γιατί ανακυκλώνεται με ένα κόσμο που εγώ ήδη τον αγνοώ και δεν είναι κομμάτι της μέρας μου.

Αν θέλω να διαβάσω κάτι έξυπνο και σατυρικό, επάνω στα πραγματικά προβλήματα της ανθρωπότητας ή της καθημερινότητας, δεν πρόκειται να το πετύχω κάνοντας τον Πανούση πλουσιότερο. Αντ' αυτού πχ θα αναζητήσω συνεντεύξεις του Douglas Adams που έδωσε πριν μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ και είναι τόσο επίκαιρες και προχωρημένες που ο κάθε Τζιμάκος αδυνατεί να φτάσει.

Δεν είναι δύσκολο βλέπεις να είσαι ο Στάθης Ψάλτης ή ο Ταμτάκος του "αντιεξουσιαστικού" χώρου.

Απλά υπάρχει ένα κοινό, μικρό ίσως, που χρειάζεται ευφυέστερα αστεία για να γελάσει.

Δημοσ.
Η τηλεοπτική παρουσία του δεν είναι ο λόγος που με κάνει να λέω ότι ζει από το star system.

Όταν οι παραστάσεις του αναπαράγουν τα τηλεοπτικά σκουπίδια και επίκεντρο της σάτιράς του είναι η Μενεγάκη και το τηλεοπτικό σόι, εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω ακριβώς για αυτό;

Επέλεξα να ΜΗΝ βλέπω ούτε Στάη, ούτε Κουίκ, ούτε τίποτα. Και όχι να τα καταναλώνω αλλά παράλληλα να το παίζω δήθεν ελιτιστής.

Οπότε ο Πανούσης δεν μου λέει τίποτα. Γιατί ανακυκλώνεται με ένα κόσμο που εγώ ήδη τον αγνοώ και δεν είναι κομμάτι της μέρας μου.

Αν θέλω να διαβάσω κάτι έξυπνο και σατυρικό, επάνω στα πραγματικά προβλήματα της ανθρωπότητας ή της καθημερινότητας, δεν πρόκειται να το πετύχω κάνοντας τον Πανούση πλουσιότερο. Αντ' αυτού πχ θα αναζητήσω συνεντεύξεις του Douglas Adams που έδωσε πριν μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ και είναι τόσο επίκαιρες και προχωρημένες που ο κάθε Τζιμάκος αδυνατεί να φτάσει.

Δεν είναι δύσκολο βλέπεις να είσαι ο Στάθης Ψάλτης ή ο Ταμτάκος του "αντιεξουσιαστικού" χώρου.

Απλά υπάρχει ένα κοινό, μικρό ίσως, που χρειάζεται ευφυέστερα αστεία για να γελάσει.

Μαλιστα.....δυστυχως εμεις που μπορουμε και γελαμε με τα αστεια του Τζιμακου δεν ανηκουμε σε αυτο το μικρο και ευφυεστατο κοινο! Αν και για το ποιος ειναι και το ποιος θεωρειται ευφυης θα κρατησω τις επιφυλαξεις μου!

Κατα δευτερον σαν ευφυες ατομο το οποιο εισαι πιστευω οτι θα επρεπε να εχεις διακρινει την οξυτητα-ευρηματικοτιτα-ευφυια του Πανουση!

Οι παραστασεις του απο την αλλη δεν αναπαραγαγουν....απλα σατηριζουν και προφανως καταδιακαζουν(για οσους το πιανουν) τα τηλεοπτικα σκουπιδια! Βεβαια απο την αλλη τα χρησημοποιει για να βγαλει ενα απολαυστικο προγραμμα! Σωστο! Μ α στην Ελλαδα δεν ζουμε? Αυτο που μας παρουσιαζουν σαν Ελλαδα καθε μερα...αυτο ειναι που γελειοποιει ο Πανουσης! Το θεμα δεν ειναι απλα να γελασουμε! Το θεμα ειναι να κατσουμε και να σκεφτουμε.....να κριτικαρουμε.....να αρνηθουμε αυτο που μας σερβιρουν καθημερινα!!!

Τωρα για το αν ο Τζομακος αδυνατει να φτασει καποιους.....δεν διαφωνω...! Ειναι απειροι αυτοι τους οποιους δεν μπορει να φτασει! Αλλα απο την στιγμη που ΑΥΤΟΣ κραζει τον χριστοδουλισμο.....εγω αυτον θα ακουω!

Δημοσ.
Μαλιστα.....δυστυχως εμεις που μπορουμε και γελαμε με τα αστεια του Τζιμακου δεν ανηκουμε σε αυτο το μικρο και ευφυεστατο κοινο! Αν και για το ποιος ειναι και το ποιος θεωρειται ευφυης θα κρατησω τις επιφυλαξεις μου!!

Όσο καλά και να λες ένα ανέκδοτο, την 100στη φορά που θα μου το πεις, θα έχω πάψει να γελάω.

Diminishing marginal utility, το λέμε εμείς οι παραστρατημένοι ιδεολόγοι.

Κατα δευτερον σαν ευφυες ατομο το οποιο εισαι πιστευω οτι θα επρεπε να εχεις διακρινει την οξυτητα-ευρηματικοτιτα-ευφυια του Πανουση!!

Αν και είναι άκομψο να κάνει κανείς quote τον εαυτό του, καμιά φορά είναι αναπόφευκτο.

Η σάτιρα και το χιούμορ θέλουν φρεσκάδα και οξυδέρκεια. Που είμαι σίγουρος ότι την έχει σε παρείστικο επίπεδο. Αλλά δεν νομίζω πως την έχει πια, σε επίπεδο παράστασης.

Οι παραστασεις του απο την αλλη δεν αναπαραγαγουν....απλα σατηριζουν και προφανως καταδιακαζουν(για οσους το πιανουν) τα τηλεοπτικα σκουπιδια!

Allow me to rephrase:

Οι παραστάσεις του δεν σατυρίζουν (πια). Απλά αναπαράγουν (για όσους πραγματικά το πιάνουν) τα τηλεοπτικά σκουπίδια.

Αυτο που μας παρουσιαζουν σαν Ελλαδα καθε μερα...αυτο ειναι που γελειοποιει ο Πανουσης!

Τι διαφορετικό κάνει ο mainstream Μητσικώστας; Τι διαφορετικό κάνει ο Μιχάλης "Ταμτάκος" Μόσιος επί σκηνής Δελφιναρίου;

Βωμολοχία και επικέντρωση στα ίδια ακριβώς πρόσωπα της τηλεόρασης. Απλά ο Τζιμάκος έχει κι ένα εσάνς αντιεξουσιαστικό, για να γλιστράει καλύτερα το αγγούρι του υπέρογκου λογαριασμού.

Τέλος, ξέρεις τι με ενοχλεί;

Κι εγώ γελάω με λιγότερο "ευφυή" πράγματα, όπως την cult Μεγάλη Απόφραξη με τον Τσάκωνα.

Αλλά ρε παιδί μου, είναι γνήσιο, δεν το παίζει κάτι άλλο. Κάτι παραπάνω από μια φτηνή βιντεοπαραγωγή.

Όταν το παίζεις "σας γ@μ@ω όλους" και ξύπνιος, τότε να είσαι έτοιμος να κριθείς με αυτά τα standards που έχεις θέσει.

Και σε αυτά τα standards, o Πανούσης δεν φτουράει πια.

Αυτο που μας παρουσιαζουν σαν Ελλαδα καθε μερα...αυτο ειναι που γελειοποιει ο Πανουσης! Το θεμα δεν ειναι απλα να γελασουμε! Το θεμα ειναι να κατσουμε και να σκεφτουμε.....να κριτικαρουμε.....να αρνηθουμε αυτο που μας σερβιρουν καθημερινα!!!

Τωρα για το αν ο Τζομακος αδυνατει να φτασει καποιους.....δεν διαφωνω...! Ειναι απειροι αυτοι τους οποιους δεν μπορει να φτασει! Αλλα απο την στιγμη που ΑΥΤΟΣ κραζει τον χριστοδουλισμο.....εγω αυτον θα ακουω!

Πραγματικός, εναλλακτικός, καλλιτέχνης θα ήταν για μένα κάποιος που θα έβαζε κάτω και θα πατούσε τις αγκυλώσεις, τις ιδεοληψίες της φυλής, της θρησκείας, με φρεσκάδα. Και με τρόπο που και γέλιο φέρνει, αλλά και σκέψη.

Ειλικρινά, χωρίς ίχνος νουθεσίας, αν έχεις χρόνο ψάξε να βρεις κάποια αποσπάσματα συνεντεύξεων του Douglas Adams.

Για να δεις τι σημαίνει φωτεινός, φρέσκος εγκέφαλος. Τι σημαίνει γόνιμη επίθεση στον κατεστημένο τρόπο σκέψης.

Τι σημαίνει να κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια, ενώ διαβάζεις για τα πιο σοβαρά πράγματα. Ενώ παράλληλα σκέφτεσαι σε βάθος όσα λέει.

Τέλος, τι έχεις αρνηθεί από αυτά που σου σερβίρουν λοιπόν;

Γιατί εγώ ΕΜΠΡΑΚΤΑ έχω πάψει χρόνια τώρα να το καταναλώνω αυτό. Και δεν με αφορά πλέον αυτό που δήθεν σατυρίζει ο Πανούσης.

Δημοσ.

Το θεμα δεν νομιζω πως ειμαι εγω! Δεν χρειαζεται να μεταφερουμε το θεμα γυρω απο τους εαυτους μας διοτι θα κανουμε τελικα αυτο που κοροιδευουμε! Να ασχολουμαστε δηλαδη συνεχεια με τους εαυτους μας και την 'εικονα' μας!

Με τσακωνα μητσικωστα κτλ εγω προσωπικα δεν μπορω να γελασω! Καταρχας διοτι ειναι πολυ διαφορετικης υφης και λογικης το χιουμορ τους...και καταδευτερον διοτι αυτοι απλα θελουν να προκαλεσουν γελιο στον τηλεθεατη. Θεωρω οτι ο Πανουσης το ο,τι κανει..το κανει μεσα απο ενα αλλο πρισμα! Πρισμα κριτικης και μαλιστα πολυ εντονης!

Μου αρεσει επισης το γεγονος οτι δεν φοβαται...διοτι σε αυτην λεβεντομανα χωρα....πλεον....ολοι ειναι με ολους......ολοι τα πανε καλα με ολους.....και παμε απο το κακο στο χειροτερο διοτι δεν υπαρχει καποιος να βγει και να πει....' κυριοι τα εχετε κανει ολα σκ..τα'

Τελος ξαναλεω οτι δεν ανακυκλωνει τα τηλεοπτικα σκουπιδια στις παραστασεις του. Τα χρησημοποιει για να δειξει το μεγεθος της καταντιας μας! Τα πρωτυπα μας......

Δημοσ.
Την Κυριακή, αντί να την πάω στις κούνιες όπως κάθε νορμάλ μπαμπάς, την ξύπνησα από τα χαράματα για να κάνουμε παραπέντε.

Καθώς είμασταν αραχτοί στην πλατεία του χωριού και πίναμε καφέ περιμένοντας να ανοίξει η σχολή, μου λέει:

Ποιά σχολή? Τι είναι το παραπέντε?

edit: η μεγάλη απόφραξη είναι δυσθεώρητο αριστούργημα και λίγα.

Δημοσ.
Ποιά σχολή? Τι είναι το παραπέντε?

edit: η μεγάλη απόφραξη είναι δυσθεώρητο αριστούργημα και λίγα.

Καταρχάς να πω ότι αν και μεγάλος αντιολυμπιακός, χθες παρακαλούσα να πάρει το διπλό ο γαύρος μέσα στη Ρόμα. Ξέρεις, μπας και σπάσει επιτέλους ο διάολος το ποδάρι του. Και το φχαριστηθώ.

Το παραπέντε τώρα έχει διάφορες ερμηνείες.

Πχ μπορεί να είναι το καταραμένο time lag ανάμεσα στους παρ' ολίγον ταυτόχρονους οργασμούς.

Ή το κακό πεντάλεπτο του γαύρου στην Ευρώπη.

Για άλλους είναι απλά το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Και υπάρχουν ειδικές σχολές που στο μαθαίνουν αυτό. Και ρίχνουν στάχτη στα μάτια του περίγυρού σου, ότι κατά βάθος δεν είσαι απλά αυτοκαταστροφικός αλλά και καλά αθλητής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...