Προς το περιεχόμενο

Τζιμακος για παντα!

bonomania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ασχετα με το τι θελει να πει ο μπουχεσας εμενα μου δινει την εικονα του 11χρονου μαγκακου που βριζει χριστους και παναγιες για να το παιξει καμποσος στους συμμαθητες του

Αν εχει να πει κατι ας το εκφρασει σαν πολιτικο λογο και οχι με χυδαιολογιες και καραγκιοζιλικια προκαλοντας αλλους γραφικους τυπου κυριας Λουκα

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
δεν παρακαλώ για καμία έμμεση ή άμεση απειλή παρόλο που προσπαθείς τόσο πολύ να το πιστέψεις. αυτά που λέω είναι βασισμένα στην κοινή λογική κάτι που τείνει να εξαφανιστεί στη σημερινή κοινωνία που αναφέρεις κι εσύ. το ότι υπάρχει τόση βία και αγκυλώσεις δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε υποθέσεις ή σενάρια ή risk assesment σε κάτι που θα μπορούσε να συμβεί... στουρθοκαμηλισμός αν το έχεις ακουστά.

εν τέλει αν ο πανούσης και ο κάθε πανούσης ήθελε να περάσει μηνύματα για την κατάντια της εκκλησίας βλ. χριστόδουλο θα μπορουσε να το κάνει με πιο απλό τρόπο.. με το ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.

τέλος κάνε μια προσπάθεια να μην μεταφράζεις τα λεγόμενα μου σε αυτό που σε βολεύει και τα hello και τα whatever στην φίλη σου την χίλτον όχι σε μένα.

στη φίλη μου τη χίλτον?ορίστε?

κοινή λογική,είναι να λες στη μια γραμμή σου: κακώς τα λέει ο πανούσης,

κ στην επόμενη: αλλά τα λέει αυτά γιατί δεν υπάρχει κάποιος να τον ανατινάξει ή να τον σφάξει,

και μου λες οτι αυτό δεν ειναι μήνυμα επικίνδυνο και απειλή?

αν ο πανούσης κ ο κάθε πανούσης,θέλει να μιλήσει ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ στη σημερινή κοινωνία,έχει το δικαίωμα να το κάνει. αν εσένα σε προσβάλει, κανε του μήνυση.

Από κει κ πέρα,όπως βλέπεις,εκτός από το γραφικό team του παρασκευαιδη, τη λουκά κλπ,κανείς άλλος δεν ασχολείται με τα λεγόμενα του πανούση,εκτός μιας μερίδας ανθρώπων που πάνε να τον δουν .

Εφόσον ενοχλεί, αντί να ακούγονται γραφικότητες του στυλ "αποστολές αυτοκτονίας του παρασκευαιδη πάνω σε παπάκι ζωσμένος με εκρηκτικά", θα μπορούσε πολύ απλά να του γίνει μια μήνυση,να ζητηθεί να του απαγορευθεί να μιλάει για την εκκλησία,κ τέλος! δημοκρατία! (*επίσης,να του κάψουν τα cd,μαζί με το Μ εις τη ν,κ τα βιβλία του καζαντζάκη)...

Τελικά,δε μου είπες,ποιος είναι περισσότερο επικίνδυνος κατα τη γνώμη σου?

ο πανούσης (Αντίχριστο δεν είχαμε, Αντίχριστο βρήκαμε), ή αυτός που καίει βιβλία?

ο πανούσης , ή αυτός που προσκυνάει εικόνες?

ο πανούσης , ή αυτός που προσκυνάει αντικείμενα-σύμβολα???

ο πανούσης , ή αυτός που κάνει ότι δε θυμάται τις ιστορικές σφαγές των χριστιανών κατα αντιφρονούντων?

ο πανούσης , ή αυτός που προτίμησε αντί να μπει μπροστά στην πόρτα του πολυτεχνείου με το ευαγγέλιο στα χέρια(βλ παρασκευαιδη που διάβαζε,κ κάθε μορφή εκκλησιαστικής εξούσιας που στην καλύτερη κώφευε,στην χειρότερη υποβοηθούσε)???

σταματάω εδώ τις ερωτήσεις μου,ΜΗΠΩΣ και πάρω απάντησεις στα ίσια , καθαρές χωρίς υπεκφυγές,ώστε να μη χρειαστεί να αποκρυπτογραφήσω πάλι λάθος τα λεγόμενά σου...

Δημοσ.

Παντως οσο τα 'χωνεί' σε αυτον που δεν καταλαβε οτι ειχαμε χουντα στην Ελλαδα λογω υπερβολικου διαβασματος.......εμενα θα με βρισκει στο πλευρο του! Ευτυχως που υπαρχουν καποιοι που ΔΕΝ φοβουνται να εκφρασουν δημοσια την γνωμη τους....

Δημοσ.

bonomania ,όπως προείπα,με βρίσκει αντίθετο σε πολλά πράγματα πια ο πανούσης,με αποκορύφωμα το ότι κοροιδεύει τον πχ πανταζή,αλλά αφαιρώντας τα τριαντάφυλλα,έχει ακριβώς την ίδια πολιτικη με τον λε-πα (ακριβό μπουκάλι,στριμωγμένα τραπέζια,παρόμοιο πρόγραμμα με πέρυσι)!

βέβαια, στο πλαίσιο σάτιρας που κάνει στον νταραλα,αναφέρει ότι αυτή η παραστάση είναι φιλανθρωπική κ τα έσοδα θα καταλήξουν στην τσέπη του και της οικογενειας του,αλλά εμένα προσωπικά,δε μου αρκεί αυτό.

απλά,τρελαίνομαι με την προσπάθεια λογοκρισίας κ φίμωσης όποιου έχει αντίθετο λόγο από το τρίπτυχο "πατρίς-θρησκεία-οικογενεια"!

Δημοσ.

αντρεασλαμ...και εγω απλα λεω οτι γουσταρω που τα χωνει σε καποιους! Δεν μενοιαζει τιποτα αλλο! Μπορει και ακουμπαει καποιους ατσαλακωτους!

Δημοσ.

Προσωπικα δεν θα παρω το μερος καμιας απο τις δυο πλευρες της κοντρας, μονο ενα μικρο σχολιακι τοσο δα θα κανω με τη δικη μου, οχι κοινη, αλλα κυνικη λογικη, επειδη διαβασα πολλες φορες εδω μεσα την φραση "κοινη λογικη".

Εχουμε και λεμε:

Η κοινη λογικη για τους ελληνες αλλα και οχι μονο, ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με την κοινη γυναικα.

Ο καθενας μπορει να εχει μια επι χρημασι, να κανει οτι αυτος θεωρει λογικο και με λιγα χρηματα παραπανω να κανει και αλλα πιο λογικα. Διαφορετικοι ανθρωποι θεωρουν διαφορετικες πραξεις ως λογικες ή κοινες, τις οποίες πραξεις ωφειλουν να ανεχονται οι κοινες γυναικες παντα και εξ ορισμου ως λογικες και κοινες.

Οι ιδιοι οι ανθρωποι ομως που συναναστρεφονται με κοινες γυναικες την μια ωρα, την αλλη τις αντιμαχονται διοτι ειναι κοινες και καλον ειναι η γυναικα να μην ειναι κοινη αλλα προσωπικη ή ιδιωτικη, ασχέτως αν η προσωπικη ή ιδιωτικη γυναικα του ειναι πολλες φορες περισσοτερο κοινη απο τις κοινες.

Αν παλι πιστευετε οτι δεν ειναι κοινη λογικη η συγκριση με μια κοινη γυναικα, τοτε ας την συγκρινουμε με την κοινη ελληνικη γλωσσα (αλλα και αυτη παλι θηλυκο ειναι!). Μπορει καποτε να ηταν κοινη, αιωνες πριν. Καποιοι λενε ισα με 20 αιωνες πριν. Ακριβως ομως επειδη ηταν κοινη ο καθενας μπορουσε να την κανει οτι θελει και την μιλουσαν και ελληνες και βαρβαροι και φτασαμε μεχρι πριν κανα δυο αιωνες να μιλαμε μια ελληνικη που απο την μια περιοχη ηταν ακατανοητη στην αλλη και ετσι προκυψαν οι ντοπιες διάλεκτοι.

Αυτες οι διαλεκτοι πηραν αρωμα απο διαφορους γειτονες μιας και οι ελληνες παντα ειχαν μια ταση να λενε οτι το ξενο ειναι πιο γλυκο και να πασχιζουν να το γευτουν και να το αποκτησουν. Ετσι ειχαμε ελληνες πλεον που μιλουσαν αρβανίτικα, βλάχικα, φράγκικα, σλάβικα και τούρκικα. Αλλοι παλι μαζι με την γλωσσα προσκυνησαν και αλλα καπελα. Τιαρες τα λενε αλλοι και σαρικια καποιοι αλλοι. Και καποιοι τελειως ασεβεις και αμυλοι δεν βαλαν κανενα καπελο και κυκλοφορουν ακομα ασκεπεις. Αυτο ομως ηταν κακο, διοτι ενα κρατος που σεβεται ( ; ) τον εαυτο του πρεπει να εχει μια φυλη, μια γλωσσα και μια θρησκεια. Ετσι καποιος μπορουσε να ειναι μονο μαζι μας. Οι υπολοιποι ηταν εχθροι και επρεπε να εξαφανιστουν ή εστω να κρυφτουν.

Φυσικα καποιοι παντα ηταν περισσοτερο ελληνες απο καποιους αλλους και αυτο οφειλαν να τους το υπενθυμιζουν συχνα πυκνα, οπως γινεται βεβαιως ακομα και σημερα. Υπερασπιζονται λοιπον οι πρωτοι ο,τι ειναι δικο μας, ο,τι ειναι κοινο, ειτε αυτο ειναι λογικη, ειτε γλωσσα, ειτε θρησκεια, ειτε κομμα, ειτε ομαδα, ειτε καταγωγη.

Αλλα τελικα τι ειναι κοινο? Η λογικη? H γλωσσα? H θρησκεια? To κομμα? H ομαδα? H καταγωγη? Ίσως μονο καποιες γυναικες. Αλλα και αυτες επειδη ειναι πια τοσο κοινες καταληγουν να ειναι και τοσο ιδιαιτερες και διαφορετικες.

Ω κοινοι...

Δημοσ.

εν τέλει αν ο πανούσης και ο κάθε πανούσης ήθελε να περάσει μηνύματα για την κατάντια της εκκλησίας βλ. χριστόδουλο θα μπορουσε να το κάνει με πιο απλό τρόπο.. με το ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.

Όπως φυσικά και εσύ αν ήθελες να περάσεις κάποιο μήνυμα για την κατάντια του Πανούση σε αυτό το θέμα θα μπορούσες να το είχες κάνει με πιο απλό τρόπο... με το ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ.

Practice what you preach.

Δημοσ.
bonomania ,όπως προείπα,με βρίσκει αντίθετο σε πολλά πράγματα πια ο πανούσης,με αποκορύφωμα το ότι κοροιδεύει τον πχ πανταζή,αλλά αφαιρώντας τα τριαντάφυλλα,έχει ακριβώς την ίδια πολιτικη με τον λε-πα (ακριβό μπουκάλι,στριμωγμένα τραπέζια,παρόμοιο πρόγραμμα με πέρυσι)!

βέβαια, στο πλαίσιο σάτιρας που κάνει στον νταραλα,αναφέρει ότι αυτή η παραστάση είναι φιλανθρωπική κ τα έσοδα θα καταλήξουν στην τσέπη του και της οικογενειας του,αλλά εμένα προσωπικά,δε μου αρκεί αυτό.

απλά,τρελαίνομαι με την προσπάθεια λογοκρισίας κ φίμωσης όποιου έχει αντίθετο λόγο από το τρίπτυχο "πατρίς-θρησκεία-οικογενεια"!

αυτό είναι το κακό οτι νομίζεις πως όλα είναι μια συνομωσία ενώ κάθομαι - θέλω να πισυεύω με καθαρό μυαλό - τρώγωντας pizza hut - άνετος στο γραφείο μου - χωρίς να έχω κόμπλεξ απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στους χριστιανούς ή στους μουσουλμάνους προσπαθώντας να καταλάβω τι τόσο σημαντικό προσέφερε ο πανούσης που δικαιλογημένα βρίζει όποιον βρεί μπροστά του.

πάντως μη τρελένεσαι γενικώς ...χαλάς τσάμπα ενέργεια..η ζωή είναι ωραία. και μη σου πω πολύ ασχολήθηκα με το θέμα και με το καραγκιόζη. η κακομοιριά και η κακογουστιά είναι συνεχώς γύρω μας δεν χρειάζεται ο πανούσης να την εκπροσωπεί και "καλλιτεχνικά".

σε αφήνω στην επαναστασή σου θα κρυώσει η pizza μου...

Όπως φυσικά και εσύ αν ήθελες να περάσεις κάποιο μήνυμα για την κατάντια του Πανούση σε αυτό το θέμα θα μπορούσες να το είχες κάνει με πιο απλό τρόπο... με το ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ.

Practice what you preach.

αν και με πρόλαβες το έκανα τελικά ένα ποστ παρακάτω... και γενικά σε αντίθεση με την πορεία μου στο φόρουμ έλαβα μέρος στο thread αυτού του τύπου έτσι γιατί μου ρθε... γενικά αφήνω τους άλλους να σκοτωθούν μόνοι τους.. αφού έτσι το επέλεξαν.

Δημοσ.

Δεν έχω παρακολουθήσει την συζήτηση εδώ.... απλά εγώ είμαι υπέρ του Πανούση. Τον πάω με χίλια γιατί καυτηριάζει έστω με ακραίο τρόπο τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας και δεν κολώνει πουθενά.

• Super Moderators
Δημοσ.

@ TonyMontana και antreaslam:

Εν τέλει, λίγη σημασία έχει το αν αρέσει ο Πανούσης ή όχι. Γούστα είναι αυτά.

Το θέμα, κατά τη γνώμη μου, είναι κατά πόσον έχει δικαίωμα να σατιρίζει τα πάντα - με τον δικό του τρόπο φυσικά, ο οποίος κρίνεται από όλους μας (και πάνω απ' όλα από το κοινό του).

Κατά τη γνώμη μου, ο κάθε ένας "δικαιούται" να είναι υποκείμενο σάτιρας - από τον πλέον απλό άνρθωπο μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που ο Πανούσης και ο κάθε Πανούσης δεν μας αναγκάζει να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμά του, δικαιούται να σατιρίσει όποιον και ό,τι θέλει. Στο κάτω-κάτω, ο κάθε καλλιτέχνης (ή έστω "καλλιτέχνης") κρίνεται από το κοινό.

Δημοσ.
αυτό είναι το κακό οτι νομίζεις πως όλα είναι μια συνομωσία ενώ κάθομαι - θέλω να πισυεύω με καθαρό μυαλό - τρώγωντας pizza hut - άνετος στο γραφείο μου - χωρίς να έχω κόμπλεξ απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στους χριστιανούς ή στους μουσουλμάνους προσπαθώντας να καταλάβω τι τόσο σημαντικό προσέφερε ο πανούσης που δικαιλογημένα βρίζει όποιον βρεί μπροστά του.

πάντως μη τρελένεσαι γενικώς ...χαλάς τσάμπα ενέργεια..η ζωή είναι ωραία. και μη σου πω πολύ ασχολήθηκα με το θέμα και με το καραγκιόζη. η κακομοιριά και η κακογουστιά είναι συνεχώς γύρω μας δεν χρειάζεται ο πανούσης να την εκπροσωπεί και "καλλιτεχνικά".

σε αφήνω στην επαναστασή σου θα κρυώσει η pizza μου...

πολύ καλή η ειρωνεία σου,αλλά τουλάχιστον,θα μπορούσες να μου απαντήσεις στα ερωτηματα μου? απλά να δω τη γνώμη σου θέλω,αν δε σε πειράζει...

διάβασες τη γνώμη μου για τον πανούση κ τις παραστάσεις του,αλλά ξέχασες να απαντήσεις στις ερωτήσεις!

επίσης, αν θυμάμαι καλά,ελευθερία λόγου κ έκφρασης,είναι να λέει ο καθένας ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη του,μέχρι το σημείο που προσβάλει τον συνάνθρωπό του.

Αν λοιπόν κάποιος συνάνθρωπός,προσβάλεται από τον καθε πανούση,ας του κάνει μήνυση.

απλά,σχολιάζω τα 2 μέτρα κ 2 σταθμά στην κριτική...

(έμμεσο μπράβο στους χριστιανούς που βγήκαν στους δρόμους-δε μιλάω μόνο για σένα,αλλά γενικότερα τώρα-,για το θέμα των ταυτοτήτων κ του θέμα πανούση κλπ,αλλά κριτική για τα παλιόπαιδα που κάνουν καταλήψεις κ πορείες για τόσο ασήμαντα ζητήματα όπως η παιδεία κλπ).

επανάσταση?αν αυτό ειναι επανάσταση,τότε εύχομαι κ ελπίζω να μην μείνω πάντα επαναστάτης.

Σίγουρα,θα έχω περισσότερο αυτοσεβασμό έτσι,από το να κάθομαι στον καναπέ μου κ να κριτικάρω!!!

ΥΓ:Αν θυμάμαι καλά από τα σχολικά μου χρόνια, το είχε πει ο Καντ αυτό...

(μπορεί να διαφωνώ με ότι λες,αλλά θα υπερασπιστώ ακόμα κ με τη ζωή μου το δικαίωμα σου να υποστηρίζεις τις απόψεις σου, ή κάπως έτσι τέλος πάντων...)!

ΥΓ2:Κ αν από τον κοινωνικό σου προβληματισμό, αυτός που ξεχωρίζει είναι ο πανούσης ως πρόβλημα αισθητικής κ απόψεων,μάλλον πρέπει να προβληματιστείς κ αλλο!

Το θέμα, κατά τη γνώμη μου, είναι κατά πόσον έχει δικαίωμα να σατιρίζει τα πάντα - με τον δικό του τρόπο φυσικά, ο οποίος κρίνεται από όλους μας (και πάνω απ' όλα από το κοινό του).

Κατά τη γνώμη μου, ο κάθε ένας "δικαιούται" να είναι υποκείμενο σάτιρας - από τον πλέον απλό άνρθωπο μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που ο Πανούσης και ο κάθε Πανούσης δεν μας αναγκάζει να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμά του, δικαιούται να σατιρίσει όποιον και ό,τι θέλει. Στο κάτω-κάτω, ο κάθε καλλιτέχνης (ή έστω "καλλιτέχνης") κρίνεται από το κοινό.

μα ακριβώς αυτο υποστηρίζω κ εγώ paredwse...

εκεί είναι η βασική μου διαφωνία με τον μοντανα..

Δημοσ.
ΥΓ:Αν θυμάμαι καλά από τα σχολικά μου χρόνια, το είχε πει ο Καντ αυτό...

(μπορεί να διαφωνώ με ότι λες,αλλά θα υπερασπιστώ ακόμα κ με τη ζωή μου το δικαίωμα σου να υποστηρίζεις τις απόψεις σου, ή κάπως έτσι τέλος πάντων...)!

Η φράση αποδίδεται στον Βολταίρο. Λανθασμένα, γιατί δεν βρίσκεται σε κανένα έργο του, απλά είχε γραφτεί ως επιτομή από την Beatrice Hall ως μια φράση που συνόψιζε το έργο του πρώτου.
  • Super Moderators
Δημοσ.
Η φράση αποδίδεται στον Βολταίρο. Λανθασμένα, γιατί δεν βρίσκεται σε κανένα έργο του, απλά είχε γραφτεί ως επιτομή από την Beatrice Hall ως μια φράση που συνόψιζε το έργο του πρώτου.

Και ειδικώτερα: http://www.classroomtools.com/voltaire.htm

;)

Δημοσ.

Πολύ ωραία. Κανένας δεν πρέπει να απαγορεύει στον Πανούση και τον κάθε Πανούση να λέει ότι θέλει. Κανένας δεν αναγκάζει τη θείτσα να πάει να δει τον Πανούση. Η αφισούλα σε κάθε κολώνα όμως;

• Super Moderators
Δημοσ.
Πολύ ωραία. Κανένας δεν πρέπει να απαγορεύει στον Πανούση και τον κάθε Πανούση να λέει ότι θέλει. Κανένας δεν αναγκάζει τη θείτσα να πάει να δει τον Πανούση. Η αφισούλα σε κάθε κολώνα όμως;

Μέρος της σάτιρας δεν είναι κι αυτή; :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...