bandito Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 .Αν λοιπόν κάποιος συνάνθρωπός,προσβάλεται από τον καθε πανούση,ας του κάνει μήνυση. Δηλαδή με μια μήνυση λύνονται όλα; Αρχίζω εγώ και σατιρίζω παντού τον Α, ώς αδερφή. Υποννοώ στις παραστάσεις μου οτι τον παίρνει κτλ. Ο γιός του Α, τον ρωτάει αν είναι αδερφή. Οι συμμαθητές του γιού του Α στο σχολείο, φωνάζουν τον μπαμπά του αδερφή και τον ίδιο μπάσταρδο. Τον ρωτάνε αν η μάνα του έχει εραστή για να την ικανοποιεί οταν ο μπαμπάς κάνει s&m με τον γείτονα. Τραβάει μια μηνυση και μετά απο 10 χρόνια που θα βγεί η απόφαση, όλα θα είναι μέλι γάλα. Correct?
bandito Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Πολύ ωραία. Κανένας δεν πρέπει να απαγορεύει στον Πανούση και τον κάθε Πανούση να λέει ότι θέλει. Κανένας δεν αναγκάζει τη θείτσα να πάει να δει τον Πανούση. Η αφισούλα σε κάθε κολώνα όμως; Το θέμα αυτό ειναι πολύ γενικό πάντως. Π.χ αν εγώ βγάλω σε αφίσα τον Μπάτμαν με ζαρτιέρες, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί οτι είναι ιερό σύμβολο για αυτόν, και να μου απαγορέψει να κολλήσω άλλες αφίσες; Τι είναι ιερό σύμβολο για ποιόν; Πώς ορίζεται νομικά;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δηλαδή με μια μήνυση λύνονται όλα; Αρχίζω εγώ και σατιρίζω παντού τον Α, ώς αδερφή. Υποννοώ στις παραστάσεις μου οτι τον παίρνει κτλ. Ο γιός του Α, τον ρωτάει αν είναι αδερφή. Οι συμμαθητές του γιού του Α στο σχολείο, φωνάζουν τον μπαμπά του αδερφή και τον ίδιο μπάσταρδο. Τον ρωτάνε αν η μάνα του έχει εραστή για να την ικανοποιεί οταν ο μπαμπάς κάνει s&m με τον γείτονα. Τραβάει μια μηνυση και μετά απο 10 χρόνια που θα βγεί η απόφαση, όλα θα είναι μέλι γάλα. Correct? Αυτό που περιγράφεις ξεπερνά τα όρια της σάτιρας και γίνεται "δυσφήμιση". Σάτιρα είναι ο έμμετρος ή πεζός λόγος που τονίζει και καυτηριάζει, με στοιχεία κυρίως κωμικά και παραμορφωτικά, ελαττώματα και ατέλειες. (Μείζον Ελληνικό Λεξικό, Αθήνα 1997) Αν πεις ότι κάποιος είναι αδερφή (ακόμα κι αν είναι) δεν καυτηριάζεις κάτι. Απλώς τον δυσφημείς. Edit (τώρα είδα το δεύτερο post): Π.χ αν εγώ βγάλω σε αφίσα τον Μπάτμαν με ζαρτιέρες, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί οτι είναι ιερό σύμβολο για αυτόν[...] Μόλις ξαναμπεί ο KaizerSoze, θα σου πω εγώ... Τι είναι ιερό σύμβολο για ποιόν;Πώς ορίζεται νομικά; Έλα ντε. Δεν ορίζεται νομικά. Ο ορισμός κάποιου "ιερού συμβόλου" εναπόκειται στα κοινώς αποδεκτά. Δεν είναι κοινώς αποδεκτό ότι πχ ένας λεμονοστίφτης είναι ιερό σύμβολο (ενώ ο Batman μπορεί να είναι - βλ. προηγούμενη παράγραφο)
bandito Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Αυτό που περιγράφεις ξεπερνά τα όρια της σάτιρας και γίνεται "δυσφήμιση". Δεν χρειάζεται να πώ οτι είναι αδερφή. Κάνω την φωνή του και μιλάω αδερφίστικα. Υποννοώ οτι στα meeting τον παίρνει. Δεν θέλει πολυ...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δεν χρειάζεται να πώ οτι είναι αδερφή. Κάνω την φωνή του και μιλάω αδερφίστικα. Υποννοώ οτι στα meeting τον παίρνει. Δεν θέλει πολυ... Χε! Μην κολλάμε στον τρόπο δυσφήμισης αλλά στο αποτέλεσμα.
bandito Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Έλα ντε. Δεν ορίζεται νομικά. Ο ορισμός κάποιου "ιερού συμβόλου" εναπόκειται στα κοινώς αποδεκτά. Δεν είναι κοινώς αποδεκτό ότι πχ ένας λεμονοστίφτης είναι ιερό σύμβολο Συγκεκριμένο παραδειγμα: Ο Σατανας είναι ή μπορεί να θεωρήθει ιερό σύμβολο; (δεδομένουν οτι υπάρχει και εκκλησία του Σατανά; ) Αν ναι, η εκκλησία που τον παρουσιάζει σαν τράγο, με ποιο δικαίωμα το κάνει; (παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν σε όλα τα δόγματα, έγραψα το πιο χτυπητό).
bandito Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Χε! Μην κολλάμε στον τρόπο δυσφήμισης αλλά στο αποτέλεσμα. Ακριβώς, το αποτέλεσμα είναι οτι στην συνείδηση του κόσμου θα μείνει ώς αδερφή. Μπορώ να σου πώ και συγκεκριμένα παραδείγματα σάτιρας που υποννούσαν πράγματα, τόσο ώστε να καθιερώθηκε στην συνείδηση του κόσμου οτι είναι έτσι. Εγώ πως προστατεύομαι απο κάτι τέτοιο; EDIT: Οποιον ρωτήσεις για τον Νταλάρα, θα σου πεί οτι τα παίρνει απο τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Είτε είναι αλήθεια είτε οχι, ο Πανουσης το έχει πει 9000000000 φορές.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Ακριβώς, το αποτέλεσμα είναι οτι στην συνείδηση του κόσμου θα μείνει ώς αδερφή. Μπορώ να σου πώ και συγκεκριμένα παραδείγματα σάτιρας που υποννούσαν πράγματα, τόσο ώστε να καθιερώθηκε στην συνείδηση του κόσμου οτι είναι έτσι. Εγώ πως προστατεύομαι απο κάτι τέτοιο; EDIT: Οποιον ρωτήσεις για τον Νταλάρα, θα σου πεί οτι τα παίρνει απο τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Είτε είναι αλήθεια είτε οχι, ο Πανουσης το έχει πει 9000000000 φορές. Το περίμενα το παράδειγμα του Νταλάρα. Αυτό όμως ακριβώς το παράδειγμα υποδεικνύει τα (αρκετές φορές δυσδιάκριτα) όρια μεταξύ σάτιρας και δυσφήμισης. Ο Πανούσης καταδικάστηκε στα πολιτικά δικαστήρια για τον Νταλάρα. Άλλο θέμα το κατά πόσο μια καταδίκη θα ξεπλύνει την ρετσινιά. Προφανώς και δεν την ξεπλένει.
ntountou Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Έχω δει τον Πανούση στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη, πριν 7 χρόνια περίπου, που προαναφέρθηκε κάποιο παιδί.. Ένα παλικάρι από τη παρέα είχε πάρει τηλ πρώτα στο Μύλο και του είχανε πει "5000 είσοδο και ποτό". Πάμε κι εμείς ανυποψίαστοι να περάσουμε καλά σαν παρέα.. Στην είσοδο δώσαμε 8000 από τις οποίες κάποιο ποσό ήταν για το μαγαζί και κάποιο για την παράσταση (έτσι μας είπαν αφού ζητήσαμε το λόγο)... Λέμε κι εμείς δε γαμείς (με το μπαρδον κιολας), τι 5000 τι 8000, μια φορά ήρθαμε στο τζιμάκο, ας περάσουμε καλά... Καθόμαστε σε ένα σταντ δίπλα στο μπαρ, έρχεται ο σερβιτόρος, παραγγέλνουμε και μετά από λίγο φέρνει τα ποτά.. Βγάζουμε να του δώσουμε τα αποκόμματα από τα εισητήρια αλλά τζίφος.. Τελικά μας πήρε άλλα 3 χιλιάρικα για τα ποτά... δλδ είχαμε δώσει περίπου 11000δρχ για να πιουμε ένα ποτό.. παιδιά, χωρίς πλάκα, ψαχνόμασταν μεταξύ μας να τσοντάρουμε όλοι για να πληρώσουν και αυτοί που δεν είχαν προνοήσει να πάρουν πάνω από δέκα χιλιάρικα για ένα ποτό... Γελάσαμε αλλά φεύγοντας συμφωνήσαμε ότι για μια φορά είναι ο τζιμάκος και παραπάνω δε χρειάζεται... Εξάλλου είναι γνωστό ότι ένα 60% του προγράμματος και των αστείων του είναι μια διαρκής επανάληψη... ούτε έχω ακούσει καινούργια τραγούδια του τα τελευταία χρόνια... σα να στέρεψε από έμπνευση ή απλώς επαναπαύθηκε στο ταλέντο του στη σκηνή.. Προσωπικά γελάω με τη σάτιρα του, τον θεωρώ πολύ έξυπνο, θρασύ, ετοιμόλογο, πολύ καλό stand-up κωμικό, μαρέσει που γυαλίζει το μάτι του και παραδέχομαι ότι κάποια από τα τραγούδια του έχουν πολύ δυνατό στίχο Αλλά δε γουστάρω ανθρώπους που μου το παίζουν αναρχικοί, με την έννοια πολεμούν το σύστημα και το κατεστημένο, αλλά όταν έρθει η ώρα να τα κονομήσουν τότε χρησιμοποιούνε αυτό το ίδιο σύστημα για να αρμέξουν το κόσμο.. Επίσης θεωρώ ότι οι αναφορές του σε πρόσωπα όπως του Χριστόδουλου έχουν να κάνουν μεν με τις ιδεολογικές του απόψεις και τη σάτιρα του (και καλά κάνει) αλλά από την άλλη ξέρει πολύ καλά ότι έτσι θα ακουστεί, θα γίνει φασαρία γύρω από το όνομά του, θα τον παίξουν τα κανάλια κτλ κτλ Η γελιοποίηση της Παναγίας που τη παριστάνει ως κότα για εμένα είναι μια φαιδρότητα και τπτ παραπάνω... Όπως θεωρώ φαιδρότητα και τις γελιογραφίες του Μωάμεθ και οτιδήποτε προσπαθεί να γελιοποιήσει τα ιερά σύμβολα της πίστης κάποιων ανθρώπων.. btw, paredwse εσύ που είδες να επικροτούν τις γελιογραφίες του Μωάμεθ? εγώ αυτό που εισέπραξα, από το περίγυρό μου τουλάχιστον, είναι ότι ο κόσμος διαφωνεί με τέτοιες ενέργειες.. Προσωπικά ούτε πολύ κοντά στην ορθοδοξία νοιώθω (ή σε κάποια άλλη θρησκεία), ούτε τον Χριστόδουλο θα αναγνώριζα ποτέ ως πνευματικό μου ηγέτη.. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αποκτώ με αυτό το τρόπο το δικαίωμα να χλευάζω τη πίστη των άλλων, χριστιανών μουσουλμάνων, όσο και αυτοί δε μπερδεύονται στα δικά μου πόδια. Κοινώς η ελευθερία μου τελιώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων.. Οφείλω να σεβαστώ την επιλογή τους.. Αν υπάρχει ένας τρόπος να ανοίξει το μυαλό των ανθρώπων αυτός είναι η μόρφωση και η κοινωνικότητα, όχι ο χλευασμός των όποιων πιστεύω τους. Ο Πανούσης μου δίνει ξεκάθαρα την εντύπωση ότι χλεύαζει για να κονομήσει και όχι γιατί προσπαθεί να αφυπνήσει συνειδήσεις Εν τέλει η γνώμη μου είναι ότι για μια φορά αξίζει, για να τον δεις και live δλδ.. Γιατί παραπάνω δεν έχει να σου προσφέρει τπτ
Forensick Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 πηγα και τον ειδα περσυ. οκ, πλακα ειχε(τα τραγουδια του τα θεωρω τουλαχιστον βαρετα), αλλα απο κει και περα: εισαι ενας ανθρωπος ο οποιος κρινει και κατακρινει την ακριβεια, την πολιτικη κλπ κλπ κλπ.μπραβο σου. απο κει και περα ομως, αφου καυτηριαζεις αυτα τα πολυ σημαντικα θεματα, γιατι συμβαλεις και συ στην ακριβεια. γιατι περιμενα απο 1 ανθρωπο σαν το πανουση, που σχολιαζει οτι πρεπει να κανουμε το σκατο μας παξιμαδι για να ζησουμε, να εχει πιο φθηνη εισοδο. μονο και μονο απο ιδεολογια. αλλιως, το μονο που εισαι, εισαι ενας καραγκιοζακος ο οποιος απλα γελιοποιει τον εαυτο του. ακου κει 20 ευρω για να τον δω και ορθιος κιολας.
mandate Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Υ.Γ. ας στείλει κανείς πμ στο KaizerSoze,να ΜΗΝ διαβάσει το θέμα
KWSN_Men Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Το περίμενα το παράδειγμα του Νταλάρα. Αυτό όμως ακριβώς το παράδειγμα υποδεικνύει τα (αρκετές φορές δυσδιάκριτα) όρια μεταξύ σάτιρας και δυσφήμισης. Ο Πανούσης καταδικάστηκε στα πολιτικά δικαστήρια για τον Νταλάρα. Άλλο θέμα το κατά πόσο μια καταδίκη θα ξεπλύνει την ρετσινιά. Προφανώς και δεν την ξεπλένει. Κάπου εκεί ήθελα και εγώ να φτάσω και σε αυτό που αναφέρει ο ntoutou. Οι καλλιτέχνες θα έπρεπε να αυτοπεριορίζονται, όχι ως λογοκρισία, αλλά κάπου να σταματούν όταν θίγουν ανθρώπους. Γιατί ο Νταλάρας μπορεί να είναι ότι είναι, αλλά δε μπορείς κύριε να βγαίνεις να λες ό,τι να ΄ναι και μετά να λες ότι ήταν σάτιρα. Και που καταδικάστικε, χέστηκε η φοράδα στ΄ αλώνι. Αν ήταν μάγκας, ας παρουσίαζε στοιχεία για όλα αυτά που λέει. Και για την αφίσα, από τη στιγμή που είναι προσβλητική για κάποιους, είναι σάτιρα επειδή αρέσει σε άλλους; Θα πρροσέβαλε άραγε τον ίδιο μια αφίσα με τον Μαρξ να πέρνει φίφα στο θειο Σαμ, σχεδιασμένη και ως καρτούν για να είναι αστεία; Τι λέτε και ξαναλέτε ρε παιδιά για την είσοδο ότι είναι ακριβή. Δε βγαίνει ο άνθρωπος. Το Τσερόκι καίει τα κέρατά του και στα βόρεια προάστεια κάνει κρύο και το πετρέλαιο έχει πάει στο διάολο (Sorry Luci! )
mandate Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Θα πρροσέβαλε άραγε τον ίδιο μια αφίσα με τον Μαρξ να πέρνει φίφα στο θειο Σαμ, σχεδιασμένη και ως καρτούν για να είναι αστεία; Τι λέτε και ξαναλέτε ρε παιδιά για την είσοδο ότι είναι ακριβή. Δε βγαίνει ο άνθρωπος. Το Τσερόκι καίει τα κέρατά του και στα βόρεια προάστεια κάνει κρύο και το πετρέλαιο έχει πάει στο διάολο (Sorry Luci! ) έχει θεοποιήσει το μάξ ?
Sellers Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Τι λέτε και ξαναλέτε ρε παιδιά για την είσοδο ότι είναι ακριβή. Δε βγαίνει ο άνθρωπος. Το Τσερόκι καίει τα κέρατά του και στα βόρεια προάστεια κάνει κρύο και το πετρέλαιο έχει πάει στο διάολο (Sorry Luci! ) Βασικά δεν νομίζω να έχει οικονομικά προβλήματα ο Πανούσης. Απο ότι ξέρω είναι ένας απο τους πιο πλούσιους στην Αθήνα. (Κληρονομιές κ.λ.π - εκτός και αν είναι μύθος) :evil: :evil: :evil: Ασε που αποκαλεί τους Θεσσαλονικιούς Βούλγαρους...:evil: :evil: :evil: Τώρα που τα θυμάμαι ένα ένα αρχίζω και τα παίρνω...
Lucifer Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 :evil: :evil: :evil: Ασε που αποκαλεί τους Θεσσαλονικιούς Βούλγαρους...:evil: :evil: :evil: Εντάξει αλλά δεν φτάνει αυτό για να με κάνει να τον συμπαθήσω ;p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.